Térfogatú papírmesterségek: 5 módszer a figurák készítésére

Könnyen készíthet terjedelmes mesterségeket papírból Könnyű papírból volumetrikus mesterségeket készíteni. Az ilyen térfogati figurák bármilyen alakúak lehetnek, többszínűek lehetnek, gyöngyökkel vagy csipkével díszíthetők, és gyönyörű feliratot készíthetnek. Egy ilyen szokatlan dobozban ékszereket vagy mindenféle női apróságokat tárolhat..

Standard térfogati ábrák papírból és kartonból: a geometriát tanulmányozzuk

Sok apát és anyát érdekel az a kérdés, hogyan lehet ezt a kérdést elmagyarázni a gyermeknek a leginkább hozzáférhető módon. Amikor egy gyermek felnő, ideje elmagyarázni neki az összetett geometriai formákat – egy kockát, gömböt stb. Sokkal könnyebb megmutatni ezeket az adatokat egy gyermeknek. Ahhoz, hogy a gyermek háromdimenziós geometriai alakzatokat kapjon, valamiből kell őket készíteni.

A legkényelmesebb és legegyszerűbben kivitelezhető egy origami stílusú papírmesterség.

Gyönyörű térfogatú papír kézművesség segítségével érdekes lesz a gyermek számára a geometriai formák tanulmányozása Gyönyörű térfogatú papír kézművesség segítségével érdekes lesz a gyermek számára a geometriai formák tanulmányozása

Sok különböző alakzat van, amelyeket az emberek megtanultak papírból készíteni, és nem feltétlenül geometrikusak. Ezek terjedelmes szívek lehetnek, amelyeket Valentin -nap díszeként használhatnak, vagy csillagok, amelyek kiegészítik az óvoda dekorációját..

Térfogatok papírból: geometriai alakzatok sémái

A térfogati geometriai alakzatok létrehozása nemcsak szórakoztató, hanem kifizetődő is. A gyermek megtanul térben gondolkodni, ami nagyon szükséges.

A legegyszerűbb módja a háromdimenziós geometriai ábra elkészítésének, ha sablonokat nyomtat és vágja a pontozott vonal mentén, majd ragasztja az utasításoknak megfelelően.

De saját maga is készíthet ilyen formákat. Ehhez szüksége lesz: kartonra, színes vagy fehér papírra, ceruzára, vonalzóra, ollóra és ragasztóra.

Papírból készült geometriai alakzatokat találhat az interneten. Papírból készült geometriai alakzatokat találhat az interneten.

Hogyan készítsünk papírkockát:

 1. Rajzoljon egy lapon 4 azonos négyzetet egymás után, 4 cm oldalakkal.
 2. A második négyzetből húzzon fel és le egy azonos négyzet mentén. 6 négyzet alakú mintát kell kapnia kereszt formájában.
 3. A kiálló négyzeteken húzzon szelepeket trapéz formájában (szélesség legfeljebb 0,7 cm).
 4. Vágjon ki egy sablont – egy jövőbeli mintát kartonpapírral vagy más vastag papírral való munkához.
 5. Hajlítsa meg a figurát a rajzolt vonalak mentén, kenje be ragasztóval a kis trapézszelepeket, és csatlakoztassa minden oldalát egymáshoz.

Kívánt esetben a kocka mindkét oldala színes papírral beilleszthető. És ha a szelep egyik oldala nincs ragasztóval rögzítve, akkor kap egy kis dobozt, amely ajándékcsomagolásként használható..

Mulatságos térfogatú papírállatok: játékok kisgyermekeknek

A gyerekek szeretnek vágni, ragasztani, rajzolni – az ilyen tevékenységek szélesítik a gyermek látókörét, fejlesztik a figyelmet és a kitartást. Az interneten vagy kreatív magazinokban kész sémák segítségével az iskolások különböző állatfigurákat készíthetnek.

Papír segítségével mulatságos térfogatú állatokat készíthet csecsemők számára. Papír segítségével mulatságos térfogatú állatokat készíthet csecsemők számára.

A háromdimenziós formák ragasztása meglehetősen egyszerű:

 1. A kívánt állat kiválasztása után ki kell nyomtatnia a diagramot.
 2. Vágja le az alkatrészeket a sablon szerint, és tegyen egy kis rést a ragasztáshoz.
 3. Végezzen kanyarokat a vonal mentén, és ragassza be az ábrát.

Könnyű mesterségeket készíthet saját maga. Medve, róka, kutya, macska, méh – mindezek az állatok ugyanazzal a technológiával készülnek.

 Bármilyen mesterséget végezzen, hagyja teljesen megszáradni. Ha kezét kezeli a száraz ragasztóval, piszkos nyomatok maradhatnak a papíron..

Egy egyszerű mesterség létrehozásához fehér és zöld papírra, ollóra, ragasztóra van szüksége.

DIY kis nyuszi játék:

 • Két 3 cm széles és 10 és 7 cm hosszú csík;
 • Két félkör fül formájában;
 • Két szem (üres);
 • Zöld szabad formátumú papírlap a “fű” számára.

Tekerje fel a csíkokat, és ragassza össze a végeket. Két széles gyűrűt kell kapnia. Zöld fűdarabra ragasszon egy nagyobb gyűrűt – egy nyuszi testét, ragassza rá a fejét. Rögzítse a füleket egyenletesen a fej hátsó részéhez. Rajzoljon vagy ragasszon kész szemeket, készítsen szájat – a nyuszi készen áll.

DIY volumetrikus festmények WC -papírból: mesterkurzus

Minden kreatív munka elválaszthatatlanul kapcsolódik a rendkívüli gondolkodáshoz. Az improvizált eszközökből készült mesterségek segítenek mind a gyermeknek, mind a felnőttnek, hogy más szemszögből nézzék ezeket a dolgokat..

A WC-papír háromdimenziós képei nem nagyon ismertek hétköznapi körökben. De ahol a kreatív gondolkodásnak helye van, mindig van valami új és érdekes..

A térfogati figurák gyártásához ezenkívül WC -papírt is használhat A térfogati figurák gyártásához ezenkívül WC -papírt is használhat

A festmény elkészítéséhez szüksége lesz:

 • Vécé papír;
 • PVA ragasztó;
 • Vastag karton;
 • Gouache;
 • Kefék 2-3 db. különböző méretek;
 • Akril lakk;
 • Tartály ragasztóhoz;
 • Ceruza.

A papír megjelenése attól is függ, hogyan dolgozik a papírral. Mielőtt ragasztaná a papírt a kartonhoz, jól át kell áztatnia..

Hogyan készítsünk háromdimenziós festményt WC-papírból:

 1. Jobb, ha a kartont egy vagy több réteg áztatott papírral borítja. Ehhez vigyen fel egy vékony és egyenletes réteg PVA ragasztót a kartonra, majd rögzítsen egy papírszalagot. Szárítás után kész alapunk van a festéshez..
 2. Fát rajzolunk.
 3. Gyűjtse össze a ragasztót egy tálba, hígítsa fel egy kicsit vízzel.
 4. A fatörzs létrehozásához a legkényelmesebb módszer az áztatott papír spirálba csavarása. Rakd ki egy fatörzs és ágai mintája szerint.
 5. Egy fa leveleinek létrehozásához sok apró papírdarabot használhat átfedésben. Csavarja a kis darabokat papírcsomókba, áztassa be ragasztóval és rakja ki a sablon szerint. Ez háromdimenziós lesz a fának, és természetesen világosabbá teszi a képet a textúrák különbsége miatt..

A kész festmény üveg nélküli, normál fa keretbe illeszthető.

A képet már szárított papírra kell festeni..

A színezéshez jobb gouache -t használni. A szokásos akvarell festék nem fog szorosan a papírra kerülni, és átlátszik rajta. Festéshez használjon kiváló minőségű ecsetet, amely nem fog szétesni.

DIY eredeti térfogatú papírmadarak: origami diagramok

Egy kis gyakorlással összetett és érdekes térfogati alakzatokat hozhat létre a papírból saját kezével. A legegyszerűbb formákkal kell kezdeni, amelyek nyomtathatók nyomtatóra, vághatók és ragaszthatók.

Az origami technikával gyorsan és egyszerűen készíthet papírból eredeti térfogatú madarakat Az origami technikával gyorsan és egyszerűen készíthet papírból eredeti térfogatú madarakat

Az origami technika nem olyan egyszerű, mint a kész sablon hajtogatása, de nagyon érdekes. Vágás nélkül történik.

Ez az origami -val végzett munka egy négyzet alakú papírlap használatát foglalja magában, amelyet először ki kell vágni..

Csináld magad, terjedelmes bagoly: papírral való munka

 1. 40×40 cm -es papírlapot átlósan hajlítunk, hajlítjuk és hajlítjuk a második átló mentén.
 2. A lapot fejjel lefelé fordítjuk, és félbe hajlítjuk “önmagunk felé”.
 3. Hajtsa ki, és hajlítsa újra félbe balról jobbra. A lapot ezen redők mentén négyzetre hajtjuk, és rombusz alakban magunk elé tesszük.
 4. Hajlítsa az alsó széleket középre, két háromszöget képezve. Hajlítsa meg a felső háromszöget, és hajtsa vissza.
 5. Húzza ki az oldalsó háromszögeket, és nyissa ki az alsó sarkot. Fordítsa meg a hajót, és nyissa ki az alsó sarkot is.
 6. Hajlítsa felfelé a felső réteg felét “önmagunk felé”.
 7. Ugyanígy hajtsa vissza a második réteg felső felét..
 8. Hajlítsa meg a felső réteg oldalsó széleit, két háromszöget képezve. Az alsó réteget ugyanúgy hajlítsa vissza..
 9. A felső réteg jobb felét tekerje balra. Fordítsa meg, ismételje meg a műveletet.
 10. Ugyanakkor a bal felét jobbra bontjuk, és az alsó részt felfelé húzzuk – szárnyat kapunk.
 11. A bal felét jobbra hajlítjuk – a szárnyra, a hátsó felét pedig előre. A második szárnyat megegyezővé tesszük az elsővel..
 12. Hajlítsa le a felső sarkot a fej kialakításához. Fordítsa meg a terméket.
 13. Vágjuk az sarkokat az oldalakon, emeljük fel a kialakított háromszögeket. Fordítsd meg.
 14. Az alsó sarokban metszést végzünk, a felső rétegből a háromszögeket oldalra hajlítjuk – egy bagoly lábát. A madár készen áll!

A bagoly fehér lesz, díszítheti. Rajzhoz vegyen vízfestéket, gouache-t vagy egy szokásos filctollat.

Térfogatú papírrátét: minták és képek papírkötegekből

A kisgyermekekkel együtt is érdekes kreatívnak lenni. A gyerekek számára ez a fajta kézimunka nagyon népszerű, például festmények készítése színes papírcsomókból. Ez a munka meglehetősen egyszerű, de fáradságos, mert apró papírdarabokkal kell dolgozni..

A térfogati alkalmazások papírból történő kivágásával a gyermek érdeklődni fog és szórakoztatóan tölti szabadidejét A térfogati alkalmazások papírból történő kivágásával a gyermek érdeklődni fog és szórakoztatóan tölti szabadidejét

Papírgolyókkal dolgozva fejlesztjük az ujjak motorikus készségeit, ami meghatározza a baba beszédének fejlődését és további mentális fejlődését.

A munkához szükségünk van – színes kartonra, vékony színes papírra (ideális esetben szalvétákra), ragasztóra, ceruzára.

Munka közben fontos, hogy ne felejtsük el a színek váltakozását, mert a képnek világosnak és színesnek kell lennie.

Mielőtt elkezdené a kép létrehozását, egyszerű játékfigurákat kell rajzolni egy kartonlapra. Ez lehet baba, autó, pillangó vagy egy egész ház..

Ahhoz, hogy képet készítsen csomókból, a szalvétát sok kis négyzetre kell vágnia. Gyűjtsön össze minden darabot a kezével, mártsa ragasztóba, és vigye fel a képre, háromdimenziós képet alkotva.

Egyszerű terjedelmes papírmesterségek gyerekeknek: hogyan lepjék meg a gyermeket

A hideg téli esték segítenek, miközben távol tartják a gyermekekkel való kreatív munkát. Minden gyerek szeretne játékbútorokat, amelyek sima papírból és kartonból építhetők..

Ha először úgy döntött, hogy terjedelmes mesterséget készít, akkor jobb, ha egyszerű formákkal kezdi. Ha először úgy döntött, hogy terjedelmes mesterséget készít, akkor jobb, ha egyszerű formákkal kezdi.

Jó hangulattal felfegyverkezve össze kell kapcsolnia a fantáziáját. Végy el néhány lap kartont, ollót, ragasztót, műanyag palackot, festéket és csipke szalagot – ezekkel az egyszerű dolgokkal gyönyörű asztalt készíthetsz egy babának.

Diy baba asztal:

 1. Készítse elő az anyagokat. Vágja le a palack egy részét 12-15 centiméter nyakáról. Vágjon 2 ovált a kartonból – az asztal jövőbeli alakja.
 2. Ragasszon 1 ovális alakot a palack nyakára. Fesse be az üveget bármilyen színűre, várjon, amíg megszárad.
 3. Ragasszon áttörtet az ovális peremére, és ragassza rá a második ovált.

A kész asztal gyöngyökkel és virágokkal díszíthető, és dekorációként használható.

Az asztalon kívül egész bútorkészletet készíthet – székek, ágy, karosszék. Ha nem tudja kézzel rajzolni a részleteket, akkor az interneten kész diagramokat talál. Nagyon könnyű különféle térfogatú mesterségeket vágni rájuk..

Mesterkurzus: terjedelmes papírmesterségek (videó)

Ha ezeket a mesterségeket nézzük, nehéz elhinni, hogy mindent meg lehet tenni a saját kezével a legegyszerűbb papíranyagból. A gyerekek könnyedén készíthetnek alkalmazásokat, a nagyobbak pedig érdeklődni fognak a terjedelmes mesterségek iránt, amelyek minden alkalomra jó ajándékok lesznek. Ebben a munkában a legfontosabb a pontosság és a kitartás, csak akkor minden kézműves szép és érdekes lesz.

Részletesen: terjedelmes papírmesterségek (fotó példák)