Praktikus redőnyök a konyhában: a legjobb barkácsmegoldások

A konyhához megfelelően kiválasztott redőnyök segítenek a megfelelő hangulat megteremtésében, a szükséges ékezetek kiemelésében és bármilyen belső tér díszítésében A konyhához megfelelően kiválasztott árnyékolók segítenek a megfelelő hangulat megteremtésében, a szükséges ékezetek kiemelésében és bármilyen belső tér díszítésében Az ablakszerep fontos szerepet játszik az elegáns belső tér kialakításában. A konyhai redőnyök egyszerű, elegáns és praktikus ablakdíszek. Vannak olyan redőnymodellek, amelyeket függöny helyett használnak, független függönyként. És vannak modellek, amelyek harmonikusan kombinálódnak tüll vagy függönyökkel. A professzionális belsőépítészek tippjei segítenek abban, hogy ne veszítsen el a lehetőségek sokféleségében és meghozza a helyes döntést.

Hogyan válasszunk redőnyt a konyhához: tippek és trükkök

A konyha megfelelő redőnyének kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány tényezőt..

Mit kell figyelembe venni:

 • Az anyag, amelyből a redőnyök és az emelőszerkezet készül;
 • A termék dekoratív tulajdonságai, színe, textúrája;
 • Az ablak méretei, szélessége és magassága.

Amikor kiválasztja a redőnyöket a konyhába, figyelembe kell vennie a redőnyök irányát, függőleges, vízszintes, tekercses modelleket Amikor kiválasztja a redőnyöket a konyhába, figyelembe kell vennie a redőnyök irányát, függőleges, vízszintes, tekercses modelleket

Az első dolog, amit el kell döntenie, az a rolók rögzítése. A bagett be van állítva:

 1. Az ablakok feletti mennyezeten;
 2. Az ablakok feletti falon;
 3. Az ablakkereteken.

A redőnyök méretének kiszámításakor szem előtt kell tartani, hogy a helyiség hatékony árnyékolásához a függönyöknek 15-25 cm-rel kell túlnyúlniuk az ablaknyílás kerületén. közvetlenül a keretre. Keskeny, széles vagy magas ablakokhoz használjon mennyezeti vagy falra szerelhető tartót.

A kereskedelmi árnyékolók szabványos méretei, hossza:

 • 1 m 60 cm;
 • 1m 80 cm.

Ha a szerelést közvetlenül a keretre használják, akkor kényelmes, ha a redőnyök 2-3 cm-rel nem érik el az ablakpárkány szintjét. Ennél a hossznál használhatja az ablakpárkány teljes síkját. A standard redőnyök szélessége 100 és 180 cm között van.

A rolók anyaga, jellemzői:

 1. Műanyag – a legnépszerűbb lehetőség, széles színválasztékban kapható. Nagyon jól néz ki műanyag ablakokon. A műanyag szerkezetek olcsóbbak, mint más anyagok, és ha óvatosan bánik a termékkel, hosszú ideig szolgálnak. Általános sztereotípia létezik a műanyag redőnyökről, mintha az ilyen ablakdíszeket csak irodai és irodai helyiségekben használnák. Színválaszték, amely hatalmas választékban kapható, szinte lehetetlen megtalálni az irodában. Otthonra használják, a konyhába, a hálószobába és a nappaliba telepítve. A légkör lágyítása érdekében bezárhatja az ablakkeretet redőnyökkel, és ezenkívül díszítse az ablakot világos, átlátszó függönnyel..
 2. Faipari. Drága és nem túl kényelmes anyag használni. Páralecsapódás halmozódik fel az ablakokon, amikor a hőmérséklet csökken, a páratartalom nem hasznos a faipari termékeknél. Ha a szerző elképzelése szerint a konyhát öko-stílusban, Provence vagy vidéki stílusban tervezik, akkor jobb, ha nem természetes fát, hanem fának stilizált lamellákat vásárol. A lamella kifejezés a redőnyöket alkotó léceket jelöli.
 3. Fém. Könnyű alumíniumötvözeteket használnak. Ennek az anyagnak is vannak előnyei, ez a legerősebb és legtartósabb, nem fakul, nem deformálódik.
 4. Bambusz. Többnyire keleti és ökológiai stílusban használják, de széles bambusz lécek bármilyen klasszikus belső térben használhatók. A masszív lécek megbízhatóan elzárják a napfényt és kiváló minőségű árnyékot biztosítanak. A bambusz redőny megvásárlása előtt meg kell győződnie arról, hogy kezelték, impregnálták és lakkozták. Befejezés nélkül a bambusz 1-3 év alatt elveszíti reprezentatív megjelenését.
 5. Textil. A nedvesség és a kiégés elleni védelem érdekében a szövet lamellákat speciális akril vagy polivinil -klorid réteggel borítják. Ezek olyan anyagok, amelyek biztonságosak az egészségre, és amelyek gyönyörű megjelenést és gazdag színt kölcsönöznek a terméknek. A legtöbb esetben a redőnyök szövött textúrájúak. A konyha takarításakor egyszerűen lemoshatja az ilyen függönyöket, és gyorsan visszaállíthatja eredeti frissességüket..
 6. Üveggyapot. Ez ideális megoldás a konyhába, mivel az anyag nem szívja el az idegen szagokat és szennyeződéseket, könnyen tisztítható és sokáig tart. Ezenkívül az üvegszálas lamellák nem éghetőek, nem olvadnak és környezetbarátok..
 7. Többfunkciós. A többrétegű redőnyöket gyakran különböző anyagok, például szövet és üvegszál kombinálásával hozzák létre. Ez a lépés nagyon eredetivé teszi a konyhai ablakok díszítését..

A lamellák természetes csíkokat hoznak létre, és minden csíkos textúra vizuálisan megváltoztatja a teret. A redőnyök kiválasztásával befolyásolhatja a szoba méreteinek észlelését. A lamellák természetes csíkokat hoznak létre, és minden csíkos textúra vizuálisan megváltoztatja a teret. A redőnyök kiválasztásával befolyásolhatja a szoba méreteinek észlelését.

A választáskor nemcsak a lamellákra, hanem az emelőszerkezet minőségére is figyelni kell – a termék ezen része leggyakrabban meghibásodik.

Árnyékolók a konyha belsejében (videó)

Függőleges redőnyök a konyhában: növelje a mennyezet magasságát

A felülről lefelé haladó lamellák magasabbá teszik a szobát. Ezt a megoldást alacsony mennyezetű, kis ablakokkal vagy kis konyhában használhatja. A nagyon hosszú lamellákat mennyezetre vagy falra kell rögzíteni.

Mi jobb választani lamellákat műanyag ablakokhoz:

 • A lemez szélessége 5-10 cm legyen;
 • A legjobb anyagválaszték a szövet vagy az üvegszál.

A szórakoztató konyha érdekében színesebb lehetőségeket választhat: színes vagy texturált modelleket A szórakoztató konyha érdekében színesebb lehetőségeket választhat: színes vagy texturált modelleket

Használhat olcsóbb, műanyag verziót, de ezután tegyen tült vagy függönyt a redőnyökhöz. A keskeny lécekkel ellátott egyszerű fehér redőnyökkel bezárt ablak nem tűnik elég elegánsnak az otthon számára, szigorú és visszafogott belső teret teremtve.

Vakok: lécek vízszintes elrendezése

A vízszintes csíkok szélesítik az ablakot. Ez az irány különösen szépnek tűnik, ha a lamellákat egy fa alatt készítik. A tányérok között elhaladó napfény az asztalra vagy a konyha falaira esik, és a szemnek kellemes mintát képez..

A vízszintes lécekkel ellátott redőnyök a leghatékonyabban képesek elrejteni a helyiséget az erős napfénytől A vízszintes lécekkel ellátott redőnyök a leghatékonyabban képesek elrejteni a helyiséget az erős napfénytől

A vízszintes elrendezés ajánlott:

 1. Keskeny ablakhoz;
 2. Keskeny helyiséghez;
 3. Egy kis konyhához.

Az emelőszerkezet hajtja a lamellákat, és összegyűjti őket egy csíkban a baguette alatt. Ha nagyon kevés hely van a konyhában, és az ablakpárkányra szükség van a használathoz, akkor a legjobb, ha a vízszintes redőnyöket közvetlenül az ablakkeretre rögzíti..

Redőnyök a konyhában: színek és textúra

A redőnyök kialakítása nagyon egyszerű, a vásárlás teljes sikere a minta megválasztásától függ.

Hogyan válasszunk egy rajzot, amely megfelel a konyha stílusának:

 • A provence -i, vidéki és rusztikus stílusokhoz használhat természetes színeket, gyümölcsök, zöldségek, virágok, növények és a természet képeit;
 • Az öko stílusú, napos sárga árnyalatokhoz friss zöld, fehér, barna, bézs árnyalatok alkalmasak;
 • A minimalizmus érdekében a szín lehet bármilyen, de szilárd;
 • A keleti stílushoz válasszon redőnyöket Japán, Kína témával;
 • A klasszikusoknál bármilyen mintát használhat, feltéve, hogy színe kellően visszafogott és nem túl nagy..

Ez az elrendezés kizárja a napfény szinte minden áramlását, és ha szükséges, árnyékolja a konyhát. Ez az elrendezés kizárja a napfény szinte minden áramlását, és ha szükséges, árnyékolja a konyhát.

Gyakran előfordul, hogy a redőnyöket vagy redőnyöket szokásos függönyökkel kombinálják, hogy finomabban keretezzék az ablakot. A legtöbb esetben a tekercs közvetlenül az ablakkerethez van rögzítve.

Mini tekercs felszerelése a konyhában (videó)

Fotós redőnyök a konyhában: ötletek a belső térhez

Attól a pillanattól kezdve, hogy a fényképnyomtatás elérte a technikai tökéletességet, a fényképek megjelentek minden tárgyon, falakon, bútoron, függönyön..

A fotós redőnyök erőteljes figyelemfelkeltő jelzőfények, minden személy, aki belép a szobába, biztosan észreveszi ezt az újdonságot. A fotós redőnyök erőteljes figyelemfelkeltő jelzőfények, minden személy, aki belép a szobába, biztosan észreveszi ezt az újdonságot. A fotóredőnyök műszaki jellemzői semmiben sem rosszabbak társaik érdemeiben. A fotóredőnyök műszaki jellemzői semmiben sem rosszabbak társaik érdemeiben.

A konyhához harmonikus és kellemes képeket választhat: tájak, gyümölcsök, zöldségek, fűszerek vagy virágok és növények makró fotózása.

Konyhai szekrények redőnyei

A lécek segítségével bezárhatja a belső tér, a fülke, a fal, a szekrény bármely elemét. Ha elülső falat kell létrehoznia a nyitott polcokhoz, vagy árnyékolnia kell az üvegajtót, használhat mini redőnyöket..

Ha a konyha egyszerre több mint két helyet használ a redőnyök alatt, kívánatos, hogy a modelleket anyagban kombinálják egymással Ha a konyha egyszerre több mint két helyet használ a redőnyök alatt, kívánatos, hogy a modelleket anyagban kombinálják egymással

Nem szükséges teljes színű személyazonosság.

Csináld magad a konyhai redőnyök: exkluzív termékek

A kézműves képzést igényel.

Először megpróbálhatja elkészíteni a legegyszerűbb papírredőnyöket:

 1. Vegyünk egy darab tekercs tapétát vagy sima papírt, hajtsuk pontosan a lamellák szélessége mentén (harmonika);
 2. Fusson több sor szimmetrikus szálat;
 3. Húzza ki az emelőszerkezet farkát, szerelje rá a fogantyút.

A legegyszerűbb redőnyök, amelyek megvédik az ablakokat a napsugaraktól, a tapéta maradványaiból készíthetők. A legegyszerűbb redőnyök, amelyek megvédik az ablakokat a napsugaraktól, a tapéta maradványaiból készíthetők.

Miután a papír elrendezése pontos, működőképes és ügyes, a redőnyöket fából vagy fémből készítheti. A lamellákat vékony, speciális fúróval fúrják. Ezután elvégezzük az emelő mechanizmust. A dizájner redőnyöket felszerelheti motorral vagy elektromos hajtással, hogy a függöny felemelkedjen egy gomb megnyomásakor. Minden műszaki adatot egy kompakt műanyag öntvény tárol. Ezután a baguette -t ​​a keretre, a mennyezetre vagy a falra szerelik fel az ablaknyílás felett..

Csináld magad papír redőnyök (videó)

Lehetetlen összetett redőnyöket összeszerelni otthon technikai találékonyság nélkül, de a képzést és a találékonyságot a létrehozott remekmű jutalmazza..

Árnyékolók a konyha belsejében (fotó)