Taitettavan keittiön pöydän valitseminen pieneen keittiöön: tärkeimmät kriteerit

Pöytälevy voi peittää keittoalueen ja vetää sen tarvittaessa ulos Työtaso voi peittää keittoalueen ja vetää sen tarvittaessa ulos Yleensä tällaisten huoneistojen keittiöt ovat pieniä, noin 6-8 neliömetriä. m. Paras vaihtoehto olisi aterioida huoneessa tai rikkoa keittiön ja huoneen välinen seinä. Mutta jos päätät asentaa ruokapöydän keittiöön, se on todennäköisesti taitettava.

Kuinka valita taitettava pöytä keittiössä

Pienessä keittiössä on useita asetteluvaihtoehtoja. Yleensä vakiokalusteet sijaitsevat tyhjää seinää vasten, mukaan lukien liesi ja pesuallas, jossa on poistoilma. Siksi, jos pöytä, jopa pienin, on suunniteltu, se sijoitetaan ikkunan lähelle niin, että sen ja muiden keittiökalusteiden väliin jää vähintään 1 metrin etäisyys asunnon omistajien mitoista riippuen. Tällaisissa ahtaissa olosuhteissa pöytien pitäisi tietysti taittua tai muuttaa. Useimmiten ruokapöytä on pieni, pyöreä tai puolipyöreä..

Nykyaikaiset muuntopöytien mallit eivät koskaan lakkaa hämmästyttämästä ergonomisuudestaan ​​ja monipuolisuudestaan. Nykyaikaiset muuntopöytämallit eivät lakkaa hämmästyttämästä ergonomisuudestaan ​​ja monipuolisuudestaan.

Taittopöytä voi olla useita muutoksia:

  • Baarimittarin kaltainen, taitettava vaakasuoralle saranalle, jossa on taitettava tuki;
  • Pieni kokoontaitettava ruokapöytä, kuten vaunu tai lentokone;
  • Keittiön pöytä-kaappi, jossa on kiinnitysjalka, yleensä jatkoa keittiön kaappiosalle;
  • Vedettävä pöytälevy pystysuorassa saranassa, joka liukuu osan alta taitettavan veitsen terän tavoin.
  • Vaihdettava pöytä, jossa on pöytälevy, joka nousee jalustan yläpuolelle ja on kiinnitetty tähän asentoon.

Vedettävät tai avautuvat pöytälevyt rekvisiitta ovat kiinteitä huonekaluja, jotka on kiinnitetty seiniin tai työtilan pöytälevyyn.

Jos pöytä vaatii 1-2 istuinta, on järkevää valita taitettavat tuolit tai jakkarat, koska selkänojaiset tuolit vievät paljon tilaa Jos pöytä vaatii 1-2 istuinta, on järkevää valita taitettavat tuolit tai jakkarat, koska selkänojaiset tuolit vievät paljon tilaa

On myös toinen vaihtoehto – ruokapöytä -kirja, jossa on suuret ja leveät kääntyvät pinnat ja sisäänvedettävät tuet. Tämä pieni, mutta raskas esine on useimmiten varustettu pyörillä, koska sitä ei vedetä vaan rullataan. Tällainen pöytä, jonka mitat ovat enintään 60×80 cm, voi seistä taitettuna keittiön kulmassa, ja syömiseen yksi tai molemmat hyllyt voidaan tuoda vaakasuoraan, riippuen syöjien määrästä..

Jos pöydällä on kiinteä paikka keittiössä, sen ei pitäisi häiritä ihmisten liikkumista ja keittotason vapaata pääsyä. Tässä tapauksessa jääkaapin pitäisi olla jossain huoneessa..

Hyvin pienikokoiset keittiön pöydät voidaan kiinnittää keittiökalusteiden päähän ja ne ovat tässä tapauksessa kuin jatkoa keittiön työtasolle.

Vedettävä pöytä keittiöön (video)

Missä pieni pöytä sopii pieneen keittiöön tarkoitettuun kirjaan

Pöytäkirja on suosittu väestön keskuudessa, koska se voidaan sijoittaa paitsi keittiöön, jossa sen takana voi olla 1–2 ihmistä, mutta se voidaan pumpata huoneeseen, jossa se vie merkittävän alueen ja voi jo hyväksyä 10 12 ihmistä.

Suunnittelun, muutoksen ja toiminnan yksinkertaisuus mahdollistaa useita suunnitteluratkaisuja:

  • Perinteinen runko, jossa on kaksi taittotasoa, sisäänvedettävien jalkojen tukema, liukuva ulos saranoihin, jotka on kiinnitetty pystytukiin
  • Sama vaihtoehto, mutta tasoilla on pyöristetyt muodot, ja taulukko taitettuna on pyöreä;
  • Kapea runko, jonka taittotasot eivät ole kiinnitetty pöydän poikki, vaan pitkin, ei käytännössä vie tilaa taitettuna, mutta sitä ei myöskään voi käyttää
  • Laajennettava ruokapöytä, jota kutsutaan “kirjaksi” vain siksi, että taitettuna puolet pöytälevystä, sisäänvedettynä pöydän syvyyteen, on taitettu puoliksi poikittaissuunnassa;
  • Opiskelijapöydän kaltainen rakenne, jossa pöytälevy koostuu kapeista puolikkaista, jotka on asetettu päällekkäin siten, että sarana kulkee pitkittäin.

Ruokapöytä voi ottaa tilaa pienessä keittiössä tilaa laajentavan peilin muodossa Ruokapöytä voi ottaa tilaa pienessä keittiössä tilaa laajentavan peilin muodossa

Näiden mallien pöydät voidaan koristaa taiteellisilla koristeilla ja kuvioilla yläosissa ja jaloissa. Tässä tapauksessa pöytäliinaa ei tarvita, ja sinun on oltava erityisen varovainen, ettet naarmuta tai pilaa lakkakerrosta..

Tällainen pieni ruokapöytä, taitettuna, mahtuu keittiöön ja voi kantaa jopa vedenkeittimen, maljan leipää tai hedelmiä – eli joitain helposti siirrettäviä asioita. Totta, “kirja” -tyyppiset pöydät eivät ole kovin käteviä käytettäessä taitettuna, koska istuvan henkilön jalat lepäävät pöydän roikkuuosaa vasten.

Keittiön pöytäkirja on yleensä valmistettu MDF-levystä tai massiivipuusta, koska se vaatii rakenteellista lujuutta ja luotettavuutta. Kuormitettuna tällaisten pöytien on kestettävä vähintään 20 kg erilaista ruokaa, ja jatkuva muutos vaatii saranoitujen rakenteiden lujuuden, joten lastulevyä ja vaneria ei käytetä tässä..

Liukuva pöytä pieneen keittiöön (video)

Soikea kokoontaitettava pöytä keittiöön: mukavuus ja ergonomia

Tavallisen pöydän suorakulmaiset reunat osoittavat riittävästi tilaa. Kapean keittiön ahtaissa olosuhteissa viistot ja pyöristetyt reunat ovat tyypillisiä. Pyöreä pöytä on yleensä liian pieni, joten pitkänomainen soikea pöytä on hyvä vaihtoehto..

Yleensä soikea ruokapöytä on kirja, jossa on kaksi taitettavaa reunaa, tai liukuva pyöreä pöytä, jonka keskiosa on sijoitettu pöydän sisällä olevalle erityiselle hyllylle. Kun se asetetaan “taisteluasentoon”, puolipyöreät reunat liikkuvat erilleen, niiden väliin asetetaan insertti.

Sen etuna kirjatyyppiseen pöytään verrattuna on se, että kaikki kolme osaa on kiinnitetty siten, että sisäänvedettäviä tukia ei tarvita, ja vieraat voivat asettaa jalkansa mukavasti pöydän alle tarttumatta sisäänvedettäviin rinteisiin, jotka pitävät kirjan osia -pöytä.

Pöydät, joissa on pyöristetyt ääriviivat, ovat feng shuin kannalta parempia kuin kulmikkaat, antavat koko keittiölle pehmeyttä ja sileyttä, rauhoittavat ihmistä alitajunnan tasolla.

Soikean pöydän muita tasoja voidaan vetää pois pääpöydän kannen alta. Tässä tapauksessa ne on kiinnitetty symmetrisesti vastakkaisiin päihin. Lisäksi nämä osat voidaan irrottaa ja säilyttää erikseen..

Taitettava ruokapöytä seinään asennettavan kaapin muodossa voi säästää tilaa suuressa määrin. Taitettava ruokapöytä seinään asennettavan kaapin muodossa voi säästää tilaa suuressa määrin.

Nykyään soikeita ruokapöytiä on saatavana useina jaettuina tai laajennettavina malleina. Valitettavasti jatkuva tarve laajentaa ja kiertää pöytälevyn elementtejä ei salli sellaisen kauniin ja käytännöllisen materiaalin käyttöä kuin lasi. Lasipöydät ovat kauniita, mukavia, läpinäkyvyyden vuoksi ne lisäävät tilaa visuaalisesti tai eivät ainakaan piilota sitä, mutta ne voivat olla vain kiinteitä.

Taitettavat ja liukuvat pöydät, muuntajamallit (video)

Pienen keittiön ruokapöytä voi olla vain taitettava (irrotettava), taitettava tai liukuva. Erityisen suosittu on “kirja” -pöytä, joka taitettuna vie vähän tilaa (noin 60×80 cm) ja sitä voidaan käyttää jopa lounaalle 1-2 hengelle. Nämä pöydät voidaan rullata nopeasti ruokasaliin ja avata muutamassa minuutissa. Pienessä ruokapöytäkirjassa on monia vaihtoehtoja ja muutoksia, se on valmistettu kestävästä materiaalista puualustalla tai muovilla. Kaikista ansioistaan ​​huolimatta se on melko raskas, ja on parempi siirtää se yhteen. Toinen suosittu ja voittanut vaihtoehto on soikea liukupöytä, joka on ergonomisempi ja miellyttävämpi silmille. Soikea pöytä mahtuu jopa pienen keittiön tilaan ja on joiltakin osin kätevämpi kuin saman lineaarisen mitan kirjapöytä. Valitettavasti ei ole liukuvia lasipöytiä..

Taitettava pöytä keittiöön eikä vain (video)

Vaihdettavat, sisäänvedettävät, taitettavat ja liukuvat pöytämallit ovat ihanteellinen ratkaisu pieneen keittiötilaan, jossa ei ole ruokailutilaa, mutta myös aputasoja, jotka eivät ole tarpeettomia missään keittiössä.

Taitettavien keittiöpöytien suunnittelu pieneen keittiöön (kuva)