Fantastiska decoupageklockor: 3 typer av material

Klockor dekorerade med decoupage -teknik passar perfekt in i alla interiörer En klocka dekorerad med decoupage -teknik passar perfekt in i alla interiörer. Någon ritar bilder, monterar möbler på egen hand, tar fantastiska foton eller stickar mattor. Och en speciell plats i den här listan upptar decoupage. Faktum är att decoupage är en typ av applikation som är bekant för de flesta sedan dagis. Decoupage -dekoration sker uteslutande med servetter, både speciella och vanliga, men med intressanta mönster. Strukturen är lackad, och sedan blir den otroligt lik en skicklig målning.

Mästarklass för nybörjare: decoupageklockor

Eftersom denna teknik fortfarande bara tar fart, är bruksanvisningen helt enkelt oersättlig. Det enklaste sättet att dekorera är en klocka, från vilken vägen till professionalism börjar. Först måste du välja en bild.

Vilken ritning att välja är upp till nålkvinnan ensam, men materialet bör väljas mer noggrant:

 • Flerlagersservetter med mönster;
 • Rispapper eller specialbilder från hantverksbutiker;
 • Du kan ta och skriva ut personliga foton, men innan du påbörjar arbetet måste du hålla dem i vatten länge.

För nybörjare, när decoupage klockor, rekommenderas att använda en minsta mängd dekorativa element. För nybörjare, när decoupage klockor, rekommenderas att använda en minsta mängd dekorativa element.

Arbetet börjar med en träklocka, som kan köpas i nästan vilken konstbutik som helst. Basen måste slipas så att applikationen passar så smidigt som möjligt..

Du kan köpa plastalternativ – de måste avfettas. En tallrik är också lämplig som bas, bara du behöver borra ett hål i mitten för att fästa pilarna. Sedan görs bakgrunden på alla möjliga sätt. Oftast talar vi om färgning, åldrande eller klistring av rispapper..

Bilden måste klippas ut. Det är bättre att försiktigt riva av med händerna och inte klippa med sax – den rivna kanten är lättare att maskera. Ritningen är fäst på PVA eller speciallim för decoupage. Detta är det svåraste ögonblicket, det ska inte finnas en enda vikning eller ojämnheter. Därför brukar de för första gången välja teckningar på rispapper – hon tillåter inte detta.

Därefter måste hela ytan torka. Efter det täcks det med ett lager akryllack och torkar sedan. Detta schema måste upprepas tre gånger. Och efter fullständig torkning fästs en klockmekanism på baksidan, händer och en urtavla fästs (om det behövs). Det återstår bara att sätta i batteriet – och klockan är klar!

Enkel decoupage av urtavlor

Om den ska ha en urtavla på en framtida väggklocka, måste du bestämma inte bara utseendet.

Kan välja:

 • Ritning färdig med siffror;
 • Separata rattar;
 • Figurer av plast eller trä;
 • Applicera färg.

Tupp är en symbol för 2018, så den ursprungliga lösningen är att använda en bild med detta djur när decoupage klockor Tupp är en symbol för 2018, så den ursprungliga lösningen är att använda en bild med detta djur när decoupage klockor

Naturligtvis är det mest bekvämt att välja en version av bilden med markeringarna redan applicerade. Det är sant att i denna situation kommer defekterna att bli mycket mer märkbara, och det kommer inte längre att vara möjligt att korrigera ritningen, som är fallet med en separat urtavla. Det är mycket bekvämt om det finns någon form av brist, det kan täckas med siffror eller markeringar. Resultatet är ett unikt designerobjekt..

Ovanpå bilden kan du limma färdiga figurer av plast eller trä, efter att ha målat dem i valfri färg. Sanningen kommer att bli konvex, vilket inte alltid ser estetiskt tilltalande ut..

Du kan rita markeringen själv, du behöver bara en stadig hand så att de krökta linjerna inte förstör någonting. Därför, om det inte finns några nödvändiga färdigheter, rekommenderas nybörjare att fortsätta med färdiga alternativ.

Gör-det-själv-decoupage av klockor

Det är mycket viktigt att välja en intressant och vacker teckning för framtida klockor..

Bland de populära:

 • Landskap;
 • Djur;
 • Blommor och växter;
 • Rättvis;
 • Abstrakta mönster.

Temat för decoupageklockor bör väljas utifrån platsen där de kommer att placeras Temat för decoupageklockor bör väljas utifrån platsen där de kommer att placeras

Förutom ritningen är klockan dekorerad med olika föremål: kaffebönor, fjärilar av plast, skal eller trähandtag (en klocka fås i form av en ratt), och äggskal används också. Decoupage av tidningar är mycket populärt, särskilt på främmande språk.

Du kan inte bara skapa från grunden, utan också fantastiskt omvandla något som redan är tråkigt. Detta gäller särskilt för gamla träklockor. De är ofta dekorerade med katter, växter och abstraktion. Och för en mantelklocka är idéerna outtömliga – du kan plocka upp ett mönster med imitation av porslin, marmor eller sten (så att mantelklockan kombineras med spisens foder), och till och med dekorera nyårsalternativ med glitter. Intressant nog, för decoupage, väljs ofta ritningar där det finns en imitation av vintage fabriksrattar och andra liknande ämnen..

Ämnen för klockor kan också göras för hand. Om vi ​​tar det enklaste alternativet blir det en cirkel med ett hål för pilarna i mitten. Men formen på en vanlig rundklocka ersätter populariteten hos fyrkantiga och icke-symmetriska former..

Det är mycket viktigt att börja från den plats där klockan kommer att hänga. I sovrummet är en klocka som till exempel en vattenkokare avbildas inte särskilt lämplig.

Glöm inte bordsklockan. En väckarklocka kan också dekoreras med en liknande teknik. Olika vintage -mönster och stadsbilder kommer att finnas på plats (du kan ta Paris som grund). Särskilt populära är klockor i shabby chic -stilen, det vill säga åldrade, men ändå chica. Du kan köpa gamla klockor och återställa dem, eller så kan du artificiellt åldra det du redan har.

Blanks för decoupage klockor

Nästan alla komponenter kan köpas i butiker som säljer konsthantverk..

Blanks (vid tillverkning av klockor) inkluderar:

 • Klockmekanismer;
 • Pilar;
 • Tal;
 • Stencil;
 • Glas-, trä- och plastbaser.

Ämnen för decoupageklockor kan skäras ur plywood med hjälp av en elektrisk sticksåg Ämnen för decoupageklockor kan skäras ur plywood med hjälp av en elektrisk sticksåg

Eftersom decoupage är mycket populärt kan du välja vad som helst efter din smak. Komponenter kan väljas separat, eller så kan du köpa en färdig uppsättning. Formen av en ovanlig bas är relevant, till exempel i form av djur (oftast dekorerade med katter) eller växter. Ritningen, liksom typen av pilar, kan bero på grunden, eftersom vackra rosa pilar sannolikt inte passar en eldig ritning.

Bilder för decoupageklockor

Naturligtvis har de mest populära klockdesignerna en touch av romantik..

Oftast kan du hitta:

 • Blommor;
 • Dockor;
 • Änglar;
 • Kärleksbokstäver;
 • Hjärtan.

För decoupage bör du välja högupplösta bilder utan oskärpa För decoupage bör du välja högupplösta bilder utan oskärpa

Stilleben kommer också att finnas på plats: lugna toner låter dig hänga en klocka i nästan alla rum och med vilken inredning som helst.

Reproduktioner av renässansmålningar och kända tryck och gobelänger är lika populära. En sådan klocka passar den grandiosa palatsstilen, eftersom de betonar smaken hos bostadens ägare..

Och i barnrum kan du sätta en klocka med dina favorit seriefigurer, djur eller leksaker (till exempel en nalle). Lyckligtvis begränsas valet av ritningar endast av ägarnas fantasi..

Decoupage klockor i Provence -stil

Det är värt att komma ihåg att romantisk Provence är en del av lantlig stil. Det är mycket nära naturen och enkelt landsbygdsliv. Decoupage överför denna anda till sig själv – omedelbart uppstår associationer med lavendelfält och en gammal fransk by..

Särdrag hos denna stil:

 • Pastell nyanser;
 • Som om färgen brann ut i solen;
 • Växtbaserade element som betonar sambandet med naturen.

Klockan, dekorerad med decoupage -teknik i Provence -stil, ser bra ut inuti motsvarande stil. Klockan, dekorerad med decoupage -teknik i Provence -stil, ser bra ut inuti motsvarande stil.

I allmänhet förutsätter Provence-stil decoupage närvaron av mjölkiga nyanser i kombination med pastelltoner. Oftast är det nyanser av blått, lila och rosa..

Provence kombineras perfekt med vintageelement, vilket gör klockan visuellt lätt och otroligt romantisk. En uppsättning köksartiklar gjorda i samma teknik med samma mönster, till exempel muggar, klockor och pannor, ser särskilt imponerande ut. Provence- och vintagekök kommer att göra det mycket mysigare och bekvämare..

Men i korridoren kan Provence -stil finnas inte bara i klockor. En sådan uppsättning skulle vara lämplig: en klocka, en kalender och en spegel. Allt detta kan dekoreras med originalramar med blommigtryck. En pendelklocka dekorerad med lavendelblommor är också mycket lämplig. Ett sådant “hus” med en gök kommer att återuppliva och dekorera interiören.

Retro decoupage: en klocka från en skiva

En speciell plats upptar retroklockor från gamla vinylskivor. De är en mycket bra grund för en klocka, och kommer säkert att tilltala alla älskare av retro och musik..

För att göra ett sådant tillbehör behöver du:

 • Själva posten (du kan ta en som inte fungerar);
 • Utskrifter med bild;
 • Lim (PVA eller speciellt för decoupage);
 • Akrylfärg, gärna i flera färger;
 • Akryllack;
 • Sax;
 • Olika borstar;
 • Komplett urverk (det vill säga med händer);
 • Olika små detaljer eller siffror.

En klocka från en skiva, dekorerad med decoupage -teknik, kommer att vara en utmärkt present till en musiker. En klocka från en skiva, dekorerad med decoupage -teknik, kommer att vara en utmärkt present till en musiker.

Det som är bra med en vinylskiva är att den har ett hål i mitten och du behöver inte göra en till. Det är inte alls nödvändigt att helt dekorera plattan – en sådan klocka, där mekanismen helt enkelt sätts in, kommer att se otrolig ut. Du kan lägga till en bild av din favoritsångare.

Sammantaget är processen inte annorlunda. På samma sätt avfettas ytan noggrant, vid behov målas den. Sedan, med hjälp av lim, bifogas ritningen, så snyggt och jämnt som möjligt. Intressant nog kan du lägga till upphöjda detaljer som craquelure eller till och med spets. Allt måste torka och sedan lackeras, och proceduren upprepas i allmänhet tre gånger.

Förresten, du kan inte bara lämna klockan som den är, utan också täcka den med ett speciellt klockglas – du kan hitta den i butiken. Det gäller visserligen främst vanliga klockformulär..

Mästarklass på decoupageklockor (video)

Stora strass kommer att se bra ut på vinylklockor istället för nummer eller element som är relaterade till musik (till exempel anteckningar). Du kan titta på en sådan klocka i stora butiker av Ikea-typ. Det är mycket viktigt att notera att vinylskivor ofta är ganska stora, så om du vill måla över hela skivan ska ritningen vara stor och tydlig. Flera små i en liknande stil och i ungefär samma färgschema kommer också att göra. Lycka till och kreativ framgång!

I detalj: decoupageklockor (fotoexempel)