Kök och vardagsliv i Amerika: 14 användbara och obegripliga funktioner hos ryssarna

Hur amerikanerna ordnar sina kök skiljer sig i grunden från det europeiska eller ryska sättet. Och detta är inte förvånande, om bara för att de flesta av den amerikanska befolkningen bor i låga byggnader, i småhus eller radhus, där kök kombineras med ett vardagsrum eller matsal och har en yta på 20- 60 kvadratmeter. Här är 14 funktioner i det amerikanska köket att notera, eller bara notera som ett roligt faktum..

Amerikaner använder inte diskmaskiner i skåpet ovanför diskbänken.

Medan ryssar ordnar disken efter torkning i skåpet ovanför diskbänken, staplar amerikanerna helt enkelt tallrikar och muggar och grupperar dem efter typ. Det visar sig att om du har en diskmaskin kan du klara dig utan torktumlare. Dessutom är det ännu bekvämare på detta sätt, medan skåpet ser snyggare ut..

skåp med tallrikar

En vattenkokare är en sällsynthet

De är så impopulära i USA att många inte ens vet om att det finns en sådan enhet! Varför har inte vattenkokare rotat sig här, om man inte kan föreställa sig något kök i Ryssland och Europa utan dem? Det finns två skäl: för det första föredrar amerikanerna att dricka kaffe, inte te, och för det andra på grund av den låga spänningen i de elektriska näten i Amerika (100-127 volt, medan i Ryssland och Europa är spänningen från 220 till 240 volt använda) vattenkokare värmer bara vattnet långsammare.

vattenkokare

Amerikaner diskar med penslar

Amerikaner använder också svampar, men de använder penslar med handtag oftare. Dessutom är de praktiska för att rengöra disk innan de laddas i diskmaskinen..

Många hem har ett skafferi

Seden att tillhandahålla ett skafferi i hus på byggstadiet har införts i Amerika sedan avlägsen kolonialtid. Det kan se ut som ett litet rum i köket, en nisch med hyllor eller en inbyggd garderob. Här lagrar amerikanerna matvaror som lådor med frukostflingor, vatten på flaska, konserver, rätter och hushållsartiklar. Naturligtvis, i moderna lägenheter och små hus, är skafferi mindre ofta utrustat, och ändå kan vanan att köpa mat för framtida bruk kallas nationell..

I oklar situation använder amerikanerna engångsservetter.

Amerikaner är riktiga fans av engångsservetter och använder dem för både daglig och veckostädning av kök och hem. Förutom golvrengöringsdukar (fäst på moppen som en engångsdörrmatta) finns det många andra typer av engångsservetter. De är torra och våta, papper och fiberduk, för VVS eller köksytor, för damm eller desinfektion, för glas, trä, kakel, stål, trä och läder, det finns till och med ekologiska våtservetter som blötläggs i ättika och eteriska oljor. Det är mycket bekvämt, snabbt och hygieniskt – du behöver inte tvätta och skölja trasor. Å andra sidan är fascinationen med servetter (särskilt de som är tillverkade av fiberduk) inte särskilt rimlig ur miljösynpunkt..

Kaffebarer för kaffeälskare

Amerikaner älskar kaffe och dricker det minst 2 gånger om dagen, varför de ofta sätter upp små barer i kök med koppar, bönor, en uppsättning sirap, socker och naturligtvis en kaffemaskin eller ett droppkaffe tillverkare. Om du också älskar kaffe, varför inte skapa ett sött hörn för det? Här är några fotoidéer.

kaffe bar

En bar med drycker i nästan alla hem

Starka drinkare sätter upp hembarer i matsalar eller kök. Beroende på rummets yta kan baren vara en liten vagn eller hylla, en skänk eller en garderob, och ibland ett separat rum med ett kylskåp och en bar.

bar

bar

bar

bar

bar

bar

Lazy Susan -bricka – hemligheten med bekväm och kompakt förvaring i djupa skåp med mera

Varför runda skivspelare och brickor i Amerika kallas “lata Susan” Amerikanerna vet inte säkert. Men många människor använder den här arrangören i sina köksskåp och skafferier, förvarar kryddor, flaskor med oljor och såser på dem. På grund av att brickan roterar är det lättare att komma åt saker, de lagras kompakt och snyggt.

Kärlek till hushållsapparater och gigantomani – amerikanska nationella drag

Förutom diskmaskin, spis, mikrovågsugn och kylskåp innehåller en typisk amerikansk uppsättning hushållsapparater:

  • Kaffemaskin;
  • Planetmixer;
  • Stationär mixer för att göra smoothies;
  • Brödrost.

Samtidigt är nästan all utrustning i det amerikanska huset stor. Så till exempel, i deras kök, kan ett vanligt 60 cm kylskåp ses mycket mindre ofta än modeller med en bredd på 80 cm och, naturligtvis, sida vid sida kylskåp..

Metod

Lådor, behållare, korgar, brickor och brickor är grunden för ordning i det amerikanska köket

En annan amerikansk vana att notera är användningen av många brickor, korgar, lådor, brickor och andra förvaringstillbehör..

Hemligheten är att med deras hjälp kan saker grupperas i kategorier, vilket i sin tur gör det lättare att hitta de nödvändiga föremålen och hjälper till att upprätthålla ordningen. Det hjälper också till att minska visuellt buller och gör rengöringen enklare..

Sopförstörare – ett viktigt föremål i likhet med en mikrovågsugn

Disponenten uppfanns i Amerika och det är här den är mest populär. Detta är mycket bekvämt: lägg grönsaksskal eller annat organiskt skräp i avloppshålet, slå på knappen och du är klar – avfallet krossades och slogs samman i avloppsröret.

Amerikaner känner bara igen gasugnar

Vissa stater, till exempel Florida, och vissa flerfamiljshus använder glaskeramikhäll, men de flesta amerikanska kök är utrustade med stora stationära gasugnar..

Typisk köksdesign – inramat trä / träkorn eller vitt

Här är några av egenskaperna hos det typiska amerikanska köket:

  • Den vanligaste köksdesignen: en uppsättning med ram eller panelfasader i vitt eller lackerat (mahogny eller ek).
  • Oftast är headsetkroppen gjord av plywood och inte av spånskiva (det finns dock undantag, åtminstone för att Ikea också är populärt i Amerika). Dörrar är mestadels gjorda av massivt trä;

Amerikanskt kök

Så här ser det typiska amerikanska köket ut.

  • Storlekar på köksmoduler och hushållsapparater (mikrovågsugn, spis, ugn, diskmaskin etc.). skiljer sig från europeiska och ryska. I stället för standardbredden 60 cm använder amerikanerna 80 cm -standarden;
  • Det vanligaste bänkskivmaterialet är granit- eller kvartsagglomerat. Ekonomialternativ – byggbräda.

Tvättas vid fönstret

Tvätt vid fönstret gör att amerikanerna kan spara på belysning, och viktigast av allt, att njuta av utsikten medan de diskar.

tvätta vid fönstret

tvätta vid fönstret

Det är möjligt att upprepa detta beslut i ett privat hus utan problem, men i en lägenhet är det svårt, men fullt möjligt om rörledningarna inte är för långt från fönstret. Samtidigt är det viktigt att tillhandahålla installation av kylargaller i bänkskivan ovanför kylaren (och helst ett varmt golv), för att slå skillnaden i fönsterbrädans höjd och bänkskivan, om någon, ger en diskmaskin och plats för förvaring, och köp också en djup diskbänk med en inte för hög mixer, så att du undviker stänk på fönstren. Här är ett exempel på att överföra en diskbänk till ett fönster i ett vanligt panelhus i Ryssland.

Öbord – i huset, i lägenheter – en halvö eller en bar

I stora hus sätter amerikanerna upp öar, och i lägenheter och små hus kan du oftast se en mer kompakt halvö eller en bardisk (mer exakt en frukostdisk, för det är verkligen väldigt bekvämt att ha en snabb frukost bakom) . Sådana bord är praktiska för att laga mat och är bra för zonutrymme. Huvudsaken är att runt ön / halvön / baren finns gångar på minst 90 cm, och helst 100-120 cm.