Sådan plejer du dracaena derhjemme

Ofte lærer de dracaena og sortens art at kende i henhold til følgende skema: de ser et lille “forfærdet” træ i et stilfuldt interiør, er interesseret i det og befinder sig i rækken af ​​dem, der drømmer om at bryde deres lille paradis under palmerne!

Dracaena

Da de lærte, at dracaena også bærer det romantiske navn “Madagaskar Dragon Tree” og blev brugt til at få “Dragon Blood”, er planteelskere allerede uigenkaldeligt forelsket i dette charmerende træ med historie og bosætte det hjemme

Senere viser det sig, at denne type dracaena bare er en af ​​mange ekstremt bizarre planter, og den ligner kun et palmetræ udadtil, mens den refererer til aspargesfamilien.

Dracaena Sanderian

Af de mange arter af dracaena blev de “domesticeret” så meget som muligt (fotos af sorterne præsenteres i slutningen af ​​artiklen):

 • Dracaena marginata (den mest populære type);
 • Dracaena grænser op;
 • Deremskaya (med hvide striber på bladene);
 • Duftende (med duftende blomster);
 • Sanderiana (den samme “bambus”, som vi ser i blomsterbutikker);
 • Dragon (med en meget tyk og kraftig bagagerum og et skarpt “piskeris” af kronen).

På trods af mangfoldigheden af ​​dracaena er plejen af ​​de mest populære arter omtrent den samme. Generelt er dette en uhøjtidelig og taknemmeligt voksende plante derhjemme. Enhver planter passer ham, det dekorerer virkelig huset, passer ind i lakonisk minimalisme som på billedet herunder og i klassisk interiør og i selskab med en række grønne naboer i vindueskarmen. Under gunstige forhold kan du efter et stykke tid roligt kramme dit tre meter lange træ.!

Dracaena i interiøret

Foto af dracaena i interiøret

Se også:

 • Hjemmepleje til indendørs hortensia
 • Omsorg for zamiokulkas (dollar træ) derhjemme
 • Sådan plejer du begonia derhjemme
 • Anthurium – vejledning til hjemmepleje
 • Sådan passer du på pengetræet (bastard)
 • Sådan plejer du myrte derhjemme
 • Sådan plejer du hibiscus (indendørs kinesisk rose) derhjemme
 • Sådan plejer du Kalanchoe derhjemme
 • Et træ i et værelse: hvordan man plejer Benjamins ficus derhjemme
 • Sådan plejer du pelargoner derhjemme – en begyndervejledning
 • Sådan plejes orkideer – 7 trin for en nybegynder
 • Sådan plejer du violer derhjemme

Belysning

Dracaena strækker sig mod lyset og øger dets vækst markant. Det ville være ideelt at bosætte træet et godt oplyst sted på øst- eller vestsiden. Erfaringerne viser imidlertid, at det på andre sider af dracaena føles relativt godt: bare ikke fratage det lys overhovedet, og tværtimod ikke udsætte det for de brændende direkte stråler.

Dracaena ved vinduet

Temperatur

Indendørs plante lever behageligt ved stuetemperatur, som mennesker er vant til.

Ideelle parametre:

 • 18-25 grader om sommeren;
 • Ikke koldere end 15 grader – om vinteren.

I den varme sommer kan dracaena tages ud i den friske luft. Det er også praktisk at sprøjte bladene fra en sprøjteflaske der. Hold øje med udkast: de er uønskede.

Dracaena på altanen

Fugtighed / sprøjtning

Dracaena er meget glad for at “gå i bad” fra en sprayflaske: den daglige spa -procedure holder løvet friskt og grønt. Desuden gælder dette vores lejligheder, hvor luften er tør på grund af arbejde med elektriske apparater og vintervarme..

Hvis dracaenaen står, hvor der samler sig støv, kan træet systematisk vaskes forsigtigt under bruseren eller tørres over løvet..

Dracaena bruser

Vigtigt: Fyld sprøjteflasken med vand, og lad det sætte sig. Næsten alle indendørs planter kan ikke lide koldt vand umiddelbart fra hanen..

Vanding

Øjeblikket for at finde en balance er vigtigt: planten elsker fugt, men dør, når vandet i potten stagnerer.

Vanding dracaena deremskaya

Gennemsnitlig vandingsplan:

 • 2 gange om ugen om sommeren;
 • En gang hver 10-14 dag – om vinteren.

Opdelingen i sæsoner skyldes, at dracaena har en hvilende periode i den kolde årstid..

 • Når du vander, skal du ikke kun styre de givne data, men også af de særlige levevilkår for dit træ: Hvis jorden er meget tør, kan vanding udføres mere rigeligt. Og omvendt.

Life hack: Hvis du er bange for overvanding eller allerede har hældt planten en gang, skal du bruge bundvanding. Vandet, der hældes i pallen, mætter jorden i den nødvendige mængde.

Vigtigt: vandet til kunstvanding skal sedimentere. Vanding af planten med koldt postevand kan ødelægge bladene ved udseendet af hvide pletter..

Beskæring af Dracaena

Toppen af ​​en voksen dracaena egner sig godt til beskæring: den fjernede del kan rodfæstes, og der kan opnås en ny plante, og der kommer snart skud fra det snit, der er tilbage i potten..

Beskæring af Dracaena

Sådan fremskyndes processen:

 • Bind snittet tæt sammen med et stykke fugtig klud. Kun bælte uden at dække selve snittet;
 • Læg en plastikpose ovenpå;
 • Sikre med et elastikbånd;
 • Efter to uger skal polyethylen fjernes, og stoffet skal kun efterlades;
 • Fugt kluden med jævne mellemrum, og vent på, at skud vises.

Top dressing

Dracaena vil taknemmeligt acceptere kompleks gødning, som er lettest at spørge i specialforretninger, og navngive din plantetype.

Perioden med “vågne” og vækst af dracaena er forår og sommer. På dette tidspunkt kan gødning påføres en gang hver anden uge. I hvileperioden (fra sent efterår) er en gang om måneden nok.

Overførsel

Dracaena skal “flytte” til en ny gryde i følgende tilfælde:

 • Overførsel fra en butiks transportpotte;
 • Tætheden af ​​de tidligere gryder;
 • Forfald af rødder efter for meget vanding.

Overførsel

Så vi vil transplantere dracaena som følger:

 1. Vi tager en ny gryde, 2-3 centimeter større end den forrige i diameter (dracaena begynder straks at vokse i en bredere gryde).
 2. Vi fylder generøst bunden med drænsten (vi råder dig til ikke at forsømme dette punkt, når du planter indendørs planter).
 3. Vi fylder jorden: det kan være en færdiglavet blanding til palmer, sukkulenter og dracaena eller jord blandet med sand.
 4. Tag forsigtigt planten ved stammen, fjern og ryst rødderne fra jorden.
 5. Hvis der observeres problemer med rødderne, er det nødvendigt at undersøge dem omhyggeligt, fjerne de rådne og skyl de resterende.
 6. Vi planter dracaena i en forberedt gryde klart i midten, tilføjer jord, vander godt og tilføjer derefter mere jord, hvis det er nødvendigt.

Planten får to uger til at danne nye rødder og tilpasse sig. Vi ønsker dem let at passere, og din dracaena vil vokse et nyt sted.!

Plantning og avl af dracaena derhjemme

1. Formering af dracaena ved apikale stiklinger

Hvis din dracaena er blevet meget høj, busket og samtidig bedrøvet bøjer grene, er det tid til at give den et tabt dekorativt udseende og samtidig vokse nye træer.

Dracaena tolererer topklipning godt. Det er bedst at udføre proceduren om foråret i perioden med aktiv vækst..

Reproduktion af dracaena

Her er en trin-for-trin vejledning:

 1. Skær forsigtigt toppen af ​​10-15 cm høj.
 2. Vi placerer skæringen i vand eller direkte i jorden.
 3. I tilfælde af vand: det skal være ved stuetemperatur og udskiftes hver anden uge. Farmaceutisk aktivt kul kan opløses i vand til friskhed. Efter dannelsen af ​​rødder af tilstrækkelig længde er transplantation i jorden nødvendig.
 4. I tilfælde af jord og andre underlag: Overfyld ikke eller tør udskæringen, lav et mini-drivhus, der dækker et stykke tid med gennemsigtig polyethylen.
 5. I begge tilfælde: sprøjt ofte bladene af stiklinger.
 6. Det vil i gennemsnit tage omkring en og en halv måned at vente på fuldstændig rodfæstelse..

Roterende stiklinger

Efter 20 dage vil dracaena have omtrent de samme rødder.

2. Reproduktion af dracaena stamme stiklinger (lodret, vandret)

Det kan ske, at spidsen af ​​en voksen dracaena tørrer eller visner. I dette tilfælde er det ikke egnet til reproduktion, og plantens stilke kan hjælpe os. Det er nødvendigt at adskille en sund stamme med en tykkelse på cirka to centimeter og skære den med en skarp kniv i stave fra 5 cm.

Formering ved stiklinger

 • Horisontal forankring

En enkel og nysgerrig måde: den forberedte skæring sænkes vandret i fugtig jord. Et midlertidigt drivhus oprettes ved hjælp af en pakke, og den samlede ventetid for nye skud er halvanden måned.

 • Lodret forankring

Vi planter det forberedte stykke af stilken i jorden med den nederste del til et par centimeters dybde. Et vigtigt livshack: Som det øverste lag af substratet skal du hælde et par centimeter sand, så rødderne først synker ned i det og derefter i jorden.

Almindelige problemer

Uhøjtidelige stueplanter begynder normalt at føle sig dårlige på grund af ubalancen mellem vand og lys..

Vær opmærksom på, hvad der helt galt er med din plante:

Dracaena tørrer

Bladene krymper, bliver gule, krøller med utilstrækkelig vanding eller langvarig udsættelse for direkte sollys.

Hvide pletter

Oftest er dette et bevis på, at dracaena ikke kan lide vand (koldt og ikke har lagt sig).

Bagagerummet falder

Hvis planten ser sund ud, men strækker sig og ikke kan bære vægten af ​​grenene, har den bare brug for gode rekvisitter eller beskæring og dit ønske om at plante en stor busk.

Blød tønde

Et tydeligt tegn på, at jorden er ved at flyde over, og rodrot er begyndt. Det er nødvendigt at transplantere i ny jord og fjerne de berørte rødder: nogle gange kan dette hjælpe med at genoprette plantenes styrke.

Dracaena og baleens forbrydelser

Hvis du har en kat, skal du gøre dig klar til et muligt angreb: skarpe fremspringende blade hypnotiserer ofte bogstaveligt talt katte, der ligner enten et stykke legetøj eller en børste. De gnaver og leger med blade, så se på dyret. Hvis dit kæledyr stadig har interesse i dracaena, skal du holde øje med ham, så dit træ ikke nådesløst “trimmes”.

Kat og dracaena

De mest populære typer dracaena

De uhøjtidelige og spektakulære “bestsellers” af vores lejligheder er følgende typer:

Marginata (kantet)

Lange takkede blade peger i forskellige retninger som et palmetræ og en høj tynd stamme. Planten ser godt ud i miniatureform, og når den vokser, bliver den til et højt fleksibelt træ.

Dracaena marginata

Sander

De meget grønne søjler, som alle tager til bambus, er også dracaena! Herhjemme blomstrer den ikke, men den føles fantastisk både i et glas vand og i jorden..

Sander

Deremskaya

Denne art har genkendelige lyse striber på skinnende blade og en lige, høj stamme..

Dracaena deremskaya

Surkulose

Den ovale form af blade, som er sjælden for dracaena, såvel som deres plettede farve, adskiller planten fra andre. Denne dracaena blomstrer og kan endda producere bær.!

Surkulose

Det vigtigste ved pleje af dracaena

 • Følg grenene på en voksen plante, bind omhyggeligt op og støt: når den allerede er meget stor, bøjer grenene.
 • Overfyld ikke jorden, så der ikke dannes fugtstagnation og rådne (det er bedre at underfyldes end at flyde over).
 • Om sommeren må du ikke lægge dracaena under de brændende direkte stråler, og om vinteren – ved radiatoren: tynde blade brænder, og planten bliver skaldet.
 • Afbryd ikke de tørrede ender af løvet: det er bedre at fjerne det med det samme eller vente på et naturligt nedfald.
 • Beskæring, hvis planten vokser meget i vækst og har mistet sit dekorative udseende.