12 etikettregler som du bryter och inte ens vet om det

Dussintals situationer händer oss varje dag där vi antingen kan visa vårt goda sätt eller ge dålig uppväxt. Vi gör många saker av vana och tänker inte ens på varför vi gör det här. Och det är de små detaljerna som ger vår uppväxtnivå och kunskap om etikett..

Hiss

Män tror att det vore en bra form att låta kvinnor, gamla människor och barn passera framför sig, även om detta inte alls är fallet. Hissen är ett av föremålen för ökad fara, vilket innebär att den som är fysiskt starkast måste gå in i den. Samma regel gäller för mor och barn. Den vuxna är alltid den första som går in i hissen och sedan barnet, som är det första som lämnar..

Vad händer om det finns två manliga kollegor vid hissen? Då kommer den som är lägst i rang först, och den viktigaste personen går in i den sista. Den första som lämnar hissen är alltid den som är närmare dörren. Knapparna trycks av en person som står bredvid dem, han måste fråga den inkommande personen vilket golv han behöver.

Hiss

Restaurangdörr

Män låter gärna kvinnor gå vidare, men ingången till en restaurang är inte platsen där en kvinna ska gå in först, särskilt om det här är en ny plats hon aldrig har varit på. En man, som representant för det starkare könet, bör ta alla risker på sig själv, eftersom en kvinna som befinner sig i en okänd miljö kan vara generad eller gå åt fel håll, hamna i en besvärlig situation. Därför bör alla de första åtgärderna i ett okänt rum utföras av en man..

Denna regel gäller inte bara restauranger, utan även nya etableringar..

Stege

Det är inte värt att låta en kvinna gå framåt på trappan, eftersom detta kommer att sätta henne i ett besvärligt läge. Hon kommer att börja resa sig och därigenom visa mannen hennes ben och andra delar av kroppen som inte bör ligga i nivå med ögonen. Hon kommer att känna sig lugnare och säkrare om hon går bakom en man..

Garderob

Om du kommer till teatern eller till en konsert, borde du känna till de accepterade normerna för beteende i garderoben, eftersom människor ofta är förvirrade om dem. När han kommer in från gatan hjälper en man först och främst att ta av sin kamrat ytterkläder, och först då klär han av sig. När du lämnar konserthuset måste du agera precis tvärtom. Först hjälper en man en kvinna att klä sig och tar sedan på sig ytterkläder på sig själv.

“Vara hälsosam!”

Vanan att önska dig hälsa när din samtalspartner eller någon främling nyser är ett tydligt tecken på att du inte kan grundläggande etikett. Faktum är att under livegenskapens tid var det bara bönder som var sjuka, eftersom de levde under enkla förhållanden och inte hade tillgång till bra medicin. Därför är önskan om hälsa så inarbetad bland vanliga människor och har blivit vanlig..

Samhällets övre skikt blev sällan sjuka, och om de gjorde det fick de bästa läkarna deras tjänster. Varje sjukdom betraktades också som ett tecken på svaghet, så det var helt enkelt oanständigt att fokusera på det. När någon i det höga samhället nysade märkte ingen det. Alla låtsades att ingenting hade hänt – detta var regeln om god form.

Anmärkningar

När du ser en nära vän, bekant eller kollega som till exempel har byxor i en obegriplig färg, eller om du tror att din vän inte passar hennes nya blus, och du bestämmer dig för att tipsa henne om det taktiskt, gör du en grav misstag. En väluppfostrad person kommer aldrig att kommentera utseendet på en annan person, även om det verkar obegripligt för honom, eller om han tror att det kommer att bli bättre för samtalspartnern. Det rätta alternativet är att helt enkelt vara tyst..

Många etikettnormer bygger på det faktum att en person inte ska skämma ut en annan person, även om han anser sig ha rätt i det. När du kommenterar andras utseende, lägger du dem bara i en obekväm position och visar din dåliga dåliga uppväxt.

Övergång till “du”

Varje främling, även den yngsta, bör tilltalas som “du”. Om en tonåring redan är över 12 år kan du inte säga “du” till honom, hur konstigt det än kan verka. Övergången till “du” kan ske på initiativ av någon som är äldre i ålder eller position. Till exempel, när en man och en kvinna träffas, är det kvinnan som ska initiera övergången till “du”, men inte tvärtom..

Korrigera ditt utseende offentligt

Alla åtgärder som syftar till att manipulera ditt utseende bör utföras bort från nyfikna ögon. Om du målar på tunnelbanan eller på kontoret bredvid andra kollegor, justera dina kläder eller hår framför främlingar – du visar dina dåliga sätt. För dessa åtgärder bör du använda ett toalett eller annan plats där du kommer att lämnas ensam med dig själv. Det maximala som är tillåtet i samhället är att blotta läppar med en servett vid middagsbordet.

Vinglas

På en restaurang eller på en fest dricker folk vanligtvis vin eller champagne, som serveras i glasögon. Du kan ofta observera en bild av hur glas hålls i skålen, även om detta är i grunden fel. För det första fläckar människor glaset med sina fingeravtryck, och disken ser smutsig ut. För det andra serveras och dricks drycker vid en viss temperatur, och värmen som kommer från händerna kommer att värma drycken och förstöra hela intrycket av den..

Varje glas, inklusive öl, bör hållas i skaftet eller basen. Basen kommer att vara det bästa alternativet eftersom du på så sätt kan hålla glaset stadigt i handen utan rädsla för att tappa det eller spilla innehållet. Håller du benet riskerar du att inte hålla balansen och hamna i en besvärlig situation..

Sittplatser i bilen

Det säkraste och därför det mest prestigefyllda sätet i bilen är sätet bakom föraren. Därför är han alltid upptagen av en kvinna eller en person av högre rang..

Mannen ska ta plats bredvid kvinnan och vid utgången hålla dörren för henne och ge henne en hand för att hjälpa henne ut ur salongen. Även om en man måste köra, tar kvinnan fortfarande plats bakom honom, och i slutet av resan öppnas fortfarande dörren för henne och hjälper till att komma ut..

“Jag är på en diet” eller “Jag dricker inte”

Att tillkännage för alla vid bordet att du är på en diet är ett tecken på dåligt föräldraskap. Dessutom kan denna omständighet inte användas som en ursäkt för att vägra den maträtt som värdinnan erbjuder. Du bör alltid ta det som erbjuds och berömma kocken och husets ägare. Det är inte nödvändigt att äta den maträtt som erbjuds. Detsamma gäller alkoholen som erbjuds dig. Du behöver inte säga att du inte dricker, och varför det hände. Ta bara ett glas vin eller vilken drink som helst, ta en klunk och lägg den åt sidan..

Damväska

Damväskan passar inte på stolen och ligger inte kvar i knät. Om det är en liten koppling kan den läggas på bordet. Om detta är en bulkpåse, ska den hängas på baksidan av en stol eller på en krok som är fäst vid bordet. Det är också tillåtet att lägga stora påsar på golvet..