Hur man väljer tillbehör till ett omklädningsrum

En klädkammare är ett litet rum för förvaring av kläder, så det ska vara bekvämt och praktiskt. Omklädningsrummet är ett litet rum för förvaring av kläder, så det ska vara bekvämt och praktiskt Den bästa och bekvämaste förvaringsenheten är omklädningsrummet, eftersom det är mycket bekvämt när alla kläder, skor och accessoarer finns på ett ställe. För att omklädningsrummet ska vara bekvämt och funktionellt är det dock mycket viktigt att utrusta rummet i enlighet med alla krav..

Modern garderobsutrustning

Omklädningsrummet kan delas in i flera zoner, nämligen nedre, mellersta och övre. Den nedre zonen bör innehålla saker som sällan används. Även i det nedre området kan du göra ett fack för skor, underkläder och tillbehör..

I synnerhet bör garderoben innehålla:

 • Hyllor för kläder och skor;
 • Hängare;
 • Lådor för underkläder och tillbehör.

Obligatoriska element i omklädningsrummet är speciella hyllor för kläder, lådor och galgar. Obligatoriska element i omklädningsrummet är speciella hyllor för kläder, lådor och galgar.

Omklädningsrummets mittområde är avsett för föremål som används oftast. Det är här du behöver galgar, hyllor med lådor för att lagra saker. Omklädningsrummets övre del är avsedd för förvaring av hattar.

Omklädningsrummet är oftast utrustat med:

 • Litet privat rum;
 • Förvarings rum;
 • I hallen.

Beroende på var entrén ligger, väljs efterbehandlingsmaterial och andra föremål för kompetent arrangemang av ledigt utrymme. Hyllor kan tillverkas av naturligt trä, gips eller andra material. Du kan köpa färdiga garderobsutrustningar för skolan, eftersom den är ganska liten och om det behövs kan du lägga till separata moduler.

Innan du utför reparationer i garderoben måste du upprätta ett preliminärt diagram med alla mått och förbereda en uppskattning för huvudarbetet.

Urval av möbler till omklädningsrummet

Arrangemang av ett omklädningsrum anses vara en ganska viktig fråga, så det måste bemötas med fullt ansvar. Det är mycket viktigt att välja rätt möbel för omklädningsrummet. Om det är litet bör du inte göra skåpmöbler av naturligt trä eller köpa ett färdigt komplex för en plantskola, eftersom de bara tar upp ledigt utrymme..

Möbler och förvaringssystem för omklädningsrummet måste väljas noga med hänsyn till deras kvalitet och tillverkare. Möbler och förvaringssystem för omklädningsrummet måste väljas noga med hänsyn till deras kvalitet och tillverkare.

Emellertid måste omklädningsrummet vara utrustat med:

 • System för förvaring av kläder;
 • Apparater för hängande kläder;
 • System för förvaring av skor.

Nyligen har ett lättmetallförvaringssystem för kläder varit mycket efterfrågat. Den kan vara modulär eller monterad på specialställ. Stolparna kan fästas på väggar eller i tak och golv. Förutom vanliga förvaringssystem, lådor och hyllor finns det också ganska intressanta specialkjolar och byxor. Sådana system är guider på vilka klipp är fixerade. De är mycket praktiska att använda, eftersom du kan hänga ett stort antal saker..

Arrangemang av omklädningsrum

Enheten i omklädningsrummet kan vara helt annorlunda..

När du ordnar ett omklädningsrum måste du först bestämma storleken När du ordnar ett omklädningsrum måste du först bestämma storleken

Först och främst är det viktigt att rita upp ett diagram där det kommer att anges:

 • Garderobsmått;
 • Separata zoner;
 • Mått på varje möbel.

För att göra omklädningsrummet perfekt kan du vända dig till proffs som hjälper dig kompetent att utföra alla nödvändiga mätningar och välja nödvändiga möbler och tillbehör..

Viktig! Garderobutrustning ska vara så bekväm och funktionell som möjligt, och det är också önskvärt att lämna ledigt utrymme så att du kan byta kläder.

Det är absolut nödvändigt att tänka efter och göra galgar för skjortor, klänningar och ytterkläder. Ofta finns det problem med att lagra skor, eftersom det kan finnas ett stort antal av dem. Ett intressant alternativ är det infällbara systemet, som tar väldigt lite plats och alla skor är i ordning..

Hur man väljer inredning för ett omklädningsrum

Omklädningsrum kräver inte bara en tydlig beräkning av deras dimensioner, utan också korrekt valda beslag, vilket gör att du kan utrusta detta rum på bästa möjliga sätt och ge det speciell funktionalitet..

Dessutom kan omklädningsrummet utrustas med speglar, strykbräda eller strömavtagare Dessutom kan omklädningsrummet utrustas med speglar, strykbräda eller strömavtagare

I synnerhet kan garderoben innehålla utrustning som:

 • Utdragbara hyllor;
 • Strömavtagare;
 • Hängare barer;
 • Infällbara strukturer för förvaring av skor och väskor;
 • Byxor;
 • Fack för glasögon;
 • Speglar;
 • Strykbräda.

Att göra möbler kan vara strikt beroende på rummets storlek eller ta lite mindre plats så att du kan organisera ett separat område för klädbyte.

Det är absolut nödvändigt att bara välja sådana tillbehör som helt motsvarar det funktionella syftet med detta rum..

Det är ganska enkelt att ordna en garderob i en lägenhet med egna händer, du behöver bara göra en liten ansträngning och välja rätt utrustning som kommer att vara så funktionell som möjligt och uppfylla alla dina önskemål. Det är nödvändigt att välja möbler och utrustning för omklädningsrummet, i enlighet med rummets storlek.

Samtida klädbänk

Bänken för omklädningsrummet måste vara så funktionell som möjligt och uppfylla alla krav för det..

En bekväm mjuk bänk passar perfekt in i omklädningsrummet En bekväm mjuk bänk passar perfekt in i omklädningsrummet

I synnerhet för omklädningsrummet i huset kan du välja bänkar som används för offentliga institutioner, eller det kan vara:

 • Bänkställ;
 • Sidobänk;
 • Garderob bänk med galgar.

Om det bara finns en planering av arrangemanget av garderoben, kan du välja bänkar, på vilka garderober kan placeras mycket bekvämt. Om huvudmöblerna redan har installerats är den bästa lösningen att installera ytterligare bänkar..

Dessutom kan du göra speciella bänkar med klädhängare, som ser tillräckligt snygga ut och kommer att ge ännu mer funktionalitet..

Garderobskomplex: hur man väljer rätt

Du kan göra omklädningsrummets design helt enkelt unik, det viktigaste är att kompetent närma dig denna fråga.

Du kan göra omklädningsrummet funktionellt och praktiskt med hjälp av en ordentligt utvald möbeluppsättning Du kan göra omklädningsrummet funktionellt och praktiskt med hjälp av en ordentligt utvald möbeluppsättning

Dessutom behöver du:

 • Avsluta;
 • Välj möbler;
 • Ordna belysning.

Du kan göra möbler själv, ordna det efter storlek eller hämta färdiga uppsättningar. Ett ganska intressant alternativ skulle vara en modulär garderob med en storlek på 1000×1500 mm, som passar perfekt även i ett litet omklädningsrum..

Moderna möbler är gjorda av slitstarka och lätta material, varför omklädningsrummet inte kommer att ta mycket ledigt utrymme, och interiören blir ljus och luftig. Även om måtten på den färdiga uppsättningen för omklädningsrummet inte är särskilt stora utåt, kan de rymma ett tillräckligt antal saker och kommer inte att störa det lediga utrymmet..

För att lagra små saker och tillbehör kan du lägga en liten byrå som tar liten plats.

Hur man ordnar belysning i ett omklädningsrum

En garderob är en plats för förvaring av saker, varför den ska vara bekväm och lätt nog, eftersom felaktigt vald belysning kan snedvrida utseendet på saker.

Vid val av omklädningsrum bör särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av belysningsarmaturer. Vid val av omklädningsrum bör särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av belysningsarmaturer.

Taket i garderoben kan vara väldigt olika, särskilt för deras dekoration kan du använda:

 • Rentvå;
 • Måla;
 • Dekorativt gips;
 • Tapet;
 • Gipsvägg;
 • Spänningsdukar.

Eftersom det inte finns några fönster i omklädningsrummet måste det finnas högkvalitativ belysning och ventilation. Alla problem med garderobens belysning måste lösas även i planeringsstadiet av arrangemanget av detta rum. Det viktigaste är att ljuset ska vara så nära det naturliga som möjligt, annars kan klädernas färger förvrängas..

Takbelysning anses vara det mest populära alternativet, eftersom du med en jämn ljusfördelning i rummet enkelt och snabbt kan hitta de saker du behöver. För en liten garderob är strålkastare ett mycket bra alternativ, som kommer att ansvara för att markera enskilda zoner. Dessutom kan LED -belysning, som monteras på separata hyllor, vara ett mycket bra alternativ. Detta garanterar bättre och mer riktad belysning..

Översikt över tillbehör till omklädningsrummet (video)

Arrangemang av omklädningsrum anses vara en ganska viktig fråga, eftersom du med rätt organisation kan få ett funktionellt rum för att lagra alla nödvändiga saker.

I detalj: hur man utrustar ett omklädningsrum (fotoexempel)