Omklädningsrum: designprojekt och 30 fotoidéer

Omklädningsrummet är en integrerad del av ett modernt hem, därför bör inredning tas med fullt ansvar. Omklädningsrummet är en integrerad del av det moderna hemmet, så inredning bör tas med stort ansvar.Det idealiska omklädningsrummet utnyttjar det användbara utrymmet till fullo. Låt inte utrymmet vara tomt. Det bästa alternativet för ett sådant rum skulle vara att ansluta en garderob, hyllor för kläder och lådor för skor. För att slutföra uppgiften måste du korrekt beräkna allt: omklädningsrum måste ha sin egen design, projekt som måste skapas innan du börjar. Fotoidéer från olika källor hjälper till med detta..

Hörngarderober: designprojekt och foton

Med hjälp av en hörngarderob kan du använda hela rummet på det mest effektiva sättet. Samtidigt kommer ergonomin inte att äventyra den externa komponenten i möblerna..

Formen på hörngarderober kan vara:

 • Trapezformad;
 • L-formad;
 • Femväggiga;
 • Triangulär.

Hörngarderob - den bästa lösningen för begränsat utrymme i ett omklädningsrum Hörngarderob – den bästa lösningen för begränsat utrymme i ett omklädningsrum

För att ge rummet ett originellt utseende används en triangulär layout – en del av hörnet är inhägnat av en fackdörr, ställningar är installerade i hörnet. Förvarar kläder på skivstång i hörnet.

Fasaden på modulerna i sådana garderobskåp är vanligtvis döv, ibland finns det en växling med öppna sektioner och glasfönster. Du kan också placera en TV -panel på fasaden, metallinsatser eller en snidad profil.

Hörngarderoben hjälper till att placera saker som har samlats under åren, samtidigt som den minimerar användbar plats. Genom att välja den ursprungliga dörrfyllningen kan du förvandla interiören och skapa design..

Pantry dressing room projekt

De som inledningsvis har ett förråd har en enorm fördel. Det är ganska enkelt att förvandla till ett omklädningsrum på egen hand, och inte ens dess lilla storlek kan hindra detta..

Det finns två sätt att göra ett skafferi till ett omklädningsrum:

 1. Pantry ersätts med en garderob. Dörrarna demonteras och skiljeväggen i korridoren tas bort. Ett skåp väljs med hänsyn till nischens storlek. Alternativet med fackdörrar skulle vara perfekt, tack vare detta kommer utrymme och tid att sparas.
 2. DIY -arbete. För att göra detta tas innehållet i förrådet bort, väggarna och taket uppdateras, en spegel är installerad på dörren. Dessutom är skafferiet fyllt med olika fack där kläder kommer att förvaras..

Värdar med ett förråd kan enkelt förvandla det till ett omklädningsrum Värdar med ett förråd kan enkelt förvandla det till ett omklädningsrum

För att skapa en enda inredning måste alla möbler i omklädningsrummet kombineras. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt utformningen av dörrarnas utseende. Du kan dekorera dörrarna med glasmålningar, detta ger dem unikhet och originalitet.

Om skafferiet är litet kommer strukturer med små hyllor att rädda. Överst kan du placera saker som inte används under den här säsongen, ofta använda saker placeras i mitten och ett stativ eller skokartong måste installeras i botten..

När du gör om det inbyggda skafferiet kan du ta bort dörren, då blir det ett ställ. Vissa hyllor kan tas ut ur garderoben, då blir de en del av rummet.

Vi utrustar omklädningsrummet med våra egna händer: designprojekt, foton

Användningen av omklädningsrum hjälper till att utnyttja det tillgängliga utrymmet mest effektivt. En klädkammare gör det enkelt att hitta det du behöver, skåp är mindre bekväma i detta avseende..

Omklädningsrummet kan placeras på olika platser:

 • På vinden;
 • Under sängen;
 • I skafferiet.

När du anordnar ett omklädningsrum måste det delas upp i två delar. I den ena ska en bar placeras på vilken ytterkläderna ska förvaras, i den andra – hyllor och utdragbara lådor.

Att zonera omklädningsrummet hjälper dig att enkelt hitta det nödvändiga. Att zonera omklädningsrummet hjälper dig att enkelt hitta det nödvändiga.

Omklädningsrumsindelningen bör innehålla:

 • Ytterkläder;
 • sektioner med skor;
 • Hyllor med korta kläder;
 • Platsen där de ska byta kläder.

När du ställer in ett omklädningsområde måste du se till att det finns tillräckligt med utrymme för detta. Om svaret är ja installeras också en spegel. Det är bättre att installera skivstången i nivå med huvudet, eller ännu högre.

Ljusa färger på väggarna hjälper visuellt till omklädningsrummet. En ljus lampa bör installeras i taket, spotlights är idealiska. De tar inte mycket plats och hjälper dig att enkelt hitta det du behöver..

Förvaringssystemet för omklädningsrummet kan köpas eller du kan designa det själv. Hela projektet måste vara genomtänkt i förväg så att det inte uppstår obehagliga incidenter under installationsprocessen..

Mysigt omklädningsrum på vinden

I lanthus som har stora storlekar kan ett omklädningsrum placeras i vindsrummet.

Platsen för dess placering kan vara:

 1. Låg vägg. Om du placerar ett omklädningsrum nära henne måste du ta hänsyn till att dess höjd bör vara mindre än en meter. Här kan du installera en låda, flera hyllor och en bar.
 2. Hög vägg. Här, med arrangemanget av omklädningsrummet, är det lättare. Du kan enkelt utrusta den genom att kombinera den med sovrummet. I det här fallet kan sängen placeras mot en vägg med en sluttning, där det finns ett fönster, och omklädningsrummet – bredvid en hög vägg..

Om huset har en vind kan du använda detta utrymme som omklädningsrum. Om huset har en vind kan du använda detta utrymme som omklädningsrum.

Omklädningsrummet bredvid den höga väggen kommer att anses vara det mest kompletta. Annars måste du beställa möbler specifikt för sluttande tak eller köpa låga förvaringssystem.

Genom att använda vinden som omklädningsrum kan du lossa huvudgolvet från onödiga saker och ändra situationen i rummet, optimera sådana nödvändiga mätare av utrymme.

På vinden eller på vinden tillåter väggarnas geometri dig att fantisera, även om design och installation av skåp har vissa svårigheter. Men resultatet blir extremt originellt och icke-standardiserat..

Funktionellt projekt av ett omklädningsrum för 3 kvm. m

Ett fullt omklädningsrum kan utrustas även på en yta på 3 kvm. m, med en standard takhöjd. Ett hörn av alla rum, en del av en korridor eller balkong tilldelas det..

Samtidigt måste viktiga regler iakttas:

 1. Den slutgiltiga (hörn) delen av rummet bör väljas. Inte det bästa alternativet skulle vara ett omklädningsrum, som kan nås från olika sidor..
 2. Omklädningsrummet blir komplett när saker hängs i det och läggs separat.
 3. Det är nödvändigt att lyfta frågan om ventilation i förväg. I detta fall måste rummet vara torrt..
 4. Omklädningsrummet ska ha en spegel och en plats att byta..

Med rätt tillvägagångssätt kan även ett litet omklädningsrum göras ganska snyggt och funktionellt. Med rätt tillvägagångssätt kan även ett litet omklädningsrum göras ganska snyggt och funktionellt.

Ett litet omklädningsrum kan frigöra en betydande mängd utrymme i en lägenhet, eftersom det efter behovet inte kommer att behövas garderober, byråer, speglar och sidobord.

Spara utrymme i omklädningsrummet beror på dess kompetenta användning. Hyllorna ska vara gjorda upp till taket, och med lite utrymme bör ställen vara öppna och inte ha några dörrar.

Små omklädningsrum är väldigt populära idag. Sådana lokaler, trots sin storlek, är mycket bekväma och funktionella..

Design och projekt av garderobsrum på beställning

Om du gör ett omklädningsrumsprojekt korrekt hjälper det dig att effektivt använda allt tillgängligt utrymme i rummet. Det kommer att vara möjligt att placera alla kläder och skor, hushållstillbehör eller en samling kläder från värdinnan i lägenheten.

En skräddarsydd garderobstomme kan ha tre alternativ:

 • Från spånskiva. Kostnaden för att tillverka sådana ramar är låg;
 • Från ett metallställ;
 • Blandad ramtyp.

Spånskiva - det bästa alternativet när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet Spånskiva – det bästa alternativet när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet

Ett hörnklädningsrum hjälper till att framgångsrikt kombinera lagringseffektivitet och ett litet område tack vare den speciella designen av dörrar – sväng eller skjut.

Garderober att beställa är bra för oberoende urval av invändig fyllning och material som möblerna är gjorda av. Samtidigt beaktas alla funktioner i rummet..

Rack, lådor, hängare och hyllor fungerar som möbler för moderna omklädningsrum..

Hur man utformar ett omklädningsrum: några viktiga regler

Garderober kan vara av en annan typ av design eller likna en garderob. Deras framtida utseende beror på lägenhetsägarnas allmänna interiör, stil och preferenser..

Innan du planerar ett omklädningsrum måste du:

 1. Välj en plats i förväg;
 2. Beräkna rummets yta;
 3. Välj basmaterial som passar in i din befintliga inredning.

Innan du börjar arrangera omklädningsrummet bör du noga överväga dess projekt. Innan du börjar arrangera omklädningsrummet bör du noga överväga dess projekt.

Du kan välja en typisk lösning om alla strukturer är gjorda av dig själv. Du behöver också en ritning eller ett generellt diagram, var den ska signeras, vilken sak och var som ska placeras.

Det får inte finnas någon skillnad mellan tvättstugan och omklädningsrummet. Det är väldigt bekvämt: efter tvätt och strykning kan du omedelbart lägga sängkläder och kläder på hyllorna utan att gå långt.

Översta våningen i ett lanthus är väl lämpad som plats för omklädningsrum. För en envåningslägenhet kan det vara en vind. Du kan placera den på sådana oväntade platser som ett pannrum eller en balkong..

Moderna designprojekt i omklädningsrummet (video)

Omklädningsrummet har ett stort antal mönster, placeringsmetoder och storlekar. Men det viktigaste som bör vägledas under placeringen är bekvämlighet och snabb åtkomst till de nödvändiga sakerna. I den här situationen kommer det verkligen att bli ett rum som lagrar användbara föremål, och inte ett lager med onödigt skräp. En klädkammare kan förbättra både layouten av rummet och dess övergripande utseende..

Omklädningsrums designprojekt (interiörfoto)