Virka dekorativ panel: gör det själv

Virkade paneler är ett bra alternativ till vanliga väggmålningar: de ser mer ovanliga ut än butiksprodukter och skapar sådana Virkade paneler är ett bra alternativ till vanliga väggmålningar: de ser mer ovanliga ut än butiksprodukter och skapar sådana "mästerverk" alla kan göra det med sina egna händer Inredningen i rummet ger inte bara vackra möbler, tapeter och gardiner. Små dekorativa element är viktiga. Det är de som hjälper till att skapa en speciell atmosfär i hemmet. Idag är virkade paneler mycket vanliga och anses vara snygga..

Hur man virkar en panel

Gör-det-själv-filépaneler skapas genom att alternera tomma och fyllda celler. Det är tack vare denna teknik som ett slags spel av ljus och skugga erhålls. Dukar gjorda med stickningstekniken av filén håller formen väl. På det här sättet att sticka kan du skapa med egna händer inte bara dukar, servetter, överkast, gardiner, klänningar, utan också vackra inredningsartiklar för rummet, inklusive nyårsmålningar på väggen. Det kan vara en panel av flätor, blommor och enkla mönster..

Du kan virka vilken bild som helst: om du försöker kan du skapa en riktig bild med intressanta berättelser Du kan virka vilken bild som helst: om du försöker kan du skapa en riktig bild med intressanta berättelser

Sticktekniken är tillgänglig för alla och det är inget komplicerat i den. Även de som aldrig har plockat upp stickor eller en virknål kommer att kunna göra vackra saker..

Filénät är omväxlande dubbel virkningar och luftöglor. Men det finns också olika kombinationer. Antalet luftslingor kan också vara olika. Vanligtvis anges tomma celler i scheman, de motsvarar tomma celler i bilden och skuggade celler motsvarar de fyllda cellerna i mönstret. Varje stickmönster har en beskrivning, så stickning är ganska enkelt och enkelt. Det är lämpligt att använda bomullsgarn eller linne, viskosfibrer för virkning.

Hur man virkar (video)

Panel på väggen “Björk”

För att skapa en sådan panel behöver du:

 • Vit, grå, ljus senap, mörk senap, grönt garn;
 • Krok;
 • Ett ark tjockt kartong (basen på vilken den stickade produkten kommer att fästas);
 • Linnetyg.

Om du vill limma panelerna Om du vill limma panelerna "Björk" i köket är det lämpligt att använda så många gröna toner som möjligt: ​​denna färg stimulerar aptiten

Björkstammen är gjord med en enda virkning med vitt garn. Grenar – i kedjor av luftöglor med svarta fibrer. För björkörhängen används ljusa och mörka senapstrådar. Varje örhänge består av 21-23 maskor och en dubbel virkning. Gröna trådar används för att skapa bladen. När alla panelens komponenter är anslutna sys eller limmas de på tyget. I framtiden sträcks det ut på ett kartongark..

Du kan dekorera den stickade panelen runt omkretsen med linnespets.

På samma sätt är det möjligt att sticka en ek, pilen ser väldigt vacker ut.

Virkade bilder och paneler: scheman

Det viktigaste är att visa din maximala fantasi och följa schemat..

Vi stickar en nyårspanel.

Kommer att behöva:

 1. Röda och vita trådar;
 2. Krok;
 3. Kartong.

Förutom rådjur och julgranar kan du använda bilder av jultomten och abstrakta mönster Förutom rådjur och julgranar kan du använda bilder av jultomten och abstrakta mönster

Panelen består av tre rutor – två visar ett rådjur, den tredje – en julgran. Varje kvadrat består av 25 luftslingor gjorda med vita trådar. Ritningarna stickas med en dubbel virkning. Var noga med att knyta var och en av rutorna med röda trådar i 5 rader med en enda virkning. Panelens anslutna element är anslutna till varandra med en kedja av luftslingor.

Filstekniken är enkel, även ett barn kan lära sig det. Att göra en vacker och original panel med ett diagram till hands är inte svårt och inte långt.

Med ett barn kan du göra stora virkade paneler med bilder av djur eller göra en blomsteräng. Det räcker med att knyta 10-12 små blommor i olika nyanser, göra stjälkarna i en kolumn och limma alla element på färgat tyg. Du får en vacker, ljus panel.

På samma sätt kan du sticka en snögubbe, en julgran, rita en vinterskogsglänta, hus på papper och fästa de relaterade delarna på ritningen. Det kommer att visa sig vara ett utmärkt stickat dekorelement till nyårsafton..

Panel med virkade blommor

För att skapa en hakpanel som blommor kommer att skryta med, behöver du tjocka ljusa trådar, en ram från ett foto eller en bild, en krok, vita, rosa, gröna trådar, en nål.

Blommor har alltid varit det vanligaste temat för paneler i designvärlden: paneler med sådana bilder är lämpliga för Provence -stilen. Blommor har alltid varit det vanligaste temat för paneler i designvärlden: paneler med sådana bilder är lämpliga för Provence -stilen.

Glas och kartong tas bort från ramen. Ramen är bunden med lätta tjocka trådar, som är knutna i knutar. Sedan gängas en trådkula växelvis ner och upp. Detta måste göras tills trådarna börjar fästa tätt mot varandra. I mitten av de sammanflätade trådarna kommer det att finnas en korsning.

Blommor är gjorda med fem luftöglor, varefter kolonnen är ansluten till en ring. Hur många rader det kommer att finnas i en blomma beror på hur stor den blir.

Stickade kronblad fästs med trådar. Blommorna fästs därefter med trådar på den förberedda panelen.

Panelen “Virka uggla”

Virkade paneler ser inte bara ut med mönster utan även med djur och fåglar som ser original och vackra ut..

Panel Panel "Virka uggla" skapad av flera separata delar: själva produkten kan dekoreras med pärlor eller andra dekorationer

För att skapa en väggmålning “Uggla” behöver du:

 • 200 g vit tråd;
 • Krok;
 • Ringar som tjänar till att montera gardiner.

Ringen är bunden med enkel virkning, tre rader stickas enligt det befintliga mönstret. Den andra ringen bör behandlas på ett liknande sätt. De första 12 stolparna sys ihop. Resten är gratis. Den första raden med uggelfjäderdräkt består av 4 luftöglor och stickas i riktning framåt och bakåt. Därefter stickas fågelns kropp och två vingar slutar, men separat. Öron är bundna till huvudet, bundna med enkla virkade kolumner.

En stor ring är tätt bunden med enkel virkning, ugglan fästs på ramen med spetsarna av vingarna, öronen och kroppens mittdel.

En sådan virkad panel kan användas för att dekorera en hall, en plantskola och till och med ett vardagsrum.

Stickad panel “kanna”

Kannan är stickad med filéteknik och ett stickat nät bör erhållas. Tomma celler stickas med kolumner med en virkning och två luftöglor.

Denna produkt kommer att passa bra med blommor: du kan skapa en hel komposition bestående av paneler och andra element Denna produkt kommer att passa bra med blommor: du kan skapa en hel komposition bestående av paneler och andra element

Virkmönstret är följande:

 • Jag radar: 10 tomma celler, fyllda;
 • II rad: 8 tomma, 4 fyllda;
 • III rad: 6 tomma, 6 fyllda;
 • IV rad: 4 tomma, 8 fyllda.

Början av raden (första kolumnen) bör ersättas med 3 luftslingor.

Kannan är stickad med vita trådar, det är bättre att använda bomullsgarn. För att göra panelen ljusare bör kannans kontur vara bunden, till exempel med röda trådar. Du kan dekorera produkten med blommor, löv, pärlor, pärlor.

Virkad panel i det inre av rummet (video)

Slutligen fästs den stickade produkten på ett tätt tyg och sätts in i en ram. En sådan panel är ett bra sätt att dekorera köket..

Exempel på virkade paneler (foto)