Hur man väljer ett golv för köket: funktioner av varje typ

Golvets roll i köket är inte mindre än väggar och möbler - det kan också radikalt förändra det övergripande designkonceptet. Golvets roll i köket är inte mindre än väggar och möbler – det kan också radikalt förändra det övergripande designkonceptelementet? I alla fall är kraven desamma: golvet i köket måste vara fukttåligt, hållbart, praktiskt och motsvara hemmets allmänna stil. Tänk på de vanligaste typerna av beläggningar.

Linoleumgolv

Valet av linoleum idag är bredare än någonsin, så beläggningstypen är i många fall svår att avgöra vid första anblicken. Valet av linoleum idag är bredare än någonsin, så beläggningstypen är i många fall svår att avgöra vid första anblicken. Linoleum för kakel är vanligtvis det mest populära alternativet för köket Linoleum för kakel är vanligtvis det mest populära alternativet för köket

Ett av de mest praktiska alternativen. Billigt, håller länge, har bra värme- och ljudisolering. Lätt att rengöra, stötsäker. Materialet har en mängd olika färger, mönster, prydnader, texturer. Kan reproducera parkett, trä, sten, metall. Plus, lätt att montera.

Man bör komma ihåg att det med tiden kan börja avge giftiga ämnen, så det är bättre att välja ett dyrare alternativ med en minst en halv centimeter tjock skyddande beläggning.

Korkgolv i köket

Sådan täckning har ännu inte vunnit tillräcklig popularitet, men efteråt Sådan täckning har ännu inte vunnit tillräcklig popularitet, men efteråt "vid liv" kontakt väljer människor alltmer korkgolv Korkgolv är inte bara olika nyanser av träslag, utan också texturer Korkgolv är inte bara olika nyanser av träslag, utan också texturer

Denna typ av golv är gjord av korkbark, det är behagligt och hälsosamt för benen, eftersom det är fjädrande, vilket minskar belastningen på lederna och ryggraden. Ett sådant golv är ljudisolerat, halkfritt, mycket användbart för allergiker, eftersom det inte håller kvar damm och är varmt vid beröring. Dessutom är den lätt att rengöra, fuktbeständig och vrider sig inte. Har ett varierat mönster och färg, och ser också bra ut i alla lägenheter.

Trägolv

Trä är inte bara hemmakomfort och värme, utan också miljövänlighet Trä är inte bara hemmakomfort och värme, utan också miljövänlighet Trägolvet är mycket väl kombinerat med träpanelen på väggen. Trägolvet är mycket väl kombinerat med träpanelen på väggen.

Ett golv av naturligt trä ser inte bara väldigt gediget ut utan är också miljövänligt. Det passar perfekt med nästan alla möbler. Men den tål inte fukt bra, stötar, fläckar och repor på den är tydligt synliga. Ett trägolv kräver ständigt underhåll, och installationen är inte lätt, plus det är mycket dyrt. Varje typ av golvved har sina egna unika egenskaper. Till exempel parkett i lövträ är starkare och mer hållbart än andra.

Laminerat golv

För att göra köket mer bekvämt och originellt kan du göra en kombination av laminat med kakel. För att göra köket mer bekvämt och originellt kan du göra en kombination av laminat med kakel. Laminat - ett av de bästa pris / kvalitetserbjudandena Laminat – ett av de bästa pris / kvalitetserbjudandena

På grund av dess olika typer – sten, olika träslag och andra – har laminat för köket ett brett utbud av designlösningar. Det fungerar som en bra finish för ett varmt golv. Det är också varmt i sig. Laminatgolv är lätt att underhålla, lätt att installera och ett ganska billigt material..

Laminat är rädd för vatten, därför kräver det vattentätning.

Keramikgolv

För ett stort kök är det bättre att använda kakel av ett stort område - detta kommer att göra rummet mer För ett stort kök är det bättre att använda kakel av ett stort område – detta kommer att göra rummet mer "samlade in" Kakel är fortfarande det mest praktiska materialet för köket. Kakel är fortfarande det mest praktiska materialet för köket.

Keramiska plattor är en utbredd beläggning. Det är billigt, har ett stort antal sorter i typer, nyanser, mönster och storlek. Kaklet är säkert, icke-aggressivt mot kemikalier, lätt att rengöra. Men om tunga föremål faller på den är sprickor möjliga. Detta är ett mycket kallt golv som kräver isolering. Som regel fungerar plattorna som den sista beläggningen för ett varmt golv..

Varmt golv för köket

Stylingstekniken är inte så komplicerad, men det finns också nyanser. Stylingstekniken är inte så komplicerad, men det finns också nyanser. Golvvärme är mycket effektivare än traditionell uppvärmning, plus att det är mycket bekvämare i vardagen Golvvärme är mycket effektivare än traditionell uppvärmning, plus att det är mycket bekvämare i vardagen

Det bästa alternativet för uppvärmning av ett kök är utan tvekan ett varmt golv. Grunden är ett värmeisolerande lager med betongbeläggning, kakel, linoleum, laminat eller andra typer av golv placeras ovanpå. Värmekällan är vatten, elkabel eller värmemattor. Det senare är den enklaste uppvärmningsmetoden. Mattorna placeras på en liten screed, säkrad med ett speciellt lim. Värmekablar placeras i en betongbeläggning, där den är stabilt skyddad från yttre påverkan och kan hållas i flera år. Ett sådant golv levereras med en termostat som styr systemet..

Golvvärme installeras endast under det område där ägarna rör sig, exklusive områdena under möblerna.

Förutom ovanstående används också självutjämnande, vinyl och andra beläggningar. Var och en av dem har många variationer för varje smak och ekonomisk förmåga. Vilka som passar ditt kök är upp till dig.!