14 filmfilmstrick som du aldrig visste fanns

Med plastfolie kan du göra underverk. I den här artikeln kommer vi att prata om kreativa idéer för att använda film i ditt hem. I slutet av artikeln kommer varje läsare att få en bonus i form av en annan idé som i hög grad kommer att underlätta arbetet i köket..

1. Rengör alltid disk och möbler

Filmen är en utmärkt assistent när det gäller rena rätter och möbler. Du kan linda bordet med plastfolie innan du gör hushållsarbeten eller rullar degen. Och ämnen för dumplings och pajer kan täckas med en film så att kavlan förblir ren..

2. Skydd av prylar från fukt

Innan du förbereder middag i köket med en bärbar dator eller surfplatta bör du skydda dina prylar från fukt och smuts. Plastfilmen hjälper till med detta. Det stänger försiktigt skärmen och knapparna på datorn och skärmen på smarttelefonen. Sensorn förblir känslig och när du lagar mat kan du säkert se ditt favorit -tv -program eller dina serier.

3. Pocherade ägg utan pocherade

Man tror att rätt utrustning behövs för att förbereda en traditionell fransk maträtt. Men det här är inte så viktigt, eftersom du kan koka ägg utan skal med en bit film. Den läggs i en skål och kanterna smörjs med vegetabilisk olja. Därefter bryts ett ägg i den resulterande skålen, filmens kanter är tätt stängda. En separat plastbit krävs för varje ägg. En nästan kokt maträtt läggs i kokande vatten och kokas i tre till fem minuter. Äggulan är krämig.

4. Filma som en matta för kylskåpet

En vanlig bit plastfolie lindad runt kylskåpshyllan kommer att rädda dig från fläckar och andra typer av föroreningar. Dessutom håller frukten lite längre. Det är inte längre nödvändigt att köpa en antibakteriell kylmatta, vars betydelse är mycket utsmyckad av säljare och marknadsförare..

5. Ett sippigt glas och väl tillsluten behållare

För att hindra barnet från att spilla juice eller vatten på sig själv är det värt att göra ett speciellt glas som inte tillåter spill. För detta tas ett vanligt glas och en film. Den dras över koppen och ett rör sätts in i mitten. Detta alternativ är också perfekt för långa resor: på vägen kommer vätskan inte att spilla åt olika håll..

När det gäller behållare för kontorslunch är allt enkelt här: filmen placeras ovanpå tallrikarna, stängd med lock. Denna idé kan tillämpas på burkar med ämnen och på andra behållare..

6. Bli av med obehaglig skolukt

Ett av de mest effektiva sätten att bli av med obehaglig lukt från skor är att rulla skorna i plastfolie och förvara dem i frysen i 24 timmar. Den låga temperaturen kommer att förstöra alla skadliga bakterier med vilka den obehagliga lukten försvinner.

7. Håll mat och bananer färska

Filmen kommer att rädda bananer från för tidigt förstörelse. För detta lindas buntens bunt i en liten bit film och placeras i kylskåpet. I denna form kommer frukten att behålla sin friskhet lite längre. Filmen hjälper också till att bevara lämpligheten hos andra rätter. För att göra detta måste du stänga tallriken eller formen med skålen och förvara i kylskåp. Frukt och grönsaker är välbevarade i sådana förpackningar. Filmen är också lämplig för förvaring av deg i frysen..

8. Skydd mot kontaminering vid arbete med mixer och skärning av kött

För att inte slösa bort tid på rengöring efter att du förberett degen i en mixer eller mixer kan du täcka skålen eller hela apparaten med ett lager plastfilm. Detta förhindrar att mjölet fastnar på möblerna och att skålens innehåll inte stänker. Samma idé kan användas när du gör kotletter. Täck köttet med ett lager folie. Detta förhindrar att köket får röda köttfläckar..

9. Rengör konditoriväskan

När man gör kakor används ofta olika gräddfärger. Bakpåsar ska tvättas efter varje färg så att nyanserna inte blandas. Men om du häller grädden i en bit plastfolie och sedan lägger den i en påse, blir den senare inte smutsig. Denna metod sparar tid på att tvätta konditorivaror..

10. Långtidslagring av glass

Vid förpackning av en behållare med glass med folie bildas inte isackumulering och produkten behåller sina egenskaper under lång tid. Det är nödvändigt att stänga behållaren med resterna av sötma med en liten bit film, stäng eventuellt locket och lägg det i frysen..

11. Bli av med vin från korklukt

När vin förvaras i en flaska under lång tid kan det utveckla en obehaglig, sur lukt. Allt handlar om korken, som med tiden producerar skadliga ämnen. De ger vinet en sur, obehaglig lukt. Detta avlägsnas vanligtvis genom att helt enkelt hälla vätskan från flaskan i en karaff, en speciell vinvas. Men om den inte finns där hjälper en vanlig karaffer och plastfilm. Ett rör tillverkas av det, genom vilket vinet hälls i en glasbehållare..

12. Film som resväska

När du flyttar, är alla saker och hushållsartiklar vanligtvis vikta i lådor eller påsar. Det tar mycket tid och ansträngning. Därför, när du samlar saker, kan du linda möbler med flera lager film. Inget av sakerna kommer att gå vilse eller gå sönder, och när du går in i ett nytt hus behöver du inte demontera en stor mängd hushållsartiklar.

13. Hemmagjord korv

Om du tar köttfärs och lindar det i plastfolie och sedan värmer det kan du få hemlagad korv eller snabbkorv. Kryddor, örter och kryddor kan läggas till köttet för att ge rätten en speciell smak..

14. Film och hemträdgård

Med hjälp av plastfolie kan du göra ett litet växthus precis i lägenheten. För att göra detta måste du plantera fröna i en kruka och vattna dem rikligt och sedan täcka dem med en lämplig bit film. Detta kommer att hjälpa groddarna att gro snabbare och förhindra att de torkar ut..

Utlovad idé: för att göra det lättare att arbeta med filmen måste du lägga den i frysen ett tag. Efter det blir materialet mer smidigt..