Creăm un hol în stil modern

Designul corect selectat va face holul frumos, interesant și elegant. Designul corect selectat va face holul frumos, interesant și elegant Viața modernă nu stă pe loc, își definește propriile reguli și dictează condiții care nu pot fi ignorate. Inovațiile și schimbările au loc, nu numai în viață, ci și în design. Fiecare cameră dintr-un apartament trebuie să fie un simbol al grației, frumuseții și stilului. Holul nu face excepție. Ea creează prima impresie a proprietarilor, așa că atunci când lucrezi la designul ei, trebuie să te gândești cu atenție la fiecare lucru mic. Finisarea podelei, a pereților și a tavanului ar trebui să fie armonizate între ele, iar accesoriile și obiectele de decor ar trebui să fie luminoase și moderne, fără a crea un efect intruziv..

3 reguli principale ale holului modern

Holurile într-un stil modern implică prezența spațiului liber, ușurința și discreția în percepția interiorului, dar în același timp ele trebuie să fie practice și multifuncționale.

Un hol modern, de regulă, se caracterizează prin prezența spațiului liber și cantitatea minimă de set de mobilier Un hol modern, de regulă, se caracterizează prin prezența spațiului liber și cantitatea minimă de set de mobilier

Pentru a crea un astfel de design în casa dvs., ar trebui să respectați cu strictețe trei reguli:

  1. Finisajele și mobilierul trebuie să aibă un grad ridicat de rezistență la umezeală și la deteriorări mecanice. Intrând și ieșind din apartament, mergem în mod regulat pe podea cu pantofi umezi, punem pungi grele pe el și le sprijinim de perete – toți acești factori nu pot decât să ducă la faptul că, în scurt timp, materialele folosite ajung la lipsa de valoare..
  2. Simplitate și ușurință în curățare. Coridorul are nevoie de ea mai mult decât toate camerele din apartament..
  3. Un grad ridicat de respectare a mediului este un know-how în domeniul cerințelor pentru mobilier și materiale de finisare. Proprietarii de apartamente trebuie să fie complet siguri că viața lor nu este în pericol..

Acasă ar trebui să fie literalmente o fortăreață.

Fotografie a unui hol într-un stil modern: decor rezonabil de pereți și tavan

Percepția generală a întregului apartament ca întreg depinde de finisajul ales. Materialele de finisare alese incorect pot aduce dizarmonie colosală în interiorul apartamentului..

În acest sezon, ca și în trecut, combinația va rămâne populară. Puteți combina nu numai nuanțe, ci și materiale de finisare. Aici se aplică regula: „Combinați nu combinați”. Desigur, acest lucru trebuie făcut în limite rezonabile. De exemplu, partea inferioară a peretelui poate fi căptușită cu panouri din plastic, iar partea superioară poate fi acoperită cu tapet sau pictată cu vopsea..

Dacă holul este mic, atunci este mai bine să selectați tapet de culori deschise pentru decorarea pereților Dacă holul este mic, atunci este mai bine să selectați tapet de culori deschise pentru decorarea pereților

Pentru hol, ar trebui să alegeți tapet netesut, acrilic sau vinilic. Au o calitate bună – sunt curățate excelent, ceea ce este foarte convenabil, mai ales atunci când considerați că coridorul tinde să se murdărească des..

Decorarea pereților sub formă de panouri de perete care imită lemnul, pielea, piatra, cărămida și chiar blana este încă populară.

Timpul desenelor decorative complexe a trecut, astăzi simplitatea și naturalețea sunt la modă. Tavanele suspendate și întinse vor rămâne în continuare relevante, dar respectarea cu un număr minim de piese este obligatorie.

Designerii, atât în ​​acest an, cât și în viitor, sunt sfătuiți să aleagă nuanțe neutre pentru decorarea holului:

  • Alb;
  • Argint;
  • Nisip;
  • Albastru.

Și pentru ca tonurile neutre să nu fie prea plictisitoare, ele pot fi decorate cu nuanțe luminoase: roz, stacojiu, verde, portocaliu, lavandă, turcoaz strălucitor, albastru. De exemplu, un perete alb, împotriva căruia un decor albastru va arăta grozav: un dulap pentru pantofi, un covor întins la intrare, aplice suspendate.

Holuri moderne în designul apartamentului fotografie: podeaua de înaltă calitate este baza designului

Toate cerințele privind rezistența ridicată la umiditate, murdărie și posibile deteriorări mecanice se aplică pe deplin învelișurilor de podea. Ei suferă cel mai mult pe hol..

Pentru finisarea pardoselii, designerii recomandă alegerea unui laminat ușor de înaltă calitate. Pentru finisarea pardoselii, designerii recomandă alegerea unui laminat ușor de înaltă calitate.

Printre cele mai practice și populare materiale pentru pardoseli se numără:

  • Laminat;
  • Scândură de parchet;
  • Ţiglă;
  • Podea autonivelantă cu efect 3D.

Combinarea pardoselilor vă permite să creați un interior practic și confortabil. De exemplu, puteți pune plăci ceramice sau din piatră lângă ușa din față și podele laminate pe restul zonei..

Podeaua autonivelantă cu efect 3D în apartament, vă permite să transpuneți cele mai îndrăznețe idei și soluții în realitate.

Diverse desene pe care doar imaginația umană le poate imagina își vor găsi locul pe coridor. Pot fi teme marine sau de pădure, modele geometrice și dungi care extind spațiul, efectul absenței unei podele etc. Podelele frumoase și elegante autonivelante se vor juca numai în beneficiul proprietarilor casei..

Mobilier pentru hol în apartamente moderne

Mulți oameni încă păstrează stereotipurile epocii sovietice, când sintagma „mobilier de hol” însemna un dulap obișnuit voluminos achiziționat pentru apartamentele mici. Drept urmare, pe holul înghesuit era imposibil să te întorci deloc.

Un set compact de mobilier modular va arăta grozav într-un hol mic Un set compact de mobilier modular va arăta grozav într-un hol mic

Astăzi, dulapurile încorporate, care sunt căști multifuncționale, au ocupat o nișă specială în designul mobilierului. Ele fac viața mai practică și mai convenabilă, permițându-vă să depozitați în ele nu numai haine, ci și pantofi, pălării, umbrele, genți, precum și aparate de uz casnic.

În coridoarele mici, este mai relevant să instalați dulapuri de colț. În timp ce îndeplinesc multe funcții, acestea nu sunt inutil de greoaie și nu ocupă prea mult spațiu..

Sistemul modular de mobilier poate consta din mai multe secțiuni care sunt interconectate. Datorită abundenței dulapurilor, rafturilor și sertarelor, astfel de structuri arată prea masive, deci nu ar trebui instalate pe coridoare care nu sunt împovărate cu spațiu liber, dar pentru holurile mari, vor fi utile.

Holuri italiene în stil modern: frumusețea și grația mobilierului

Italia este considerată pe bună dreptate tendința în industria mobilei. Reputația ei este, fără îndoială, bine meritată. Este un simbol al eleganței, luxului și grației..

Seturile de mobilier italian pentru hol sunt destul de populare astăzi. Seturile de mobilier italian pentru hol sunt destul de populare astăzi.

Mobilier din Italia:

  • Este realizat din materiale ecologice, care includ specii valoroase de lemn. Astfel de mobilier este complet sigur pentru copii și persoanele cu astm..
  • Are o rezistență ridicată la influențele externe. Materialele din lemn sunt supuse unei prelucrări speciale, datorită căreia durata de viață a mobilierului este mărită de mai multe ori.
  • Practic și ușor de utilizat. Nu are nevoie de tratament special..
  • Excelent și original, are un aspect frumos.

Căștile italiene sunt de neegalat. Sunt fabricate conform standardelor europene și sunt modele de urmat. În ciuda faptului că sortimentul de mobilier este variat, căștile producătorului italian sunt ușor de recunoscut. Ele se disting nu numai prin manopera de înaltă calitate, ci și prin grație și eleganță. Mobilierul italian, ca niciun altul, este potrivit pentru holul camerei. Ea este un indicator al bunului gust și al bunăstării ridicate a proprietarilor de apartamente..

Holuri moderne germane – rigoare, calitate și rafinament

La fabricarea mobilierului, fiecare țară folosește propriile tehnologii care determină recunoașterea sa. Mobilierul german se distinge de orice altceva prin severitate, soliditate și laconicism. Germania este considerată o țară destul de pedantă, și-a dezvoltat propriile tradiții de-a lungul secolelor..

Avantajele unui hol german sunt o calitate excelentă și un fel de stil auster. Avantajele unui hol german sunt o calitate excelentă și un fel de stil auster.

Prin urmare, toate holurile germane într-un mod uimitor combină:

  • Gust bun;
  • Severitate;
  • Fiabilitate;
  • Calitate bună.

Producătorii germani folosesc doar materiale de înaltă calitate, ceea ce face ca mobilierul să fie extrem de fiabil și durabil. Este capabilă să stea în casă un secol fără să-și piardă aspectul și să-și păstreze forța și integritatea. Holurile germane sunt foarte populare printre cumpărătorii care apreciază calitatea, fiabilitatea și calitatea. Mai mult, pentru a cumpăra holuri de la fabrici germane celebre, nu este nevoie să mergeți într-o țară îndepărtată. Poate fi comandat oricând în Ikea sau într-un alt magazin care vinde mobilier din Germania..

Coridor modern din apartament: folosim iluminatul pentru binele nostru

Iluminatul bine ales vă ajută să vedeți coridorul într-un mod nou. La urma urmei, lumina soarelui nu pătrunde aproape niciodată pe hol, deci pare întotdeauna întunecată și inconfortabilă..

La amenajarea holului, trebuie acordată o atenție specială alegerii corpurilor de iluminat. La amenajarea holului, trebuie acordată o atenție specială alegerii corpurilor de iluminat.

Iluminarea vă ajută să vă concentrați asupra unui subiect specific, să evidențiați o zonă din coridor și, de asemenea, să ascundeți imperfecțiunile existente.

Un hol modern implică atât iluminatul central, cât și iluminatul auxiliar. Iluminatul central este un candelabru suspendat separat de tavan sau de spoturi încastrate. Auxiliar – este un abajur, abajururi de podea sau de masă, benzi LED.

În holurile pătrate, puteți utiliza un candelabru ca decor, care, dacă se dorește, poate fi completat cu aplice agățate în jurul întregului perimetru al peretelui. În coridoarele dreptunghiulare, cel mai bine este să folosiți spoturi de tavan..

Idei moderne pentru proiectarea holului: folosiți decorul

Oglinda este un decor excelent pentru orice cameră. Dar cel mai favorabil loc pentru oglindă este holul. Poate că nu ați observat, dar ieșind din casă, orice persoană se uită de bunăvoie sau nu la oglindă, deci este imposibil să vă imaginați un coridor fără el. În plus, datorită suprafeței oglinzii, se creează iluzia perspectivei, spațiul se extinde vizual, mărind în același timp coridorul de mai multe ori.

Cu cât suprafața oglinzii este mai mare, cu atât camera este mai spațioasă. Pentru un hol mic, trebuie să alegeți oglinzi mari de lungime întreagă sau o compoziție din mai multe oglinzi.

Datorită suprafețelor oglinzite, coridorul devine mai puțin sumbru și întunecat, deoarece oglinda reflectă în mod miraculos lumina care emană din camerele adiacente.

Dacă este posibil, suprafața oglinzii trebuie plasată opus sursei de lumină naturală..

Elementele neobișnuite de decor vor ajuta la transformarea interiorului unui hol modern elegant și original. Elementele neobișnuite de decor vor ajuta la transformarea interiorului unui hol modern elegant și original.

Dacă există un spațiu gol pe hol, deși unul mic, trebuie să plasați o consolă acolo. Suprafața plană a mesei de consolă vă permite să așezați diverse obiecte de decor pe ea.

Poate fi:

  • Lumânări aromate;
  • Flori naturale sau artificiale;
  • Figurine;
  • Vaze originale;
  • Fotografii ale membrilor familiei.

Este destul de natural dacă atârnați o oglindă rotundă într-un cadru auriu deasupra consolei..

Menajera este un fel de îngrijitor al casei. Cheile apartamentului, mașinii, pivniței, garajului, reședinței de vară și altor locuri atât de necesare pentru orice persoană sunt agățate pe el. Suportul pentru chei nu este doar un loc pentru păstrarea cheilor, ci este un decor care face un apartament plin de viață și locuit..

Deținătorii de chei sunt împărțiți în:

  • Deschis;
  • Închis.

Suporturile pentru chei închise vă permit să ascundeți contoare electrice proeminente, clopote, cuie. Proiectarea holului nu este o sarcină ușoară, care trebuie abordată cu mare responsabilitate și frământare..

Tipuri de holuri în stil modern (video)

Toate obiectele trebuie să fie armonioase și armonizate între ele, astfel încât niciun detaliu nu trebuie trecut cu vederea.

Designul holului în stil modern (fotografia interioarelor)