Valet av gardiner för köket med balkong: modern design hemma

Det är mycket viktigt att välja rätt funktionella och vackra gardiner för ett kök med balkong så att de inte stör ingången eller utgången till balkongen Det är mycket viktigt att välja rätt funktionella och vackra gardiner för köket med balkong så att de inte stör ingången eller utgången till balkongen. Tidigare i vårt land var det extremt sällsynt att hitta en lägenhetslayout som involverar utgång från köket till balkongen. Samtidigt erbjuder moderna utvecklare lägenheter med en mycket genomtänkt och bekvämaste layout, ofta i sådana lägenheter finns det flera balkonger, varav en kombineras med ett kök.

Funktioner när du väljer gardiner för köket, kombinerat med en balkong

Närvaron av en balkong i köket är mycket bekvämt och funktionellt, i balkongutrymmet kan du organisera ett rekreationsområde och äta ute under den varma årstiden och under kalla månader lagra mat med balkongen som ett extra kylskåp.

Balkongdörren är som regel kombinerad i ett stycke med fönsterklossen, därför är det nödvändigt att ta hänsyn till denna nyans, som ställer krav inte bara på det estetiska utan även på dekorationen när du dekorerar köket med gardiner. praktisk komponent..

När du väljer gardiner för ett kök med balkong är det nödvändigt att ta hänsyn till närvaron av en balkongdörr, som ofta öppnas och stängs och genom vilken människor ofta kommer att passera och hålla mat i handen.

När du väljer gardiner för ett kök med balkong är det viktigt att ta hänsyn till deras material, liksom färgschemat som kan betona kökets stil När du väljer gardiner för ett kök med balkong är det viktigt att ta hänsyn till deras material, liksom färgschemat som kan betona kökets stil

I detta avseende bör gardinen till köket med balkong säkerställa möjligheten till obehindrad öppning av dörren, vilket utgör en enda harmonisk sammansättning av både dörrar och fönster..

När du väljer ett tyg för gardiner i ett kök med balkong måste du tänka på att atmosfären i köket kännetecknas av hög luftfuktighet, förekomst av sot, eventuell utsläpp av fettdroppar och frekvent öppning av balkongdörr med mat som bärs genom den för förvaring, smörgåsar, koppar kaffe etc. bidrar till snabb kontaminering och smörjning av gardinernas kanter. I detta avseende bör tyget lätt tvättas i tvättmaskinen, inte utsättas för tappning och snabbt slitage från frekventa tvättar, och ännu bättre – om det är impregnerat med en speciell fettavvisande komposition.

Närvaron av en spis i köket dikterar också sina egna krav på gardintyget, eftersom när vinden blåser från gatan kan en lång och smal gardin falla på spisen och fatta eld. Därför, om en gas- eller elspis ligger nära fönstret, bör du välja ett gardinalternativ som inte tillåter att duken utvecklas fritt..

När du väljer ett färgschema för köksgardiner måste följande funktioner beaktas:

Kombinerade gardiner kommer att vara det bästa alternativet och en idealisk lösning för ett kök med balkong. Även om vissa inte vill bry sig om en kombination av olika gardiner, så de hänger romerska gardiner i köket Kombinerade gardiner kommer att vara det bästa alternativet och en idealisk lösning för ett kök med balkong. Även om vissa inte vill bry sig om en kombination av olika gardiner, så de hänger romerska gardiner i köket

  1. Som regel matchas färg och mönster med tonen i möbler eller kakel. Om du väljer färg och mönster på gardinerna för att matcha tapeten kan du visuellt öka volymen på köksutrymmet..
  2. Liten ritning på gardinerna reducerar köket visuellt, så det bör inte användas i fönsterdekoration i redan små kök.
  3. Horisontella ränder på gardinerna bidrar till den visuella expansionen av rummet och vertikala ränder – visuell höjning av höjden.
  4. Enligt psykologer hjälper grå-rosa nyanser att lugna och minska aptiten, medan grönt och orange, tvärtom, ger energi och ökar aptiten..
  5. Helt vita gardiner tenderar att ge en luftig känsla, så det är bäst att para dem med en mängd olika färgade finish, tryck eller tillbehör..

Materialet måste vara tillräckligt starkt, eftersom ljusa och mjuka tyger är mer mottagliga för rivning med frekvent dragning och eventuellt klämning eller klämning på balkongdörren.

Gardiner för köket med balkong (video)

Gardinmaterial för köket med balkong: tyll, slöjor, linne

För att dekorera ett köksfönster med en balkongdörr används som regel inte tunga täta tyger, liksom för tunna muslinmaterial..

Valet av tyg påverkas huvudsakligen av den valda designen av gardiner, kökets designlösning, samt kraven på slitstyrka, motståndskraft mot utsläpp, blekning i solen, stora temperaturfall, icke-smutsig etc..

Med hjälp av gardiner för ett kök med balkong kan du visuellt öka eller minska utrymmet, allt beror på kökets storlek och dina individuella preferenser Med hjälp av gardiner för ett kök med balkong kan du visuellt öka eller minska utrymmet, allt beror på kökets storlek och dina individuella preferenser

Under mycket lång tid hölls mode för naturmaterial.:

  • Linné;
  • Bambu;
  • Chintz osv.

Nyligen ges fler och fler preferenser till naturliga tyger med införande av konstgjorda trådar, vilket förbättrar tyget..

Oftast används tyll, slöja, organza, linne, satin, häftklammer etc. för att göra gardiner..

Design av gardiner för köket med balkong

För närvarande erbjuder butikerna ett bra urval av färdiga gardiner, inklusive gardiner för köket med balkong..

Samtidigt finns det inga problem och om du vill skapa din egen unika design, ge din fantasi och extraordinärt tänkande fria tyglar.

Specialiserade salonger erbjuder ett stort urval av olika gardintyger och tillbehör, och kompetenta designers och professionella sömmerskor hjälper till att genomföra planen..

En viktig regel för att välja gardiner för köket är att inte överbelasta dem med olika dekorativa mönster, annars kommer de att se smaklösa ut En viktig regel för att välja gardiner för köket är att inte överbelasta dem med olika dekorativa mönster, annars kommer de att se smaklösa ut

Huvuddragen i designen av gardiner för ett kök med balkong är kombinationen av två delar i en stil..

För att dekorera en balkongdörr krävs en smalare och längre duk, medan köksfönstret är utformat med en bredare och som regel en kort gardin (precis ovanför fönsterbrädans nivå, vilket gör att den senare kan användas som en extra arbetsyta).

Ett mycket populärt alternativ för köksgardiner är rullgardiner, som kombinerar egenskaper som praktisk, låg kostnad och attraktiv design..

Fördelen med rullgardiner i ett kök med balkong är att de har en mycket enkel reglering av den lägre nivån, så att balkongdörren kan stängas helt och på fönstret kan gardinen delvis sänkas till en viss nivå.

När du väljer gardiner för köket är det viktigt att komma ihåg inte bara om deras funktionalitet utan också om design och kombination av färger. När du väljer gardiner för köket är det viktigt att komma ihåg inte bara om deras funktionalitet utan också om design och kombination av färger.

Ett annat, också populärt och bekvämt alternativ är horisontella persienner, i detta fall utförs justeringen av sänkhöjden lika enkelt som med rullgardiner. Dessutom är persienner lätta att rengöra utan att ens ta bort dem, och det är också bekvämt att använda dem för att justera mörkret..

Rullgardiner, liksom horisontella persienner, är försedda med separata dukar för fönstret och för balkongdörren, de är fästa antingen på den övre fönsterremsan eller i den övre fönsterslutningen. Samtidigt är det lämpligt att stänga den övre skiljeväggen, vilket kan göras mycket framgångsrikt med hjälp av en styv lambrequin eller en romersk persienn, fixerad omedelbart under vindrutans och dörröppningens utformning. tak, som kan hållas monterat under en längre tid, och vid behov sänkas, stänga helt fönster och dörröppning.

Andra alternativ för balkongdesign

Fönsteröppningen i kombination med balkongdörren kan helt dekoreras med romerska persienner, medan det är nödvändigt att tillhandahålla separata mekanismer för fönstret och för balkongdörren. Romerska persienner, för all sin praktiska och mångsidighet, ser mer invecklade ut än rullgardiner och persienner, de kan betona sofistikerad stil i köket, samtidigt har mode för dem inte passerat på ganska lång tid.

Design och utseende av gardiner för ett kök med balkong kan kombineras med olika typer av tyg Design och utseende av gardiner för ett kök med balkong kan kombineras med olika typer av tyg

Ett annat bra designalternativ för en balkongdörr i kombination med ett köksfönster är vertikala persienner med två separata mekanismer för balkongdörren och för fönstret..

Den smala delen av persiennerna som täcker balkongdörren kan hållas monterad eller helt enkelt knytas med ett grepp ungefär halvvägs upp i höjden. I båda fallen kommer vertikala persienner att se vackra och snygga ut.

Den klassiska versionen av genomskinliga gardiner, uppdelade vid skärmfönstret mellan fönstret och balkongdörren, förblir relevant i detta fall. Gardins smala dörrdel kan också monteras för enkelhets skull med en grepp.

Med en stor köksyta, liksom i fallet när köket kombineras med vardagsrummet, är det vettigt att börja med så utsökta designalternativ för gardiner som franska (med mjuka horisontella draperier) eller österrikiska (ljus, dras från botten), naturligtvis, om det kommer att kombineras med rummets övergripande designkoncept.

Design av gardiner för köket (video)

En nyhet de senaste åren, och 2018, är gardintrådar som enkelt kan delas upp i separata sektioner var som helst längs hela bredden.

Gardiner för köket med balkong (foto)