Att välja små korridorer i korridoren: 7 viktiga tips

Du kan enkelt göra en liten hall snygg och modern om du väljer rätt rumsdesign. Det är lätt att göra en liten hall snygg och modern om du väljer rätt design av rummet Idag står många inför problemet med att ordna små korridorer. Å ena sidan är detta ett utrymme som är avsett för tillfällig vistelse. Den förbinder ytterdörren och vardagsrummen. Å andra sidan lagrar de ett ganska stort antal saker i den, prenar sig innan de går ut och träffar gäster. Små korridorer till korridoren hjälper till att spara utrymme så att det är bekvämt att röra sig i korridoren. Du bör välja korridorer som är små men rymliga..

Hur man gör ett framgångsrikt köp av korridormöbler

Hallen ska vara snygg. Designers rekommenderar att inte överbelasta ett litet utrymme med för stora möbler och ett stort antal dekorativa element. En liten korridor bör inredas i minimalistisk stil, vilket gör att du kan röra dig fritt i ett litet utrymme.

Innan du väljer en möbeluppsättning, var noga med att ta hänsyn till korridorens storlek och funktioner Innan du väljer en möbeluppsättning, var noga med att ta hänsyn till korridorens storlek och funktioner

När du köper en hall bör du mäta rummet i förväg och tänka över arrangemanget av de nödvändiga möbelelementen.

Idag erbjuder olika tillverkare ett brett urval av små korridorer som kombinerar funktionalitet och stil. Du bör vara uppmärksam på att korridorer måste ha tillräckligt djup, eftersom grunda möbler förlorar sin stabilitet. För att möbler ska vara praktiska är det viktigt att längd, bredd och höjd kombineras korrekt och harmoniskt i det..

Tips för att köpa möbler:

 • Ta reda på om måtten på skåpet passar layouten på korridoren.
 • Var uppmärksam på dörrens design. Skjutdörrar är den optimala lösningen för en liten hall..
 • Den inbyggda spegeln är bekväm när du klär dig. Det kommer också att hjälpa till att visuellt utöka korridoren..
 • Det är viktigt att uppmärksamma antalet beslag och deras kvalitet..

Små möbler ska vara funktionella. Den kan inte innehålla ett stort antal hyllor och sektioner, men följande element måste finnas i den: krokar för kläder, galgar, ett skoskåp. Det är viktigt att välja en uppsättning möbler som är optimala och rymmer mängden saker som ska lagras där. Ett brett urval av möbler i ekonomiklass finns i Ikea.

Liten hall: tips för att ordna en hall

När du anordnar en korridor rekommenderar designers att använda minimalismens regel. Placera inte skåpet där det tar mycket plats och blockerar passagen. Om bostadsutrymmet tillåter det är det bättre att överföra skåpet till det..

Det är viktigt att uppmärksamma det faktum att om du placerar skåpet under väggen i ett litet och smalt rum kan det visuellt begränsa det ännu mer..

Ett kompakt skåp med spegel och praktisk klädhängare passar perfekt in i en liten hall. Ett kompakt skåp med spegel och praktisk klädhängare passar perfekt in i en liten hall.

Det är därför elementen i de nödvändiga möblerna måste vara genomtänkta i förväg. Det är nödvändigt att bestämma vad ägarna till lägenheten inte alls kan göra utan. Det är lämpligt att fråga alla familjemedlemmar vad de ska förvara i korridoren.

Tips i korridoren:

 • Välj möbler utrustade med speglar;
 • Använd en galge för att förvara ytterkläder;
 • Välj ett vridbart skåp för sluten förvaring;
 • Använd bekväma skohållare för att förvara skor.

För att korridoren inte ska bli överbelastad, använd ett minimum av föremål för att lagra saker. Du måste också tänka på i förväg var du ska förvara slädar, cyklar etc. utrustning. Om det verkligen saknas utrymme kan du hänga ytterligare hyllor och mezzaniner.

Modulära korridorer i korridoren: små alternativ

Många designers använder idag modulära möbler för att designa små korridorer. De bygger på idén om en konstruktör. Hallägare kan själva välja de moduler som de anser vara mest lämpliga i sina korridorer. Detta gör att du kan organisera utrymmet ordentligt och funktionellt..

Modulära mönster är praktiska för dem som bestämde sig för att utrusta korridoren med egna händer: de öppnar upp stora designmöjligheter.

För att ordna en liten hall rekommenderar designers att uppmärksamma modulära garderober För att ordna en liten hall rekommenderar designers att uppmärksamma modulära garderober

Modulära mönster har många fördelar. De är funktionella och praktiska. Det finns ett brett utbud av möbler i olika färger och nyanser..

Fördelar med modulkonstruktioner:

 • Enskilda moduler har intern och extern belysning;
 • Rullmoduler gör det enkelt och enkelt att flytta möbler;
 • Med separata moduler kan du enkelt ordna möbler i en varierande ordning.

Ofta används MDF eller spånskiva för tillverkning av modulära möbler. Konstruktioner kan dock vara gjorda av metall och glas. Moduler kan köpas på hyllan eller skräddarsys.

Små korridorer: foto- och hörnstrukturer

Hörnstrukturer är särskilt praktiska för installation i små men långsträckta korridorer. De gör att du kan ta ett ledigt hörn och därmed spara extra utrymme. Innan du köper ett hörnskåp måste du i detalj mäta väggens bredd och takets höjd..

Du kan göra korridoren funktionell med hjälp av den inbyggda, rymliga garderoben Du kan göra korridoren funktionell med hjälp av den inbyggda, rymliga garderoben

Hörngångar kan vara “vänster” och “höger”. De bör väljas beroende på korridorens brödning..

Hörnstrukturer kan göras på beställning. Ibland är detta den enda möjliga lösningen. För att spara pengar är det på modet att överge skåpsväggen, som kan fungera som en vägg i korridoren..

Fördelarna med hörnstrukturer:

 • Funktionalitet;
 • Praktiskhet;
 • Ergonomi;
 • Prisvärd kostnad.

Hörngångmöbler kan bestå av olika element. Det är viktigt att den innehåller klädhängare och skoställ. Du bör välja möbler med skjutdörrar. Detta sparar utrymme när du använder skåpet..

Utbyggnad av utrymme med små korridorer: foto, design och principer

Små korridorer begränsar möjligheten att röra sig och använda utrymme. En korrekt utförd design kan dock visuellt expandera korridoren. För att göra detta, innan du ordnar korridoren, bör du noggrant studera råd från professionella designers..

Att visuellt utöka utrymmet i en liten hall hjälper dig med ett litet skåp med spegeldörrar Att visuellt utöka utrymmet i en liten hall hjälper dig med ett litet skåp med spegeldörrar

En ganska vanlig teknik som används av proffs för att bygga ut ett rum är att installera speglar.

Speglar kan placeras direkt på möblerna och på väggarna i korridoren. De kan ha olika storlekar. Denna lek med rymden hjälper till att utvidga gränserna för ett litet rum..

Rymdutvidgningsprinciper:

 • Utför en ljus finish på väggar, golv och tak;
 • Använd minimalistiska tekniker när du ordnar korridoren;
 • Installera inbyggda lagringssystem;
 • Använd kombinerade möbler.

För att få korridoren att verka visuellt stor måste du välja möbler med en blank yta. Det är bättre om det har en ljus nyans. Denna yta är lätt att underhålla.

Små korridorer: design, foton och minimalistiska tekniker

Idag är minimalistiska trender inom inredning mycket populära. Denna stil låter dig designa ett litet utrymme så att det kommer att verka rymligt och bekvämt. Det är viktigt att ta hänsyn till att en liten hall inte ska överbelastas..

Den mest lämpliga för att dekorera en liten hall är minimalismstilen. Den mest lämpliga för att dekorera en liten hall är minimalismstilen.

För att göra utrymmet fritt används olika tekniker: från minsta mängd möbler till efterbehandling i ljusa nyanser.

En intressant lösning skulle vara att installera öppningar eller valv som gör korridoren visuellt bredare och ljusare. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt belysning. Det är bra om möblerna är utrustade med intern och extern belysning..

Minimalistiska tekniker:

 • Hängkrokar för ytterkläder;
 • Sätt upp ett skoskåp;
 • Flytta det överdimensionerade skåpet till vardagsrummet.

En bra lösning är att installera en inbyggd bänk som fungerar som sitt- och förvaringsutrymme. Genom att installera öppna hyllor kan du lagra små föremål. Det är viktigt att möblerna kombineras i stil med inredningen av rummet..

Interiören i en liten korridor: alternativ för en framgångsrik layout

Det lilla utrymmet i korridoren skapar svårigheter i sitt arrangemang. Förtvivla dock inte. Att följa enkla regler och tekniker från professionella designers hjälper till att designa rummet så att det inte bara blir funktionellt, utan också attraktivt i utseende..

Korrekt utvalda möbler och inredning även en liten hall kommer att göra den modern, snygg och bekväm. Korrekt utvalda möbler och inredning även en liten hall kommer att göra den modern, snygg och bekväm.

Designerens råd är att använda all möjlig rumshöjd. Detta kommer att lossa skåp och hänga ytterligare mezzaniner..

I stället för dörrar kan du göra en båge eller öppningar som visuellt utökar utrymmet och gör passagen mer bekväm. Stoppa inte upp utrymmet med onödiga saker som kan tas bort i en nisch, balkong eller loggia.

Designtips:

 • Använd ljusa nyanser för dekoration och möbler;
 • Installera små modulära strukturer;
 • Välj blanka ytor för möbler och golv.

För att korridoren ska se rymlig ut behöver den tillräckligt med ljus. Eftersom korridorerna vanligtvis inte är utrustade med fönster måste du använda konstgjord belysning. Strålkastare är bäst lämpade för korridorinstallationer..

Installation av korridorer i en liten korridor (video)

Att ordna en liten hall kan vara ganska svårt. Snygga kompakta modulsystem kan vara lösningen. De passar perfekt i smala, vilket gör dem funktionella och praktiska. När du ordnar en liten hall bör du vara uppmärksam på det faktum att möblerna inte ska störa i gångarna, men samtidigt ska de vara tillräckligt rymliga.

Korridordesign i små korridorer (foto i interiören)