Stílusos redőnyök a különböző belső stílusokhoz

A modern függönyök kiválóan helyettesítik a hagyományos függönyöket. A modern függönyök kiválóan helyettesítik a hagyományos függönyöket Kialakítása így néz ki: egy textilszövet, amelyet egy bizonyos szárnyra rögzítenek, és ennek eredményeként bezárja az egész ablaknyílást. Ez a függöny bármilyen magasságban rögzíthető, és szükség esetén könnyen tekercselhető, így gyakorlatilag láthatatlanná válik..

Mik azok a függönyök: kombinációk a belső térben

Ha a redőny típusa elég világos, akkor a működés elve ugyanolyan egyszerű, néha nem világos, hogy melyik belső térben helyezkedhetnek el. Hol fognak megfelelőnek tűnni, és hol nem, azzal, hogy mit fognak kombinálni stb.

A szerény és rövid függönyök jellemzőek a provence -i stílusra. A szerény és rövid függönyök jellemzőek a provence -i stílusra.

Néhány tipp a redőnyök tervezéséhez különböző belső terekben:

 1. Öko-stílus és etnikum. Ezek olyan stílusok, amelyek minden természetes dolgot népszerűsítenek, természetesen a szerepfüggönyöket is választják az ilyen lakások ablakaihoz ugyanabban a szellemben, mégpedig a következő anyagokból – chintz, len, pamut. Ezek mérsékelt sűrűségű szövetek, amelyek szabványos vagy halvány fényáteresztő képességgel rendelkeznek..
 2. Provence. A provence-i, különösen az orosz provence-i (és ez inkább az ország ilyen alfaja) esetében a függönyök nem annyira jellemzőek. Sokakat megzavar a standard könnyű függönyök elutasítása. De az a tény, hogy az ablakokhoz tartozó redőnyöket elképesztően kombinálják könnyű tüll függönyökkel vagy organza függönyökkel. A kedvenc provence -i virágmotívumokat természetesen szívesen látjuk.
 3. Modern stílus (városi). A nappaliban nagy házimozival, sötétítő anyagból készült redőnyöket akaszthat fel. Ebben az esetben ez nem csak a szoba dísze, hanem praktikus sötétítés is..
 4. Klasszikus stílus. Ebben az esetben válasszon elég vastag szövetből készült függönyöket; a semleges bambuszfüggöny jó választás. Ha a belső tér pasztell színű, akkor ez a legjobb megoldás.

És még ezekhez a stílusokhoz is (és nem mindegyik szerepel a listában) egyértelmű, hogy mindegyikhez függöny van. Mivel meglehetősen szigorúak, lakonikusak, ez segít nekik a tér megszervezésében, ami jótékony hatással van a szoba pszichológiai felfogására.. 

Szerepfüggönyök a konyhában: melyik lehetőség jobb

A konyhaablakoknál pedig a redőnyök kiválóak. Egy figyelmeztetés – a “képernyő” nevű anyagból kell készülniük, azaz nem éghető szálból. Ezt a választást biztonsági óvintézkedések diktálják, a szövetet impregnálással kezelik, ami növeli az anyag nedvességállóságát és hőállóságát.

Egy kis helyiséghez világos árnyalatú függönyök alkalmasak. Egy kis helyiséghez világos árnyalatú függönyök alkalmasak.

A redőnyök választéka a konyha kialakításához:

 • Ha több fémes elem van a konyhájában (hűtőszekrény, fejhallgató vagy annak részei), akkor vegye fel a redőnyöket nyugodt szürke színben, fehérrel, mint a számítógépes primitív színek..
 • Az élénk színű konyhában, például vörösben, vegyen függönyt, amelyet ugyanaz a piros, de világosabb háttérrel tarkított..
 • Egy világos konyhában kellemes függönyöket vehet, kellemes természetes mintával, például nem túl világos, de nem túl ritka viráglevelekkel.
 • Nagyon világos redőnyöket is vásárolhat, nagy gyümölcsök, bogyók, termékek képével, míg a konyhának nagyon nyugodt színekben kell lennie, sima falakkal.
 • A csíkos függöny jó nem túl magas ablakokhoz, és ennek megfelelően nem túl magas konyhákhoz.

A gasztronómiai nyomtatással ellátott függönyök mindig hűvösnek, szórakoztatónak és vidámnak tűnnek.

Redőny műanyag ablakokhoz divatos skandináv stílusban

A skandináv stílus a belső térben a feltétel nélküli rövidség, a formák egyszerűsége és tökéletessége, a természetes anyagok használata, a kényelem, a funkcionalitás. A hasonló belső terekben gyakran ugyanazokat a redőnyöket láthatja..

A skandináv függönyök nem képesek teljesen árnyékolni a helyiséget: mindenesetre megvilágítják A skandináv függönyök nem képesek teljesen árnyékolni a helyiséget: mindenesetre megvilágítják

Gyakran ezek nem túl vastag szövetből készült vásznak, esetleg áttetszőek. Mivel a Scandi stílus üdvözli a fehéret, az ilyen színű függönyök nagyon gyakori elemek. Feladatuk a fényáram mérséklése és az uralkodó skála, a fagyos frissesség légkörének megőrzése..

A sötét függöny kevésbé gyakori, de azt is mondaná, hogy az unalmas fehéret hihetetlenül érdekes módon játsszák a skandináv tervezők.

Például: a nappali közepén, egy kis dohányzóasztalon van egy váza, magas, világos sima gallyakkal – dekorációval. Az ablakon pedig könnyű redőnyök, esetleg vászon találhatók, amelyeken hasonló rudakat utánoznak akár mintában, akár valamilyen felső elemben.

Lehetséges mini tekercset készíteni saját kezével

Határozottan lehetséges, mivel – ez nem olyan ijesztő, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

Tegyük fel, hogy már eldöntötte a szövetet, akkor itt az ideje elkezdeni a mérést. Mérje meg az ablaknyílást, figyelembe véve a rögzítési módot. És felszerelheti a keretre, a párkányra vagy az ablakok nyílásába.

Ha diverzifikálni szeretné a belső teret, akkor függönyöket varrhat virágmintás vagy más mintájú szövetből Ha diverzifikálni szeretné a belső teret, akkor függönyöket varrhat virágmintás vagy más mintájú szövetből

Továbbá a függönyök létrehozásának folyamata így néz ki:

 1. A kapott méretekhez adjon hozzá két és fél centimétert a szélességű juttatásokhoz, tizenöt centiméter hosszúságot a juttatásokhoz és az úgynevezett zsebekhez..
 2. Ezután ki kell vágnia két vásznat – az elülső és a rossz oldal számára. Használhat egy vagy több szövetet.
 3. Hajtsa szembe az anyagot, és varrja fel (figyelem!) Három oldalról a rossz oldalról.
 4. Ezután az anyagot kifelé fordítják, és a fennmaradó oldalt varrják. Vasalja meg a varratokat.

Ha például az ablak nagy, és két csíkot kell varrni a közepére, akkor a varratnak pontosan a keretkötésre kell esnie. Így kevésbé lesz látható..

És akkor jön a redőny rögzítése az ablakhoz.

Hogyan varrjon függönyöket saját kezével (videó)

Hogyan akasszunk fel görgős függönyt az ablakra

Ha a párkányra szereli, akkor két zsebet kell varrnia a függönyre – a súlyzó sínhez és a párkányrúdhoz. Mindkét oldalról műanyag gyűrűket varrnak a tetejére. Az ablak oldalán csavarja fel a horgokat a tetején. Ezenkívül a függöny felakasztható és az emelőszerkezet állítható.

A függöny felakasztása előtt rögzítse azokat az ablakhoz, és hasonlítsa össze a függöny és az ablaknyílás paramétereit A függöny felakasztása előtt rögzítse az ablakhoz, és hasonlítsa össze a függöny paramétereit és az ablaknyílást

Ehhez vegyen két zsinórt, az egyik háromszorosa a kész függönymodell méretének, a másik három függönyhossz és szélesség. És kösse az első zsinór végét a horoghoz, engedje át a függöny alján, és tegye át a gyűrűn. A második zsinórt ugyanúgy rögzítik. Gyűjtse össze a zsinórokat és rögzítse.

Rúdhoz való rögzítéskor magát a rudat kell elkészítenie, amelyet felülről az ablaknyíláshoz vagy a kerethez rögzít. A gerenda kendőbe csomagolható.

Roll függöny: csere és szerelés (videó)

A redőnyök nagyszerűek azok számára, akik modern ablakdekorra és stílusosra, nem pedig igényesre vágynak. Ez összeegyezteti a konzervatívokat és azokat a háztartásokat, akik új megoldásokat akarnak. Az ilyen függönyök hosszú ideig szolgálnak, nem igényelnek különös gondosságot, ami csak növeli előnyeiket.

Legyen jó választás!

Példák a függönyökre (fotó)