4 metoder til hurtig rengøring, hvis du er for doven til at rengøre eller ikke har tid

Vi fortæller dig, hvordan du rengør så effektivt som muligt med et minimum af indsats. Disse 4 hurtige rengøringsstrategier hjælper, når:

 • Det er nødvendigt at rydde op, men selve tanken om rengøring er lammende og nedslående. Problemet er almindeligt og kendt for mange. Disse teknikker vil få dig ud af din dumhed og hjælpe dig med at blive involveret i processen eller i det mindste opnå gode resultater uden at bruge en stor indsats;
 • Når 5-10-30 minutter er gratis, og du vil gøre noget nyttigt. En lille rengøring vil medføre store fordele og en følelse af tilfredshed for din indre Revizorro;
 • Når der ikke er tid, og du hurtigt har brug for at bringe lejligheden til et anstændigt udseende. For eksempel hvis gæsterne næsten er lige uden for døren.

Vognmetode

Denne hurtige rengøringsmetode er især nyttig, når du skal sætte tingene i stand, og du bare er doven. Det er også nyttigt til daglig / ugentlig rengøring..

Timer rengøring

Baseret på denne enkle teknik blev det berømte Fly Lady rengøringssystem oprettet. Tilhængere af dette system siger, at hvis du rengør hver dag i 15 minutter (i en bestemt rækkefølge), så vil lejligheden altid være i orden. Effektiviteten af ​​dette system er ofte omstridt, men faktum er stadig: Når timeren kører, går processen meget hurtigere og mere kraftfuldt, og på 15 minutter kan du gøre meget. Timeren kan dog f.eks. Indstilles til 5, 10 og 30 minutter. Det vigtigste er specifikt at angive den zone eller kategori af rengøring. Her er blot nogle få af, hvad du kan gøre på 15 minutter:

1. Saml alt affald i lejligheden;

2. foretage en revision i køleskabet / fryseren;

3. foretage en revision af krydderierne;

4. Udfør en revision af kassen med køkkenudstyr;

5. Skil alle papirvarer i huset ad;

6. Rengør skuffen med linned og strømper;

7. foretage en revision af krukker, rør og flasker på badeværelset;

8. Ryd op på natbordet på gangen: læg mønter i en sparegris (eller hellere læg dem i en tegnebog og brug dem), smid flyers, adskil skoplejeprodukter;

9. Skil førstehjælpskassen ad;

10. Vask komfuret i køkkenet;

11. Vask toiletskålen eller vasken i køkkenet og / eller badeværelset;

12. Rengør alle vindueskarme i lejligheden (støv af, fjern unødvendige ting);

13. Tør spejlene af på gangen, badeværelset og soveværelset;

14. Adskil madbeholdere i køkkenet (revision, fordel låg osv.).

Du kan bruge timeren på din telefon, eller du kan købe en lille elektronisk køkkentimer. De siger, at sidstnævnte har en magisk effekt på rengøringens effektivitet, fordi du bare vil starte det og gøre rengøring til en slags udfordring..

Rengør kun borde, vindueskarme, natborde og andre vandrette overflader

Dette trick giver dig mulighed for hurtigt at oprette visuel orden og lette rummet, når gæsterne er lige uden for døren, og der ikke er tid til at gøre rent. Selvom der er kaos i skabene, og gulvene ikke er den første friskhed, vil tomme / halvtomme og bestilte vandrette overflader gøre deres arbejde – rummet vil blive opfattet som pænt. Og det er moralsk lettere at begynde at gøre rent, velvidende at du kun behøver at rengøre dem. Og endnu et tip i tilfælde af uventede gæster, der kommer: rene spejle giver plus 100 point til den visuelle rækkefølge.

Rengør kun en kategori

Den japanske ordensguru Mari Kondo i sin opsigtsvækkende bog “Magic Cleaning” beviste for hele verden, at det er meget mere effektivt at rengøre ikke efter værelser, men efter kategorier og underkategorier. Så ordren er etableret i en meget længere periode. Desuden vil du opnå effekten af ​​evig orden ved at gennemgå hver kategori af ting (tøj, bøger, papirer og dokumenter, diverse, sentimentale ting). Og ifølge dette princip kan du arrangere en hurtig revision, der ad gangen sorterer enhver kategori eller underkategori (f.eks. Overtøj i kategorien “tøj” eller kunstlitteratur i kategorien “bøger”).

Her er nogle flere rengøringstip til denne strategi:

1. Det er mere effektivt at adskille ting og stille dig selv spørgsmålet “Hvad vil jeg efterlade?”, Og ikke “Hvad vil jeg smide væk?”;

2. Hovedprincippet for valg af næsten alle ting i huset (bortset fra rent funktionelle): ”Bringer denne ting mig glæde? Så for eksempel bør en dyr, men mislykket kjole, hvor du føler dig utilpas, sælges på Avito. Men det gamle tesæt, som du virkelig godt kan lide, skal stå tilbage og på alle måder begynde at bruge;

3. Blandt massen af ​​lignende ting (f.eks. Fotografier) ​​er det værd at efterlade kun 3-5 kopier, men de bedste;

4. Ved metoden “magisk rengøring” skal du slippe af med uden tøven:

 • snore af ukendt formål;
 • ødelagte elektriske apparater;
 • kasser fra udstyr;
 • ekstra knapper;
 • glædeløse souvenirs og gaver;
 • prøver fra kosmetik;
 • trendy sundhedsprodukter såsom slankereim;
 • massagere, som du er for doven til at bruge osv..

5. Mari Kondo råder til at skille sig af med tingene, mentalt takket være dem, for den engang bragte glæde og gavn. Måske lyder dette råd mærkeligt, men takket være det er decluttering meget mere produktivt og moralsk lettere..

marie lejlighed