Suorat sohvat keittiössä: kapeat mallit pieneen tilaan

Kompakti, suora sohva, jossa on vuodepaikka - korvaamaton ratkaisu pienen asunnon keittiöön Pienikokoinen suora sohva, jossa on vuodepaikka, on välttämätön ratkaisu pienen asunnon keittiöön. Kapeat suorat (ei kulmaiset) sohvat voivat toimia luotettavana istuimena tapauksissa, joissa ei ole mitään tapaa asettaa ihmisiä pöydän ääreen jakkaralle tai tuolille. Sohva voidaan erottaa muusta keittiötilasta pienellä 1-1,5 metrin korkuisella väliseinällä, jolloin keittiöön muodostuu pieni oleskelualue.

Keittiön sohva on kapea vaihtoehtona tuoleille

Minikeittiöt eivät usein sovellu mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon ja keittiövälineiden säilyttämiseen. Harvoin on mahdollista saada paikka pöydälle. Täällä istumapaikkana voit tarjota kapeita suoria sohvia, jotka sijaitsevat seinää pitkin..

Pöydän ääressä voi istua vain seinän puolelta, koska muuten on mahdotonta liikkua keittiössä ja tarjoilla ruokaa ja juomia tai purkaa likaisia ​​astioita pesualtaaseen Pöydän ääressä voi istua vain seinän puolelta, koska muuten on mahdotonta liikkua keittiössä ja tarjoilla ruokaa ja juomia tai purkaa likaisia ​​astioita pesualtaaseen

Joskus keittiön sohvasta tulee välttämätön osa sisustusta..

Pääsääntöisesti puolijäykät ja jäykät suorat istuimet, jotka muistuttavat vaunun hyllyä, ovat keittiössä sopivia..

Keittiön sohvien erityispiirteet:

  • Toisin kuin huonesohvat, useat ihmiset istuvat keittiön sohvilla kerralla. Siksi keittiön sohvien tulisi olla ilman jousia, vahvistettu runko ja puolijäykkä verhoilu..
  • Keittiön sohvat taittuvat aina. Yleensä ne on järjestetty kuin merimiehen kaappi; erilaisia ​​keittiövälineitä säilytetään sohvalaatikossa, jota käytetään yleensä harvoin..
  • Keittiön sohvat ovat melkein aina kulmasohvat. Ahtaan keittiön istuinalue ei voi olla tilava, eikä sohvia ole suunniteltu rentoutumiseen ja makuuasentoon..

Keittiön sohvan kokoonpano riippuu kuvamateriaalista ja itse keittiön suunnittelusta Keittiön sohvan kokoonpano riippuu kuvamateriaalista ja itse keittiön suunnittelusta

Keittiön sohva voi toimia loistavana istuma -alueena useille ihmisille samanaikaisesti, ja astiat näkyvät pöydän päässä sohvaa vastapäätä.

Kapea sohva keittiössä (video)

Kapeat sohvat keittiölle laiturilla: ovatko ne kannattavia

Nukkumapaikka keittiössä näyttää nykyään hölynpölyltä, koska Neuvostoliiton tapa vastaanottaa ulkomaalaisia ​​tai vain vieraita yöksi asunnossa on lähes vanhentunut. Aiemmin tämä johtui suuresta ihmisten kollektiivisuuden tunteesta, heidän luottamuksestaan ​​muihin ihmisiin sekä suuresta pulaa hotelleista ja ihmisarvoisesta majoituksesta..

Aiemmin Moskovan sukulaisten asunnoissa kaikista tuoleista, ottomaanista ja jopa vain pehmeälle matolle asetetuista sanomalehdistä tuli nukkumapaikka..

Keittiön sohva voi kuitenkin toimia myös kokoontaitettavana vuoteena. Lisäksi voit jopa keksiä kahden hengen sohvan. Ehkä tämä järjestely on sopiva, kun yhden huoneen huoneistossa olevat ihmiset ovat tottuneet nukkumaan erikseen, suuri joukko ihmisiä asuu pienessä huoneistossa tai yhden huoneen huoneisto vuokrataan esimerkiksi useille opiskelijoille.

Kapeat suorat keittiön sohvat, kuten tavalliset sohvat, taitetaan ulos saranamekanismeilla Kapeat suorat keittiön sohvat, kuten tavalliset sohvat, taitetaan ulos saranamekanismeilla

Niitä on vain muutama tyyppi:

  • Delfiini – pakoputki, kuten laatikot;
  • Kirja – taittaa sohvaistuin taitettuna kahtia pituussuunnassa ja kiinnittää sen erityisellä mekanismilla. Samaan aikaan laituri laajenee merkittävästi.
  • Eurokirja – kun sänky vedetään ulos kuin “delfiini” ja selkä lepää vapaalla paikalla. Tällaista mekanismia ei usein löydy, koska sohvan takaosa on pääsääntöisesti kiinnitetty suoraan seinään..

Mikään mekanismi ei kestä kulutusta pitkäaikaisen käytön aikana Mikään mekanismi ei kestä kulutusta pitkäaikaisen käytön aikana

Älä käytä liikaa sohvan liikettä, koska saranat ovat huonekalujen heikko kohta. Loppujen lopuksi keittiö ei ole paikka nukkua..

Bostonin keittiösohva (videon arvostelu)

Missä ovat kapeat sohvat, joissa on laituri

Sohvalla varustetun keittiön asettelulle on vain vähän vaihtoehtoja. Yleensä keittiökalusteet sijaitsevat tyhjää seinää vasten, lineaarisia tai L-muotoisia. Niiden joukossa on pesuallas ja liesi..

Pöydän paikka on huonekaluja vastapäätä, mieluiten ikkunan vieressä. Sitten suora sohva asetetaan suoraan seinää vasten ja useimmissa tapauksissa kiinnitetään suoraan siihen. Sinun ei enää tarvitse siirtää sitä keittiössä. On välttämätöntä, että ikkunasta tuleva valo putoaa pöydän sivulle eikä pöydän ääressä oleville ihmisille. Pöydän ääressä istuvia valaisee siis yhdistetty luonnollinen ja keinotekoinen valo..

Keittiön sohvia ei verhoilla melkein koskaan kankaalla, vain nahkaa, keinonahkaa tai paremminkin polymeerikuitukangasta, koska keittoon tai rasvaiseen kastikkeeseen kastettu mokkanahka tai chintz-sohva on parasta heittää pois.

Keittiön sohvien suunnitteluominaisuudet eri mekanismeilla Keittiön sohvien suunnitteluominaisuudet eri mekanismeilla

Kapeat sohvat keittiössä: kokonaismitat

Koska sohva korvaa tuolit, sen korkeus ei saa ylittää 45-50 cm, jotta ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi pöydässä ilman, että venyttävät jalkojaan liikaa. Istuimen koko leveydeltään on myös vakio, se ei ylitä 50-60 senttimetriä, joten voit nojata (mutta ei nojata taakse) selkään ja samanaikaisesti niin, että lantio sopii koko istuimen pituudelle istuin. Sohvan pituus riippuu keittiön pituudesta, se voi olla jopa 1 metri. Yleensä keittiön sohvat ovat pieniä, kompakteja, niissä ei ole koskaan tyynyjä ja pehmeitä käsinojia..

Kompakti keittiön sohva (video)

Suorat keittiön sohvat toimivat yleensä samanaikaisen aterian ja joskus nukkumapaikkana. Sohvan rakenne on vankka, vahvistettu, usein valmistettu paksusta massiivipuusta, koska sohvalla istuu useita ihmisiä samanaikaisesti. Sohvalaatikko on riittävän suuri säilyttämään jopa suuren määrän perunoita (syksyllä ja jonkin aikaa uuden vuoden jälkeen). Avatessasi sohvan voit saada nukkumapaikan, mutta yön keittiöön on melko harvinainen ilmiö..

Keittiön suorat sohvat ovat kapeita (kuva)