Szél- és vízenergia: feng shui hálószoba, 6 szabály

A Feng Shui lehetővé teszi, hogy maximális kényelmet biztosító hálószobát tervezzen, mivel a család minden életereje és egészsége itt koncentrálódik A Feng Shui lehetővé teszi, hogy maximális kényelmet biztosító hálószobát tervezzen, mivel a család életereje és egészsége itt koncentrálódik. A Feng Shui ősi kínai tanítása (szó szerint „szél és víz”) megtanítja az embereket a bolygó titokzatos erőinek használatára hogy szerencsét, egészséget és jólétet vonzzanak magukhoz … A hívek és a rajongók szigorúan a Feng Shui kánonja szerint díszítik otthonukat. A Feng Shui szerint a hálószoba csak az alvás helye. Az ilyen stílusú dekoráció nemcsak teljes értékű hálószoba lesz, hanem hozzájárulhat a kényelmes tartózkodáshoz is..

Feng Shui hálószoba: szabályok

A hálószoba elrendezésében a legfontosabb egyáltalán nem a “különleges” figurák / festmények / vázák, hanem a bútorok és a szoba helyes elrendezése. A hálószobához ki kell választania a konyhától és a WC -től legtávolabbi szobát. Ha lakásról beszélünk, akkor a hálószobának a lehető legtávolabb kell lennie a bejárati ajtótól. Ha egy házról van szó, akkor ajánlatos a hálószobát a második emeletre, a nappali fölé és semmi esetre sem a bejárati ajtó fölé helyezni..

Számos szabály létezik, amelyek a házastársak jólétét, egészségét és pozitív hozzáállását célozzák:

 • A világításnak nem szabad fényesnek lennie – jobb, ha nem függeszti fel a csillárt közvetlenül az ágy fölé, és az éjszakai fényekhez érdemes halvány izzókat vásárolni;
 • Jó, ha sok tükör van, de ugyanakkor úgy kell elhelyezni őket, hogy ne lássa magát az ágyban;
 • A matracnak szilárdnak kell lennie;
 • Az ágy üres legyen alatta, de lehetetlen volt ott tárolni a dolgokat;
 • Az ágyból látnia kell a szoba bejárati ajtaját, de nem a lábát hozzá;
 • A szoba éles sarkait jobban megtöltik valamivel..

A világos világítás abszolút tabu a hálószobában. A probléma megoldása az, ha kizárjuk a terjedelmes és masszív csillárt, helyettesítve azt alacsony fényű izzókkal ellátott éjszakai fényekkel A világos világítás abszolút tabu a hálószobában. A probléma megoldása az, hogy kizárjuk a terjedelmes és masszív csillárt, helyettesítve azt alacsony fényű izzókkal ellátott éjszakai fényekkel

Ideális esetben a Feng Shui hálószobában nem lehet más bútor, csak egy ágy és néhány éjjeliszekrény. És az élő növények hiánya is kívánatos – energiájuk zavarja a tulajdonosok energiáját.

Hogyan tegyünk ágyat egy hálószobába a Feng Shui segítségével

Külön téma az ágy elhelyezkedése a hálószobában. A padlón alvás nagyon kedvezőtlen, valamint túl magas. Semmi sem függhet az ágy felett, hogy ne zavarja az energiaáramlást. Az ágy alól mindent el kell távolítani, hogy a Chi energia harmonikusan keringjen az egész szobában..

Van egy lista az ajánlásokról, hogyan ne tegye az ágyat:

 • Ne helyezze az ágyat egy résbe vagy gerenda alá;
 • Ne tegye a fejtámlát és a lábakat az ajtókhoz és ablakokhoz;
 • Ne tegye az ablak és a bejárat közé, hogy a huzat ne csússzon végig az ágyon;
 • Ne tegye a fejtámlát a falhoz, ahol az ajtó van.

A fejtámlának ott kell lennie, ahol a személyes kedvező irány. Ez mindenkinek egyéni. Nem ajánlott aljzatokat és elektromos készülékeket másfél méternél közelebb elhelyezni az ágytól. A fejtámla fölött nem lehet festmény, lámpa vagy polc. Az egyik falnak “védelemnek és támogatásnak” kell lennie, így az ágy nem állhat a szoba közepén.

Elfogadhatatlan, hogy alvóhelyet helyezzen a mennyezeti gerendák alá, és a dolgok ágy alatti tárolása nehézségeket okoz az életben Elfogadhatatlan, hogy alvóhelyet helyezzen a mennyezeti gerendák alá, és a dolgok ágy alatti tárolása nehézségeket okoz az életben

Ha TV vagy számítógép van a hálószobában, akkor tanácsos éjszaka letakarni egy ruhával, vagy teljesen tisztítani..

Az ágynak meg kell egyeznie a hálószoba méretével. Vagyis egy kis szobához nem kell hatalmas ágy, és fordítva. A legjobb, ha lehetséges, az ágyat a legtávolabbi sarokba helyezni. De ha az elrendezés teljesen helyes, de a kényelmetlenség még mindig érezhető, akkor az ügy a szoba gyenge energiájában lehet..

Ebben az esetben kérjen szakmai tanácsot egy feng shui szakembertől. Ritka egyedi esetekben előfordul, hogy a helyzetnek teljesen másnak kell lennie, mint amit a tudomány tanácsol, például az ajtóban. A mester biztosan kitalálja, és az alvás normalizálódik..

Az ágy elhelyezkedése az ajtóhoz képest

Természetesen sok szabály van az ágy elrendezésében Feng Shui -ban. Nem a semmiből jönnek ki – van, aki pszichológiai, van, aki fizikai, de mindegyiknek józan esze van. Az ajtó melletti ágy, még akkor sem, ha valaki új a feng shui számára, nem jó ötlet. Szinte biztosan, egy ilyen hálószoba lakói kényelmetlenül érezhetik magukat az állandó huzat miatt. A feng shui szerint az ember lelke alvás közben utazik. Energiája gyengébb és sebezhetőbb lesz. Ha lábával az ajtóhoz alszik, akkor kívülről negatív energiák hatolhatnak be, amelyek akár teljesen kiszoríthatják a lelket a testhéjból. Az ajtókra, különösen a hálószobára, nagy figyelmet fordítanak.

Az ágyat úgy kell elhelyezni, hogy idegen hangok ne zavarják az alvó embert, és biztonságban érezze magát. A megfelelő energiaforgalom érdekében mindkét oldalról biztosítani kell az ágyhoz való hozzáférést Az ágyat úgy kell elhelyezni, hogy idegen hangok ne zavarják az alvó embert, és biztonságban érezze magát. A megfelelő energiaforgalom érdekében mindkét oldalról biztosítani kell az ágyhoz való hozzáférést

Például:

 • Ha az ajtó az ablakokkal szemben van, ajánlott virágokat tenni az ablakpárkányokra;
 • Jobb, ha az ajtó befelé nyílik;
 • Ajtók jobb, ha szilárd és könnyű.

Jobb, ha az ágyat távol tartja az ajtótól, a legtávolabbi sarokban. A szakértők úgy vélik, hogy ideális lenne, ha az ágy mindkét oldalról szabadon megközelíthető lenne – ez csökkenti a férj és feleség közötti veszekedések számát.

Feng Shui bútorok elrendezése a hálószobában

Különös figyelmet fordítanak a hálószobában lévő bútorok elrendezésére. E tudomány szerint minden bútordarab sarkát le kell kerekíteni, mert a hegyes szög a negatív Sha energia vezetője. Szóval hogyan rendezi el? Mivel a hálószobát kifejezetten a pihenésre tervezték, először is érdemes megszabadulni a felesleges dolgoktól, beleértve a bútorokat is. Minél kevesebb, annál jobb..

A Feng Shui hálószobájának berendezéséhez csak párosított tárgyakat használnak: éjjeliszekrényeket, lámpákat, lámpákat, dekoratív párnákat, amelyeket a falak mentén helyeznek el A Feng Shui hálószobájának berendezéséhez csak párosított tárgyakat használnak: éjjeliszekrényeket, lámpákat, lámpákat, dekoratív párnákat, amelyeket a falak mentén helyeznek el

Íme néhány trükk a bútorok helyes és kedvező elrendezéséhez, valamint a berendezéshez:

 • A legjobb, ha tárgyakat helyez el a falak mentén;
 • Érdemes meggyőződni arról, hogy a bútorok csak a megfelelőek;
 • A fülkékben ne legyen bútor;
 • Az alvó nem tükröződhet a tükrökben;
 • És az éles sarkokat nem szabad az alvó személyre irányítani;
 • Előnyös, ha délen vagy délnyugaton helyeznek el egy szekrényt értékekkel, de úgy, hogy az ajtók észak felé nyíljanak;
 • A nyitott könyvespolcok hozzájárulnak a betegségek kialakulásához;
 • Jobb, ha a mólóüveget keletre vagy északra helyezi, de nem az ablak elé;
 • A ruhás szekrények legjobban északnyugaton helyezkednek el;
 • A hálószoba kandallója negatív energiát hordoz..

Feng Shui akvárium a hálószobában

A hálószoba díszítéséhez a szakértők azt tanácsolják, hogy használjon Yin energiához kapcsolódó tárgyakat – lágy, passzív, ugyanakkor, kizárva, ha lehetséges, az aktív és szilárd Yang energiájú tárgyakat.

Az akvárium a víz elemét testesíti meg, ami valójában a Yin része, de a hálószobában nem ajánlott elhelyezni, hanem inkább a nappaliban.

A feng shui akvárium instabilnak és instabilnak minősül, ami zavarja a Qi áramlását A feng shui akvárium instabilnak és instabilnak minősül, ami zavarja a Qi áramlását

Ennek több oka is lehet:

 • A lopás veszélye nagy;
 • A nagy pénzügyi veszteségek lehetősége nő;
 • A házasság harmóniája megtört.

Ezért jobb megtagadni ezt a belső elemet. A Feng Shui azt tanácsolja, hogy teljesen zárja ki a hálószobából azokat a tárgyakat, amelyek vízenergiát hordoznak vagy nedvességre utalnak. Ez nemcsak az akváriumra vonatkozik, hanem a vízi témájú festményekre is – tavak, folyók, tengerek, vízesések.

Tükör a hálószobában Feng Shui -ban

Természetesen egyetlen ház sem nélkülözheti a tükröt. Erőteljes téma: minden negatív energiát tükröz. Ezért nagyon nem ajánlott felakasztani a hálószobába, mert az összes visszavert negatív energia közvetlenül a hálószoba lakóihoz kerül..

A hálószobában lévő téglalap alakú tükrök álmatlansághoz, negatív energia felhalmozódásához, negatív érzelmekhez vezetnek, akadályozzák a jólétet és a jólétet, ezért ajánlatos a szobát ovális vagy kerek modellekkel felszerelni A hálószobában lévő téglalap alakú tükrök álmatlansághoz, negatív energia felhalmozódásához, negatív érzelmekhez vezetnek, akadályozzák a jólétet és a jólétet, ezért ajánlatos a szobát ovális vagy kerek modellekkel felszerelni

De ha a tükörre továbbra is nagyon szükség van, akkor a szakértők a következő megoldásokat kínálják:

 • Előnyös az ovális vagy kerek forma;
 • Éppen ellenkezőleg, erős pozitív energiájú tárgyaknak kell lenniük – fényképeknek boldog emberekkel vagy virágoknak;
 • Jobb éjjel felfüggeszteni a tükröt;
 • Ne helyezze ablakkal vagy ajtóval szemben;
 • A hálószobához a keretes tükör a legjobb..

Feng Shui szín és anyagok a hálószobában: design

A feng shui hálószobákhoz ajánlott pasztell paletta használata. De nem szabad teljesen elkerülni az élénk színeket, ha nem sértik a harmóniát. A hálószoba díszítéséhez a legjobb színek a rózsaszín, a zöld és a kék. Segítenek pihenni és ellazulni. A bútorokat inkább természetes fából vásároljuk..

Az erő és a kényelem mellett néhány fafaj gyógyító hatással is rendelkezik:

 • Tölgy;
 • Fenyő;
 • Nyír;
 • Hamu;
 • Juharfa;
 • Hársfa.

Célszerű zöld, rózsaszín vagy kék tónusokkal díszíteni a hálószobát, amelyek jótékony hatással vannak az alvás minőségére. Célszerű zöld, rózsaszín vagy kék tónusokkal díszíteni a hálószobát, amelyek jótékony hatással vannak az alvás minőségére.

Számos fafaj is elviszi a pozitív energiát: madárcseresznye és fenyő. Miután a hálószoba teljesen felszerelt, azt „aktiválni” kell, vagyis pozitív energiát indítani. Ezt nem nehéz elérni.

A házastársi érzések fokozása érdekében a hálószobában olyan tárgyakat kell elhelyezni, amelyek a házastársi szerelem szimbólumai, például fából faragott kacsákat..

A szakértők azt tanácsolják, hogy kizárólag a szerelem témájára akasszon fel képeket. A szerelmi energia “aktiválására” egy másik lehetőség a lámpák. A kisméretű kristálylámpákat éjszaka legalább három órára ajánlatos bekapcsolva hagyni.

Feng Shui harmonikus hálószoba (videó)

A megfelelően berendezett feng shui hálószoba garantálja a kényelmet, a nyugalmat és a harmóniát. Még ha nem is hisz ebben a tanításban, akkor a bútorok helyes elrendezése továbbra is kellemes lesz a szemnek, és pozitív hangulatba hozza..

Példák a Feng Shui hálószobájára: az ágy helye (fotó)