Gyönyörű keresztszemes öltés: diagramok és tippek a gyors tanuláshoz

A hímzés nemcsak izgalmas hobbi, hanem nagyszerű lehetőség arra is, hogy saját kezével díszítse a szoba belsejét. A hímzés nemcsak izgalmas hobbi, hanem nagyszerű lehetőség arra is, hogy saját kezével díszítse a szoba belsejét. A keresztvarrás mindenkor rendkívül népszerű tevékenység volt. A lakosság női fele számára ez volt az egyik fő hobbi, amely felderítette az unalmas szürke hétköznapokat. Manapság a keresztszemes varrás nemcsak hobbi, hanem pénzszerzési lehetőség is. A modern világban a keresztszemes varrás divatos időtöltéssé vált. Ez a fajta hobbi nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is magába szívta. Igaz, ezt nem mindig vallják be..

Keresztszemes minta mintavevő

A keresztszemes hímzés nagyszerű módja annak, hogy szabadidejében foglalkozzon, javítsa a kéz motorikus készségeit, próbálja ki magát tervezőként, és irányítsa az extra kreatív energiát a megfelelő irányba. Pénzt kereshet hímzéssel. Sok olyan eset van, amikor egy hobbi rengeteg pénzt és elismerést hozott a tulajdonosának. A rajongók minden szerzői és kézzel készített kézzel letépik a keresztvarrás mestereit. Hogyan lehet ez a mester?

A keresztszemes varrás hatalmas számú minta kiválasztását jelenti. A legnépszerűbb hímzési mintákat Sampler -nek hívják. Mi a lényege? A sémát 1598 -ban Jan Bostock alkotta meg. Megalkotta a világ első mintavevővel díszített jelmezét, majd ez a hímzési módszer kezdett új rajongókat szerezni..

Annak érdekében, hogy hímző mintát készítsen, vásároljon egy hosszú vásznat, és hímezzen rá érdekes és szokatlan mintákat. Annak érdekében, hogy hímző mintát készítsen, vásároljon egy hosszú vásznat, és hímezzen rá érdekes és szokatlan mintákat.

Jelenleg a Sampler hímzési séma így néz ki: egy hosszú szövet vagy vászon hímzett mintával a teljes kerületen. Középre egy kép kerül, ami kulcskép..

Íme, mit tehet a mintavevő hímzés közepére:

 • Ünnepi üdvözlet;
 • Motivációs javaslat;
 • Bármilyen eredeti rajz.

A szövet közepén lévő kép bármi lehet, csak a képzeleted szab határt. Ha eladásra készíti elő a hímzést, próbálja meg hímzni a legeredetibb alkotást. A Sampler hímzési stílus magában foglal egy képet vagy szöveget a szövet közepére. A középpont létrehozásakor ügyeljen a kerület mintájára..

A középen és a kerületen lévő rajzoknak stílusban kell illeszkedniük egymáshoz. Például abban az esetben, ha születésnapról ír szöveget, akkor a kerület mentén gyertyát, süteményt vagy lufit hímezhet. A szálak színének kiválasztásakor támaszkodjon a falak árnyékára, ahol a rajzot felakasztják. A szegély díszítésekor egyszerűen megváltoztathatja az öltéseket, használhat bármilyen kreatív ötletet, amely eszébe jut.

A mintavételi hímzést eredetivé és kreatívvá teheti a vásznon lévő ünnepi üdvözletek segítségével A mintavételi hímzést eredetivé és kreatívvá teheti a vásznon lévő ünnepi üdvözletek segítségével

A szegélyek szép hímzéséhez vegye le a grafikonpapírt, amelyre a szegély ötletét kell helyezni, majd válassza ki a mintát a középső részhez. Ezután válassza ki a kiválasztott ötleteket, és másolja őket úgy, hogy kényelmes helyzetben legyenek. Az elemeket addig kell hozzáadni a diagramhoz, amíg meg nem kapja a tökéletes kompozíciót. Vonalrajzok segítségével grafikonpapírban ellenőrizze a szegélyezés és a fókusz egyensúlyát. Sokkal könnyebb lesz húzott anyagra rajzolni. Nyújtsa a kockás szövetet a keretre a tökéletes mintavételi stílusú hímzéshez..

A mintavételi stílus hímzésben tökéletes azok számára, akik születésnapi, esküvői vagy évfordulós ajándékot szeretnének készíteni. Remek ötlet lenne összegyűjteni egy hímzés -portfóliót, amely alkalmanként megismétli a remekművet. Különösen ajánlott portfólió létrehozása azok számára, akik be akarják szerezni a hímzés művészetét..

Keresztvarrás fehér -fehér: sémák és tippek a hozzáértő tervezéshez

A kereszt kiváló hímzési technika, különösen akkor, ha fehér-fehér mintát használ. A tippek kamrája különféle trükkök használatát javasolja a munka elvégzéséhez. A “fehér -fehér” módszer lehetővé teszi egy hóember hímzését a hóban. Ezenkívül ez a módszer alkalmas állatok, például róka, vagy inkább fehér elemeinek hímzésére..

A fehér-fehér hímzés a hímzés régi módja, amelyet őseink használtak. Hímzünk a régi módon, mert nagyon kifinomultnak és gyönyörűnek tűnik..

Ennek a stílusnak a fő összetevői a következők:

 • Fehér szövet;
 • Fehér szálak;
 • Technika sima.

A fehér-fehér hímzés szigorúnak tűnik, de rendkívül kifinomult. Ha gazdag és drága ajándékot szeretne készíteni, akkor erre van szüksége. Korábban ezt a módszert elsősorban terítők, szalvéták, paplanhuzatok és lepedők díszítésére használták. Mintaként díszes, göndör mintákat vagy virágokat használtak. A legfontosabb, hogy a rajz háromdimenziós, és ehhez több szálnak kell lennie a hímzésben..

Könnyű fehérre fehérre hímezni, a lényeg az, hogy előre előkészítse a fehér szálakat és szöveteket, és gyakorolja a szatén öltéssel történő hímzést Könnyű fehérre fehérre hímezni, a lényeg az, hogy előre előkészítse a fehér szálakat és szöveteket, és gyakorolja a szatén öltéssel történő hímzést

A fehér -fehér hímzéshez fehér szövet szükséges. Nincsenek konkrét tippek a szövetválasztáshoz, de ha először hímezel, akkor jobb, ha sűrű szövetet választasz, hogy ne bontakozzon ki és ne képződjön puffadás. A hímzéshez a legmegfelelőbb szövet a szatén és a kalikó. A tapasztalt hímzők kipróbálhatják a hímzést selyemre vagy szaténra.

A hímzéshez bármilyen szálat is választhat. Szeretne gyapjút vagy selymet használni? Kérem. Ideális lenne a hímzés pamutszövetekkel. A szálak kiválasztásakor a szövet sűrűségére kell támaszkodnia. Az olyan finom szövetek, mint a selyem vagy a szatén, finom szöveteket igényelnek. Minél vastagabb az anyag, annál vastagabbak a szálak, és fordítva. Különböző súlyú szálak és szövetek használatával a minta durva és nehéz lesz..

A vékony tűket úgy kell megválasztani, hogy ne okozzanak nagy kárt a szövetben. A tűnek kicsinek és vékonynak kell lennie, hogy a szövetben lévő lyukak vékonyak és láthatatlanok legyenek.

A fehér -fehér hímzés megkezdéséhez elő kell készítenie a munkahelyét. Jól meg kell világítani, és kéznél kell lennie minden szükséges elemnek. A használt szövet széleit igazítani kell, és a szövet bármely részéből kiindulhat. A szatén öltéstechnika segítségével vigye fel a mintát a vászonra. A rajz befejezése után gyöngyöket vagy köveket adhat hozzá a képhez. A tökéletesen elvégzett munkát egyenletes, varratos oldal jellemzi..

Kiváló lehetőség a vintage hímzés megvalósítására az ágynemű vagy a ruházat. A vintage hímzési minták kevésbé népszerűek és kevésbé elegánsak..

Hogyan lehet gyorsan hímezni kereszttel a séma szerint

Szeretnél ajándékba olyan képet készíteni, ahol hímzett hímje van hímzett, de nem tudod, hogyan csináld? Kínálunk Önnek, hogy gyorsan megtanulja, hogyan lehet ingyen és eladó hímzni a menő képeket. A saját remekművek megalkotása sok örömet fog okozni, és szabad utat enged a kreatív ötleteknek. A keresztszemes módszerrel nagyon kényelmes a selyemszálak használata.

Egy szál 6 vékony szálat tartalmaz, de csak 2 szálat használnak a hímzéshez. A hímzés során egy selymet használva pénzt takaríthat meg, mert egy szál 3 szálhoz elegendő a kép hímzéséhez.

Könnyű gyorsan hímezni az első festményt, ha egyszerű és egyszerű sémát választ magának. Könnyű gyorsan hímezni az első festményt, ha egyszerű és egyszerű sémát választ magának.

A keresztszemes módszer nem igényel csomó létrehozását. A szálat az első kereszt létrehozása után rögzítik. A szál elcsúszásának megakadályozása érdekében más szálak alatt kell lennie, és amikor véget ér, a többi szál alá kell csavarni, vagy csomót kell csinálni belőle.

A hímzés folyamata a következő lépésekből áll:

 • Fűzze be a tűt, és helyezze be a tűt a szövet belsejéből, majd húzza meg a cérnát;
 • Ne hagyja ki a szövet négyzeteit, ha nem szándékozik ezt megtenni..

Különböző mintákat kell használni a keresztvarrás megkezdéséhez. A kezdőket arra ösztönzik, hogy gyakorolják a kész minták hímzését, mielőtt elkezdenének saját alkotást készíteni..

Eredeti keresztszemes öltés, diagramok: hogyan lehet monokrómot készíteni

A monokróm használata hímzésben az elmúlt 20 évben népszerűvé vált. A monokróm fő jellemzője a hímzés egyetlen színe. Könnyedén használhat több színt egy eredeti rajz létrehozásához. A monokróm hímzés magában foglalja a teljes vászon szálakkal való feltöltését. Ez azt jelenti, hogy nem szabad hely a szöveten..

Vannak azonban esetek, amikor egyes tervezők szabad teret hagytak a szöveten, hogy különleges hatást érjenek el..

A monokróm hímzés tökéletes szalvéta vagy ágynemű díszítésére A monokróm hímzés tökéletes szalvéta vagy ágynemű díszítésére

A monokróm hímzéssel díszítheti:

 • Szalvéták;
 • Ágynemű;
 • Asztalterítők;
 • Ruházat;
 • Párnák vagy párnahuzatok;
 • Festmények;
 • Különféle kiegészítők (zsebkendők).

A monokróm hímzés nagyszerű lehetőség azok számára, akik még csak most kezdik útjukat hímzőként. A monokróm hímzés során a kevés szín miatt több figyelmet lehet fordítani a hímzési technikára.

Kontúr keresztszemes: monokróm sémák

A kontúrhímzés a legjobb mintákat tartalmazza. Kontúrhímzéssel festmények létrehozásához megszámolt keresztet használnak. Távolról az alkotás ceruzarajzra hasonlíthat. A vékony vonalak segítségével az alak vagy a sziluett vonásai jönnek létre. Kis mozdulatokkal kiemelheti a különleges helyeket..

Vásárolhat mintákat monokróm hímzéshez egy speciális üzletben, vagy megtalálhatja az interneten. Vásárolhat mintákat monokróm hímzéshez egy speciális üzletben, vagy megtalálhatja az interneten.

A monokróm kontúrhímzés fő pozitív tulajdonságai:

 • Titokzatosság;
 • Hiányosság;
 • Az a képesség, hogy maga fejezze be a kép kitalálását.

Annak érdekében, hogy a kontúrképek kiváló minőségűek legyenek, azokat kiváló minőségű szálakkal kell elkészíteni. A vászon megjelöléséhez ne használjon ceruzát, hanem válassza ki a legjobb minőségű szövetet. A legjobb kontúrhímzéshez nincs szükség keretekre. Ne feledje ezt, ha keretet szeretne választani a képhez..

Keresztvarrás: diagramok és tippek

A mikrohímzés lehetővé teszi remekművek létrehozását kis szövetdarabokon, vagy apró részletek hímezését nagy rajzon.

Még egy kis szövetdarab használatával is hímezhet valódi és egyedi remekművet Még egy kis szövetdarab használatával is hímezhet valódi és egyedi remekművet

Mik hímezhetők mikrohímzéssel:

 • Karácsonyi díszek vagy füzérek;
 • Bárki, akinek sok részlete van, mikrohímzésre is alkalmas;
 • A béka vagy a medve kölykei harmonikusan fognak kinézni a mikrohímzésen vagy egy nagy képen;
 • A mikrohímzés segítségével hímezheti saját cége nevét vagy híres művészek nevét, ha hímzi valakinek a festményét.

A mikrohímzés igazi ötletkincs a tapasztalt hímzők számára. Az egyetlen feltétel egy speciális szövet – mikrovászon – jelenléte.

Érdekes keresztszemes minták

Minden kezdő hímző álma, hogy dicsőítse művészetét. Ezért a gyakorlat szakaszában és csiszolva készségeiket nagyon összetett mintákat választanak annak érdekében, hogy elsajátítsák a hímzés minden trükkjét. Valaki hímzi a kutyafajtákat, leggyakrabban megrendelésre. Azok, akik rendelésre hímeznek, nagyon gyakran felajánlják, hogy hímzik kedvenceiket, leggyakrabban ezek a Spitz.

Ha úgy dönt, hogy először sajátítja el a hímzés művészetét, akkor jobb, ha kész készleteket választ egyszerű és érdekes mintákkal. Ha úgy dönt, hogy először sajátítja el a hímzés művészetét, akkor jobb, ha kész készleteket választ egyszerű és érdekes mintákkal.

A hímzésre ötleteket keresőknek eredeti, mindenki számára érdekes parcellákat kínálhatnak – ezek:

 • Moszkvai Matrona képe;
 • Teaivás, telek teáskészlettel és édességekkel;
 • Vidéki csodaállatok, például libák vagy csirkék.

Öltésminták tetszenek

A világon rengeteg olyan program létezik, amelyek vonzóak mind a tapasztalt, mind a kezdők számára. Például monokróm sima felület. Ez nem a leggyakoribb hímzés, de emiatt nem szűnik meg szépnek és elegánsnak lenni..

A gyönyörű és eredeti hímzés nemcsak szalvétákat és zsebkendőket, hanem ruhákat is díszíthet A gyönyörű és eredeti hímzés nemcsak szalvétákat és zsebkendőket, hanem ruhákat is díszíthet

Mit lehet díszíteni ezzel a hímzési módszerrel:

 • Gyermekruházat;
 • Asztalterítők vagy szalvéták;
 • Kendők.

Modern keresztszemes: sémák (videó)

Egy igazán kifinomult és drága remekmű elkészítéséhez használjon selyemszálakat, amelyek soha nem látott kifinomultságot adnak a termékhez. Amikor kiválaszt egy mintát a hímzéshez, győződjön meg arról, hogy megfelel a szintjének. Ha kezdő vagy, ne készíts bonyolult egyházi jeleneteket vagy csendéleteket..

Példák keresztvarrásra és mintákra (fotó)