Varför är linfrön användbara och vem ska äta dem

Linfrön är rika på ett komplex av vitaminer och mikroelement som är nödvändiga för kroppen. De ingår i terapeutiska dieter. Vilka är fördelarna med linfrön och vem ska använda dem?

Linfrön

Användbara egenskaper hos frön

Linfrön är små mörkbruna frön. Varje frö innehåller fettsyror, spårämnen, värdefulla fibrer och ett komplex av vitaminer. Med tanke på detta hjälper de kroppen att bli av med sjukdomar och förebygga dem. Det finns flera anledningar till att du måste äta minst 15 gram frön om dagen..

Cancerförebyggande

Omega-3-fettsyror, som finns i frön, kan stoppa utvecklingen av cancerceller. De innehåller också en komponent som lignaner. Dessa växtföreningar blockerar näring och utveckling av cancertumörer och stoppar därmed deras tillväxt. Forskning har visat att linfrö kan minska risken för bröstcancer..

Trycknormalisering

För högt blodtryck kommer det att vara till hjälp att äta några matskedar linfrön. Det har bevisats av läkare att hjälpa till att återställa blodtrycket till det normala. Som ett resultat av en studie minskade patienter som tog 15 gram frön per dag, efter sex månader, sitt genomsnittliga blodtryck med flera punkter..

tryck

Viktminskningshjälpmedel

Linfrön minskar aptiten och främjar viktminskning. Fröns fibrer har en positiv effekt på kroppen och minskar aptiten. Genom att dricka ett avkok av linfrön kan du begränsa mängden kalorier du äter per dag utan att skada din allmänna hälsa. Och efter kosten hjälper en sked frön dig att kontrollera din vikt och äta mycket mindre än du kan äta..

Minska sockernivåerna

Fröna är särskilt fördelaktiga för personer med diabetes. Tack vare fibern i kornen bromsar kornen frisättningen av socker och sänker därigenom glukosnivån i blodet. Ett experiment utfördes. Diabetiker åt några matskedar frön varje dag. En månad senare visade det sig att blodsockernivån sjönk med 20%.

Lägre kolesterolnivåer

Alfa-linolensyra och fiber minskar nivån av “dåligt” kolesterol i kroppen. Om så kallade plack och onormal rörelse av blodflödet hittas bör två matskedar sperma konsumeras per dag. Linfrön kommer att ta bort kolesterol från blodkärlens inre yta och därigenom befria dem från “föroreningar”.

Strokeförebyggande

Alfa linolensyra minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke. Linens sammansättning innehåller en stor andel av ett sådant ämne som omega-3, vilket hjälper till att förebygga problem med hjärtat och blodkärlen..

Stabilisering av tarmarna och magen

På grund av sin komplexa sammansättning kan regelbundet intag av linfrön lösa olika problem med tarmarna och magen. Frön är särskilt användbara för sår eller gastrit..

Vem är linfrön bra för?

Att äta frön kommer inte att skada någon så länge de äts med måtta. Personer med vissa sjukdomar och sjukdomar behöver definitivt införa några matskedar frön eller ett avkok av dem i kosten. Fröna kommer att vara användbara i situationer som detta:

  • med diabetes;
  • efter en stroke;
  • i förhållanden med ökad strålning;
  • när du går ner i vikt;
  • med höga kolesterolnivåer;
  • med tarmproblem;
  • med ökat tryck;
  • för cancer.

Kontraindikationer

Det finns kategorier av människor som inte rekommenderas att äta linfrörätter. Dessa inkluderar gravida och ammande kvinnor. Vid blodproppar, rådfråga din läkare innan du konsumerar frön..

Överdoseringar registrerades inte. Det viktigaste är att mängden frö som konsumeras inte överstiger 12% av den totala kosten. Då uppstår inte problem som uppblåsthet, kräkningar, diarré, smärta..

Tips för användning

Du behöver inte äta frön i sin rena form. De kan läggas till måltiderna eller göras till en utsökt smaksatt cocktail. Fröna kan till och med kastas i köttfärs till kotletter eller i deg för bröd och pajer. Det är mycket fördelaktigt att blanda dem med din favorityoghurt. Detta kommer att göra produkten tjockare och godare..

Ett annat alternativ skulle vara att göra en cocktail. Lägg till några matskedar av fröna i varmt vatten för en utsökt, linfrödrink. I denna form kan de användas under viktminskning..