Snygg lambrequin: foto, design och valfria funktioner

För att göra fönstret mer attraktivt används kombinationer av olika typer av lambrequins. För att göra fönstret mer attraktivt används kombinationer av olika typer av lambrequin.Lambrequin är en smal tyglist som fästs på gardinstången. Ursprungligen behövdes inte lambrequins för gardiner, utan bara för att dölja den fula delen av väggen mellan fönsteröppningen och taket.

Lambrequins på fönstren

Du kan överväga vilka typer av lambrequins som oftast finns i fönsterinredning.

Lambrequin med dekorativa element är ganska extravagant i sin prestanda Lambrequin med dekorativa element är ganska extravagant i sin prestanda

Typer av lambrequins för fönster:

 • Klassisk. Det är en smal remsa av tyg, som samlas i veck med en gardintape. För, hur den nedre kanten är dekorerad, det beror på vilken typ av lambrequin som kommer att vara – vågig, rak eller välvd. Fotot visar speciellt att den klassiska lambrequin är ett bra sätt att dölja defekter i gesimsen eller fönsterlutningen..
 • Hård. Denna lambrequin håller formen perfekt. Gardiner med sådana lambrequiner ser majestätiska, omfattande ut. För en sådan lambrequin används ett speciellt tätt tyg. En liknande lambrequin på fönstren ser majestätisk ut.
 • Lambrequin med dekorativa inneslutningar. Sådana modeller har inga som helst enkla element som chillformar, swags, slipsar, perekidy, jabots. Gardiner med dekorativa lambrequins låter dig skapa en ganska extravagant gardinkomposition.
 • Kombinerad. Av namnet är det tydligt vilken typ av gardiner som döljs bakom ett sådant ord. Till exempel, genom hålen i samma styva lambrequin dras tygremsor, samlade i veck på gardinerna. Att döma av fotot kan vi säga att sådana gardiner med lambrequins skapas av designers som särskilt komplexa modeller. Det vill säga, det är inte alltid möjligt att köpa färdiga liknande lambrequins med veck och komplex inredning..

Hård lambrequin kombineras ofta med andra typer av inredning Hård lambrequin kombineras ofta med andra typer av inredning

Typen av lambrequin avgör inte bara fönstrenas utseende, utan också hur du ser dina gardiner i allmänhet och slutligen i vilken stil ditt rum är inrett.

Vad är lambrequins (video)

Lambrequins för gardiner

Om du blev inspirerad av ett foto av komplexa lambrequins, fråga vilken typ av inredning som ingår i dem och om dessa element är lämpliga för ditt fönster.

Swag är ett av de vanligaste elementen i komplex inredning i en lambrequin Swag är ett av de vanligaste elementen i komplex inredning i en lambrequin Om du är uppmärksam på tygdelen av lambrequin kännetecknas jaboten av vertikala veck Om du är uppmärksam på tygdelen av lambrequin utmärks jaboten av vertikala veck

Delar av komplex inredning:

 • Bylte. Detta är en halvcirkel med veck, ett av de mest välbekanta elementen i en lambrequin. På vilket foto som helst kan du se en liknande modell av gardiner. Det kan bara finnas två swags, men det vanligaste alternativet är tre. Färdiga gardiner antar exakt lika många swags.
 • Jabot. Detta är ett asymmetriskt lambrequin -element. Den kännetecknas av vertikala veck, en sned bottenkant och är oftare placerad på sidan av fönstret. Två jaboter är den vanligaste kombinationen.
 • Crossover. Om du kastar en remsa lambrequin över gesimsen får du ett element som liknar en swag. Korsningen ser bra ut på en rörformad taklist. På bilden kan du tydligt se exakt hur det ser ut..
 • Slips. I detta fall är vikarna inte placerade längs takfoten, utan en vikning framför den andra. Det vill säga att produkten blir smal.

Du bör inte ta en lambrequin, där det finns två dekorativa element samtidigt, du kommer att få en sådan överbelastning. Välj en detalj, men den sötaste, som passar dina fönster eller fönster.

Lambrequin från resterna av tyg

Att sy gardiner med lambrequins från resterna av tyg är inte särskilt svårt. För nybörjare kan du försöka att inte köpa färdiga gardiner för köket, utan att sy sådana billiga gardiner med enkla lambrequins.

Crossover är en av de enklaste och tvetydiga typerna av dekor som utförs Crossover är en av de enklaste och tvetydiga typerna av dekor som utförs

För köksfönstret är snitt av tyget från vilket huvudridån sys lämpliga. Mönster, diagram, mönster finns i specialtidningar, och det finns många liknande beskrivningar på Internet. I huvudsak syr du en enkel remsa som kommer att ligga ovanför huvudridåerna. På bilden ser det väldigt söt ut, hemliknande och för köksfönster är det i allmänhet ett idealiskt alternativ..

Varför är dessa gardiner billiga? Ja, eftersom du inte behöver köpa tyg två gånger, använder du resterna från huvuddelen, och genom design får du en komplex gardin för köksfönstret. Trots allt är tyget för sådana lambrequins redan tillgängligt.

Gardiner med lambrequins

Vackra gardiner med lambrequins i rustik stil är alltid billiga gardiner som pryder ett eller två fönster i köket. Titta i fotogalleriet för antalet alternativ för sådana gardiner med lambrequins. Mysig fönsterdekoration, enkelhet, ljust, sött tygtryck. Det är inte bara snyggt utan också moderiktigt.

En slips är en speciell typ av inredning, ofta kombinerad med en slips. En slips är en speciell typ av inredning, ofta kombinerad med en slips.

Och även rustika gardiner med sådana lambrequins är:

 • En väg ut ur situationen om budgeten har gått åt till renovering av rummet och gardinerna behövs så billigt som möjligt;
 • Om du behöver täcka någon osympatisk sida från ett fönster eller en vägg;
 • Om annan dekoration av rummet också är mysigt, billigt, blygsamma saker.

När det gäller färg är gröna toner av mycket olika djup nu relevanta, från turkos till smaragd.

Lambrequinpuffar från resterna av tyg (videomästarklass)

Lambrequin är en traditionell gardinbit som gör strukturen mer komplett och kan lysa upp några reparationsfel. Lambrequin kan köpas, och dess enkla version är lätt att sy själv. Tja, välj själv typen av lambrequin, som tur är finns det mycket att välja på.

Gör ditt fönster riktigt vackert!

Lambrequin design (foto)