Keittiölaatikot: käytännöllinen tilaa säästävä

Keittiön sisäänvedettävät säilytysjärjestelmät ovat erittäin kätevä ja käytännöllinen ratkaisu, mutta ne lisäävät merkittävästi huonekalusarjan kokonaiskustannuksia Keittiön ulosvedettävät säilytysjärjestelmät ovat erittäin kätevä ja käytännöllinen ratkaisu, mutta ne lisäävät merkittävästi huonekalusarjan kokonaiskustannuksia. useita laatikoita. Molempia suunnitteluvaihtoehtoja käytetään usein keittiökalusteissa, niillä on omat etunsa ja haittansa. Laatikot ovat tyypillisiä jalustalle, jotka puolestaan ​​voidaan rakentaa ruokapöytään omin käsin tai erillisinä huonekaluina keittiöön pyörillä..

Keittiön pöydät laatikoilla: ovatko ne käytännöllisiä?

Keittiön huonekalurivin modulaarinen järjestely tarkoittaa kaappeja, joissa on vaakasuorat tilat. Tämä erottelu voidaan suorittaa joko hyllyillä (yleensä vain yksi hylly) tai koko pöytä voidaan varustaa laatikoilla mausteiden, viljan ja keittiövälineiden säilyttämiseksi. Ruokailuvälineet on sijoitettu ylempiin laatikoihin..

Laatikkojärjestelmät voivat olla monimutkaisia ​​ja laatikoiden koot vaihtelevat Laatikkojärjestelmät voivat olla monimutkaisia ​​ja laatikoiden koot vaihtelevat

Hyllyn tai laatikon asettelun edut ja haitat, kuten käytäntö osoittaa, voivat olla seuraavat:

 • Jotta astiat tai muut astiat voidaan poistaa pöydistä, joissa on hyllyt, sinun on avattava kääntöovet ja taivutettava. Tämä voi olla hankalaa vammaisille;
 • Yksi- tai kaksoisovet ovat olennaisesti pitkiä käsivipuja ja ne voidaan helposti irrottaa. Tässä tapauksessa kiinnityslaitteet murtuvat lastulevystä tai massiivipuusta “lihan kanssa”, ja kaappi on vaikea korjata, etenkin omin käsin;
 • Voit laittaa erittäin raskaita taakkoja hyllylle pelkäämättä, että se rikkoutuu;
 • Laatikkojärjestelmä on monimutkainen ja voi juuttua tai rikkoutua;
 • Laatikoihin menee paljon materiaalia, huonekalujen tuotanto on kalliimpaa ja yksittäiset laatikot kätkevät tyhjää tilaa paljon enemmän kuin hyllyt.
 • Yleensä ei ole vaikeaa saada esine ulos laajennetusta laatikosta, laatikko on hyvin valaistu, toisin kuin hyllyjen kaapin puolipimeä sisustus;
 • Jopa ruokailuryhmä voidaan varustaa laatikoilla, mutta ei hyllyillä..

Laatikon muunnoksena pullonpidike on erittäin suosittu - kapea liukuovi, jonka leveys on enintään 20 cm alkoholin ja kastikkeiden sekä erilaisten ruokailuvälineiden säilyttämiseksi Laatikon muunnoksena pullonpidike on erittäin suosittu – kapea liukuovi, jonka leveys on enintään 20 cm alkoholin ja kastikkeiden sekä erilaisten ruokailuvälineiden säilyttämiseksi

Laatikoiden tai hyllyjen valinta ei ole helppoa. Jos kuitenkin teet pöytiä omin käsin, laatikoilla varustettu malli on parempi..

Laatikot keittiöön: oikea oppaiden valinta (video)

Keittiön pöytä laatikoilla pieneen keittiöön: kuinka tehdä se itse

Toisin kuin muovista, lastulevystä tai MDF: stä ostetut huonekalut, voit tehdä omat huonekalut omin käsin massiivipuulaudoista tai vanerista. Tässä tapauksessa se on erittäin vahva eikä aiheuta haitallisia aineita, jotka ovat luontaisia ​​esimerkiksi lastulevylle. Voit laatia laatikot, niiden ulosvedon ja päällekkäisyyden “tyhjästä”.

Jotta voit tehdä niin monimutkaisen esineen kuin keittiöpöytä laatikoilla, tarvitset tietyn kirvesmiehen taitojärjestelmän. Jotta voit tehdä niin monimutkaisen esineen kuin keittiöpöytä laatikoilla, tarvitset tietyn kirvesmiehen taitojärjestelmän.

Yleisesti ottaen huonekalujen tekeminen omin käsin on seuraava:

 • Keittiön huonekalujen huolellinen suunnittelu. Yksittäisten moduulien mitat eivät saa ylittää 80 senttimetriä, muuten laatikoita on vaikea vetää ulos ja ne vääntyvät helposti uriinsa;
 • Selkeä määritelmä huonekalujen koosta juuri sinun pituutesi mukaan. Jos työskentelet keittiössä seisoessasi, kädet on asetettava työtasolle taivutetussa asennossa..
 • Laatikkoyksiköiden sahaaminen ja kokoaminen on yleensä helppoa. Tärkeintä on ostaa laadukkaita varusteita ja ymmärtää niiden toiminta..
 • Suurin työ on varusteiden oikea kiinnitys laatikoiden sivuille. Tämän jälkeen voit laittaa laatikot varovasti niille tarkoitettuun paikkaan niin, että rullat osuvat luistiin..
 • Näin ollen DIY -keittiövälineiden säilytyskalusteet laatikoilla voivat olla erittäin houkuttelevia ja kiistatta nautittavia sinulle..
 • Pyöristetyn profiilin kulmajalat vaativat erityistä ammattitaitoa.

Laatikot ja jakajat (video)

Ruokapöytä-kaappi keittiöön laatikolla

Jotta ruokapöytä olisi monikäyttöinen, ei vain aterioiden tai esimerkiksi syrjäisen lukemisen tai kannettavan tietokoneen parissa työskentelyn kannalta, siihen voidaan rakentaa kaappi, jossa on useita laatikoita hyödyllisille keittiöesineille. Lisäksi jalusta voi olla kuulokkeiden erillinen esine ja se voidaan rullata pöydän alle pyörillä, kun sen mitat eivät ylitä 70 metriä ja halkaisijaltaan 40-50 senttimetriä.

Ruokapöytä, jossa on paikka senkille, voi olla hyvin tilaa vievä, eikä se mahdu enää keittiöön, mutta esimerkiksi olohuoneeseen Ruokapöytä, jossa on paikka senkille, voi olla hyvin tilaa vievä, eikä se mahdu enää keittiöön, mutta esimerkiksi olohuoneeseen

Merkittävä haitta voi olla se, että jalkoja ei voi laittaa tilavasti ruokapöydän alle tai lyödä voimakkaasti reunakiven teräviä kulmia vasten unohtamatta sitä.

Suuret ja pienet kaapit laatikoilla keittiöön

Yksi komposiittipöydän elementeistä, joilla on yhteinen pöytälevy, voi hyvinkin olla reunakivi. Tällaiseen kaappiin, jossa on suuret laatikot, mahtuu kaikki suurikokoiset astiat ja suuret laitteet, kuten sähköinen BBQ-grilli tai jäätelökone. Yleensä kaapissa on kaksi laatikkoa astioille. Saranaovet ovat usein sopimattomia, koska ne eivät salli sinun päästä lähelle pöydän työpintaa, ja ne voivat potkia vahingossa voimakkaasti, mistä ne voivat lentää pois.

Moderni keittiökaappi tarvikkeiden säilyttämiseen tehdään pääsääntöisesti korkealaatuisilla rullakalusteilla, mikä mahdollistaa useiden tuhansien käyttökierrosten kestävien laatikoiden huomattavan kuormituksen Moderni keittiökaappi tarvikkeiden säilyttämiseen tehdään pääsääntöisesti korkealaatuisilla rullakalusteilla, mikä mahdollistaa useiden tuhansien käyttökierrosten kestävien laatikoiden huomattavan kuormituksen

Laatikkojärjestelmän avulla voit pakata monia erilaisia ​​tavaroita. Myös pienet keittiöesineet, kuten ruokailuvälineet, taitetut pöytäliinat, taitetaan suorakulmaisiin tai kulmakaappeihin laatikoilla, tässä tapauksessa ylemmät laatikot ovat hieman pienempiä kuin alemmat.

DIY -keittiölaatikoiden kokoonpano (videomestariluokka)

Laatikot keittiöön ovat parempia niille, jotka eivät halua kumartua tai nousta nelijalkaan avoimien ovien eteen ja kiivetä kaapin syvyyksiin. Huolimatta siitä, että etenkin käsin tehtyjen laatikoiden valmistus ja oikea asennus vaatii paljon taitoa ja työtä, tuloksena olevat huonekalut osoittautuvat erittäin käytännöllisiksi, ja laatikkolaatikko laatikoineen voidaan piilottaa jopa ruokapöydän alle . Huolellisesti harkittu tavaroiden sijoittelujärjestelmä antaa sinun piilottaa lähes kaikki keittiövälineet laatikoihin. Kulmaiset yöpöydät laatikoineen ovat tilavimpia ja erityisen sopivia pienessä keittiössä.

Laatikot keittiöön (kuva)