A tüll kiválasztása a hálószobához: 4 tényleges lehetőség

A tüll fő funkciója a hálószobában az, hogy könnyű, mesés hangulatot teremtsen a pihentető alváshoz és a kellemes ébredéshez. A tüll fő funkciója a hálószobában az, hogy könnyű, mesés légkört teremtsen a pihentető alváshoz és a kellemes ébredéshez.A tüll az ablakdíszítés kiegészítéseként sok ember választása. Ezenkívül a gyönyörű tüll forró trend lett 2018 -ban. A függönypiacon a tüll különféle tervezési megoldásokat kínál, ami gyakran megtöri elképzelésünket a finom, vékony szövetből készült klasszikus tüllről..

Szín, hossz, anyag, sűrűség és minták – a tüll mindezekben a paraméterekben különbözik egymástól. Ha szeretné megtalálni a tökéletes tüllt a hálószobájához, olvassa el alább!

Melyik tüll design a hálószobában jobb

A tüll a belső tér rendkívül funkcionális része, amelyre kellő figyelmet kell fordítani ahhoz, hogy a szoba kényelmes legyen az élethez. A tervezők sok lehetőséget kínálnak az ablakdíszítés összetételének ezen részének végrehajtására, azonban vannak olyan jellemzők, amelyek megkülönböztetik a hálószoba tülljét a többi helyiség függönyétől..

A tüllnek tartalmaznia kell a közvetlen napfényt, és meg kell védenie az utcai tekintetektől A tüllnek tartalmaznia kell a közvetlen napfényt, és meg kell védenie az utcai tekintetektől

Milyen kéréseknek kell megfelelniük a tüllnek a hálószobában:

 1. A tüllnek kényelmesnek és biztonságosnak kell lennie. Csak ilyen körülmények között pihenhet a hálószobában..
 2. A tüll nemcsak a hálószobában nyíló ablakot, hanem az ágyat is bekeretezheti! Az áttetsző anyagból készült lombkorona különleges hangulatot teremt a hálószobában.
 3. A tüllnek kényelmesnek kell lennie. Ne hozzon létre hosszú és terjedelmes kompozíciókat kis helyen..

Tüll a hálószobában: hogyan válasszuk ki a tökéletes lehetőséget

A hálószoba olyan hely, ahol nincs helye a bosszantó, nem megfelelő részleteknek. Ezért nagyon fontos minden részletet átgondolni..

Ha a helyiség rosszul van megvilágítva az utcáról, akkor a tüllnek teljesen átlátszónak kell lennie, és könnyen eltávolítható az ablakból. Ha a helyiség rosszul van megvilágítva az utcáról, akkor a tüllnek teljesen átlátszónak kell lennie, és könnyen eltávolítható az ablakból.

Milyen tényezők határozzák meg a tüll választását:

 • A szoba megvilágítása az utca felől;
 • A függöny színe és textúrája;
 • A szoba stílusa;
 • Az ékezetes elemek teljes száma a belső térben.

Természetesen a tüll kiválasztásakor támaszkodjon az ízlésére. Végül is te fogod nézni és használni az ablakokat és a szobát egészében.

Ha a hálószoba ablakai a napos oldalra néznek, akkor válasszon egy sűrűbb szövetet, amelyen keresztül a fény óvatosan behatol a szobába..

Miért van szüksége sűrű tüllre egy kis hálószobában?

A sűrű tüll tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe, amelyet jól megvilágít a napfény. Ezenkívül a sűrű, könnyű szövet más fontos funkciókat is képes ellátni..

A sűrű tüll nagy esztétikai potenciállal rendelkezik. A függönyök színéhez illeszthető, szokatlan mintájú vagy akár hímzett. A sűrű tüll nagy esztétikai potenciállal rendelkezik. A függönyök színéhez illeszthető, szokatlan mintájú vagy akár hímzett.

Miért jó a sűrű tüll a hálószobába:

 1. Gátolja a napfény áramlását, ami kellemetlen a szemekben, és tükröződést okoz a fényvisszaverő felületeken..
 2. Vastag tüll elrejti a hálószobát a kíváncsi szemek elől este, amikor a belső világítást bekapcsolják. A vékony tüll csak részben leplezi a szobát.

A vastag tüll eredeti megoldás. A vastag tüll és a függöny kombinációja egyedi együttest hozhat létre, amely hangsúlyozza a hálószoba belső dekorációját..

Ha a napfény nagyon zavar, akkor válasszon sűrű tüllöt sötét árnyalatokban..

Klasszikus fehér tüll: a hálószobának fényre és könnyedségre van szüksége

A fehér tüll a hálószoba klasszikusa. Ezenkívül ez az ablakdekorációs elem más irányokba is alkalmas: minimalizmus, Provence, modern, padlás és még sokan mások..

A vékony, szellős anyagokból készült könnyű függönyök jól illeszkednek az azonos anyagból készült színes szövetekhez A vékony, szellős anyagokból készült könnyű függönyök jól illeszkednek az azonos anyagból készült színes szövetekhez

Mik a fehér tüllök és hogyan válasszuk ki a fehér tüllt, figyelembe véve a hálószobát:

 • Tökéletes fehér tüll könnyű anyagból. Ezt a lehetőséget ritkán használják hihetetlen szennyeződése miatt. Ha azonban a teljesen fehér súlytalan függönyök ideálja közel áll hozzád, akkor ez megfelel neked..
 • Krém árnyalatok. Ez a lehetőség egy kicsit praktikusabb. Sőt, sok jelenlegi trend pontosan krémes pasztell árnyalatú textíliákat, függönyöket és tüllt választ..
 • Japán vagy római függönyök fehér tüllben. Nagyon praktikus lehetőség, amely lehetővé teszi az ablaknyílás teljes kinyitását
 • A hurok tüllje modernnek tűnik, és rendkívül praktikus is. A tüll világos árnyalatai romantikus fényt teremtenek a szobában.
 • Mintás függönyök. Ez a megoldás különleges hálószobai stílust feltételez. Vidéki stílusú provence, öko, vintage vagy klasszikus stílus.

Csak a képzelet teszi lehetővé, hogy bemutassa az összes lehetőséget a fehér tüll kivitelezésére. Ez egy jól bevált klasszikus. Töltse meg hálószobáját világossággal és hangulatossággal, fehér tüll függönyökkel párosítva.

Tüllt választunk egy széles hálószobához: egy rövid, függöny

A rövid tüll elnyerte helyét a konyhában a magas funkcionalitás miatt. A konyha munkaterület, ahol nincs helye terjedelmes tüllnek és függönynek. Néha a hálószoba egyben munkaterület is, ahol számítógépasztal, könyveket és papírokat tartalmazó polcok, valamint a diákok vagy dolgozók üzleti életének egyéb tulajdonságai találhatók. Emiatt rövid tüllre lehet szükség a hálószobában..

Rövid tüll szerepében a római vagy japán függönyök tökéletesek. A finom anyag, amely szorosan eltakarja az ablakot, nagyon kényelmes, praktikus és esztétikus lehetőség a tüll problémájának megoldására..

A rövid tüll rövid függönyökkel kombinálva nem valószínű, hogy monumentális stílusú lesz a hálószobában. Ez azonban segít a játékos, aranyos hangulat kialakításában. A rövid tüll rövid függönyökkel kombinálva nem valószínű, hogy monumentális stílusú lesz a hálószobában. Ez azonban segít a játékos, aranyos hangulat kialakításában.

Mikor válik szükségessé egy rövid tüll a hálószobában:

 1. A bútorok közvetlenül az ablak mellett találhatók. Ha nincs túl sok hely a szobában, akkor néha bútorokat kell elhelyezni az ablak közelében. A szomszédság, ahol hosszú függöny van a padlón, nem fogja díszíteni és funkcionalitást adni egy ilyen helyiségnek..
 2. Keleti stílus. Japán, kínai és sok más keleti irányban a minimalizmust feltételezik, beleértve a függönyöket is. A tüll szorosan illeszkedik az ablakhoz, mint a vak, és egy speciális zsinórrendszer szabályozza.
 3. A hálószoba kialakításának minimalizmusa magában foglalhatja a rövid tüllöt és a hosszú függönyöket. Egy ilyen kép könnyű, hangulatos és nagyon ügyes lesz..
 4. Funkcionális ablakpárkány. Néha az ablakpárkány a beltéri növények, játékok gyűjteményeinek és egyéb tárgyainak tárháza. Ebben az esetben egy rövid tüll könnyű hozzáférést biztosít az ablakpárkány felületéhez..

Gyönyörű tüll a hálószobában a fényűző belső térért

Ha úgy dönt, hogy az ablaknyílásra összpontosít, akkor nagyon releváns és divatos döntést hozott. A gyönyörű függönyök és tüll nagyon népszerűek a tervezők körében..

A hímzés könnyű tüllszövetekre nagyon otthonos, meleg és hangulatos A hímzés könnyű tüllszövetekre nagyon otthonos, meleg és hangulatos

Hogyan készítsünk gyönyörű ékezetet a szoba legkényesebb vásznán:

 • 2 vagy akár 3 szín a tüll vásznakhoz. Ez az opció széles panorámaablakokhoz alkalmas. A világos pasztell árnyalatok kombinációja mesés hangulatot, szórakozást és könnyedséget kölcsönöz.
 • Tüll-boucle. Boucle nagyon romantikusan néz ki az ablakokon. A textúrák játéka vonzza a szemét, inspirációt és nyugalmat ad.
 • Domborított minták, perforációk és térfogati minták. Mindezek az elemek esetenként adják hangulatukat. De a tüll akcentus mindenesetre garantált.
 • A sötét tüll 2018 új trendjévé vált. Tökéletesen hangsúlyozza a minimalizmus, a loft, az art deco, a hi-tech stílusát.
 • Világos színek tüllje. Az élénk színekben pompázó világos tüll nem vonja magára a figyelmet, ha visszafogottabb árnyalatú vastag függönyök vannak.

Bármilyen mintát készíthet a tüll felületén. A modern technológiák lehetővé teszik minden fantázia életre keltését a belső tér területén.

Tüll egy modern hálószobában: új 2018

Minden év új trendeket készít elénk a belsőépítészet világában. A Tulle is részesedett a divatirányzatokból. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a trendek szinte mindegyike a hálószoba kialakításában ölt testet..

A divatirányzatoknak meg kell felelniük az ízlésének, és kényelmesnek kell lenniük a hálószobában A divatirányzatoknak meg kell felelniük az ízlésének, és kényelmesnek kell lenniük a hálószobában

A 2018 -as év újdonságai:

 1. Függöny, amely közvetlenül a padlóra esik. Ez egy nagyon könnyű megoldás egy tágas hálószobához. Ne vigyük túlzásba a juttatásokat! 10 cm extra szövet elegendő lesz a divatos hatáshoz.
 2. Római vak, mint tüll és kettős vak.
 3. Lakónikus tüll és függönyök: sima, egyenes szövetek, enyhén lágy hajtogatásokban.
 4. Természetes szövetek. Az öko-stílus a népszerűség csúcsán van, és elemei más irányokba is behatoltak..
 5. Kiseya tüll helyett.

Tüllöt varrunk a hálószobába (videó)

A hálószobák tülljének megválasztását megkönnyíti, ha katalógust vesz fel egy jó szalonból vagy online áruházból. A tervezők és a tapasztalt szakemberek szívesen adnak tanácsot a hálószobába akasztható legjobb tüllről. Kényelmesen függöny- és tüllkészletek vannak a polcokon, ahol van egy kész tüll, amelyet nem kell feldolgozni és szegélyezni. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen készletek viszonylag olcsók, így a tüll kiválasztása kellemes és egyszerű lesz..

Tüll design a hálószobához (belső fotó)