Szecessziós függönyök: nemes luxus a belső térben

A modern korunk hangja: ezt a stílust azoknak a modern embereknek tervezték, akik trendben akarnak lenni A modern korunk hangja: ezt a stílust azoknak a modern embereknek szánják, akik trendben akarnak lenni A modern stílus a belsőépítészetben viszonylag fiatal formatervezési irányzat, amely nem több mint egy évszázada létezik. Megjelenésével kezdtek elhagyni a szögletes formákat és az egyenességet a természetes és sima vonalak, a természetes természetes árnyalatok javára. A szecessziós stílusban készült függönyök a belső tér folytatásaként szolgálnak, egyetlen kompozíciót alkotva bútorokkal, fal- és mennyezeti díszítéssel. Ezért ennek a dekorációs elemnek a megválasztását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni az összkép helyes összeállítása érdekében..

A szecessziós stílus fő jellemzői

A modern sok esztétikai irányt magába szívott, és szinte lehetetlen meghatározni egyértelmű stílushatárait.

Az elegáns stílus a klasszikus stílus modern változata: Az elegáns stílus a klasszikus stílus modern változata: "célzás" az arisztokrácia tökéletesen kombinálható egy modern belső térrel

Ennek ellenére a szakértők kiemelik néhány jellemző tulajdonságát:

 • Komplex összetétel – a képzeletbeli véletlenszerűségből egyedülálló és utánozhatatlan esztétikai egyensúly épül fel;
 • A természet utánzása – az egyszerű sima vonalak aszimmetrikus képeket rajzolnak, mint a növényvilág, az élettelen természet;
 • Szín paletta – ne használjon kontrasztos árnyalatok kombinációit, a hangoknak harmonikusan kell kiegészíteniük és erősíteniük egymást;
 • Dekor – virágminták érvényesülnek a mintákban, dísztárgyakban;
 • Sikkes – a stílus nemes csipetnyi arisztokráciát tartalmaz.

Szecessziós függönyök a hálószoba belsejében (videó)

A természet utánzása és a nemzeti hagyományok szerves összefonódása mellett a modernitás a műszaki újítások, a modern technológiák iránti érdeklődést tükrözte. Ezért alkalmazásuk nem fog ellentmondani a design stílusirányzatának..

Modern a belső térben: hogyan válasszon függönyöket

Díszes, áramló formák egy kis luxust visznek a belső térbe. És fontos megőrizni az arányérzetet a tervezésben, hogy a nemesség ne váljon túlzott igényességgé. Ez a szabály vonatkozik a függönyök kiválasztására is a szobában..

Annak érdekében, hogy a belső tér eredetibb legyen, jobb világos, sokszínű függönyöket vásárolni: egy ilyen belső tér a lakás lakóit pozitív hozzáállásba hozza Annak érdekében, hogy a belső tér eredetibb legyen, jobb világos, sokszínű függönyöket vásárolni: egy ilyen belső tér a lakás lakóit pozitív hozzáállásba hozza

A dekoráció nem veszíti el kegyelmét, ha az alábbi technikákra támaszkodik:

 1. Rétegezés – A sötétítő függönyöket gyakran átlátszó függönyökkel kombinálják. De a szecessziós stílusban nem lesz hiba két vagy akár három különböző hosszúságú függöny vásznat használni..
 2. Szövetek kombinációja – megengedett különböző textúrájú szövetek kombinálása: bársony és selyem, sima szatén felülettel és a vászon dombornyomott mintájával.
 3. Az árnyalatok kombinációja – kívánatos a közeli féltónusok használata, de nem tilos az élénk mély színeket fehér szövetekkel kombinálni. A szecessziós stílusban célszerű két vagy három színt használni a függönyök varrásához..
 4. Aszimmetrikus kialakítás – a függöny összetett vágása egy rövid éllel vagy szabálytalan lambrequin hosszúsággal és más tervezési megállapításokkal rendelkezhet.

A szecessziós stílusban gyakran találhat függönyöket különböző mintákkal és mintákkal. A szecessziós stílusban gyakran találhat függönyöket különböző mintákkal és mintákkal.

Az egész kompozíciónak ritmusérzéket, dinamikát, hullámokat kell keltenie. Ezért a szecessziós stílusban elfogadhatatlan a redőny használata..

Kivételtől eltekintve bizonyos esetekben római redőnyöket használnak: a konyhához vagy az öböl ablakaihoz.

A függönyök rögzítési és díszítési módszerei

A függönyök különféle módon rögzíthetők. A lényeg az, hogy az anyag szabadon kendőzhető. Ehhez használja a szárnyakat, a rúdon lévő fűzőlyukakat, fonjon hurkokkal, amelyek a horgokhoz tapadnak, és elrejtőznek a párkányok alatt.

A modern stílushoz a fém függönyrúd a legalkalmasabb. A modern stílushoz a fém függönyrúd a legalkalmasabb.

Az eredeti rögzítési módszer egyszerre lehet szokatlan függönydekoráció:

 • A kettős függöny egyik szélét a párkányra vetik, és leengedik a padlóra, két oldalt felvesznek különböző magasságokban, aszimmetriát hozva létre;
 • A lambrequinhez készült ruhát hajtogatással hajtogatják, és spirálban tekerik a karnis rúdja köré, egyengetve a szövetet bármilyen alakban a háromdimenziós megjelenés érdekében;
 • Az ablak feletti falon három rövid karnis van rögzítve különböző szinteken úgy, hogy a középső magasabb legyen, mint a két oldalsó. A kétoldalas függönyöket félbehajtják, és először áthúzzák a középső rúdon, majd a két szabad vége az oldalsó párkányokhoz tapad.

A függöny modern kialakítása kedvezően hangsúlyozza az eredeti függönyrúd választását. A kovácsolt termék növényvilágként stilizált elemekkel sikeresen illeszkedik a modernitás esztétikájába..

Függönyök különböző helyiségekhez

A függöny színének, alakjának és típusának megválasztása a design mellett meghatározza a helyiség funkcionális célját is. Attól függően, hogy melyik függönybe akasztják a függönyöket – a nappaliban vagy a hálószobában – mélyebb vagy kevésbé telített árnyékban, áttetsző vagy sűrű szerkezetben kerülnek kiválasztásra.

A legjobb, ha világos függönyöket használ a hálószobában. A legjobb, ha világos függönyöket használ a hálószobában.

Az előszobában megengedheti magának, hogy világos függönyöket lógjon a tapéta színéhez. Például, amikor a falakat sötétlila tónusok készítik, bátran díszítse az ablakokat széles kék függönyökkel, amelyek tetejére egy keskeny, lila drapériás vásznat rögzít. Ez a kialakítás gyönyörű hatást kelt a szobában. A szövetek ebben az esetben áttetszőek.

A hálószobához jobb pasztell színű világos függönyöket vásárolni, amelyek nyugtató, pihentető hatásúak lesznek, mert ez a pihenés helye. Az anyagnak nehéznek, sűrűnek kell lennie, hogy a napfény ne zavarja alvás közben..

A nappaliban lévő függönyök nehéz redőkben folyhatnak a padló mentén, míg a hálószobában csak enyhén érintik a padlót..

A konyhához vékony, rövid aszimmetrikus függönyök alkalmasak, amelyek szélét ferdén vágják le. Két rétegben felakaszthatók, hogy a széleik szépen keretezzék az ablakkeretet, nyitva hagyva az üveg közepét.

A szecesszió titkai (videó)

A modern az egyik legnehezebb és legigényesebb kivitelezés. Jó belső stílusérzékkel kell rendelkeznie, hogy ne menjen túl sokat a részleteken. Ez a függönyökre is igaz. De ha azonnal a természetes színekre törekszik, és egyszerű drapériát tervez, az ablakok függönyökkel való díszítésének problémája könnyebb lesz, mint első pillantásra tűnik.

Példák a szecessziós függönyökre (fotó)