Persienner i køkkenet-en trin-for-trin guide til valg og 45 fotos

Ved at hænge persiennerne i køkkenet kan du:

 • Dæk vinduerne, skjul køkkenet for nysgerrige øjne, mens du skygger rummet nøjagtigt så meget som du vil.

Persienner

For dem, der planlægger at dekorere vinduer i køkkenet med denne type gardin, har vi samlet en trin-for-trin guide til valg af persienner, herunder hvordan man kontrollerer deres kvalitet i butikken og installerer dem, og også samlet 45 fotos af persienner i moderne interiør.

Trin 1. Vandret eller lodret?

Først skal du beslutte, hvilken slags persienner du har brug for – vandret og lodret.?

 • Vandrette persienner er persienner med lameller (lamellerne, som gardinerne består af) arrangeret vandret. Derfor kan de ikke kun lukke og åbne, men også gå ned og gå op og ned. Vandrette persienner findes i forskellige størrelser og kan laves af: plast, aluminium, træ eller bambus. Lad os tale mere om dette nedenfor..

Ulemper: Desværre er designet af vandrette modeller mindre holdbart og let at betjene end lodrette gardiner – deres strimler går ofte i stykker, knager, “larmer” i vinden osv..

Fordele: I denne kategori af persienner er der flere valgmuligheder hvad angår materialer – fra økonomiske plastmodeller til massive træmodeller. Som alle vandrette linjer udvider lamellerne i sådanne gardiner visuelt rummet. Derudover kan du vælge modeller, der installeres direkte på vinduesrammen. Tja, hvis dit køkken er designet i en klassisk eller middelhavsstil, i øko-, Provence- eller landstil, så vil de vandrette gardiner passe meget organisk ind i interiøret..

Vandrette persienner i det indre af køkkenet

Vandrette persienner i det indre af køkkenet

Vandrette persienner i det indre af køkkenet

 • Lodrette persienner er gardiner med lameller hængende fra top til bund. Øverst er lamellerne fastgjort til gesimsen, og i bunden er de forbundet med en kæde. Lodrette persienner kan kun laves af stof eller glasfiber. De kan åbne fra højre til venstre, venstre mod højre eller fra midten i begge retninger.

Fordele: Den største fordel ved lodrette gardiner er, at de er lavet af stof, hvilket betyder, at de ser meget bedre ud end plast- eller aluminiumsmodeller. Du kan vælge mellem en lang række lamelledesign og -dekorationer, og du kan også ændre dem selv efter dit humør eller behov. Der er endda flerstrukturede persienner, dekoreret og samlet i form af en bue eller stige. Vi vil tale om valget af design af persienner lidt nedenfor, men for nu vil vi bemærke andre vigtige fordele ved vandrette modeller – de er deres styrke, praktisk og holdbarhed. Sådanne persienner deformeres ikke af vinden, er lette at betjene, bliver praktisk talt ikke snavsede og falmer ikke.

Gode ​​bonusser: lodrette lameller hæver visuelt de lave lofter i køkkenet og larmer mindre i vinden og under montering. Den næste fotoskyder viser lodrette persienner i det indre af køkkenet og spisestuen..

 • Lodrette persienner i det indre af spisestuen
 • Lodrette persienner i det indre af spisestuen

Lodrette persienner i det indre af spisestuen

Flerfarvede persienner i det indre af køkkenet

Trin 2. Valg af materiale

Som regel kan vandrette lameller laves af:

 • Plastik – plastgardiner er de letteste i vægt, uhøjtidelige at vedligeholde, er billigere end andre typer gardiner, men de går meget hurtigt i stykker og falmer til sidst eller endda deformeres på grund af overophedning fra sollys. Deres levetid er oftest kun 1 sæson. Desuden har plastgardiner et lidt “kontor” look, men moderne PVC persienner kan efterligne træets tekstur og farve;

Plastik persienner

 • Aluminium – hvis du vælger persienner til køkkenet, skal du være opmærksom på denne særlige version af gardiner. Ja, aluminiumsgardiner er dyrere end plastik og stof, de er mere “støjende” og mange forbinder med gardiner, men de er meget stærkere, mere holdbare og lettere at rengøre, fugt- og brandsikre, falmer ikke i solen ;

Aluminium persienner

 • Træ er den dyreste, men også den smukkeste version af persienner. Trælameller vil være miljøvenlige, relativt holdbare, men stadig brandfarlige og lidt mere finurlige at passe på;

Persienner i træ

 • Persienner i træ i det indre af køkkenet
 • Persienner i træ i det indre af køkkenet
 • Persienner i træ i det indre af køkkenet
 • Persienner i træ i det indre af køkkenet
 • Persienner i træ i det indre af køkkenet
 • Bambus – Bambus persienner er lettere at rengøre og mere praktiske end træ. De ser godt ud og diffust lys, er billigere, men strækker sig lidt over tid under deres egen vægt.
 • Bambus persienner i det indre af køkkenet
 • Bambus persienner i det indre af køkkenet
 • Bambus persienner

Men fra hvilke materialer kan du vælge vandrette persienner:

 • Stofgardiner er en god mulighed for køkkengardiner, fordi de for det første er smukke, og for det andet er de praktiske og holdbare på grund af deres design og materiale. Faktum er, at stoflamellerne behandles med en særlig imprægnering (akryl eller polyvinylchlorid), så stoffet ikke bliver dækket af støv, ikke absorberer lugt, fedt og husholdningsskidt, ikke falmer i solen og er stærkere. Stofgardiner er meget lette at vaske, de “larmer” mindre i vinden, hvis du ønsker det, kan du selv ændre lamellerne og endda justere deres højde. Designet af stofgardiner er ubegrænset – de kan være med et mønster, mønster, fototryk, have en anden tekstur, farve og indretning. Moderne stofgardiner kan være på flere niveauer og stille op med en stige eller bue.

Stofgardiner

 • Glasfiber (glasfiber) er et alternativ til stofgardiner, også fantastisk til køkkenet. Set med hensyn til brandsikkerhed er de endnu bedre end stof, da glasfiber ikke brænder i en ild, men derimod bages uden at udsende skadelige stoffer og røg, fordi dette er et helt miljøvenligt materiale, der i modsætning til vævede lameller , behandles ikke med imprægneringer. En anden funktion – de skal kun rengøres tørre..
 • Multi-textured persienner er vertikale gardiner i flere niveauer lavet af vævede og dekorative plastlameller i den øverste del, der i deres udseende ligner en bue, gardin eller lambrequin. Den nederste del af lamellerne i de multi-teksturerede gardiner kan være lavet af enhver slags stof.

Multi-teksturerede persienner

Men husk på, at stofgardiner (uden imprægnering) kun kan rengøres tørt, og det er bedre at overlade vanskeligt snavs til renseri. Derfor er disse gardiner mere velegnede til spisestuer og stuer. Set fra interiørdesign er dette på den ene side et godt valg, fordi du kan skabe en kombination, der passer til dit interiør. Men på den anden side kan et for komplekst design af gardiner med flere teksturer overbelaste pladsen og hurtigt kede sig..

Hvad angår valget af gesimsen, er alt enkelt her:

 • Det er bedre at vælge gardinstænger med et aluminiumshus frem for en plastik.

Trin 3. Valg af design og farve på gardinerne

Du skal vælge design af gardiner baseret på interiørets farveskema. Husk samtidig på, at vinduesdekoration i køkkenets indre kan spille en rolle:

 • Accent – derefter vælges gardinerne i en kontrastfarve eller lys farve, de kan have en tegning, fotoudskrivning, en interessant tekstur og forskellige niveauer. Oftest er denne mulighed kun tilladt, hvis hele køkkenets interiør er dekoreret med tilbageholdenhed, i andre tilfælde – sådanne selvforsynende gardiner skal vælges med omhu.

Persienner i det indre af køkkenet

 • Balancerende eller neutralt element i møblerne – i dette tilfælde er gardinerne valgt i grundlæggende hvid, creme, grå, beige eller til at matche køkkenvæggene.

Persienner i det indre af køkkenet

Du kan vælge gardiner i farven på fade, indretning og køkkentekstiler – duge, møbelindtræk, puder på stole, servietter osv. som vist på billedet herunder.

Blå persienner i det indre af køkkenet

Og selvfølgelig skal du overveje køkkenets indretning. Så i et køkken i en klassisk, landlig eller Provence -stil vil vandrette persienner i træ eller aluminium, der minder om gitterskodder, være passende..

Vandrette persienner i det indre af køkkenet

Billedet herunder er et eksempel på, hvordan du kan slå lodrette persienner i et klassisk interiør..

Lodrette persienner i et klassisk interiør

Og i moderne interiør i stil med minimalisme, hi-tech, moderne osv. Vil eventuelle persienner være passende..

 • Persienner i det indre af et moderne køkken
 • Persienner i det indre af et moderne køkken
 • Persienner i det indre af en moderne køkken-stue

Hvis persienner virker for kedelige og strenge for dig, kan du kombinere dem med almindelige gardiner, lambrequins, gardiner som vist på billedet.

 • Persienner i kombination med gardiner i det indre af køkkenet
 • Persienner i kombination med gardiner i det indre af køkkenet

Persienner med gardiner

Persienner med gardiner

Trin 4. Valg af størrelse på gardiner og monteringsmetode

Inden du går i butikken eller før du bestiller persienner, skal du foretage målinger af vinduet for at forstå, hvilke dimensioner de fremtidige gardiner skal være. Dimensionerne på persienner og dermed prisen for dem afhænger af, hvordan du vil installere dem:

 • På væggen;
 • På loftet;
 • Ind i vinduesåbningen.

I de to første tilfælde er alt simpelt – vi måler vinduets dimensioner, hvis det er standard, så kan du højst sandsynligt købe persienner af standardstørrelser i butikken. Standardstørrelser er 1,60 cm eller 1,80 cm i længden (den kan justeres) og 100, 110, 120, 130 og 140 cm i bredden.

 • Bredden på dit vindue skal være 10 cm, og helst 20 cm mindre end persiennenes bredde.
 • For ikke-standardvinduer, for eksempel meget små, panoramiske eller meget høje, skal persienner bestilles fra specialforretninger..
 • Højden på persiennerne skal være sådan, at deres nedre kant, når den foldes ud, halter bag gulvet eller vindueskarmen med 2 cm.

Persienner installeret inde i vinduesåbningen

Hvis du vil installere persienner i køkkenet i en vinduesniche som på billedet ovenfor, skal du kigge efter persienner 1-2 cm brede mindre end bredden af ​​vinduesåbningen.

Og her er en video af, hvordan du kan ændre højden på persienner med dine egne hænder:

 • Hvad angår dimensionerne på selve lamellerne, er deres bredde standard: for lodrette er det 8, 9 eller 12,7 cm og for vandrette – 16, 25 eller 50 mm.

Trin 5. Test af kvaliteten af ​​persienner i butikken

Hvis du planlægger at købe persienner til køkkenet i en butik, har du mulighed for at kontrollere kvaliteten af ​​vitriner:

 • Prøv først hurtigt at samle og åbne gardinerne 10-15 gange. Hvis mekanismen ikke udsender et hvin og skrammer, åbner den glat, og lamellerne har aldrig vendt i løbet af hele testperioden, så er disse fremragende persienner. Derefter kan du fortsætte med at teste – kør på vandrette modeller (i en rettet, men lukket tilstand) med håndtaget nedefra og op – velmonterede lameller vender ikke og stopper. Ellers vil persienner, når de er lukkede, lade lys passere igennem og forkert lukke og åbne;
 • Horisontale stofgardiner kan også kontrolleres: prøv hurtigt at åbne og lukke dem 10-15 gange, drej lamellerne i forskellige retninger – hvis mekanismen begynder at jamme og lamellerne ikke foldes jævnt, er det bedre at nægte sådanne gardiner. En blindmekanisme af høj kvalitet fungerer problemfrit uden at rasle, og lamellerne samles jævnt og synkront.

Husk i øvrigt på, at gode persienner også kan findes fra indenlandske producenter til en lav pris, mens dårlige kan findes i dyre europæiske mærker, hvis pris i øvrigt steg i 2015..

Trin 6. Installation af persienner

Gør-det-selv persiennerinstallation er et emne for et separat materiale, selvom det ikke er så svært at reparere dem. I den følgende video kan du tydeligt se, hvordan du installerer vandrette persienner direkte på vinduet. Læs detaljerede instruktioner i vores materiale: Installation af persienner på 1 time-trin-for-trin vejledning til alle typer gardiner.