Snygga gardiner för vardagsrummet: foton, idéer, inredningslösningar

Huvudkriteriet för att välja design av gardiner för hallen är det övergripande interiörkonceptet Huvudkriteriet för att välja design av gardiner för hallen är det allmänna interiörkonceptet. Textilier är kanske den viktigaste faktorn för att skapa mys i rummet. Överkast, kast, kuddar, bordsdukar och naturligtvis gardiner för ditt vardagsrum avgör hur rummet kommer att uppfattas. Valet av gardiner, om du verkligen tar det på allvar, påverkas av flera faktorer samtidigt. Dessa är funktionerna i belysningen i rummet och interiörets stil och vardagsrummets storlek och närvaro / frånvaro av en textilensemble (till exempel gardiner / duk).

Vardagsrumsgardiner: klassiska

Detta är den mest populära typen av gardiner. Klassikerna är bra eftersom de kommer att vara lämpliga överallt: i ett trähus och i en modern lägenhet och i en liten Chrusjtjov och i en studiolägenhet.

Den klassiska designen av gardiner för vardagsrummet är mjuka textilier och horisontella vågor. Ett sådant draperi ser mjukt, bekvämt ut, samtidigt som det är strikt och lakoniskt. Inga entydiga accenter, utan fusion med andra inre element till en harmonisk bild.

Vackra färdiga gardiner för vardagsrummet i klassisk stil innebär alltid vågor, bara tyget och variationerna av fästelement ändrades Vackra färdiga gardiner för vardagsrummet i klassisk stil innebär alltid vågor, bara tyget och variationerna av fästelement ändras

Monteringsalternativ för klassiska gardiner:

 • Looped. Gångjärn kan vara tyg, metall, plast, trä. De ligger på botten av gardinen, tätt fixerade till gesimsen.
 • Kuliskovoye. Vid gardinens botten finns den så kallade dragsko, där duken skrivs direkt på baguettnålen.
 • Spets. Gardinen är fäst på gesimsen med dekorativa snören.
 • Lambrequin. En smal tygremsa (samma från vilken gardinerna sys) täcker platsen för fästning på gesimsen.
 • Luversnoe. En fästring – en hylsa är installerad i kanten av gardinbasen. I det här fallet skadas tyget inte, tätningen stänger spåret.

Alternativ för textilfäste beror på konfigurationen av fönsteröppningen Alternativ för textilfäste beror på konfigurationen av fönsteröppningen

När det gäller andra funktioner i vardagsrumsgardiner i klassisk stil är tyget av tyget också viktigt. Klassikern antar ett lätt, lågt tyg, genomskinligt och medvetet grovt, tungt. Ofta innebär designen av gardiner för vardagsrummet i den klassiska versionen krokar.

Gardiner för ett klassiskt vardagsrum: interiörförslag för alla smaker (video)

Design av vardagsrumsgardiner: populära lösningar

Du kan överväga flera av de mest populära alternativen idag. Oavsett om det är i ett trähus eller i en lägenhet, ser en uppsättning gardiner vackert ut. När samma stil ses från flera rum. För många är en sådan lösning oacceptabel: i vardagsrummet har jag romerska gardiner, i köket – japanskt och över balkongdörren finns gardiner med orientaliska mönster.

Varje kit är bra eftersom det inte finns denna dåliga smak, som många har bråttom att kalla eklekticism Varje kit är bra eftersom det inte finns denna dåliga smak, som många har bråttom att kalla eklekticism

Romerska (romanska) gardiner

Detta är en platt tygduk som samlas nedifrån och upp för att bilda jämna horisontella veck. Strukturen består av själva duken med horisontella stavar och vikter inuti, samt en infästningstak. Romerska nyanser är oftare utrustade med en repmekanism. Romerska persienner kommer harmoniskt att se in i art deco, etno, högteknologi och country. Naturligtvis kommer romerska gardiner i etno-stil med tyg, textur, mönster att skilja sig från sina “kollegor” i högteknologisk stil. Romerska nyanser kompletteras ofta med tyll. Inte den bästa inredningen för ett fönster med balkongdörr.

Romerska gardiner med tyll - den mest harmoniska kombinationen för vardagsrummet i mjuka färger Romerska gardiner med tyll – den mest harmoniska kombinationen för vardagsrummet i mjuka färger

3d gardiner

Vackert, originellt, framkant. De har ett annat namn – fotogardiner, eftersom en fotografisk bild appliceras på deras yta. 3D -bilden appliceras på tyget genom UV -utskrift, vilket ger en bestående bild som inte är rädd för den ljusa solen. 3D -gardiner liknar vanliga gardiner, men ritningen, mönstret på dem, texturen ser ljusare, tydligare och mer intressant ut. Utformningen av gardiner för vardagsrummet med en sådan fotoutskrift är så mångsidig att utskrift till och med appliceras på gardiner med en uttalad konsistens och ett befintligt mönster. Nyligen är 3D -fotogardiner med reproduktioner av klassiska dukar på modet.

Set med tre lager - en klassisk lösning i modern stil Set med tre lager – en klassisk lösning i modern stil

Art Nouveau gardiner

Moderna gardiner kännetecknas av asymmetri, lager, färgarrangemang och utsmyckade mönster. Det är bra att köpa en uppsättning moderna gardiner: vissa för vardagsrummet, andra för sovrummet. Uppsättningen betyder inte att dessa kommer att vara samma gardiner. Mönstren kan vara olika, men tyget liknar, färgerna är lika och dekorativa element är nästan desamma. Art nouveau -stil välkomnar en uppsättning av tre gardiner – rena gardiner och ett par gardiner, vars tyg är tätare.

Hur man väljer gardiner för vardagsrummet (video)

Idéer till gardiner i vardagsrummet

För tillverkning av gardiner kan du skicka in dina mönster. Eller hitta färdiga mönster på Internet, som du kan använda för att sy vackra gardiner. Ofta kan ägarna inte hitta gardiner för ett fönster med balkongdörr. Du vill inte ha för tunga gardiner, men en lätt gardin kan se gles ut. Därför måste du titta på mönstren för just det här alternativet. Balkongen kan förresten inredas i samma stil..

Tänk också på följande när du väljer gardiner för ett fönster med balkongdörr:

 • Att öppna balkongdörren borde inte vara ett problem, dra-gardinen ska inte störa någonting;
 • Asymmetri är ett vanligt alternativ för en balkongdörr;
 • Om det finns ett separat rum bakom dörren med sin egen ljusreglering spelar gardinernas densitet ingen roll alls.

Fackets mångsidighet låter dig förkroppsliga de mest oväntade designlösningarna Fackets mångsidighet låter dig förkroppsliga de mest oväntade designlösningarna

Olika idéer dyker upp, tittar igenom lämpliga mönster, försöker sy gardiner själv eller beställer dem från mästarna. Individualitet är välkommen idag.

Jag skulle också vilja notera idéerna för gardiner i ett trähus. Det finns många alternativ här, det är värt att bara lista de mest populära. I ett trähus kan inredning vara blommiga gardiner på öljetter, gardiner med en hård lambrequin, gardiner i kaffe och chokladfärger. Gardiner i Provence-stil föredras alltmer i ett trähus..

Gardiner i Provence -stil för vardagsrummet

Gardiner i Provence-stil skapar en speciell komfort i huset. Både i ett trähus och i en liten lägenhet kan du använda idéerna från Provence.

Provence själv är indelad i flera stilar, men dess främsta egenskap är önskan om perfekt enkelhet, naturlighet, okomplicerad inredning och komfort. Provence själv är indelad i flera stilar, men dess främsta egenskap är önskan om perfekt enkelhet, naturlighet, okomplicerad inredning och komfort.

Gardiner i Provence -stil är:

 • Användning av naturliga tyger av valfri densitet;
 • Användning av blommotryck;
 • Attraktion av spetstyger;
 • Kombination av gardiner med andra textilelement;
 • Brist på pompa, enkelhet med en liten dekorativ effekt.

Vardagsrum i Provence -stil: exempel på textildesign (video)

Med hjälp av några idéer blir det lättare för dig att välja dina idealiska gardiner, som inte bara kommer att dekorera vardagsrummet utan också göra hela ditt hem mer bekvämt och varmt. God smak, relevans, personlighet – och valet kommer att bli framgångsrikt!

Design av gardiner för vardagsrummet (foto)