Praktiske hængsler på gardiner: mesterklasse

Hængslerne på gardinerne er komfort, som du kan skabe med dine egne hænder. Hængslerne på gardinerne er hygge, som du kan skabe med dine egne hænder Ved hjælp af hængslerne kan gardinerne forlænges, forkortes eller skabe en usædvanlig indretning. Moderne tekstilproduktion tilbyder en bred vifte af gardiner og tekstiler til syning, men for nålekvinder og elskere af at skabe hjemmekomfort med egne hænder vil oprettelse af sløjfer på gardiner ikke kun gøre fritiden lysere, men også perfekt dekorere interiøret.

Sådan sys gardiner på hængsler med egne hænder

Inden selve processen startes, skal du forberede alt, hvad du har brug for.

For at sy gardiner på hængslerne med egne hænder har du brug for:

 1. Gardin stof;
 2. Symaskine;
 3. Tråde;
 4. Yderligere materialer, mønstre, tilbehør.

Inden du begynder at sy gardiner på hængslerne med dine egne hænder, skal du nøjagtigt måle størrelsen, bredden af ​​gardiner, henholdsvis vinduesåbninger og længden af ​​gardinet. For at gøre dette er det nødvendigt at tage højde for vinduets bredde, tilføje huller til det på venstre og højre side, hvis gardinet er solidt, eller huller på begge sider på begge lærreder, i tilfælde af at gardinet vil består af to lærreder. Hvis gardinerne er planlagt til at være med bølger, er det nødvendigt at beregne deres antal i henhold til vinduets bredde og allerede til den opnåede bredde, tilføj dybden af ​​hver bølge. Bredden på det fremtidige gardin er klar, produktets længde bestemmes af vinduet eller til gulvet under hensyntagen til sløjferne.

Bevæbnet med fantasi og de nødvendige materialer kan du begynde at lave gardinsløjfer Bevæbnet med fantasi og de nødvendige materialer kan du begynde at lave gardinsløjfer

Dernæst skal du beslutte om sløjferne, eller rettere om det materiale, de skal laves fra: stof, fletning eller tråd.

Derefter skal du beregne antallet af sløjfer, der holder gardinet på gesimsen og placere dem på forhænget først og markere disse steder med sæbe eller en blyant. Derefter begynder vi at sy løkkerne. Stofsløjfer er den mest almindelige model. For at gøre dette har du brug for en fletning og strimler af stof i bredden, der harmonisk passer til gardinet, dets farve, mønster osv. En strimmel stof foldes indad på begge sider, en fletning påføres midten og sys i midten langs hele strimlens længde. Det resulterende stykke stof er forbundet i enderne til bunden og påført gardinet, hvorved gardinet ligger oven på den resulterende sløjfe. Gardinet sys og fanger løkken. Sådanne sløjfer er de mest bekvemme i hverdagen, de holder gardinet godt, de er bekvemt placeret på gesimser og baguetter, de er godt vasket.

Sådan sys løkkerne på gardinerne efter mønsteret

For at sy løkkerne på gardinerne med egne hænder skal du vælge materialet til sløjferne. Dette kan være det samme stof, som gardinerne er syet af, men du kan bruge et andet materiale til at skabe kontrast. På stoffet skal du lave et løkkemønster ved hjælp af sæbe eller farveblyant. Den bedste mulighed for sløjfernes størrelse er 20 cm bred og 15 cm lang. Skær derefter det resulterende emne ud af stoffet, det vil være rektangulære rester af stof.

Ved hjælp af et mønster kan du oprette flotte knaphuller til gardiner. Ved hjælp af et mønster kan du oprette flotte knaphuller til gardiner.

Rektangulære klapper skal foldes i halve, højre side ind og syes langs kanten langs hele længden. Derefter vendes sløjferne ud til højre side og stryges, så sømmen er i midten. Derefter skal du sy eller overlejre stoffets to kanter. Den resulterende sløjfe foldes på midten, og kanterne sys til gardinet fra den forkerte side. For at gøre sløjferne multifunktionelle kan de fastgøres til gardinet med velcro eller knapper, i stedet for at blive syet tæt til gardinet.

Luftsløjfe af tråde (video)

Mesterklasse: vi syr gardiner på hængslerne i køkkenet

Kravene til gardiner i køkkenet vil ikke være så høje som til stuen eller til gangen, så hver værtinde kan gå igennem en mesterklasse og mestre færdighederne ved at sy gardiner på hængsler med egne hænder.

Dette vil kræve:

 • Stof til gardiner langs bredden af ​​vinduesåbningen under hensyntagen til dybden af ​​bølgerne og en margen på 5-7 centimeter på hver side;
 • Tråde i gardinernes farve;
 • Saks;
 • Symaskine, men du kan også bruge dine hænder;
 • Nåle, farveblyant, en stang sæbe til ristning; 
 • Jern;
 • Målebånd;
 • Velcro eller knapper.

Hængselbeslagsteknologi er ret populær til køkkengardiner. Hængselbeslagsteknologi er ret populær til køkkengardiner.

Vinduet eller vinduerne i køkkener er som regel mindre end standardstørrelser, så stoffet skal være et vindue mindre. Efter at have nøjagtigt målt størrelsen på gardinerne i længde og bredde, skal de lægges ud på en flad overflade og markere stederne for bølgerne og fastgørelse af sløjferne. Ristning udføres, hvis gardinens kanter allerede er overlejret og klar til brug. Hvis kanterne på gardinstoffet ikke er færdige, skal de forberedes, før der påbegyndes arbejde med knaphullerne. Målinger for bølger og fastgørelsespunkter for sløjferne kan beregnes ved hjælp af et målebånd, så afstanden mellem sløjferne er den samme. Når gardinstoffet er klar, kan du begynde at sy knaphullerne. Hvis du tager det samme stof til sløjferne som til gardinerne, vil rummet se blidt og harmonisk ud, og gardinet vil ikke skille sig ud fra køkkenets generelle udseende.

Hvis du bruger stof i mere kontrastfarver til sløjferne, vil gardinet se stilfuldt og smukt ud og skille sig ud fra rummets generelle udseende..

Efter valg af gardiner og hængsler er det nødvendigt at forberede materialerne til selve hængslerne. Ved hjælp af færdige mønstre lavet af papir eller direkte på stoffet markeres den nødvendige størrelse på sløjferne. Til et køkkenvindue kan du bruge hængsler tyndere end 7 cm, hvis stoffet til gardinet er lyst eller gennemsigtigt, så vil hængslerne passe op til 4 cm i færdig form. Det betyder, at en rektangulær klap med en bredde på 8-10 cm og en længde på 10-15 cm skal skæres ud af stoffet..

Ukomplicerede gardiner på sløjfer passer perfekt ind i dit køkken Ukomplicerede gardiner på sløjfer passer perfekt ind i dit køkken

Når mønstrene til løkkerne på stoffet er klar, skal de klippes og syes i hele længden fra den sømløse side, med et indryk fra kanten på 1,5 cm. Snittet vendes på forsiden, stryges, foldes ind halvdelen og fastgjort til det bøjede gardin. Så det er nødvendigt at gøre med alle sløjferne og først derefter fortsætte med at sy dem til gardinlærredet.

Der er flere muligheder for at forbinde gardinstoffet med sløjfer.:

 1. Velcro sløjfer. For at fastgøre løkkerne til gardinerne med velcro er det nødvendigt at sy hoveddelen af ​​velcroen på den forkerte side af gardinet og den aftagelige del af velcroen på kanten af ​​løkken. På denne måde fjernes gardinerne fra tagskægget til vask, rengøring osv. Velcro skal vælges bredt, over hele løkkernes bredde, så sløjferne kan modstå gardinets vægt. For velcro gardiner skal hængslerne placeres oftere end blindhængslede gardiner.
 2. Knaphuller. Syning af knaphuller kendetegnes ved omhyggeligt arbejde under syning og under produktets drift. For for hvert knaphul er det nødvendigt at forberede et hul til knappen og sy hver knap til gardinet. Men denne metode er ikke mindre praktisk til husholdningsbrug, især til køkkenet, gardinerne fjernes hurtigt fra tagskægget.
 3. Sløjfer på knuder. At sy løkkerne på knuderne til gardiner er endnu mere bekvemt end resten af ​​løkkevariationerne. De forberedte sløjfer sys tæt til gardinstoffet og bindes bag gesimsen med specielle stofskæringer, som er trådet ind i løkkerne. Stoffskæringerne skal være 2 gange længere end sløjferne, fordi de vil danne flere knuder, når de er fastgjort til gesimsen.
 4. Hængsler. Dette er den mest almindelige metode til syning af knaphuller og gardiner, når færdige sløjfer placeres på den forkerte side af gardinet og sys med hovedsting på forsiden. Hængslerne er fastgjort til gesimsen ved demontering af vindueskarmen. Sådanne gardiner i køkkenet vil se tilbageholdende, pæne og samtidig stilfulde ud..

DIY gardiner på hængsler (video)

 

Som du kan se, er der mange muligheder. Hvilken du skal vælge, er op til dig.

Hængslede gardiner (foto)