Stilfulde rullegardiner til forskellige interiørstilarter

Moderne rullegardiner vil være en glimrende erstatning for konventionelle gardiner. Moderne rullegardiner vil være en glimrende erstatning for konventionelle gardiner Dens design ser sådan ud: en klud af stof, der er fastgjort på et bestemt skærm, og som et resultat lukker hele vinduesåbningen. Dette gardin kan fastgøres i enhver højde, og hvis det er nødvendigt, er det let at sno dem til en rulle, som bliver praktisk talt usynlig..

Hvad er rullegardiner: kombinationer i interiøret

Hvis typen af ​​rullegardiner er ganske klar, er funktionsprincippet lige så enkelt, det er undertiden uklart i hvilket bestemt interiør de kan passe. Hvor de vil se passende ud, og hvor de ikke vil, med hvad de vil blive kombineret osv.

Beskedne og korte gardiner er karakteristiske for Provence -stilen. Beskedne og korte gardiner er karakteristiske for Provence -stilen.

Et par designtip til rullegardiner i forskellige interiører:

 1. Øko-stil og etnicitet. Disse er stilarter, der fremmer alt naturligt, selvfølgelig vælges roll gardiner også til vinduer i sådanne lejligheder i samme ånd, nemlig fra følgende materialer – chintz, linned, bomuld. Disse er tekstiler med moderat tæthed, der har standard eller dimont lystransmission..
 2. Provence. For provencalsk, især for russisk provencalsk (og det er snarere sådan en underart af landet), er rullegardiner ikke så karakteristiske. Mange er forvirrede over afvisningen af ​​standard lette gardiner. Men faktum er, at rullegardiner til vinduer forbløffende kombineres med lyse tylgardiner eller organzagardiner. Foretrukne provencalske blomstermotiver er naturligvis velkomne.
 3. Moderne stil (urban). I stuen med en stor hjemmebiograf kan du hænge rullegardiner i mørklægningsmateriale. I dette tilfælde er dette ikke kun en dekoration af rummet, men også en praktisk mørkning..
 4. Klassisk stil. I dette tilfælde skal du vælge gardiner lavet af temmelig tykt stof; neutrale bambusgardiner er en god mulighed. Hvis interiøret er i pastelfarver, er dette den bedste løsning.

Og selv for disse stilarter (og ikke alle er angivet), er det klart, at der er gardiner til hver. Da de er ret strenge, lakoniske, hjælper det dem med at organisere rummet, hvilket har en gavnlig effekt på den psykologiske opfattelse af rummet.. 

Rollegardiner i køkkenet: hvilken mulighed er bedre

Og til køkkenvinduer er rullegardiner en god mulighed. En advarsel – de skal være lavet af et stof kaldet “skærm”, det vil sige ikke -brændbare fibre. Dette valg dikteres af sikkerhedsforanstaltninger, stoffet er behandlet med imprægnering, hvilket øger fugtbestandigheden og varmebestandigheden af ​​materialet.

For et lille værelse er gardiner i lyse nuancer velegnede. For et lille værelse er gardiner i lyse nuancer velegnede.

Valget af rullegardiner til køkkendesign:

 • Hvis du har flere metalliske elementer i dit køkken (køleskab, headset eller dele af det), kan du hente rullegardiner i en rolig grå farve med hvid, som computer primitive farver..
 • I køkkenet med en lys farve, for eksempel rød, skal du tage gardiner spækket med den samme røde, men med en lysere hovedbaggrund..
 • I et lyst køkken kan du tage lyse gardiner med et behageligt naturligt mønster, for eksempel ikke meget lyse, men ikke meget sjældne blomsterblade.
 • Du kan også købe meget lyse rullegardiner med billedet af store frugter, bær, produkter, mens køkkenet selv skal være i meget rolige farver med almindelige vægge.
 • Stribede gardiner er gode til ikke meget høje vinduer og følgelig til ikke meget høje køkkener.

Gardiner med et gastronomisk tryk ser altid seje, sjove og muntre ud.

Rullegardiner til plastvinduer i en fashionabel skandinavisk stil

Den skandinaviske stil i interiøret er ubetinget korthed, enkelhed og perfektion af former, brug af naturlige materialer, komfort, funktionalitet. Ganske ofte i lignende interiører kan du se de samme rullegardiner..

Skandinaviske gardiner er ikke i stand til helt at skygge rummet: under alle omstændigheder vil det blive belyst Skandinaviske gardiner er ikke i stand til helt at skygge rummet: under alle omstændigheder vil det blive belyst

Ofte er det lærreder lavet af ikke særlig tykt stof, muligvis gennemskinnelige. Da Scandi -stilen byder hvid velkommen, er gardiner i denne farve et meget almindeligt element. Deres funktion er at dæmpe lysstrømmen og bevare den dominerende skala, atmosfæren med frostig friskhed..

Mørke gardiner er mindre almindelige, men det vil også sige, at kedeligt hvidt er utroligt interessant spillet op af skandinaviske designere.

For eksempel: i midten af ​​stuen, på et lille sofabord, er der en vase med høje lyse glatte kviste – indretning. Og på vinduet er der lette rullegardiner, muligvis linned, hvorpå lignende stænger efterlignes enten i et mønster eller i en slags overliggende elementer.

Er det muligt at lave en mini-rulle med egne hænder

Absolut, det er muligt, med hvad – det er ikke så skræmmende, som det umiddelbart ser ud til af en eller anden grund.

Lad os sige, at du allerede har besluttet stoffet, så er det tid til at begynde at måle. Tag en måling af vinduesåbningen under hensyntagen til monteringsmetoden. Og du kan montere den på karmen, på gesimsen eller i selve åbningen af ​​vinduerne.

Hvis du vil diversificere interiøret, kan du sy gardiner af stof med blomstermønstre eller andre mønstre Hvis du vil diversificere interiøret, kan du sy gardiner af stof med blomstermønstre eller andre mønstre

Ydermere ser processen med at oprette gardiner sådan ud:

 1. Til de resulterende dimensioner tilføjes to og en halv centimeter for kvoter i bredden, femten centimeter i længden for kvoter og såkaldte lommer.
 2. Dernæst skal du skære to lærreder ud – til forsiden og til den forkerte side. Du kan bruge et stof, eller du kan bruge et andet.
 3. Fold stoffet ansigt til ansigt og sy det (opmærksomhed!) På tre sider fra den forkerte side.
 4. Derefter vendes stoffet med vrangen ud og den resterende side sys. Stryg sømmene.

Hvis vinduet for eksempel er stort, og to striber skal sys i midten, så skal sømmen falde præcist på rammebindingen. Dette vil gøre det mindre synligt..

Og så kommer fastgørelsen af ​​rullegardinet til vinduet.

Sådan sys rullegardiner med dine egne hænder (video)

Sådan hænger du et rullegardin på et vindue

Hvis du vil montere den på gesimsen, skal du sy to lommer på gardinet – til vægtskinnen og til gesimsstangen. Plastringe sys ovenpå fra begge sider. På siderne af vinduet skrues krogerne ovenpå. Endvidere kan gardinet hænges og løftemekanismen justeres.

Inden du hænger gardinerne, skal du vedhæfte dem til vinduet og sammenligne parametrene for gardinerne og vinduesåbningen Inden gardinerne hænges, skal du fastgøre dem til vinduet og sammenligne parametrene for gardinerne og vinduesåbningen

For at gøre dette skal du tage to snore, en tre gange størrelsen på den færdige gardinmodel, de tre andre gardinlængder og -bredde. Og bind enden af ​​den første ledning til krogen, før den gennem bunden af ​​gardinet, før den gennem ringen. Den anden ledning er fastgjort på samme måde. Saml snore og fastgør.

Når du fastgør til en stang, skal du lave selve stangen, som vil blive fastgjort ovenfra i vinduesåbningen eller til karmen. Strålen kan pakkes ind i en klud.

Rullegardiner: udskiftning og installation (video)

Rullegardiner er en god mulighed for dem, der ønsker både moderne vinduesindretning og stilfuld, ikke prætentiøs. Dette vil forene både konservative og de husstande, der ønsker nye løsninger. Sådanne gardiner tjener i lang tid, de kræver ikke særlig pleje, hvilket kun øger deres fordele.

Har et godt valg!

Eksempler på rullegardiner (foto)