Kültéri függönyök a pavilonhoz: funkcionalitás és előnyök

A pavilonban lévő függönyök az esztétika mellett a biztonságos és kényelmes tartózkodáshoz szükségesek. A pavilonban lévő függönyök az esztétika mellett a biztonságos és kényelmes tartózkodáshoz szükségesek. A pavilon nemcsak kerti dekoráció, hanem hangulatos pihenőhely is, és olyan elemek, mint a pavilon függönyei, segítenek a kellemes otthoni légkör. De az esztétikai tulajdonságok mellett a teraszfüggönyök is védelmet nyújthatnak az esőtől, a széltől és a különböző kesztyűktől..

Miért van szükségünk függönyökre pavilonokhoz és verandákhoz

A verandák függönyökkel való díszítése egyéni döntés, mivel nincsenek egységes szabályok a díszítésre, de ne felejtsük el ennek a különleges dekorációnak a kétségtelen előnyeit..

Ragyogó akcentussal, lágysággal és eleganciával, vagy teljes értékű formatervezéssel - mindezt különféle függönyökkel lehet megtenni Ragyogó akcentussal, lágysággal és eleganciával, vagy teljes értékű formatervezéssel – mindezt különféle függönyökkel lehet megtenni

A függönyök előnyei a pavilonban és a verandán:

 1. Milyen kellemes távol lenni az időtől, ülve a verandán vagy a pavilonban, és gyönyörködve a környező világ szépségében. De az időjárási jelenségek nem mindig alkalmazkodnak az emberhez, és kellemetlenné tehetik a nyaralást. A pavilonokhoz és verandákhoz helyesen választott függönyök védenek a könnyű szitálás, a túl sok fény vagy a széllökések ellen.
 2. Nos, miféle dacha tehet kíváncsi szomszédok nélkül? A szövetből vagy bambuszból készült átlátszatlan függönyök segítenek feltűnő akadályt létrehozni a magánélet és a mindenütt jelenlévő kilátások között..
 3. A mindenütt jelenlevő keszeg, szúnyog és szúnyog még a legszebb napon sem teszi lehetővé a kényelmes pihenést. A polivinil -kloridból készült pavilon sötétítőfüggönyei még egy kis rést sem hagynak e káros rovarok számára.
 4. És kétségtelen, hogy a pavilonok és a verandák függönyei csodálatos dekorációi lesznek a tudatos belső térnek..

A pavilonban lévő függönyök két fő funkciót látnak el: védő és dekoratív A pavilonban lévő függönyök két fő funkciót látnak el: védő és dekoratív

Miután úgy döntött, hogy függönyöket vásárol egy pavilonhoz, szembesülhet azzal a problémával, hogy az összes eladásra kínált fajta közül választhat. Vessünk egy pillantást a különböző típusú függönyök tulajdonságaira..

Függönyök pavilonhoz görgőkön (videó)

Átlátszó PVC pavilonfüggönyök

Sokak számára ez a függönykészítési anyag szokatlannak tűnik, mivel a PVC -fóliát gyakran használják üvegházhatás kialakítására az üvegházakban..

Az átlátszó PVC függönyök tisztán védő funkciót látnak el a pavilonban: megvédik a szobát a széltől és a csapadéktól, anélkül, hogy zavarnák a napfény behatolását Az átlátszó PVC függönyök tisztán védő funkciót látnak el a pavilonban: megvédik a szobát a széltől és a csapadéktól, anélkül, hogy zavarnák a napfény behatolását

A polivinil -kloridból készült függönyök azonban számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek helyes használata esetén kétségtelen előnyökké válnak:

 1. A legelső a PVC magas védelmi tulajdonságai, amelyek többszörösen jobbak, mint más olyan anyagok, amelyekből pavilonfüggönyök készülnek. Kiváló üdvösséget jelentenek nyaralásához a széltől és az esőtől, de nem a napsugaraktól..
 2. Ez az anyag meglehetősen praktikus – a PVC függönyök nagyon sokáig tarthatnak, és sérülés esetén könnyen javíthatók. Az ebből az anyagból készült függönyök még ősszel és télen sem távolíthatók el a nyitott teraszokról vagy pavilonokról, ezáltal védve a teret a víztől és a havatól.
 3. Az átlátszó függönyök nemcsak megvédik nyaralását a különféle természeti jelenségektől, de nem lesznek akadályai annak, hogy megcsodálják a pavilonból vagy teraszról nyíló gyönyörű kilátást. Végül is, ha pihenőhelye egy gyönyörű helyen található, amelynek tájait folyamatosan megfigyelni szeretné, miért akadályozza meg magát mindezektől áthatolhatatlan függönyökkel. A színtelen PVC függöny nagyszerű megoldás lesz.

A PVC függöny jó télen vagy hűvös esős időben nyáron. Az ilyen függönyökkel túl meleg lesz a napsütéses napokon. A PVC függöny jó télen vagy hűvös esős időben nyáron. Az ilyen függönyökkel túl meleg lesz a napsütéses napokon.

De ennek az anyagnak van egy hátránya is, amely befolyásolhatja az anyagból készült függönyöket..

Ha szorosan függő, polivinil -kloridból készült függönyök vannak, a friss levegő nem fog jól beáramolni a helyiségbe, vagyis üvegházhatás jön létre, mint az üvegházakban.

Ez a hátrány könnyen kiküszöbölhető, ha egy ideig verandát és pavilont szellőztetünk..

Védő átlátszó függöny pavilonokhoz, teraszokhoz és verandákhoz (videó)

Hogyan válasszunk szövetet a pavilon függönyéhez

A szintetikus szövetből készült függönyöket elsősorban nyáron használják. Leggyakrabban akril szöveteket használnak függönyök varrására nyitott verandákhoz, tartósabbak és sűrűbbek.

Az ilyen típusú függönynek óriási előnyei is vannak, hogy nyáron előnyben részesítsék őket:

 1. Az akril szövetből készült függönyök különböző textúrái és színei közül kiválaszthatja azokat, amelyek ideálisak a létrehozott belső térhez. A világos áttetsző függönyök segítenek létrehozni a romantika hatását, és még a legegyszerűbb környezetet is díszítik..
 2. A szövetfüggönyök jó védő tulajdonságokkal rendelkeznek – napsütéses időben védenek a túlzott fénytől, nem esnek az esőnek és a szennyeződésnek egy esős napon.

A pavilonok és verandák akrilfüggönyei, ha megfelelően tárolják, körülbelül öt évig örülnek esztétikai tulajdonságaiknak A pavilonok és verandák akrilfüggönyei, ha megfelelően tárolják, körülbelül öt évig örülnek esztétikai tulajdonságaiknak

Használat után az akril függönyöket szappanos vízzel tisztítják és feltekerik. Fontos, hogy az ilyen szövetek ne hajtsanak össze, különben az a hely, ahol az anyag meghajlott, vékonyabbá válik és gyorsan elszakadhat.

Téli függönyök a pavilonban (videó áttekintés)

Kültéri pavilonfüggönyök

Az akril szövetből vagy PVC -ből készült utcai függönyök legkényelmesebb módja a redőny. Elvük meglehetősen egyszerű, összecsukva vagy széthajtva a vezetők mentén mozgó szövedék feltekeredik a tengelyre. Ez a rendszer lehet kézi vagy automatikus..

A redőnyök valamivel drágábbak, mint a hagyományos akril vagy PVC függönyök, azonban megvannak az előnyei. A redőnyök valamivel drágábbak, mint a hagyományos akril vagy PVC függönyök, azonban megvannak az előnyei.

A redőnyök előnyei:

 1. A megfelelően rögzített vezetőknek köszönhetően a függönyök elzárják a széllökések és a szükségtelen huzat útját, bár hagyják a friss levegőt.
 2. A redőnyök tökéletesen védik a helyiséget a nedvességtől, még erős esőben és túlzott napsütésben is. Többek között fagyállóak is..

A költség mellett az ilyen típusú függönynek van egy másik hátránya. A redőnyök felszerelése nem olyan egyszerű, mint a fenti típusoké, mert nem mindenki tudja megfelelően rögzíteni az összes vezetőt és dobozt a tengely segítségével.

Utcai függönyök a pavilonhoz: telepítés és bemutatás (videó)

Függönyöket készíthet a nyári pavilonban, és maga is megteheti. Ehhez szükséges a hurkok rögzítése a szövethez a mért PVC szövet szélei mentén. A fűzőlyukakon áthaladó szögek segítségével felszereljük a függönyt, és erős kötéllel rögzítjük. A függöny legegyszerűbb változata készen áll. Mint látható, sok lehetőség van a függönyökre. De hogy melyiket válasszuk, az csak az ízlésétől függ..

Legyen jó választás!

Pavilonfüggönyök (fotó)