16 tricks til dem, der ikke har tid til at gøre rent

Vi giver 16 praktiske tips til dem, der elsker orden, men ikke har meget tid til at rengøre. Artiklen vil være nyttig for mødre, ungkarl, forretningsfolk, mennesker med en aktiv livsstil og dem, der simpelthen ikke kan lide at rydde op.

1. Opbevar alle ting i bakker og kurve

Forestil dig, at du skal tørre kommoden for støv, hvorpå der er forskellige kosmetik- og plejeprodukter. Det er temmelig kedeligt og tidskrævende at fjerne alle disse krukker og rør separat og derefter placere dem tilbage. Men hvis du samler alle de små ting i en sød kurv, bliver det meget hurtigere og lettere at tørre støvet af. Derudover giver kurve og bakker mulighed for visuel orden.

2. Opbevar “engangs” klude fra gamle T-shirts eller papirhåndklæder på lager

Klip klude fra gamle T-shirts (helst bomuld) til nødsituation, og brug dem som forbrugsvarer. Noget blev spildt – de tog en klud ud, tørrede gulvet med den og smed den ud med det samme uden at skylle.

 • Hvis der ikke er noget at skære i klude, så brug papirhåndklæder.

3. Ved rengøring af køkkenet rengøres ovnen sidst.

Komfuret er det mest beskidte punkt i køkkenet. Start rengøringen her, først og fremmest “suge” ovnen i rengøringsmidlet, derefter rydde området op til højre eller venstre for det og derefter bevæge sig med uret (eller mod uret). Så du kan undgå unødvendige løb til vasken, gå ikke glip af noget og forenkle rengøring af komfuret, fordi vaskemidlet udfører hovedarbejdet, mens du rengør køkkenet..

Rengøring

4. Tør støv af med mikrofiberklude

Kun mikrofiberklude efterlader ikke fibre og striber, absorberer vand godt, vaskes let, rulles ikke, falmer ikke og tørrer hurtigt.

 • Mikrofiberklude kan og bør vaskes. Dette bør dog kun gøres med sæbe. De kan heller ikke tørres på et batteri, ellers vil kluden miste sine vidunderlige egenskaber..

5. Life hack for mødre: Tør vandpytterne med snavsede strømpebukser

Lille livshack for mødre. Hvis barnet har beskrevet sig selv, skal du roligt fjerne strømpebukserne fra ham og tørre vandpyt med dem.&# x1f60a;.

6. Opbevar alle rengøringsprodukter let tilgængelige og helst ét ​​sted

At bruge mere end 1-2 minutter på at lede efter og indsamle rengøringsmidler, klude, børster, svampe og gummihandsker er spild af tid. Gem alt hvad du har brug for til rengøring ét sted. For eksempel i en vogn i flere etager med hjul eller en plastkurv.

7. Hold borde og bordplader tomme (eller næsten tomme)

Tomme eller halvtomme borde, vindueskarme og bordplader skaber øjeblikkeligt visuel orden. Derudover er det lettere at holde dem rene, og ting i skabene er mindre støvede..

Rotet bordplade

Det er meget svært at holde sådan en travl bordplade ren. Når køkkenet er lille, er manglen på overskabe en stor fejl.

8. Vask opvasken med det samme

En fælles sandhed, som vi ofte glemmer, og derefter bruger dyrebar tid på at vaske den genstridige plakette fra te, tørrede madrester og hærdet fedt. Efter at have udviklet en vane med at vaske op umiddelbart efter et måltid, vil du bogstaveligt talt bruge et par minutter på det..

Beskidte retter

Beskidte tallerkener i vasken er deprimerende og føles straks rodet

9. Grøft åbne lagersystemer

Åbne hylder, køkkenskinner og rulleskinner er gode med måde, for de skal rengøres dobbelt så ofte. Derudover skaber ting, der er gemt i almindeligt syn, visuel støj, hvis de ikke er arrangeret pænt og i et bestemt farveskema..

Skinne med tøj

Ethvert åbent lagersystem skal kontaktes med forsigtighed. Tag for eksempel disse åbne bøjler. Ser stilfuldt ud, ikke sandt? Men se nærmere på, ting hænger her i interiørets farver, og det er ikke tilfældigt. I livet er der simpelthen ikke tid til at spilde tid på at skabe smukke installationer. Desuden bliver tøj, der hænger på en åben bøjle i lang tid, dækket af støv med tiden.

10. Brug en sprayflaske og blød altid snavsede overflader i blød i 7-10 minutter.

Sprøjt blot produktet på overfladen fra top til bund, fordel det jævnt med en svamp og lad det sidde i 7-10 minutter. Så rengøringsprodukterne vil gøre det meste af arbejdet, og alt du skal gøre er at tørre alt rent og tørt..

11. Lav en ugentlig rengøringsplan

Rengøringsplanen hjælper dig med at udarbejde rengøringsteknologien og proceduren og tilegne dig gode vaner. For eksempel kan en graf se sådan ud:

Mandag:

 • Vakuum / vask gulve;
 • Vi vasker håndklæder.

Tirsdag:

 • Vi renser badeværelset og toilettet;
 • Tør støv af, vask spejle og glasoverflader.

Onsdag:

 • Vakuum / vask gulve;
 • Vi rydder op i vuggestuen.

Torsdag:

 • Vi fjerner køkkenoverflader;
 • Rydder op i køleskabet.

Fredag:

 • Vakuum / vask gulve;
 • Vi renser gangen.

Lørdag:

 • Vi skifter og vasker sengelinned;
 • Oprydning af skabe.

Søndag:

 • Vi henter legetøj og bøger;
 • Slippe af med unødvendige ting i huset.

Badeværelse

12. Ryd ikke op for grundigt

Prøv at rengøre hurtigt, hvis ikke perfekt. Hvis du har en tendens til at strække denne proces nu og da, skal du bruge en timer, timing for hver procedure, f.eks. 15 minutter (en regel a la Flylady).

13. Få om muligt smart teknologi

Her er vores favoritliste:

 • Robotstøvsuger er dyr, men den rengøres meget omhyggeligt, regelmæssigt (uden din deltagelse), den kan klatre over små tærskler, rense tæpper. Og som praksis viser, tæmmer en robotstøvsuger delikat sine ejere for altid at rydde op i genstande, der ligger på gulvet til tiden (for eksempel børns legetøj).
 • Opvaskemaskine – sparer ikke kun din tid og kræfter, men også vandforbrug (meget betydeligt). Hvis du ikke har dette teknologiske mirakel endnu, råder vi dig til at tænke igen.
 • En vaskemaskine med en tørretumbler eller en separat tørretumbler til tøj – forestil dig bare: du lægger ting i vaskemaskinen, og efter et par timer får du rent, tørt og allerede “stryget” tøj. Du behøver ikke spilde tid på at hænge og stryge det, og endelig vil tørretumbleren ikke ødelægge husets indre..
 • Damprenser – enheden ligner en kedel med en indbygget damper. På grund af den varme damp vasker han næsten alt uden husholdningskemikalier, hurtigt og effektivt. Det er især godt til rengøring af køkkenoverflader, en ovn med gammelt fedt og fliser på badeværelset..
 • Bortskaffelse af madaffald – med det kan du sjældent fjerne skraldespanden og glemme problemet med ubehagelige lugte fra skraldespanden.

14. Glem ikke at ventilere lejligheden og bruge dufte til hjemmet.

Den friske luft i lejligheden gør ethvert rod tåleligt. Omvendt, hvis huset er ryddeligt, men luften er forældet, og der er ubehagelige lugte, vil der ikke være en behagelig fornemmelse af renlighed. Prøv derfor at ventilere værelserne i mindst 10 minutter, 3 gange om dagen. Særlige dufte, f.eks. Stearinlys, aromadiffusorer, sprayparfumer til hjemmet, hjælper også med at bedrage opfattelsen..

Spray

15. Placer hvert element på sit sted, og udvikl en vane, der bruges tilbage.

Uanset hvad man kan sige, hvis du ikke lærer at returnere tingene til deres steder, så vil der aldrig være orden i huset. Men først skal du definere bogstaveligt talt hver ting sit eget sted (især for almindelige ting).

16. Prøv at slippe af med alle unødvendige ting i huset en gang.

En anden gylden ordensregel er, at der ikke skal være for mange ting i huset. Hvis du bruger tid på en stor revision en gang, vil rengøring tage mindre tid i fremtiden. Men der er en vigtig pointe: du skal slippe af med ikke kun gamle, ødelagte, kedelige ting, men også de ting, du bare ikke kan lide. For mere information om, hvordan du korrekt rydder dit hjem og organiserer dit lagersystem, kan du læse her eller her..

Papirkurv i køkkenet