Decoupage av möbler som ett sätt att återställa det

Tack vare decoupage -tekniken kan du förbättra utseendet på gamla möbler avsevärt och använda det i interiören. Tack vare decoupage -tekniken kan du förbättra utseendet på gamla möbler avsevärt och använda dem i interiören.Decoupage -tekniken har nyligen varit mycket populär, eftersom den kan användas för att dekorera absolut alla inredningsartiklar och göra dem helt unika. Innan decoupage -möbler måste du tänka igenom allt korrekt så att de valda ritningarna är i god harmoni med den övergripande inredningen.

Hur man gör decoupagemöbler med egna händer

När du väljer ett material för decoupage måste du vara uppmärksam på möblernas egenskaper och materialet från vilket det är gjort.

För att göra en vacker decoupage på spånskivemöbler måste du förbereda material som:

 • Servetter med bilder;
 • PVA -lim;
 • Sax;
 • Borsta;
 • Akryllack.

Som ritningar för decoupage kan du använda vanliga pappersservetter med flera lager eller specialpapper med mönster applicerade på den. Beroende på huvudidén kan du använda tidningar eller tidningsurklipp.

Innan du fortsätter med decoupagemöbler bör dess yta rengöras med sandpapper Innan du fortsätter med decoupagemöbler bör dess yta rengöras med sandpapper

För att utföra decoupage av möbler med hög kvalitet och för att få det att se vackert ut måste du göra allt noggrant och långsamt så att alla valda ritningar faller platt på ytan.

Decoupage -teknik innebär att applicera utvalda mönster och mönster på olika ytor. Med hjälp av denna teknik kan du vackert dekorera dina möbler, det viktigaste är att välja rätt inredning och göra allt i följd.

Det finns en mängd olika alternativ och metoder för decoupage på möbler, nämligen:

 • Enkel dekoration;
 • Omvänd decoupage;
 • Konstnärlig decoupage;
 • Deco-patch teknik;
 • Volymetrisk decoupage.

Enkel dekoration består i att en ritning skärs ut av en servett och sedan limmas den med den förberedda ytan med hjälp av lim och allt täcks noggrant med akryllack. Omvänd decoupage används främst för glasföremål, eftersom bilden är limmad med framsidan på baksidan av glasmöbler.

Konstnärlig decoupage innebär att en komplett bild skapas, så vissa delar av bilden kan slutföras manuellt. Decopatch -tekniken utförs på samma sätt som decoupage, endast olika material används istället för servetter. I grund och botten används färdiga bilder eller olika föremål, i synnerhet som stenar, tyg och andra..

Volymetrisk decoupage är en teknik för att applicera en bild på en volymetrisk yta. I det här fallet limmas först en bild från en pappersservett och sedan ritas var och en av dess detaljer manuellt. Allt arbete måste utföras noggrant och effektivt så att möbelns yta, efter att ha ritat bilden, ser perfekt ut.

Vacker decoupagepatina

Att uppdatera gamla möbler med decoupage -teknik kan vara mycket intressant, eftersom du kan uppnå en unik effekt.

Möbler dekorerade med decoupage -teknik med antikens effekt kommer att passa bra in i en inredning i Provence -stil Möbler dekorerade med decoupage -teknik med antikens effekt passar bra in i en inredning i Provence -stil

Det finns olika typer av decoupage, samt originaleffekter, i synnerhet, till exempel:

 • Förgyllning eller förgyllning;
 • Överlagra skuggor med färg;
 • Craquelure -teknik;
 • Artificiellt åldrande;
 • Patination.

Om husets inredning är gjord i en antik stil, kommer möbler med patina att vara ganska lämpliga, vars design inte tar mycket tid, och effekten är helt enkelt utmärkt..

Patination betyder konstgjord åldrande av trä för att ge det en antik effekt. Patineringstekniken används ganska aktivt i rustika och klassiska kökinredningar. Det är ganska lätt att återge patinaeffekten på egen hand, eftersom mästarklassen är förståelig för alla och inte tar mycket tid.

Det enklaste sättet att ge träet en mörkare och ädelare nyans är med en träfläck. Den bituminösa patinan ser väldigt vacker och ovanlig ut, eftersom bitumenkompositionen absorberas tillräckligt snabbt och därigenom visar träets struktur och bidrar till dess åldrande.

Akrylpatina anses vara ett universalmedel, eftersom det är utmärkt för att behandla absolut vilken yta som helst, oavsett om det är trä, gips eller metall. Med hjälp av denna enkla teknik kan du enkelt omsätta alla dina kreativa idéer i verkligheten och göra interiörartiklar verkligen unika..

Gör-det-själv moderna decoupage av gamla möbler

Möbler kan bli en riktig dekoration av ditt hem, det viktigaste är att kompetent närma dig processen med restaurering och dekoration av möbler. Med decoupage -tekniken kan du ge sovjetiska möbler ett helt annat modernt utseende. För att göra decoupage på möbler kan du använda en mängd olika material..

En ritning för gamla decoupage -möbler bör väljas utifrån stilen i rummet där den ska placeras En ritning för gamla decoupage -möbler bör väljas utifrån stilen i rummet där den ska placeras

I synnerhet, till exempel:

 • Bilder;
 • Servetter;
 • Decoupage -kort;
 • Texturerat papper;
 • Klistermärken;
 • Stencil.

Att dekorera inredningsdetaljer tar inte mycket tid, det viktigaste är att anstränga sig lite och göra allt steg för steg, eftersom papperet är mycket tunt och lätt kan skrynkla eller riva.

För dekoration kan det enklaste kontorspappret vara ganska lämpligt, på vilket du först måste skriva ut intressanta och vackra bilder.

Idag är pappersservetter med flera lager representerade i stor utsträckning, så du kan välja absolut vilket mönster som passar din smak, vilket bäst uppfyller alla dina önskemål..

Decoupage av gamla möbler av polska hantverkskvinnor ser väldigt vackert ut, gjord med hjälp av speciella temakort för decoupage, presenterade i det bredaste sortimentet.

Viktig! Alla ritningar måste appliceras mycket noggrant och slätas väl med en svamp så att det inte uppstår luft, särskilt om tyg eller tjockt papper används för decoupage.

Funktioner av decoupage på möbler med en trasa med egna händer

Decoupage är det bästa sättet att skapa unika inredningsartiklar med egna händer. Trämöbler, dekorerade med vackra bilder med decoupage -teknik, ser ganska snygga och unika ut. Decoupage av möbler gjorda av tyg ser väldigt vackert och unikt ut, eftersom det här är en helt ny inredningsriktning.

När du decoupagemöbler kan du kombinera tyger med olika färger och teman När du decoupagemöbler kan du kombinera tyger med olika färger och teman

För att utföra en sådan inredning måste du först förbereda material, nämligen:

 • Skrot av tyg;
 • Lim;
 • Borstar;
 • Akryllack;
 • Svamp.

Dessutom är det nödvändigt att förbereda ett lösningsmedel, eftersom färgen först avlägsnas från möblerna och sedan slipas hela ytan väl. Hela möbelns yta måste vara belagd med akrylfärg eller primer.

PVA -lim ska appliceras på möbelns yta, och speciellt lim ska appliceras på tyget. Du kan använda tyg av samma färg eller flera flerfärgade lappar på en gång, allt beror på vilken typ av slutresultat du vill få.

Du måste lämna tyget ett tag så att det fäster bra på möbelns yta. Periodiskt måste du spraya tyget från sprayflaskan med lim så att det fastnar mycket bättre..

Sedan måste du täcka den färdiga produkten med transparent lack i flera lager, vilket ger varje lager tid att torka väl.

Snygg decoupage på möbler: kreativa idéer för en polerad variant

Många tror att decoupage av polerade, lackerade eller laminerade möbler är omöjligt, eftersom mönstret inte kommer att hålla sig till en slät yta..

En original lösning är att använda en bild av en stad i gammal stil för decoupage En original lösning är att använda en bild av en stad i gammal stil för decoupage

För att utföra decoupage måste du förbereda material:

 • Sandpapper;
 • Spackel;
 • Primer;
 • Servetter;
 • Borsta;
 • Lim;
 • Akryllack;
 • Vax.

Restaurering av gamla möbler med en blank yta anses vara en ganska mödosam process, så du måste ha tålamod och anstränga dig lite.

Först måste du slipa hela ytan på de dekorerade möblerna med sandpapper för att ta bort den glansiga glansen. Om defekter kvarstår på möbelns yta kan du använda kitt eller speciell injekteringsbruk för att eliminera dem..

Polerade möbler kommer inte att ha ett så vackert mönster som fanerade möbler, så du kan använda akrylfärg för att ge det ett unikt mönster. Som mönster kan du använda speciella decoupagekort, servetter eller ritningar tryckta på vitt papper. Du kan använda monotona bilder eller en kombinerad version som inredning, det viktigaste är att de valda mönstren kombineras väl med varandra och passar in i husets övergripande stil.

Inledningsvis måste du förbereda ämnena och sedan limma dem över möbelns yta. För att göra konturen mer tydlig måste du rita den med akrylfärg. Vissa områden kan behandlas med en mörkare färg, eftersom detta kommer att ge produkten en viss antik effekt. Behandla den färdiga ytan med flera lager lack, och för en bättre effekt, täck också med vax efter torkning.

Viktig! Det viktigaste är rätt – att utföra allt nödvändigt förberedande arbete, eftersom det slutliga resultatet i stor utsträckning kommer att bero på detta..

DIY decoupage -teknik på möbler för nybörjare

För nybörjare finns det speciella lektioner om decoupage. Ändring av möbler för nybörjare kommer inte att vara svårt, särskilt om du använder den enklaste dekorationstekniken med pappersservetter.

Det rekommenderas att starta decoupage på små möbler. Det rekommenderas att starta decoupage på små möbler.

Således kan du utföra decoupage:

 • Spjälsäng;
 • Skänk;
 • Chiffonier;
 • Trädgårdsbänkar;
 • Buffé;
 • Sminkbord.

För att decoupage möbler måste du först förbereda dem genom att fylla alla sprickor och spår med ett speciellt injekteringsmedel, och efter att det är helt torrt, slipa ytan med sandpapper så att det visar sig vara jämnt och slätt.

Ytterligare ett lager primer kan appliceras för att göra möbelns yta vackrare. Lim de förberedda ritningarna på möblerna och täck med ett lager akryllack efter torkning.

Trädgårdsmöbler dekorerade med decoupage -teknik ser också mycket trevliga ut. Efter att ha tittat på exempel på färdiga verk kan du se hur man gör decoupage korrekt.

Original decoupage av dockmöbler

Möbler för dockor är ofta bara i en färg utan ytterligare dekorationer, så det ser inte alltid vackert ut. För att decoupage dockmöbler måste du förbereda vissa material.

Dockmöbler, dekorerade med decoupage -teknik, passar bra in i barnrummet Dockmöbler, dekorerade med decoupage -teknik, passar bra in i barnrummet

Och det är också bäst om möblerna är gjorda av:

 • Trä;
 • Plywood;
 • Kartong.

En dockbädd, bord, byrå och andra föremål kan ha vackra mönster skurna från pappersservetter. Dessutom kan du dekorera möbler för dockor och andra föremål i dockhuset med ett vackert foto med pittoreska landskap, seriefigurer eller djur..

När du dekorerar dockmöbler måste du vara särskilt försiktig eftersom alla ytor är små och ritningen måste appliceras mer noggrant. För att få dockmöblerna att se mer intressanta ut kan du dekorera den med olika föremål..

Hur ser möbler ut efter decoupage

Många föredrar att inte slänga sina möbler, men för att förnya dem, använd decoupage -tekniken, som kommer att se bra ut. För decoupage är både gamla sovjetiska möbler och moderna inredningsartiklar som produceras av IKEA perfekta, vilket kan skada sig om det sköts vårdslöst..

Efter decoupage ser möblerna uppdaterade och snygga ut Efter decoupage ser möblerna uppdaterade och snygga ut

Decoupage -teknik tillåter:

 • Gör möbler snyggare;
 • Förnya gamla möbler;
 • Dölja olika skador.

Möbler efter decoupage ser bara utmärkt ut, vilket kan ses på exemplet med Ikeev -möbler, det viktigaste är att utföra allt arbete konsekvent och tydligt följa instruktionerna.

Decoupagemöbler (video)

Decoupage -tekniken lockar många hantverkskvinnor, eftersom du med sin hjälp inte bara kan skapa vackra och originella bilder utan också dekorera möbler och andra inredningsartiklar med ovanliga mönster och ritningar.

I detalj: gör-det-själv-decoupage av gamla möbler (fotoexempel)