Kreatív foltvarrás: Gyönyörű és egyszerű kezdőknek

Keményen kell dolgoznia, hogy elkezdhesse a kézművességet. Keményen kell dolgoznia, hogy elkezdhesse a kézműves munkát. A foltvarrást is meg kell tanulni. Nem minden derül ki azonnal: a kezek nem engedelmeskednek, a szem meghibásodik. Ehhez megvan a mesterek tapasztalata. Miután elsajátította a videóleckéket, a fotóanyagokat és egy mesterkurzust tippjeikkel és titkaikkal, biztonságosan életre hívhat minden ötletet – az egyszerű edénykészítéstől az új kanapé kárpitig..

Patchwork kezdőknek

A foltvarrás nagyon népszerű manapság – a kézimunka, amelyben egyetlen darabot állítanak össze színes szövetfoltokból, a mozaik elve szerint. Egy ilyen lenyűgöző folyamat eredménye lehet néhány tárgy, geometriai dísz vagy bizarr minta felismerhető képe. A patchwork ötleteit fotó- és videóleckékből, valamint mesterkurzusokból meríthetjük.

Kezdetben a varrást az anyagtakarékosság miatt varrták, és a patchworknek nagyon konkrét feladatai voltak. Most a patchwork technika a szépség megteremtésének vágya, élvezi ezt a varázslatos akciót. Steppelt ágytakarók, dekoratív panelek, takarók és párnák, konyhai edénytartók, frissített bútorok, ruhák kellemesek a szemnek.

A patchwork technika alapjainak megértéséhez mesterkurzusokon és videókban meg kell ismernie annak fő típusait A patchwork technika alapjainak megértéséhez mesterkurzusokon és videókban meg kell ismernie annak fő típusait

Az alapok patchwork varrás:

 1. Pontosság és pontosság. A patchwork technika nem bonyolult technológia, de nem mindig könnyű megvalósítani egy ötletet, mint az MK -ban. A patchwork sikerének garanciája a pontosság és a pontosság. Az edények vagy takarók mintázatának pontosnak és nagyon szépen varrottnak kell lennie. A szövet előzetes megmunkálást igényel. Áztatni vagy mosni, szárítani és vasalni kell, szín szerint rendezni.
 2. Munka val vel Vas. A patchwork vasaló fontos eszköz. A munka során a varratokat vasalni kell, szövetek díszítésekor vasalni is kell. A kész edényeket vagy táskákat elölről és mindig egy irányban párolják. A varratokat is el kell simítani egy irányban. Akkor nem omlanak össze és tartósak lesznek. A varrási rések belülről kifelé simulnak, így nem maradnak nyomok az elülső oldalon. Az összetett tömbökben, ahol különböző irányú varratok találkoznak, minden következő sor eltérései eltérő irányban vasalhatók. Az elülső oldalon vasaljon a varratok metszéspontjában. Ha a csíkok túl hosszúak, akkor függőlegesen kell elhelyezni a vasalódeszkán, nem vízszintesen – nem gyűrődnek és nem nyúlnak. A túl sűrű anyagot megnedvesítik és párolják. A szövetet frakcionált vasalón vasalják, a szövet típusának megfelelő hőmérsékleten.
 3. Titkok varrás. A jövőbeli edénytartó vagy szalvéta pontatlanul összevarrt töredékei, az egyenetlen varratok, még a méretbeli enyhe eltérés is tönkreteszi a kezdők patchjait. Ezért a szárnyakat nagyon pontosan be kell varrni. A kezdő kézműves nőknek keret alakú sablonok segítenek, amelyeket grafikonpapírra készítenek, és a szövetre varróvonalat nyomtatnak. Az ambiciózus projekt megkezdése előtt ajánlott mintablokkot varrni. Segít ellenőrizni a vágás pontosságát, beállítani a varrógép munkáját. A mintán minden hiba könnyen látható – ez időt és erőfeszítést takarít meg.

Sokkal nehezebb kijavítani a hibákat a kész vásznon. Sokkal nehezebb kijavítani a hibákat a kész vásznon.

Általában véve komolyan kell venni a patchwork technikát, minden színkombinációt mérlegelni kell, még a tapintásnál is – elvégre, mint a hanyag munka, tönkretehetnek valamit, és elriaszthatják az ilyen lenyűgöző kézművesség elsajátításának vágyát..

Mesterkurzus: négyzetblokk (videó)

Hol kell elkezdeni a patchwork varrást

Kezdetben összegyűjtik az összes törmeléket, textúra és szín szerint rendezik, és elkezdenek sémát készíteni. Lehet fordítva is: találjon ki egy mintát, vagy keresse meg az MK -n, fényképeken és videókon, majd vágja le a nyersanyagokat a vásárolt szövetekből.

Az otthon tárolt szövetdarabok sokasága közül fontos a megfelelő kombináció kiválasztása a jövőbeli termékhez. Az otthon tárolt szövetdarabok sokasága közül fontos a megfelelő kombináció kiválasztása a jövőbeli termékhez.

A második lépés egy edénytartó, párna vagy szalvéta felvázolása. A kezdő tűnők számára jobb, ha magazinokból vagy az internetről származó MK-sémákat használunk.

A darabok egész vászonba történő összekapcsolásának folyamata:

 •  Varrott részek vagy takarók varrása;
 •  A blokkok összekötése egy egésszé;
 •  A bélés varrása

A varrás mellett van egy kötött patchwork is, ahol a foltokat horgolt és kontrasztos szállal kötik össze..

A szálakon, szöveteken és gépeken kívül a patchwork technikát használják:

 •  Hengervágó vagy olló;
 •  Csapok, tűk;
 •  Varrógép;
 •  Ceruza vagy kréta;
 •  Karton vagy puha műanyag;
 •  Horgolt horog.

A kézműves boltokban találhat patchwork készleteket – mintákkal, MK.

A patchwork sablonok megtalálhatók a készletben, vagy saját maguk készíthetik el A patchwork sablonok megtalálhatók a készletben, vagy saját maguk készíthetik el A patchwork készlet szöveteket, szerszámokat, sablonokat és tömbvázlatokat tartalmaz A patchwork készlet szöveteket, eszközöket, sablonokat és tömbvázlatokat tartalmaz

Foltvarrás: minták, minták

A sémákat és sablonokat önállóan is elkészítheti, vagy kész mintákat vehet fel az internetről, könyvekből vagy magazinokból. A sablonokat az alkatrész kontúrja mentén vágják le, figyelembe véve a varratokat. A gyártás anyaga lehet karton, vastag papír, műanyag. A pontosság érdekében ragasztópapírt ragaszthat kartonra, majd kivághatja a kívánt méretű figurát. Ha a sablon külső kontúrján ívelt nyersdarabokat készít, akkor hosszirányú vágásokat -bevágásokat kell végezni – a varratokat kényelmesen meg kell jelölni a szárnyak összekapcsolásakor..

Fotó és videó leckék a patchwork varrás kínálatáról, sablonokról és MK -ról

Vágási szabályok

A legkényelmesebb sablonok a keretek. A belső résznek meg kell egyeznie a kész töredék méreteivel, a külső pedig figyelembe veszi a varratokat. Az ilyen keret szélessége a kibocsátási egységek mérete. Mintázat készítésekor a keretet kétszer körözni kell, és csak a külső kontúr mentén kell vágni. A belső kontúr a varratvonalat mutatja. A mintát krétával vagy szappannal átviszik a szövetre, minden toll nyomot hagy az elülső oldalon. A vágás csak a közös szál mentén történik, hogy a varrott részek ne nyúljanak ki vagy ne vetemedjenek. A szárnyakat szokásos ollóval vagy speciális vágóval vágják le. A görgős kés jelentősen megkönnyíti a folyamatot, mivel hosszú csíkokat vág, amelyeket könnyű kisebb darabokra vágni. A vágó elengedhetetlen a sablonok hajlításakor.

Minta kiválasztása

technika patchwork létezik 3 a fajtábólTermékek:

 • Vászon, varrva tól től apríték, ahol az alkatrészek varratba gyűlnek. A foltok alakja lehet szabályos, geometriai (hagyományos varrás) vagy tetszőleges (őrült foltvarrás). Nézze meg az oktatóvideókat.
 • Steppelt Termékek (foltvarrás) egy egész vászonból van varrva, a minta öltésekkel jön létre.
 • Alkalmazás – más szövetdarabokat szépen felviszünk az alapra, felvarrjuk és steppeljük.

“Keret” – a legegyszerűbb és legkényelmesebb minta a vágáshoz

Patchwork technika kezdőknek

Egy ismétlődő ábra alapján létrehozható egy minta, amelyhez minden részhez papír sablonokat vágnak ki, és egy tapaszt ragasztanak hozzá. A varrási ráhagyást a szélére hajtják, és újra söpörik. Ez egy hagyományos angol technika..

A blokk technika modernebb: háromszög vagy négyzet alakú szövetdarabokat varrnak tömbökbe, geometriai mintát képezve. Egy egyszerű blokk kis számú nagy részből állhat. Ez a fajta munka kevesebb időt és erőfeszítést igényel. Gyakran használják a videó oktatóanyagok és az MK.

A csíkok patchwork technikája is ismert. Ez abban különbözik az előző verziótól, hogy a töredékeket csíkokban gyűjtik össze, majd vászonba egyesítik. A blokk technika kényelmes, mert a szárnyakat azonnal írógépen varrják.

Egy őrült foltvarrásnál a tapaszokat a rátét típusának megfelelően varrják fel: tetszőleges alakú egyedi foltokat szépen felragasztanak a vászonra és felvarrják. Az edények, ágytakarók, huzatok két rétegben kerülnek ki.

Patchwork varrás: oktatóvideók kezdőknek

Patchwork: mesterkurzus kezdőknek

A kézzel készített tárgyak, különösen a gyönyörű és kényelmes párnák különleges kényelmet teremtenek a belső térben. Próbáljuk meg felvarrni az MK -ra egy dekoratív párnahuzatot, térfogatos Rose rátéttel. A munkához bármilyen szárnyat vehet, a lényeg az, hogy sikeresen kombinálják őket színben. Ne felejtse el előkészíteni a szövetet – mosni, vasalni.

Mesterkurzus “Párna rátéttel”

Lépésről lépésre utasítás.

 1. Kényelmes a négyzetek előkészítésével kezdeni. Számuk és méretük határozza meg a párna méretét..
 2. Ezután egy kört kell kivágni a szövetből. A közepére tegyen egy darab szövetet és valamilyen töltőanyagot a térfogathoz (vatta, szintetikus téliesítő). Rögzítse körben gépi varrással. A középső kész.
 3. Hajtsa át a szárnyak négyzetét átlósan, mint a képen, varrja körbe a középső munkadarabot körben – 3-5 darab.
 4. A következő fordulóhoz elő kell készítenie a megfelelő színű nagy négyzeteket. Folytassa a kívánt virágméret végéig.
 5. A varrott szirmokat körben kell vágni.
 6. A kész rózsákat szépen elosztják egy párnahuzaton, és cikk-cakk varrással rögzítik a termékre, széles sűrű varrással. A rozetta térfogatú rátétnek tűnik.
 7. Kívánt esetben a csokor kiegészíthető megfelelő színű foltokból levágott levelekkel. Nézze meg a mesterkurzus fotóját lépésről lépésre. Az MK takaró az „őrült foltvarrás” technikával készül (megnézheti a videó oktatóanyagokat), és 30×30 cm -es négyzetekből áll. Egy takaróhoz 24 db, kettős takaróhoz – 36. Mondjuk a minta. 4 féle szövetből fog állni.

A dísz összetettsége a patchwork tapasztalatától és készségeitől függ. A dísz összetettsége a patchwork tapasztalatától és készségeitől függ.

Mesterkurzus “Patchwork kezdőknek – takaró”

Eszközök és anyagok:

 • 1 m szövet minden színben (szélesség 220 cm) – 6 vagy 9 négyzet 45×45 cm;
 • Béléshez – 170 cm vagy 220 cm (a paplan alulról eltűnik, miután a paplant steppelték);
 • Azonos méretű Sintepon;

Egy takaró vagy ágytakaró varrható egyszerű négyzetekből vagy összetett üres lapokból Egy takaró vagy ágytakaró varrható egyszerű négyzetekből vagy összetett üres lapokból

MK lépésről lépésre:

 1. Négyzetekre vágjuk, és váltakozó színekben halmozzuk.
 2. Vágja ezt a puff tortát átlósan vagy véletlenszerűen. Kényelmes görgős késsel vágni.
 3. Vegye ki az alkatrészt felülről, és tegye le ugyanazokból az elemekből álló halom alá. A tetején lévő vágott kötegben 1 darab 1. szín és 1 a – 2. lesz.
 4. Varrja fel a gépre az összes négyzetet a vágási vonal mentén.
 5. A vasalódeszkán óvatosan simítsa el a varratokat egyik oldalára, vagy simítsa el.
 6. Hajtsa az üres helyeket egy rendezett halomba ugyanabban a sorrendben – az első és a második hang négyzeteinek tetején.
 7. Vonalzóval és késsel vágja le újra az egész köteget bármely vonal mentén (átlépheti az első varratot).
 8. Helyezze az egyik felső töredéket a köteg alá. Varrni és sima, ne feledje, hogy hajtsa sorban – most jobb kombinálni a varratoknál.
 9. A műveletet a legapróbb részletekig megismételjük. A varratok optimális száma vízszintesen és függőlegesen 6-10.
 10. A varratok vasalása után le kell vágni a négyzeteket, hogy 32 cm -es oldalt kapjunk.
 11. A takarót különböző módon szerelheti össze: először szerelje össze az elülső részt, majd – paplant poliészterrel és béléssel. Nehéz az írógépnek. Vagy varrjon minden négyzetet külön, vágja le a párnázott poliésztert és a bélést.
 12. Gyűjtse össze a steppelt négyzeteket, vágja le és zárja le a varratokat keskeny szalaggal vagy szövetcsíkkal. Kényelmes a rendszer szerint összeszerelni: 4-6 négyzet szalagokat, majd varrni a csíkokat.
 13. A szélén a takarót sima anyagból vagy rongydarabokból készült csővezetékkel is meg kell vágni, mint az MK fényképen.

Gratulálok az új dologhoz!

Paplan technika (videó)

Miután megtanulta az ilyen típusú kézimunka elemi fogalmait, mint patchwork, és elsajátította a „rejtvények” szövetből egyetlen egésszé rajzolásának legegyszerűbb készségeit, kreatív háztartási cikkeket vagy belső dekorációt hozhat létre különböző foltokból..

Patchwork: gyönyörű és egyszerű kezdőknek (fotó)