Kaikki ekologisesta keittiön suunnittelusta

Modernien sisätilojen ekologinen suuntautuminen on vain ihmisen tarve elää sopusoinnussa ympäröivän maailman kanssa rikkomatta luonnonlakeja.

 • Tämä tarkoittaa, että ekotyylisen keittiön järjestelyssä ei pitäisi käyttää vain luonnonmateriaaleja, vaan myös uusiutuvia, kierrätettyjä ja helposti hävitettäviä. Lisäksi on luotava olosuhteet kotitalousjätteen kohtuulliseen hävittämiseen, veden ja sähkön taloudelliseen kulutukseen..

Miten emme menetä tuttua viihtyisyyttämme ja mukavuuttamme? Tässä materiaalissa olemme esittäneet ekologisen tyylin oppaan ja valikoiman 50 valokuvaesimerkkiä, jotka auttavat sinua suunnittelemaan sisustuksen alusta tai tuomaan ekoideoita olemassa olevaan ympäristöön..

Värispektri

Ekotyylisen keittiön tulee olla sisustettu pehmeillä, luonnollisilla väreillä. Joten sisustus osoittautuu kevyeksi ja ilmavaksi, ja luonnollisten tekstuurien kauneus on havaittavampi..

 • Perusvärit ovat yleensä vaaleita: valkoinen, vaaleanharmaa, beige.

Ekotyylinen valkoinen keittiö

Valkoinen väri laajentaa visuaalisesti tilaa, piilottaa huonekalujen mitat, toimii erinomaisena taustana värityksille ja luonnollisille tekstuureille (puu, kivi jne.)

Ekotyylinen valkoinen keittiö

 • Pastellisävyjä käytetään aksentteina ja täydentävinä väreinä sekä rikkaita, mutta ei räikeitä värejä – vaalea ja tummanruskea, vihreä, keltainen, sininen, terrakotta, oliivi. Kaikki harmaan sävyt näyttävät erityisen tyylikkäiltä ekologisessa keittiössä..
 • Ekotyylinen keittiö-ruokailutila
 • Ekotyylinen keittiö-ruokailutila
 • Ekotyylinen keittiö-ruokailutila

Ekokeittiön suunnittelussa ei ole suositeltavaa käyttää: rikas punainen, fuksia, musta, violetti, kirkkaan sininen, koska niitä esiintyy harvoin luonnollisessa ympäristössä.

Katso lisätietoja osiosta: Keittiön väri.

Viimeistely

Eko-tyylinen keittiön sisustus sisältää luonnollisia viimeistelymateriaaleja.

 • Lattia voidaan viimeistellä puulla (puulattia, parkettilattia, parkettilauta), kivellä, luonnollisella linoleumilla (marmoleum), korkilla tai keraamiset tiilet. Viimeinen vaihtoehto on edullisin ja käytännöllisin.

Esimerkki erilaisista ekologisista lattiapinnoista

Esimerkki ekologisesta keittiö-olohuoneen suunnittelusta

 • Keittiön seinien koristeluun sinun tulee käyttää paitsi ympäristöystävällisiä, myös käytännöllisiä ja kulutusta kestäviä materiaaleja. Esimerkiksi paperiset taustakuvat työtilassa eivät kestä edes kuukautta. Mutta seinät voidaan maalata vesidispersiomaalilla (kaikkein ympäristöystävällisin maalityyppi kaikista mahdollisista), kipsi, viimeistelty puisella leikkuulaudalla tai korkilla. Tyylikkäin seinäkoristelu on todellinen tiilimuuraus tai paljaat betoniseinät..

Osittain seinät voidaan koristaa kivellä tai vakautetulla sammalla.

Vakautettu sammal keittiön sisätiloissa

Vakautettu sammal on sama luonnollinen sammal, joka on käsitelty vain glyseriinillä, minkä vuoksi se pysyy pehmeänä ja kauniina, mutta se ei vaadi kastelua ja valoa. Tällainen kasviseinä voi kestää jopa 8 vuotta.

 • Esiliina ekologisessa keittiössä näyttää hyvältä luonnonkiviverhouksessa, keraamiset tiilet, karkaistu lasi.
 • Katon viimeistelyssä ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin perinteinen kalkitus ja maalaus. Vaihtoehtoinen vaihtoehto on puupinnoite. Voit koristella katon puisilla kattopalkkeilla..
 • On toivottavaa, että ikkunakehykset, sisäovet, jalkalistat, levyt valmistettiin puusta.

Huonekalut

Ihannetapauksessa ekokeittiö tulisi kalustaa seuraavista huonekaluista:

 • Puu (myös kierrätetty ja vanha);
 • Vaneri;
 • Rottinki tai viiniköynnökset;
 • Kierrätettyä muovia
 • Lasi (tarkemmin lasilevyillä);
 • Kivi (esim, pöytälevy voidaan valmistaa kivestä keittiösarja tai ruokapöytä).

Keittiö, jossa on vanerijulkisivut sisätiloissa

Keittiö, jossa on vanerijulkisivut sisätiloissa

Keittiö, jossa on vanerijulkisivut sisätiloissa

Eko-tyyliset vanerikalusteet keittiössä

Toinen ekokeittiön sisustus vanerikalusteilla

Ekotyylinen keittiö-olohuone rottinkikalusteilla ja -tarvikkeilla

Ekotyylinen keittiö-olohuone rottinkikalusteilla ja -tarvikkeilla

Pöytälevy puulaudoista

Pöytälevy puulaudoista

Ei kuitenkaan ole aina mahdollista saavuttaa ehdotonta ympäristöystävällisyyttä keittiökalusteissa. Jos esimerkiksi on täysin mahdollista löytää keittiösarja, jossa on täysin puiset julkisivut, ei viilutettuja, puurunkoinen sarja on paljon vaikeampi hankkia. Useimmiten keittiön kehykset on valmistettu MDF -levystä – kevyempi, edullisempi ja luotettavampi puun korvike..

 • Kun ostat lastulevystä, MDF: stä ja puukuitulevystä valmistettuja huonekaluja, kiinnitä huomiota materiaalien formaldehydipäästöluokkaan. Päästöluokan E1 materiaali – vähiten pahuutta.

Miltä ekologisten keittiökalusteiden pitäisi näyttää ulkoisesti? Yleensä se on lakoninen, valmistettu ilman röyhelöitä, siinä on sileät, luonnolliset tai päinvastoin tiukat suorat linjat..

 • Ekokalusteiden pääkoriste on materiaalien luonnollinen rakenne ja väri..
 • Se voi olla kevyt tai päinvastoin erittäin massiivinen..

Keittiö puisilla julkisivuilla

Ekotyylinen keittiön sisustus

Ekotyyliset keittiökalusteet

Massiivipuinen pöytä

Suuri puinen pöytä voi olla omistajan ylpeys

Avoimet hyllyt ekologisessa keittiössä

Avoimet hyllyt ekologisessa keittiössä

Avoimet puiset hyllyt tekevät sisätilasta kevyemmän, rennomman ja erottuvan. Älä kuitenkaan ihastu niihin, koska ne vaikeuttavat puhdistusta – pöly laskeutuu itse hyllyille ja niille tallennettuihin esineisiin.

 • Vanhat huonekalut tai jätteistä valmistetut huonekalut eivätkä välttämättä edes ympäristöystävällisiä materiaaleja auttavat tuomaan keittiösi lähemmäksi ekologista tyyliä. Tärkeintä tässä on nähdä kauneutta roskassa ja hengittää siihen uutta elämää maalaamalla eri värillä, sisustuksella ja / tai taitava restaurointi. Alla olevassa kuvassa on esimerkki ekokeittiöstä, jossa kuulokkeiden julkisivut kaatuvat yhteen vanhoista puulaudoista.

Keittiö lankkujulkisivulla

Valaistus

Valo ekotyylisessä huoneessa on avainasemassa – se elvyttää kaikki yksityiskohdat, korostaa luonnon tekstuurien kauneutta ja täyttää tilan lämmöllä. Ihannetapauksessa ekokeittiön suunnittelussa oletetaan runsaasti luonnonvaloa, joka voidaan saavuttaa asentamalla suuret tai panoraamaikkunat ja jopa lasiseinät. Tällaisessa huoneessa sähköä kulutetaan paljon taloudellisemmin..

 • Useimmissa tapauksissa keittiön saamiseksi päivänvaloon riittää kuitenkin, että ikkunat vapautetaan verhoista ja muista esteistä. Huonekalut on myös järjestetty periaatteen mukaisesti “älä häiritse valoa tunkeutumaan vapaasti huoneeseen”.
 • Ekotyylisen keittiön keinotekoisen valaistuksen tulee olla yhtenäinen, jotta valo osoittautuu pehmeäksi ja miellyttäväksi. Esimerkiksi pääkattovalaisimen lisäksi voit käyttää katon koko kehää asenna kohdevalot. Lisäksi päälamppu täydentää hyvin seinät, lattia- ja pöytävalaisimet.

Ekotyyppisten lamppujen muotoilu on minimalistinen ja yksinkertainen. Nämä voivat olla riipuksia, joissa on lamput ilman varjostimia, riipuksia, kattoja tai kattokruunuja, joissa on lasia, korkkia, paperia, bambu- tai rottinkisävyjä..

Ekotyyppinen keittiön valaistus

Ekotyyppiset korivalot

Ekotyylinen juuttivalaisin

 • Tärkeä vivahde – ekologisen keittiön valaistuksessa suositaan LED -lamppuja. Ne eivät ainoastaan ​​käytä energiaa tehokkaasti, vaan ovat myös turvallisimpia hävittää..

Kodinkoneet, vesijohdot, kodinkoneet

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää kiinni ekologisen suunnittelun periaatteista:

 • Paras ympäristöystävällinen pesuallas on tavallinen keraaminen pesuallas. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pesuallas sopii myös, koska sitä voidaan käyttää pitkään ja sitten kierrättää.
 • Planeettamme vesivarojen säästäminen auttaa sinua Astianpesukone. Yhdessä astianpesukierroksessa se kuluttaa 7-10 kertaa vähemmän vettä kuin tavalliset astiat juoksevan veden alla. Muuten, luonnollisen koostumuksen omaavia PMM -tabletteja voi nyt ostaa mistä tahansa hypermarketista..
 • Venäjällä ei ole vielä otettu käyttöön keskitettyä järjestelmää jätteiden erilliskeräykseen ja kierrätykseen, mutta tämä ei tarkoita, että jätteiden lajittelu talossasi olisi turhaa. Lisätietoja tästä asiasta tässä, ehdotamme, että katsomme valikoiman valokuvaesimerkkejä siitä, miten voit järjestää jätealueen ekokeittiössä.

Ikean jätteiden lajitteluastiat

Ikean jätteiden lajitteluastiat

Jätteiden lajitteluastiat

Jätteiden lajitteluastiat

 • Voit minimoida muovipussien käytön elintarvikkeiden säilyttämiseen käyttämällä muovisia astioita tai silikonivenejä “kannet” kuten alla olevassa kuvassa (myydään Ebayssa, Aliexpressissä, Amazonissa ja joissakin venäläisissä verkkokaupoissa).

Silikoniset kannet

Sisustus, astiat ja tarvikkeet

 • Ekotyyliset verhot on valmistettava luonnollisista kankaista – pellavasta tai puuvillasta. Bambuverhot ovat myös hyvä vaihtoehto. Tyylin mukaan sopivimmat verhot ovat – kaihtimet, roomalaiset, rulla- ja paneelityypit. Katso lisätietoja materiaalistamme: Verhot keittiöön: väri, materiaali, ulkonäkö ja tyyli.

Bambukaihtimet keittiön sisätiloissa

Bambu -kaihtimet

 • Muiden keittiötekstiilien (lautasliinat, pöytäliinat jne.) Tulee myös olla luonnollisia – puuvillaa tai pellavaa. Mutta lautaset ovat parhaiten ostettuja korkkia, bambua tai rottinkia.
 • Jotta askeesi ei kiehtoisi sinua ja tekisi taatusti sisustuksesta kodikkaan, keittiössä, ruokasalissa tai keittiö-olohuoneessa ekologisesti, tarvitset ehdottomasti laita matto. Se voi olla villaa tai sisalia.

Sisal-matto keittiön-ruokasalin sisustuksessa ekotyyliin

 • Eko-sisustuksessa kasvi- ja kukka-aiheet ja koristeet näyttävät erityisen vaikuttavilta.

Ekotyylinen keittiö

 • Kasvit eivät ole vain kauniita, vaan myös erittäin hyödyllisiä koristeita, joita ilman on mahdotonta kuvitella ekologista sisustusta. Sinun ei tietenkään pitäisi muuttaa keittiötä talvipuutarhaksi, mutta kannattaa ehdottomasti saada pari vihreää ystävää. Katso lisätietoja materiaalistamme: Sisäkukat ja kasvit keittiöön – valitse vaatimaton, hyödyllinen ja kaunis.

Kasveja keittiössä

Kasvit voivat koristella markkinarakoja, hyllyjä, ikkunalautoja, sijoittaa pöydille, ripustaa työskentelyalueen päälle

Kasveja keittiössä

 • Elävien kasvien lisäksi sisustukseen voidaan käyttää kuivattuja yrttejä ja oksia. Muuten, voit jopa tehdä kiskoja ja ripustimia oksista, kuten alla olevassa kuvassa.
 • Haara-kisko
 • Haara-kisko
 • Pajuiset rottinki- ja paperikorit ovat hyviä pienten tavaroiden ja ruoan säilyttämiseen, ja punotut astiat ja … hatut näyttävät tyylikkäiltä seinillä.

Paju seinäkoriste

Kori

 • Pöytälevy, hyllyt tai ruokapöytä voidaan koristaa kauniilla maljakoilla, joissa on luonnollista täytettä, esimerkiksi jokikiviä, kuoria, pajupalloja, värillisiä papuja.
 • Myös ruoat, joissa on tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, näyttävät hyvältä pöydällä..
 • Ekokeittiön sisustuksen koristeluun voit käyttää tavaroita … “kierrätettyjä” omin käsin. Se voi olla esimerkiksi vanhoja puisia leikkuulautoja, jotka on ripustettu seinälle, lamput muovilusikoista, korit paperista (katso kuva alla).

Paperikori

Seinäkoriste leikkuulaudoilla

Sisustus teen säilytysastiassa

Tinapurkkien sisustus koivunkuorella

Katso muita DIY -tölkkien sisustusideoita täältä.

 • Ja myös käsitöitä, jotka on valmistettu esimerkiksi luonnonmateriaaleista vilja, pavut, paperia, kiviä, simpukat, käpyjä tai oksia.

Kartioita topiary

Valokuvakehys, joka on koristeltu simpukoilla

Syksyn paneeli lehtiä

Muita lehtikäsityöideoita löydät materiaalista: 6 mestarikurssia ja ideoita syksyn käsityöhön aikuisille ja lapsille.