Stickade gardiner för köket – lambrequins, gardiner, gardiner -café

Är det nödvändigt att köpa färdiga gardiner – tyll eller organza, till exempel för att dekorera köksutrymmet? Stickade gardiner är långt ifrån en nyhet, eftersom våra gammelmormödrar visste hur de skulle sticka för köket, inte bara dukar och servetter, utan också vackra fönster- och dörrgardiner. Idag är denna ovanliga designmetod oförtjänt glömd, men låt oss titta på den på ett nytt sätt. Faktum är att just nu stilarna i Provence, shabby chic, country, Scandinavian country, rustic och Russian blir allt populärare, och därför kan stickade gardiner bli ett verkligt interiörmästerverk, original och distinkt.

Stickade gardiner i insidan

Och om du, förutom gardiner, även stickar servetter, dukar och stolskydd får du ett köksset i samma stil.

Stickat köksset

Gardiner, gardiner -café, lambrequins – om färg och mönster

Stickade gardiner i köket kräver verkligen känslig vård. Men designmässigt är en sådan produkt den bästa lösningen för rum i rustik stil, där textilernas naturlighet och känslan av att allt i huset är gjort, anslutet och sytt för hand är viktigt..

Gardiner i Provence eller lantlig stil ska inte vara för frodiga. Men deras huvudsakliga dekoration är ett blom- eller växtmotiv, lantliga pastorala bilder eller utsmyckade mönster..

Stickade gardiner i det inre av köket

Stickade gardiner i stil med Provence, country och shabby chic

När det gäller färgen är pärla, grädde, mjölk, vit och andra ljusa nyanser det bästa valet. Tillåtet i stil med Provence och blå, lila, rosa, blå, olivtoner, men inte ljusa, men dämpade.

Lantliga stickade gardiner

Blå och ljusblå gardiner i Provence -stil

Antikens atmosfär kommer att förmedlas mycket exakt om du väljer scheman med stora mönster – fjärilar, växter, blommande blommor.

Snövit stickade gardiner är också bra för köket – de gör utrymmet ljusare, perfekt och festligt. Förresten, i rustika stilar i små kök kan du använda både raka dukar till fönsterbrädan och gardiner i “café” -stil eller lakoniska korta lambrequins.

Stickade gardiner-café

Stickade gardiner-café

Stickade gardiner-café

Stickad lambrequin

Stickad lambrequin kan kombineras med gardiner eller tyll.

Stickad lambrequin med gardiner

Om vi ​​pratar om ett rymligt rum, så kan du virka ett riktigt volymetriskt mästerverk – experiment med färg, längd och textur kommer att vara lämpligt här..

Du kan sticka inte bara gardiner med egna händer, men sådana hållare och dekorationer för dem.

Stickad gardinhållare och dekoridéer

Stickade gardinhållare Idéer

Stickade gardinhållare Idéer

Gardinstickningstekniker

För att göra gardiner för köket behöver du lämpliga scheman – den dekorativa effekten av användningen av den färdiga produkten beror på dem. Men innan du väljer dem måste du mäta fönsteröppningen och välja en lämplig virkningsteknik. Det finns totalt 4 sådana tekniker:

  1. Loin – i detta fall utförs duken som en omväxling av tomma och fulla celler (kolumner / luftöglor). En sådan gardin kan tillverkas i ett stycke eller från separata element. Tekniken är mycket vanlig, den låter dig sticka utan mönster..

Gardiner - filéstickning

Och här är några fler idéer för stickade cafégardiner, lambrequins och gardiner för hyllor som du kan sticka med egna händer med filtstickningstekniken.

Stickade gardiner idéer - filéstickning

Stickade gardiner idéer - filéstickning

Stickade gardiner idéer - filéstickning

Stickade gardiner idéer - filéstickning

Stickade gardiner idéer - filéstickning

Stickade gardiner idéer - filéstickning

Stickade gardiner idéer - filéstickning

  1. Brugge (Vologda -spets) – virkade spetsar är en kombination av ränder, bakgrundsnät och dekorativa motiv. Flätan här är gjord med öppet eller tätt, med en vanlig dubbel virkning, och basen kan kompletteras med helt andra motiv. Det visar sig en mycket effektiv imitation av spetsar, vävda på spolar.

Stickade gardiner - Brygge teknik

Lambrequins och gardiner-café, virkade i Brygge teknik.

Stickade gardiner - Brygge teknik

  1. Irländska spetsmönster är en magnifik kombination av olika element – löv, blommor, placerade på ett nätmaterial som fyller luckorna. Sådant gör-det-själv-arbete kräver skapande av en preliminär skiss och mönster. Mönstret hjälper till att beräkna antalet nödvändiga element och deras placering på den färdiga produkten.

Stickade gardinidéer - irländsk spets

Stickade gardinidéer - irländsk spets

Stickade gardinidéer - irländsk spets

Stickade gardinidéer - irländsk spets

  1. Brumstick (peruansk teknik) innebär virkning och en mycket tjock sticknål. Ibland används en linjal eller penna istället. Med en tjock sticknål görs separata rader-bågar, mellan vilka andra virkade mönster placeras.

Stickade gardiner - kvaststick teknik

Men hur kan du sticka originalgardiner för köket i ljusa färger med dina egna händer.

DIY stickade gardiner

DIY stickade gardiner

DIY stickade gardiner

DIY stickade gardiner

Istället för blommor kan det finnas snöflingor och till och med stickade servetter.

Gardiner för köket från stickade servetter

Stickade gardiner från snöflingor

Grundläggande rekommendationer

Gör-det-själv-virkning innebär att du väljer rätt tråd och verktyg. Tråden väljs utifrån antal, tjocklek och typ av krok. Ju högre densitet den valda tråden är, desto tjockare ska kroken vara..

Om du bestämmer dig för att dekorera köket med gardiner av voluminös ull, väljs plastverktyg för stickning. Om bomull eller linne väljs som material, väljer verktygen metall.

Du kan välja olika mönster och typer av trådar – så att dina handgjorda produkter visar sig vara unika..

För att virka vackra gardiner i köket måste du börja med att göra en liten bit – till exempel en kvadrat med en sida på 10 cm. Tvätta och stryk provet och bestäm sedan om den resulterande stickningstätheten passar dig.

Därefter mäts höjden på fönsteröppningen och längden på köks gesimsen, produkten stickas i enlighet med den valda tekniken.

Det färdiga tyget tvättas – här är det viktigt att helt följa rekommendationerna från trådtillverkarna.

Den färdiga och tvättade gardinen torkas till halvfuktigt tillstånd, varefter den stryks mycket noggrant – och en unik produkt kan hängas på gesimsen.

Metoder för att fästa stickade gardiner