Beépített szekrény kiválasztása és felszerelése a hálószobában

A hálószobában található beépített szekrény nemcsak a hasznos helyet takarítja meg, hanem a szoba belsejét is díszíti A hálószobában található beépített szekrények nemcsak a használható helyet takarítják meg, hanem a szoba belsejét is díszítik. A beépített szekrények az utóbbi időben széles körben elterjedtek, mivel egyedi bútordarab, amely sok helyet takarít meg a szoba. A beépített szekrények lehetnek szögletesek vagy egyenesek. Bizonyos esetekben dupla vagy egyszemélyes ágyak vannak beépítve a szekrényekbe. A gipszkartonból saját kezűleg készíthet beépített szekrényt egy hálószobához.

Beépített sarokszekrény a hálószobában: előnyök és hátrányok

A “kupé” típusú sarokszekrényeket gyakran a hálószobába telepítik, mert sokkal több előnnyel jár, mint egy komód vagy a klasszikus szekrények. Ezenkívül egy ilyen bútor költsége sokkal alacsonyabb..

A beépített szekrény fő előnyei az ergonómia és a kiváló funkcionalitás. A beépített szekrény fő előnyei az ergonómia és a kiváló funkcionalitás.

A beépített szekrények előnyei:

 1. Ergonómikus A beépített szekrény segít megtakarítani a helyet, és ha szükséges, elérni a helyiséget funkcionális zónákra.
 2. Szép megjelenés. Különféle lehetőségek állnak rendelkezésre a beépített szekrények textúrájához és színéhez, így könnyen kiválaszthatja a megfelelő opciót.
 3. Megbízhatóság. A beépített szekrények nem lazíthatnak és nem eshetnek le az ajtókról.
 4. Könnyű ellátás.
 5. Multifunkcionalitás. A beépített szekrények ruhákat, könyveket és még kis háztartási gépeket is tárolhatnak.

A beépített szekrény egyetlen hátránya, hogy képtelenség áthelyezni őket egy másik helyre. Ha mozgatni szeretné ezt a bútordarabot, nem nélkülözheti a kisebb kozmetikai javításokat..

Beépített szekrények a hálószobában: típusok és jellemzők

A beépített szekrényeket széles választék képviseli, ami megnehezíti a megfelelő modell kiválasztását. A beépített szerkezetek eltérnek a homlokzat konfigurációjától és felépítésétől.

A beépített szekrények sokféle konfigurációja létezik, beleértve a sarokszekrényeket is. A beépített szekrények sokféle konfigurációja létezik, beleértve a sarokszekrényeket is.

Háromféle beépített szekrény létezik:

 • L alakú minták. Az ilyen szekrényekben a szekrény két összetevője bizonyos szögben érinti egymást..
 • Háromszög alakú szekrények. Ebben a kialakításban nincsenek kanyarulatok a homlokzaton..
 • Trapéz alakú szerkezetek. Ezek a szekrények a legtágasabbak, azonban sok helyet foglalnak el..

A keskeny hálószobákhoz a legjobb háromszög alakú szekrényeket használni, mivel ezek a legergonómikusabbak és kevés helyet foglalnak el..

Beépített szekrények és hálóágyak

Sokan szeretik a szekrényeket a hálószobába telepíteni, amelyen belül az ágy található. Ez a kialakítás nemcsak sok pénzt takarít meg, hanem a szoba munkaterületének növelését is..

A beépített szekrény és az ágy kombinációja jelentősen helyet takarít meg egy kis hálószobában A beépített szekrény és az ágy kombinációja jelentősen helyet takarít meg egy kis hálószobában

Háromféle átalakítható szekrény létezik:

 1. Kihúzható kialakítás. Ez a modell speciális egységgel van felszerelve, amelynek segítségével az ágy harmonikává hajlik.
 2. Emeletes szerkezetek. Az ilyen modellt gyakran használják az óvodák díszítésére. A kétszintes szerkezetek általában speciális mechanizmussal vannak felszerelve, amellyel kanapévá alakíthatók..
 3. Csökkenő szerkezet. Ez az opció akkor megfelelő, ha nem szeretne drága bútorokat vásárolni. A legördülő kabriókat is érdemes kis hálószobákba telepíteni..

A beépíthető átalakítható szekrények kiválasztásakor ügyeljen arra az anyagra, amelyből a süllyesztő vagy kihajtható mechanizmus készül. A legtartósabbak az alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készült alkatrészek..

Hogyan készítsünk beépített szekrényt a hálószobában saját kezűleg

Nem nehéz sarokszekrényt készíteni “rekesz” típusú. Először is ki kell választania az anyagot, amelyből az ajtókat és más alkatrészeket gyártják. Javasolt farostlemez vagy MDF használata. Lehetetlen a gipszkarton használata, mivel nagyon törékeny és nagy fajsúlyú.

A beépített szekrényt elég könnyű összeszerelni saját kezével, a fő feltétel az, hogy gondosan kidolgozza a projektet az elején A beépített szekrény elég könnyen összeszerelhető saját kezűleg, a fő feltétel az, hogy gondosan kidolgozza a projektet az elején

A házi szekrény összeszerelése több lépésben történik:

 • Rajzoljon tervrajzot. Ebben az esetben döntse el a szerkezet magasságát és szélességét. Figyelembe kell vennie a tervezett dobozok számát is..
 • Készítsen szekrényajtókat és válaszfalakat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajtó szélességének kisebbnek kell lennie, mint 650 milliméter, különben ferde lehet..
 • Jelölje meg a falat a szekrény alatt.
 • Telepítse az oldalsó profilokat és válaszfalakat. Rögzítse őket önmetsző csavarokkal..
 • Szereljen be egysínű vasutat vagy más sínt.
 • Rögzítse az ajtókat és a vezetőgörgőt.

Ha úgy dönt, hogy több ajtót telepít, akkor ne feledje, hogy az átfedésnek több mint 50 milliméternek kell lennie. Ellenkező esetben az ajtók nem nyílnak jól..

Hálószoba beépített szekrénnyel

A beépített szekrény jól néz ki a belső térben. Ennek a bútordarabnak a kiválasztásakor azonban számos árnyalatot kell figyelembe vennie. Először is figyelni kell az anyagra, amelyből a keret készült. A legtartósabbak a fémvázas szerkezetek..

A szekrény kiválasztásakor jobb előnyben részesíteni a fémkeretes modellt A szekrény kiválasztásakor jobb előnyben részesíteni a fémkeretes modellt

Ezenkívül a szekrény kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

 1. Töltőanyagként használt anyag.
 2. A szerkezet méretei.
 3. A szoba sarkai. Ha ívelt falai vannak, a háromszögletű homlokzatú tolószekrények illeszkednek a legjobban..
 4. Polcok és belső felszerelések elérhetősége.
 5. A szoba paraméterei. Ha van egy kis hálószobája, akkor a transzformátor szekrények lesznek a legjobb választás az Ön számára..

Ügyeljen arra, hogy figyeljen a szoba kialakítására. Ha a hálószobát klasszikus vagy minimalista stílusban tervezték, akkor a világos színekben készült termékek a legalkalmasabbak.

Belső kialakítás és töltés a hálószoba beépített szekrényeihez

A beépített szekrény belső szerkezete szerelvényekből, fogasokból, kihúzható tartókból és kosarakból, vasaló vagy egyéb háztartási készülékek tartóiból, kis szekrényekből áll. A szabványos beépített szekrények mélysége 50-60 centiméter.

Számos modern szekrény kialakítása lehetővé teszi, hogy ne csak szekrénybe helyezzen tárgyakat, hanem különféle beépített készülékeket is Számos modern szekrény kialakítása lehetővé teszi, hogy ne csak szekrénybe helyezzen tárgyakat, hanem különféle beépített készülékeket is

Ha úgy dönt, hogy saját maga készíti el a belső szerkezetet, vegye figyelembe a következő árnyalatokat:

 • A szakaszok és ajtók számának meg kell egyeznie.
 • A ruhadarab hossza 90-100 centiméter legyen.
 • A felsőruházat nyílásának 150-160 centiméter szélesnek kell lennie.
 • A felső polc magasságának legalább 50 centiméternek kell lennie.
 • A fiókokra szerelt fogantyúkat befelé kell mélyíteni.

Ha úgy dönt, hogy a világítást a szekrény belsejébe szereli, rögzítsen egy speciális visszahúzható napellenzőt, automatikus beállítással. Használjon LED -lámpákat világítóeszközként, mivel működés közben gyakorlatilag nem melegszenek fel.

Beépített szekrény a hálószobában: design és színek

A beépített szekrénynek összhangban kell lennie más belső tárgyakkal. Ennek a bútordarabnak a színének meg kell egyeznie a falakkal vagy a függönyökkel. A fülbemászó színekben található tolószekrények jól illeszkednek a bútorokhoz, ha a szoba fúziós vagy vidéki stílusú.

Egy kis hálószobához jobb választani egy világos színű szekrényt Egy kis hálószobához jobb választani egy világos színű szekrényt

A beépített szekrény kiválasztásakor figyelembe kell vennie a következő árnyalatokat:

 1. A sötét színű bútorok racionálisan használhatók nagy hálószobák díszítésére..
 2. A bézs vagy kávé tónusú tolószekrények jól mutatnak a kis hálószobákban.
 3. A fehér színű tolószekrények harmonikusan illeszkednek a minimalista stílusban kialakított szoba belsejébe.

A színséma kiválasztásakor ne feledje, hogy a szekrény nem lehet összhangban a plafonnal. Ez a kombináció ízléstelennek tűnik, és vizuálisan csökkenti a szoba magasságát..

Beépített szekrény a hálószobában (videó)

A beépített szekrény kiváló megoldás a hálószoba díszítésére, mivel ezt a bútordarabot tekintik a leginkább ergonómikusnak és tartósnak. A beépített szekrény kiválasztásakor figyelembe kell vennie annak színét, az anyagot, amelyből a keret és a fülkék készülnek, a szoba kialakítását, a homlokzat konfigurációját. Ha úgy dönt, hogy saját kezűleg készít egy beépített szekrényt, akkor ne feledje, hogy az ajtók és válaszfalak összeszereléséhez csak farostlemez vagy MDF lemezeket kell használni..

Beépített szekrények kialakítása a hálószobában (fotó)