Skapa ett omklädningsrum: 8 steg

En klädkammare är ett litet rum som är utformat för att lagra kläder, skor och andra saker. Ett omklädningsrum är ett litet rum som är utformat för att lagra kläder, skor och andra saker. Ett omklädningsrum är den delen av din lägenhet som hjälper dig att organisera lagring av saker i ditt hus korrekt, så denna åtgärd måste tas på allvar, och inkludera kreativitet och fantasi. En garderob kan både hjälpa dig att bli av med ansamling av skräp och skräp i vardagsrum, eller bli en helt värdelös plats i en lägenhet där det absolut inte finns någon bekväm organisation och som inte har den minsta funktionaliteten. Du kommer inte hitta en enda kvinna i vars drömmar det inte finns något hem med ett stort omklädningsrum, där allt läggs ut på hyllor och hängs på galgar, där varje sak har sin plats och samtidigt är alla i lätt tillgång.

Vad är omklädningsrummet i rummet till för?

Att skapa ett omklädningsrum i ett rum är det vanligaste alternativet i ryska lägenheter, eftersom utvecklare vanligtvis inte ger någon speciell plats för förvaring av saker..

Oavsett storlek på sovrummet hittar du säkert en plats att utrusta till exempel P- och L-formade förbandsmöjligheter i det. Detta är mycket mer funktionellt än att köpa ett vanligt skåp, om än ganska stort i storlek..

I grunden representerar omklädningsrummet samma garderob, men det är inte en möbel, utan ett separat utrymme för att organisera förvaring av kläder, skor och andra saker..

I ett litet sovrum kan ett omklädningsrum ordnas i en nisch I ett litet sovrum kan ett omklädningsrum ordnas i en nisch

Det kan och bör innehålla lagringsutrymme:

 • Ytterkläder;
 • Filtar, kuddar som du använder när gäster kommer på besök, liksom de som du inte använder den här säsongen;
 • Väskor, resväskor;
 • Tillbehör, smycken, bälten och band;
 • Huvudbonader;
 • Sko;
 • Underkläder;
 • Lager av vårdprodukter för kläder, skor, kropp, hår och så vidare;
 • Verktyg och utrustning för rengöring av lokaler;
 • Passar till strykbräda och strykjärn;
 • Andra objekt ska döljas.

Kvinnors eller mäns kompakta omklädningsrum är utformat för att systematisera och organisera förvaring av saker på ett sådant sätt att de alla är lättillgängliga, så att det vid behov spenderar så lite tid som möjligt för att hitta och använda vissa hushållsartiklar eller kläder.

Det bästa alternativet för att organisera ett omklädningsrum i ett rum är ett sovrum. Det här är precis platsen där människor brukar skapa sin image innan de lämnar huset. I den väljer vi en outfit för den kommande dagen och tar den också till lämplig form: vi stryker, vi blir av med andra brister.

Du måste tänka noga på belysningen i omklädningsrummet..

Det är nödvändigt att bygga en ram och montera strukturer, ordna bekväma lampor av en sådan färg som tydligast visar klädpunkternas sanna utseende och skapa en så nära naturlig natur som möjligt, som framför ett fönster. Köp inte lampor av grönt, gult och andra nyanser som snedvrider uppfattningen av saker..

Ställ in ljuskällor på ett sådant sätt att du i spegeln ser dig själv lika bra från alla sidor, och skuggorna stör inte att se varje detalj i din bild.

Garderob del av rummet: hur man utrustar

I omklädningsrummet behövs lådor, hyllor, galgar, ställ.

Designers rekommenderar noggrant att överväga fyllningen av omklädningsrummet, vilket nödvändigtvis måste innehålla olika hyllor, ställningar och lådor. Designers rekommenderar noggrant att överväga fyllningen av omklädningsrummet, vilket nödvändigtvis måste innehålla olika hyllor, ställningar och lådor.

Tänk på hur omklädningsrumsdelen av rummet kommer att bli av med vardagsrummet:

 1. Helst behöver du en partition med stora speglar där du kan se din outfit i full ära, samt märka eventuella brister. En annan fördel med omklädningsrummet och en stor spegel på skiljeväggen är den visuella ökningen av utrymmet i rummet. Denna teknik används ofta av designers i deras arbete..
 2. En utmärkt och ekonomisk lösning skulle också vara att skapa en skiljevägg av tjocka gardiner i en vit inredning. De kommer att dela sovrummet i 2 delar och kan bli en ljus accent i det inre av lägenheten. Dekoration – välj gardiner med lämplig stil (vackra bilder och mönster) dekoration, och de kommer utan tvekan att locka beundrande blickar från gäster och hushåll.

Om ditt sovrum är tillräckligt stort kan du stänga av det så att du kan röra dig fritt inuti omklädningsrummet. Detta alternativ har obestridliga fördelar. Inuti kan du sprida en fluffig matta och installera en ottoman för att byta skor.

Kom ihåg att garderobens del av rummet helst ska kombineras med dess huvuddel och återspegla lägenhetens inredning och stil..

Det är absolut nödvändigt att göra förbandet till en del av rummet från golv till tak. Använd ett utrymme som inte kan nås utan att stå på en stol för att förvara filtar, kuddar, säsongskläder och andra föremål som sällan används vid en viss tidpunkt..

Om du behöver ett omklädningsrum

Tycker du att det inte räcker med att bara tilldela en del av sovrummet till omklädningsrummet? Tilldela sedan ett helt rum för detta ändamål! Naturligtvis har cirka 10% av den ryska befolkningen råd med detta alternativ. Denna del av artikeln är till för dem..

Det är mest rationellt att använda det minsta rummet i ditt hus eller lägenhet för ett omklädningsrum. Detta är dock långt ifrån regeln, eftersom beslutet endast beror på dina individuella behov och önskningar..

För ett omklädningsrum kan du tilldela ett helt rum, där alla nödvändiga saker passar. För ett omklädningsrum kan du tilldela ett helt rum, där alla nödvändiga saker passar.

Det är mycket lättare att utrusta ett omklädningsrum i ett helt rum än i en del av det. Tilldela lagringsutrymme med bokstaven P – ur synvinkel att spara utrymme, både fysiskt och visuellt, är denna rektangel eller kvadrat den mest optimala.

Använd följande tips när du organiserar ett omklädningsrum:

 • Det är nödvändigt att göra så många mångsidiga förvaringssystem som möjligt: ​​hyllor, lådor, korgar, lådor, nischer för förvaring av kläder på galgar;
 • Ge en plats för en stol eller puff;
 • Lägg en mjuk matta: det kommer inte bara att komplettera interiören, utan också ett trevligt föremål som ger komfort och gott humör..

Kom ihåg att det har sina fördelar och nackdelar att installera speglar: å ena sidan är de en bra metod för att visuellt utöka ett så begränsat utrymme, och å andra sidan kommer de att bli en yta för ansamling av damm och orena utskrifter, så det är viktigt att regelbundet övervaka spegelytornas skick..

Att bygga ett helt omklädningsrum är en ganska svår uppgift för en person som inte är yrkesmässigt förknippad med en sådan aktivitet. Tveka inte att kontakta formgivarna, och spara inte pengar för det!

Vad du behöver för ett omklädningsrum

Om du bestämmer dig för att själv producera ett omklädningsrum måste du ta hänsyn till ett stort antal nyanser (installation, hylldjup, etc.). Först och främst måste du välja materialet från vilket tillverkning, konstruktion och dekoration av omklädningsrummet kommer att ske. Oftast används trä eller plast.

Du kan utrusta omklädningsrummet själv, det viktigaste är att skapa ett diagram över lokalerna och köpa nödvändigt material för arbete Du kan utrusta omklädningsrummet själv, det viktigaste är att skapa ett diagram över lokalerna och köpa nödvändigt material för arbete

Så du bör köpa (garderobstoppning och dess moderna komponenter):

 • Board, i den mängd och storlek som du tidigare har bestämt och beräknat;
 • Korgar och lådor installerade i färdiga nischer;
 • Beslag;
 • Fästmaterial, liksom skruvmejslar, skruvmejslar och annan hjälputrustning;
 • Välj färg på tapeten på väggarna eller till och med taket och andra klassiska designelement i omklädningsrummet.

Du kan också behöva andra verktyg och föremål för en så viktig fråga som att skapa ett omklädningsrum..

Hur man skapar ett omklädningsrum

Till slut bestämde du dig för att skapa ett omklädningsrum själv från början till slut..

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det inre i det framtida omklädningsrummet, tänka över allt till minsta detalj Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det inre av det framtida omklädningsrummet, tänka över allt till minsta detalj

Vilka steg behöver du gå igenom för att genomföra dina planer:

 1. Börja med att skapa ett projekt och skissa. För att göra detta, ta de mest exakta mätningarna av det utrymme som är avsett för omklädningsrummet. Mät rummets höjd, längd och bredd. Bestäm hur djupa hyllorna kommer att vara, liksom deras exakta plats i omklädningsrummets övergripande layout.
 2. Beräkna sedan vilka material och hur mycket du behöver. Vi råder dig att göra hyllorna djupa, samt göra stopp för dem för att förhindra att saker faller.
 3. Beräkna antalet beslag och fästelement som krävs enligt planen.
 4. Köp material, beslag och fästelement i enlighet med beräkningarna. Vi rekommenderar dig att köpa dessa artiklar med lager, eftersom om du måste köpa dem dessutom, kanske identiska material från olika tillverkningssatser ofta inte matchar exakt i färg och struktur..
 5. När du har gjort huvudarbetet med att installera brädorna eller annat material som utgör ramen i omklädningsrummet, tänk slutligen på det inre av rummet..
 6. Köp gardiner, speglar, mattor, puffar och andra valfria föremål.
 7. Komplettera din omklädningsrumsinredning med dekorationer som matchar stilen i din lägenhet. Du kan måla brädor och dörrar med alla färger, samt placera stiliserade ritningar på dem.

Det kan vara väldigt svårt att skapa ett omklädningsrum på egen hand. Måste ha inledande ingenjörskunskaper och designkunskaper.

Omklädningsrum: bästa exempel och prover

Det finns många alternativ för omklädningsrum.

De mest populära är vägg-till-vägg garderober. De mest populära är vägg-till-vägg garderober.

Som omklädningsrum, som en del av ett rum, kan man skilja:

 • Hörn omklädningsrum;
 • En klädkammare, som stora garderober;
 • Omklädningsrum, som ett “rum i ett rum” med en gång inuti;
 • Delar av förvaringssystemet som är separerade från varandra (många skåp, hyllor, lådor, mellan vilka det kan finnas till exempel en nisch för en TV);
 • Garderob under trappan.

Typer omklädningsrum, som hela rum:

 • Vanligt omklädningsrum med rät vinkel eller radie alternativ;
 • Omklädningsrum på vinden eller vinden.

Vilket alternativ du väljer är upp till dig, beroende på antalet rum, deras område och din ekonomiska förmåga.

Tapeter till omklädningsrummet

Valet av tapeter för omklädningsrummet bör också närmar sig noggrant. De skapar helhetsbilden, stilen och inredningen i rummet och lägenheten..

Ett utmärkt alternativ för att dekorera väggar i ett omklädningsrum är tapeter i ljusa nyanser. Ett utmärkt alternativ för att dekorera väggar i ett omklädningsrum är tapeter i ljusa nyanser.

Du kan vara uppmärksam på:

 1. Pastell nyanser. Alternativet är rätt för dig om du inte gillar prickiga mönster. Pastellfärger är också mångsidiga, och deras användning kräver inga seriösa designkunskaper..
 2. Tapeter med ett upprepat mönster. Sådana tapeter är lämpliga för ett omklädningsrum, eftersom de vanligtvis inte spenderar mycket tid i detta rum, och ritningen är sällan “tråkig”.
 3. Fototapeter kan bli ett slående element i inredningen och designen av en lägenhet, ge en viss stil och till och med lyx.

Välj tapet baserat på dina önskemål och åsikter från hushållsmedlemmar.

Original omklädningsrum mellan rum: exempel och design

Att göra ett omklädningsrum mellan rummen är inte det bästa layoutalternativet. Det är mest bekvämt om omklädningsrummet har en ingång mitt på väggen..

I ett litet rum kan ett omklädningsrum placeras i korridoren mellan rummen. I ett litet rum kan ett omklädningsrum placeras i korridoren mellan rummen.

Försök att få ut det mesta av golv-till-tak-väggutrymmet mellan rum genom att följa ovanstående riktlinjer. Det är absolut nödvändigt att göra dörrar eller gardiner så att det inre innehållet i hyllorna inte är synligt för främlingar..

Omklädningsrum (video)

Om du har ett omdesignat omklädningsrum med rätt design önskar vi dig lycka till med en så viktig sak som att organisera förvaring av saker.!

Omklädningsrumsdesign (interiörfoto)