Stílusos függönyök a boltíven a konyhában: dekorációs lehetőségek

Íves ablaknyílást rendezhet speciális vágású függönyökkel Egy ívelt ablaknyílást különleges vágású függönyökkel díszíthet. Azok az emberek, akik megpróbálják a lehető fényűzőbben díszíteni konyhájukat, sikeresen választják a függönyöket az íven. Különféle és szokatlan formákban vásárolhatók meg, különböző katalógusok fotóiból választva, vagy saját kezűleg varrhat, különleges sikkeket adva nekik és ezért az egész háznak. Az íves függönyök mindig szépek és elegánsak.

Függöny-boltív a konyhához

Az életben vannak olyan esetek, amikor valóban változtatni szeretne valamit a házban, de a közelmúltban jelentős javításokat hajtottak végre, és korai a kozmetikai javításokhoz. Hogyan lehet diverzifikálni a ház megjelenését, és különösen a konyhát? Végül is a háziasszonyok idejük hatalmas részét ott töltik, és természetesen minden lány egy gyönyörű konyhában szeretne lenni. Ha a konyhában üres ablakok vannak, vagy fáradt a régi dekorációval – az ív függönyök kiváló kiutat jelenthetnek..

Az ív alakú tüllfüggönyök szépséget és luxust kölcsönöznek, átalakítják a konyhát.

Az íven lévő függönyök rugalmas karnis vagy hegyes elemek segítségével rögzíthetők Az íven lévő függönyök rugalmas karnis vagy hegyes elemek segítségével rögzíthetők

Az “íves függöny” elnevezés oka maga a függöny megjelenése volt, mivel a szélein hosszú, általában az ablakpárkányig ér, és középső része sokkal rövidebb. Ez a kilátás nagyon kényelmes, sőt gyönyörű. Az íves függönyök nagyon eltérő megjelenésűek lehetnek. Például lehetnek egyenesek vagy különböző méretű hajtásokba gyűjthetők, szövetből vagy tüllből. Gyakran az ilyen típusú függönyöket apró fodrokkal díszítik, gyakrabban tüllöket is használnak, amelyek különleges megjelenést kölcsönöznek nekik. Néha megtalálhatók a fényképen íves függönyök lambrequins -szel, amelyek egy kicsit szerényebbek, mint a klasszikus stílusú függönyök. Az ilyen függönyök megkülönböztető jellemzői a csipke és a rojt jelenléte az alsó részben, valamint a szokatlan zsinórok, amelyekre a függöny közvetlenül rögzítve van.

Manapság még íves függöny és puszta tüllfüggöny kombinációját is láthatja. És vannak olyan esetek is, amikor egy elegáns ív alakú taftot egy rövidebb méretű függönyökkel kombinálnak, amelyeket viszont fogók rögzítenek..

Függönyök a konyhához (videó)

A függöny mintás íve a konyhához

Sajnos gyakran előfordul, hogy a kívánt dolgot nem találják meg az üzletekben vagy az online kiadványok fényképén: nincsenek olyan függönyök, amelyek valóban tetszenek, vagy nincs kívánt szín. Azonban kidolgozhat egy függönytervezési projektet, és saját maga varrhatja. És ezt meg lehet tenni mind tüllből, mind bármilyen más anyagból..

Mielőtt folytatná a szövet vágását, fontos eldönteni a függöny modelljét. Mielőtt folytatná a szövet vágását, fontos eldönteni a függöny modelljét.

DIY függönyök a konyhához, lépésről lépésre:

  • Annak érdekében, hogy saját kezével varrjon íves típusú függönyt, először tanulmányozza a termék vágásának fő jellemzőit, nevezetesen a mintát.
  • Ahhoz, hogy saját kezével varrjon egy jó íves függönyt, először meg kell vásárolnia a kívánt szövetet, amelynek szélessége körülbelül egy méter. Ezután félbe kell hajtania, meg kell mérnie az ablak szélességét, majd el kell osztania a kapott mennyiséget hárommal. A szövet hajlításának tetején egy félkört kell rajzolni, amelynek sugara az ablak szélességének egyharmada. Ezután vágjon félkört a húzott vonal mentén, és egyenesen igazítsa a vágási vonalat.
  • Ezután meg kell dolgoznia a szövet vágását, és varrni kell hozzá tépőzárat vagy egy speciális szalagot hurkokkal, amelyeket a horgokra kell felszerelni. A felső rész már kész.
  • Az alsó rész varrásakor a hosszt kezdetben pontosan meg kell mérni. Kétszer megszorozzuk az ablak magasságát, és hozzáadjuk a sugár kettővel megszorozott mennyiségét. Megkapta a függöny hosszát a függöny elejétől az ablakpárkányig. Az egyenletesség elérése érdekében hajtsa ketté a függönyöket. Az éleket összekötő vonal mentén mérjünk fel 25 cm -t, és rögzítsük ezt a területet az anyag hajtogatásának aljára.
  • A függönyíves minta készen áll. Ezután ki kell nyitnia a függönyt, és fel kell dolgoznia az összes szélét. Ezt követően csak a befejezés marad, amelyet különböző módon, bármilyen dekorációval lehet elvégezni, figyelembe véve az összes preferenciát, és az álmokat csodálatos új függönnyé változtatni..

Tüllívek a konyhához

A tüllív segít abban, hogy a konyha világosabb legyen az ablak díszítésekor A tüll boltív könnyebbé teszi a konyha kialakítását az ablak díszítésében

Az ív alakú tüll kivételes modell, amelyet sokan nem használnak dekorációként. Ezeknek a függönyöknek a fénypontja a szokatlan stílus, amely egy ablakot mutat a konyhában ív formájában. A tüll nagy előnye a magas fényerő a szobában. Gyakran előfordul, hogy a háziasszonyoknak kritikusan hiányzik a világítás a konyhában, és a tüll észrevehetően örülni fog annak a lehetőségnek, hogy világosabb szobát kapjon..

Íves függönyök varrása: mesterkurzus (videó)

Így választhat íves típusú függönyt a konyhaablakhoz, vagy saját kezével varrhat egy gyönyörű és felejthetetlen terméket, amely mind az ablakhoz, mind az ajtóhoz alkalmas. Emlékezzünk vissza, hogy a kívánt terméket sikeresen kiválaszthatja a különböző katalógusok fotóin keresztül is..

Sok sikert kívánunk!

Példák a konyhában lévő ív függönyére (fotó)