Alegerea holurilor mici pe coridor: 7 sfaturi importante

Puteți face cu ușurință un mic hol elegant și modern dacă alegeți designul potrivit al camerei. Este ușor să faci un mic hol elegant și modern dacă alegi designul potrivit al camerei Astăzi, mulți se confruntă cu problema amenajării holurilor mici. Pe de o parte, acesta este un spațiu destinat sejurului temporar. Conectează ușa din față și camerele de zi. Pe de altă parte, depozitează un număr destul de mare de lucruri în el, se pregătește înainte de a ieși afară și se întâlnesc cu oaspeții. Coridoarele mici către coridor vor ajuta la economisirea spațiului, astfel încât să fie convenabil să vă deplasați pe coridor. Ar trebui să alegeți holuri mici, dar spațioase..

Cum se face o achiziție de succes a mobilierului de hol

Holul ar trebui să fie îngrijit. Designerii recomandă să nu supraîncărcați un spațiu mic cu mobilier prea mare și un număr mare de elemente decorative. Un coridor mic ar trebui să fie decorat într-un stil minimalist, care să vă permită să vă deplasați liber într-un spațiu mic.

Înainte de a alege un set de mobilier, asigurați-vă că țineți cont de mărimea și caracteristicile holului Înainte de a alege un set de mobilier, asigurați-vă că țineți cont de mărimea și caracteristicile holului

Când cumpărați un hol, ar trebui să măsurați camera în avans și să vă gândiți la amenajarea elementelor de mobilier necesare.

Astăzi, diferiți producători oferă o gamă largă de holuri mici, care combină funcționalitatea și stilul. Ar trebui să acordați atenție faptului că holurile trebuie să aibă o adâncime suficientă, deoarece mobilierul de mică adâncime își pierde stabilitatea. Pentru ca mobilierul să fie practic, este important ca lungimea, lățimea și înălțimea să fie combinate corect și armonios în el..

Sfaturi pentru cumpărarea mobilierului:

 • Aflați dacă dimensiunile dulapului se potrivesc cu aspectul coridorului.
 • Acordați atenție designului ușilor. Ușile glisante sunt soluția optimă pentru un hol mic..
 • Oglinda încorporată va fi convenabilă atunci când vă îmbrăcați. De asemenea, va ajuta la extinderea vizuală a spațiului de pe hol..
 • Este important să acordați atenție numărului de fitinguri și calității acestora..

Mobilierul mic ar trebui să fie funcțional. Nu poate conține un număr mare de rafturi și secțiuni, dar trebuie să fie prezente următoarele elemente: cârlige pentru haine, umerașe, o dulap pentru pantofi. Este important să alegeți un set de mobilier care să fie optim și care să acomodeze cantitatea de lucruri care urmează să fie depozitate acolo. O gamă largă de mobilier de clasă economică poate fi găsită în Ikea.

Mic hol: sfaturi pentru amenajarea unui hol

Atunci când amenajează un coridor, proiectanții recomandă utilizarea regulii minimalismului. Nu amplasați dulapul acolo unde ocupă mult spațiu și blochează trecerea. Dacă spațiul de locuit permite, este mai bine să transferați dulapul către acesta..

Este important să acordați atenție faptului că, dacă așezați dulapul sub perete într-o cameră mică și îngustă, acesta îl poate restrânge vizual și mai mult..

Un dulap compact cu oglindă și un cuier practic se va potrivi perfect în interiorul unui hol mic. Un dulap compact cu oglindă și un cuier practic se va potrivi perfect în interiorul unui hol mic.

De aceea, elementele mobilierului necesar trebuie gândite în prealabil. Este necesar să decideți ce nu pot face deloc proprietarii apartamentului. Este recomandabil să întrebați toți membrii familiei ce vor depozita pe hol.

Sfaturi pentru hol:

 • Alegeți mobilierul echipat cu oglinzi;
 • Folosiți un cuier pentru a depozita îmbrăcămintea exterioară;
 • Alegeți un dulap pivotant pentru depozitare închisă;
 • Folosiți rafturi confortabile pentru depozitare.

Pentru ca holul să nu fie supraîncărcat, utilizați un set minim de articole pentru depozitarea lucrurilor. De asemenea, trebuie să vă gândiți în prealabil unde să depozitați echipamentele de sanie, biciclete etc. Dacă spațiul lipsește grav, puteți agăța rafturi și mezanin suplimentare.

Holuri modulare pe coridor: opțiuni de dimensiuni mici

Mulți designeri folosesc astăzi mobilier modular pentru a proiecta holuri mici. Ele se bazează pe ideea unui constructor. Proprietarii de holuri pot alege ei înșiși modulele pe care le consideră cele mai potrivite în holurile lor. Acest lucru vă permite să organizați corect și funcțional spațiul..

Modelele modulare sunt convenabile pentru cei care au decis să echipeze holul cu propriile mâini: deschid posibilități largi de proiectare.

Pentru amenajarea unui hol mic, designerii recomandă să acorde o atenție dulapurilor modulare Pentru amenajarea unui hol mic, designerii recomandă să acorde o atenție dulapurilor modulare

Modelele modulare au multe avantaje. Sunt funcționale și practice. Există o gamă largă de mobilier la vânzare în diverse culori și nuanțe..

Avantajele modelelor modulare:

 • Modulele individuale au iluminat intern și extern;
 • Modulele cu role facilitează mișcarea mobilierului;
 • Modulele separate vă permit să aranjați comod mobilierul într-o ordine variabilă.

Adesea, MDF sau PAL sunt utilizate pentru fabricarea mobilierului modular. Cu toate acestea, structurile pot fi realizate din metal și sticlă. Modulele pot fi cumpărate de pe raft sau la comandă.

Holuri mici: structuri foto și de colț

Structurile de colț sunt convenabile în special pentru instalarea pe coridoare mici, dar alungite. Acestea vă permit să ocupați un colț liber și, astfel, să economisiți spațiu suplimentar. Înainte de a cumpăra un dulap de colț, trebuie să măsurați în detaliu lățimea peretelui și înălțimea tavanului..

Puteți face holul funcțional folosind dulapul încorporat înclinat Puteți face holul funcțional folosind dulapul încorporat înclinat

Holurile din colț pot fi „stânga” și „dreapta”. Acestea ar trebui alese în funcție de întărirea coridorului..

Structurile de colț pot fi realizate la comandă. Uneori, aceasta este singura soluție posibilă. Pentru a economisi bani, este la modă să renunți la peretele dulapului, care poate servi drept perete pe coridor..

Avantajele structurilor de colț:

 • Funcționalitate;
 • Practic;
 • Ergonomie;
 • Cost accesibil.

Mobilierul de hol din colț poate fi compus din diverse elemente. Este important ca acesta să includă umerașe și suporturi pentru pantofi. Ar trebui să alegeți mobilier cu uși glisante. Acest lucru va economisi spațiu în timp ce utilizați dulapul..

Extinderea spațiului cu holuri mici: fotografie, design și principii

Holurile mici limitează capacitatea de mișcare și utilizare a spațiului. Cu toate acestea, un design executat corect este capabil să extindă vizual holul. Pentru a face acest lucru, înainte de a aranja coridorul, ar trebui să studiați cu atenție sfaturile designerilor profesioniști..

Extinderea vizuală a spațiului într-un hol mic vă va ajuta cu un dulap mic cu uși în oglindă Extinderea vizuală a spațiului într-un hol mic vă va ajuta cu un dulap mic cu uși în oglindă

O tehnică destul de comună utilizată de profesioniști pentru a extinde o cameră este instalarea oglinzilor.

Oglinzile pot fi amplasate direct pe mobilier și pe pereții holului. Pot fi de diferite dimensiuni. Acest joc cu spațiul va ajuta la extinderea limitelor unei camere mici..

Principiile extinderii spațiului:

 • Realizați un finisaj ușor pe pereți, podele și tavan;
 • Când aranjați coridorul, utilizați tehnici minimaliste;
 • Instalați sisteme de stocare încorporate;
 • Folosiți mobilier combinat.

Pentru a face holul să pară vizual mare, trebuie să alegeți mobilier cu o suprafață lucioasă. Este mai bine dacă are o nuanță deschisă. Această suprafață este ușor de întreținut.

Coridoare de dimensiuni mici: design, fotografii și tehnici minimaliste

Astăzi, tendințele minimaliste în designul interior sunt foarte populare. Acest stil vă permite să proiectați un spațiu mic, astfel încât să pară spațios și confortabil. Este important să se ia în considerare faptul că un hol mic nu ar trebui să fie supraîncărcat..

Cel mai potrivit pentru decorarea unui hol mic este stilul minimalismului. Cel mai potrivit pentru decorarea unui hol mic este stilul minimalismului.

Pentru a face spațiul liber, se folosesc diverse tehnici: de la cantitatea minimă de mobilier până la finisarea în nuanțe deschise.

O soluție interesantă ar fi instalarea de deschideri sau arcade care vor face culoarul vizual mai larg și mai luminos. O atenție deosebită trebuie acordată iluminării. Este bine dacă mobilierul este echipat cu iluminare interioară și externă..

Tehnici minimaliste:

 • Cârlige suspendate pentru îmbrăcăminte exterioară;
 • Pune un dulap pentru pantofi;
 • Mutați dulapul supradimensionat în sufragerie.

O soluție bună este instalarea unei bănci încorporate care va servi drept spațiu de depozitare și de așezare. Instalarea rafturilor deschise vă va permite să stocați obiecte mici. Este important ca mobilierul să fie combinat în stil cu decorarea camerei..

Interiorul unui coridor mic: opțiuni pentru un aspect de succes

Spațiul mic din hol creează dificultăți în amenajarea acestuia. Cu toate acestea, nu disperați. Respectarea unor reguli și tehnici simple de la designeri profesioniști va ajuta la proiectarea camerei, astfel încât aceasta să fie nu numai funcțională, ci și atractivă în aspect..

Mobilierul și interiorul selectate corect, chiar și un hol mic, îl vor face modern, elegant și confortabil. Mobilierul și interiorul selectate corect, chiar și un hol mic, îl vor face modern, elegant și confortabil.

Sfatul designerului este să folosiți toată înălțimea posibilă a încăperii. Aceasta va descărca dulapurile și va atârna mezaninuri suplimentare..

În loc de uși, puteți face un arc sau deschideri care extind vizual spațiul și să facă trecerea mai convenabilă. Nu aglomerați spațiul cu lucruri inutile care pot fi îndepărtate într-o nișă, balcon sau logie.

Sfaturi de proiectare:

 • Folosiți nuanțe deschise pentru decor și mobilier;
 • Instalați structuri modulare de dimensiuni mici;
 • Alegeți suprafețe lucioase pentru mobilier și podele.

Pentru ca holul să arate spațios, are nevoie de o cantitate suficientă de lumină. Deoarece holurile nu sunt de obicei echipate cu ferestre, trebuie să utilizați iluminat artificial. Spoturile sunt cele mai potrivite pentru instalațiile de coridoare..

Instalarea holurilor într-un coridor de dimensiuni mici (video)

Amenajarea unui hol mic poate fi destul de dificilă. Sistemele modulare compacte elegante pot fi soluția. Se potrivesc perfect în cele înguste, făcându-le funcționale și practice. Când amenajați un hol mic, ar trebui să acordați atenție faptului că mobilierul nu trebuie să aglomereze culoarele, dar în același timp ar trebui să fie suficient de spațios.

Proiectarea coridorului pe holuri mici (fotografie în interior)