Snygga gardiner: 10 riktningar för ditt val

Interiörtextilier har stor betydelse. Valet av gardiner är en av de viktigaste punkterna vid design Interiörtextilier har stor betydelse. Valet av gardiner är en av de viktigaste punkterna i designen Det viktigaste attributet för alla hem är naturligtvis gardiner. Nu finns det många av deras sorter, och samma sort finns i prispolicyn för denna interiörprodukt. Därför blir det idag inga problem att välja det perfekta alternativet..

Gardiner är hjälpare i varje hem

Snygga gardiner förtjänar att vara en av de viktigaste delarna av den övergripande interiören och hjälpa till att uttrycka ägarnas individuella preferenser. Det är viktigt att deras ansökan kompletterar bilden av ett mysigt och bekvämt hem. Men utöver detta är det värt att komma ihåg om huvuddragen i alla typer av gardiner – skydd mot solens störande ljus, samt förhindra drag och vind..

Om gardinens tyg är tätt, fungerar det till viss del även som ljudisolering mot yttre buller. Om gardinens tyg är tätt, fungerar det till viss del även som ljudisolering mot yttre buller.

Så, när en person vill kombinera den allmänna interiören till en stil, är det utformningen av fönstergardinerna som hjälper till att uppnå önskad effekt. Förresten, det finns specialutbildade människor – designers som har utvecklat speciella stilar. Det kan vara kinesiska gardiner, eller helt andra gardiner i nautisk stil. Men genom att tillhandahålla sina tjänster skapar sådana specialister snabbt en unik och vacker interiör..

För att korrekt bestämma gardinens stil, ta hänsyn till formen och den totala storleken på själva fönstret, hur rummet belyses från gatan och vilken del av huset det tillhör (sovrum, kök eller barnkammare) För att korrekt bestämma gardinens stil, ta hänsyn till formen och den totala storleken på själva fönstret, hur rummet belyses från gatan och vilken del av huset det tillhör (sovrum, kök eller barnkammare)

Om det finns ett behov av att dekorera fönster i rum med tyger måste du först bestämma vilken stil som passar bäst för andra..

Hur man väljer snygga gardiner (videoråd)

Gardinstilar: hur man väljer det bästa alternativet

Innan du väljer det alternativ du vill rekommendera att du bekantar dig med de befintliga stilarna..

Så det finns gardinstilar:

  1. Shabby chic. För denna stil antas övervägande av möbler i rummet, som är artificiellt åldrad, det vill säga det ser ut som antikt. Shabby chic gardiner, tvärtom, bör sys av dyra och eleganta tyger. Det är detta dekorattribut som först lockar uppmärksamhet..
  2. Gardiner i marin stil. Det förutsätter närvaro av täta, blå toner av tyg, som kompletteras med snövit tyll. Nätet som kastas över gesimsen och stora halvcirkelformade veck förmedlar mycket bra designen.
  3. Skandinaviska. Denna typ innebär användning av tunna och genomskinliga gardiner från olika tyger (linne, bomull eller siden). Det är viktigt att genom att fokusera på den skandinaviska stilen, mjukas rummets geometri och den överdrivna pompa av tunga tyger blir oacceptabel..
  4. Orientalisk. Det kännetecknas av blandningen av två olika designstilar. Till exempel kombineras kinesiska gardiner med japanska gardiner. Nu är denna stil mest efterfrågad. Detta orientaliska tema kommer att bidra till att skapa en idealisk och tyst värld som ger en tillflykt från liv och rörelse i ditt eget hem..
  5. Klassisk. Det är viktigt att i klassisk stil antas att en viss typ av tyg används inte bara för att dekorera fönster, det är vanligt här att stoppa möbler med det och skapa en övergripande bild av dekorationen i rummet.
  6. Venetianska. Denna stil är att föredra för köket, eftersom den största skillnaden är den öppna tröskeln. Det är de venetianska designanteckningarna som lägger till lätthet och högtidlighet i det övergripande interiören..
  7. Art déco. Den kombinerar flera designriktningar (klassiska, asymmetriska eller moderna), och detta låter dig kombinera helt olika stilar. För dem som inte är rädda för att experimentera passar art deco bäst.
  8. Egyptisk. För fans av lyxen i antika civilisationer, där det finns lugn storhet, tydlig fullständighet av former, och det finns också majestätiska skulpturer, kommer egyptiska gardiner att vara ett idealiskt alternativ.
  9. Spanska. Om interiören domineras av spanska anteckningar behöver du korrekt utvalda gardiner för att slutföra temat. Dessutom syr “kläder” till fönster med användning av endast naturliga tyger, med glödande och vackra färger.

Denna inredning i chaletstil domineras av renässansen. Gardiner i chaletstil skiljer sig nödvändigtvis av naturliga tyger, helst omålade färger, där det inte finns några mönster och prydnader Denna inredning i chaletstil domineras av renässansen. Gardiner i chaletstil skiljer sig nödvändigtvis av naturliga tyger, helst omålade färger, där det inte finns några mönster och prydnader

Dessa är inte alla stilistiska riktningar för textilinredning. Rustik stil eller lantlig stil är allmänt populär för att dekorera köksfönster, och till exempel är högteknologisk stil acceptabelt i alla rum. Gardiner i Provence-stil sammanflätas sömlöst med shabby chic, medan utsökta viktorianska gardiner är en kombination av rokoko, gotik och klassiker.

Gardiner i interiören: designtips (video)

DIY kinesiska gardiner

Kinesiska gardiner är det bästa alternativet för dem som föredrar minimalism i huset och inte gillar överdriven pomp. Förresten, idag är sådana gardiner de mest efterfrågade och populära bland konsumenterna..

Ett rakt snitt av duken, beräknat enligt fönstrets bredd, som stiger och även sänks manuellt - det här är kinesiska gardiner Ett rakt snitt av duken, beräknat enligt fönstrets bredd, som stiger och även sänks manuellt – det här är kinesiska gardiner

Hemma är det ganska enkelt att sy kinesiska gardiner själv. För att göra detta måste du välja ett tyg för tillverkning av gardiner och specialband. Banden kommer att hålla duken på önskad höjd.

Fans av detta tema, det finns inget behov av att dessutom dekorera fönstren med gardiner, eftersom tunn tyll bara kommer att störa. Så den förberedda gardinen är fixerad till fönsteröppningen, den nödvändiga längden på duken finns kvar och resten av gardinen är bunden med band.

Äkta kinesiska gardiner är gjorda av genomskinliga tyger, ibland med mönster och hieroglyfer applicerade. Eller så kan det vara vintage tyger som ger rummet ett elegant och dyrt utseende. Äkta kinesiska gardiner är gjorda av genomskinliga tyger, ibland med mönster och hieroglyfer applicerade. Eller så kan det vara vintage tyger som ger rummet ett elegant och dyrt utseende.

Gardinens botten kan bindas upp med mjuka veck eller vridas i en rulle, medan fönstret öppnas, beroende på individuella preferenser.

Roman blind: värdighet i inredningen (video)

Gardiner i rysk stil

Alla gardinstilar har sina fans. Bland de mest populära idag är stilen, vars tema beskriver den ryska kojan.

Naturliga och enkla tyger, som påminner om en hemspunnen gardin, passar bäst för att dekorera fönster i rysk stil. Naturliga och enkla tyger, som påminner om en hemspunnen gardin, passar bäst för att dekorera fönster i rysk stil.

Det rekommenderas att välja chintz med små färgade mönster eller handbroderade figurer på tyger. Det kan vara människor, djur eller växter..

Smidesridå anses vara det viktigaste attributet för detta tema. Detta hemdesignelement skiljer vardagsrummet från köket. Dessutom kan en sådan duk användas för att dekorera både fönster och dörröppningar..

För älskare av rysk design i huset är korta gardiner idealiska, där temat observeras med hjälp av spetsar och broderier.

Rustik stil: gardiner för köket (video)

När du väljer gardiner för ditt hem, var noga med att överväga hela designen av rummet. Bara genom att följa denna regel kan du uppnå ett utmärkt resultat och skapa en unik inredning..

Design av snygga gardiner i inredningen (foto)