7 vaner med pæne mennesker – hvordan man altid har et rent hus

Mennesker, der er pæne af natur, opretholder orden på en naturlig måde let og naturligt. Hvordan gør de det? Her er nogle vaner, du kan og bør lære..

1. Slippe af med overskydende rettidigt

Denne vane praktiseres af ryddelige mennesker på mange områder – uanset om det er e -mail, garderobe, køleskab eller regninger. Men for de fleste mennesker er det svært at slippe af med det unødvendige. Men det er i minimalisme, at hemmeligheden bag den evige orden ligger! Når der er for mange ting i huset, så kan kaos ikke undgås..

 • Prøv at slippe af med unødvendige genstande, så snart du finder dem, og rengør alt dit lager fra tid til anden.
 • Hvis du har et stort antal af den samme type ting, skal du stræbe efter at slippe af med dem med al din magt og kun efterlade 2-5 genstande, som du bedst kan lide. Så for eksempel fra feriebilleder er det værd at gemme omkring 5 af de bedste, taget på 1 dag. Her er et andet eksempel: Fra en flok børnetegninger skal du kun vælge et par mesterværker, der glæder dig, og indramme dem. Resten af ​​tegningerne kan smukt foldes til et album, men nogle af dem kan smides væk uden unødig anger. Som praksis viser, husker børn simpelthen ikke de fleste af deres kreationer..

Børnetegninger

Ideelt set, for at få ordnet tingene i huset en gang for alle, skal du udføre … bare en stor revision. Men du skal slippe af med tingene ikke bare sådan, men på en bestemt måde. Anerkendt rengøringsguru Marie Kondo rådgiver rengøring ikke efter værelse, men efter kategori, fra tøj til sentimentale genstande (da denne kategori er den sværeste). For at adskille en kategori af ting, f.eks. Sko, skal du først samle alle skoene, der er i dit hus, ét sted, og først derefter fortsætte med valget. Som følge heraf vil en revision af selv en eller to kategorier af ting forbedre situationen betydeligt og bryde den onde cirkel med evig uorden..

 • Det andet vigtige punkt: hvilke ting der skal opbevares, og hvilke der skal slettes? Hvis alt er klart med forkælede, gamle, ødelagte ting, hvad så med ting med en ubestemt værdi? Den samme Mari Kondo insisterer på et enkelt princip: vi forlader alt, hvad der forårsager en følelse af glæde; alt det, der ikke behager – straks og med taknemmelighed smider vi / sælger / donerer til velgørende formål. En dyr kjole, der på en eller anden måde ikke passer? Vi er taknemmelige for, at det engang gav os glæde, og så afgørende sælger eller giver vi. En bog du aldrig har læst og ikke har nået ud efter den i årevis? Vi giver det til bogkrydsning eller lader det bare stå ved indgangen. En gammel og ubrugelig statuette, hvis blik varmer sjælen – vi forlader den og spørger ingen. Læs mere om, hvordan du lærer at slippe af med tingene i bogen af ​​Mari Kondo.

Bøger

2. Hold borde tomme (inklusive køkkenbordplader)

Glem en gang for alle det destruktive princip “alt, hvad du har brug for, skal være lige ved hånden og i syne”, som er ødelæggende for orden. Selvfølgelig er der en vis sandhed i det, og de væsentlige ting, du ofte bruger, skal være let tilgængelige. Men der er meget få ting på denne liste. Så for eksempel på køkkenbordet skal du kun beholde 1-2 elektriske apparater (f.eks. En kedel og en kaffemaskine), muligvis et par brædder og tilbehør til opvask. Alt andet, for eksempel krydderier, et sæt spatler og knive, skal skjules bag skabsdøre og lægges i skuffer..

 • Tro mig, tomme borde er ikke så ubelejlige som de ser ud, men de ændrer i høj grad rummet, letter rengøring og endda inspirerer til kreativitet..

Køkken bordplader

3. Rengør sengen med det samme … eller rettere sagt, næsten med det samme

Faktisk har sande pæne mennesker en vane at lave sengen, så snart de vågner. Men det viser sig, at uorganiserede mennesker, der forsinker dette øjeblik, handler mere intelligent. Faktum er, at der ophobes fugt natten over i sengelinned, som skal have lov til at tørre om morgenen. Forresten, i hæren tager det cirka 20 minutter for dette – du kan bare tage et bad eller lave øvelser.

 • Gør det til en regel at lægge din seng lige efter din morgenrutine..

4. Returner tingene til deres steder

Åh, at finde en vane med at returnere alt til sit sted virker svært og næsten umuligt for mange! Men faktisk er det ikke. Selvfølgelig kan du ikke undvære en del af selvdisciplin, men først skal du bare omorganisere lagringssystemet og lære nogle principper..

 • Organiser dit lagersystem, så varer af samme type sorteres i kategorier, ikke efter brugssteder, og så det er lettere at sætte dem på plads igen (!), Og ikke få dem ud. Omlægning af huset vil naturligvis tage noget tid, men så vil det i høj grad lette dit liv..
 • Følg naturloven om “som strækker sig til at lide”, når du sætter tingene i stand. Det ser ud til at være et indlysende princip, men mange er simpelthen ikke klar over det eller forsømmer det, hvilket resulterer i kaos i huset..

Spisekammer

 • Prøv at gemme de fleste af dine varer opretstående frem for stablet og vandret. At tage og returnere ting til deres sted på denne måde bliver meget lettere! Bemærk: For at opbevare bløde genstande som f.eks. Tøj lodret, skal de foldes i små rektangler og opbevares i kasser.

Lodret opbevaring af redskaber

Ting i kasser

 • Generelt gør kasser, bakker og beholdere det meget let at opbevare alt i kategorier og lodret. Grydelåg, kontorartikler, bøger, apoteksartikler og meget mere bør opbevares i æsker (almindelige skolåg gør det!).

5. Køb ikke ting, hvis der ikke er en følelse af fuld tillid til deres nødvendighed.

Tvangshandel er fjende nummer 1. Hver gang du føler trang til at købe noget, skal du stoppe op og tænke: kan du kombinere varen med mindst tre garderobeartikler (når det kommer til tøj), hvornår og hvordan du vil bruge varen, hvor du vil gemme det, samt hvordan du vil rengøre / vaske det. Hvis du er i tvivl, skal du udsætte købet til mindst den næste dag. Det er meget sandsynligt, at du om morgenen ikke husker produktet og bliver glad for de sparede penge og plads i huset..

6. Vask tallerkenerne umiddelbart efter at have spist (eller læg dem i PMM)

Opvask er ikke en behagelig ting, og vi stræber ofte efter at udsætte det på ubestemt tid. Som følge heraf spiser forurening ind, madrester klæber til tallerkenerne og hærder, ubehagelige lugte begynder at sprede sig i hele huset, og i almindelighed undertrykker vaskens udseende husstandsmedlemmer. Pæne mennesker foretrækker naturligvis at løse ubehagelige gøremål umiddelbart efter et måltid..

Opvask

 • Prøv at ændre den måde, du vasker op på – tænk på det som ergoterapi, et øjeblik med fuldstændig hvile for dit hoved eller endda en spabehandling med varmt vand og skum. Ilægning / losning af en opvaskemaskine kan også være behageligt – at lægge fade op efter rum og kategorier (glas til glas, keramik til keramik, tallerken til tallerken osv.) Er som en slags meditation.

7. Bestræb dig ikke på at gøre det 100% perfekt.

Når vi taler om pæne mennesker, mener vi ikke mennesker med tvangstanker (altså dem, der ikke kan gå i seng, før de vasker badekarret eller retter folderne i gardinerne). Ofte forstyrrer overdreven perfektionisme orden, forsinker rengøring af gulve og alt andet og undertiden endda tvinger dig til at overgive dig uden kamp uden at starte rengøringen.

 • Giv dig selv en installation for at sætte tingene i orden effektivt, med hensyn til din rede, men uden overdrevne krav. Husk, at det bedste er det gode fjende.

Eller sådan her: det er bedre at rengøre regelmæssigt, hurtigt og ikke af superhøj kvalitet, end sjældent, superhøj kvalitet og langsom.

Rengøring