Konyhai függönyök a füleken – modern szerelvények modern függönyökhöz

Szemek és függönyök – a tökéletes kombináció?

A fő különbség az ilyen függönyök között maguk a fűzőlyukak és a nekik köszönhetően kialakított egyenletes hajtások. A szemek különböző átmérőjű gyűrűk, amelyek a függöny tetejére vannak rögzítve. Egy kerek párkányra kerülnek, majd a függönyt kiegyenesítik, és egy szép drapériát képeznek rajta.

Függönyszemek - jellemzők

A függöny típusa attól függ, hogy milyen gyakran rögzítik a fűzőlyukakat és milyen átmérőt választanak. A szövet sűrűsége szintén szerepet játszik. Az ilyen függönyök kialakítását nagyban befolyásolja a szövet is – minél könnyebb anyag tetszik, annál vékonyabbak lesznek a hajtások. Ha fontosak a nagy és nehéz hullámok, akkor előnyben kell részesítenie a nehéz anyagokat..

Függönyszemek - példa a különböző hajtásokra

A konyhai függönyök fülekkel a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • A gyűrűk azonos térfogatú hajtásokat képeznek, így az ilyen függönyök nagyon ügyes megjelenésűek és rendérzetet keltenek;
 • A gyűrűk könnyen felszerelhetők saját kezűleg, ez nem igényel varrógépet vagy speciális készségeket;
 • Ezenkívül jól csúsznak a párkány mentén, így kényelmes és egyszerű lesz húzni és kinyitni az ablakokat;
 • A függönyök a füleken gyorsan felakaszthatók és gyorsan eltávolíthatók;
 • A szemek kiemelhetik a gyönyörű függönyrúd kialakítást;
 • Tökéletesek a modern stílusokhoz: minimalizmus, skandináv, Amerikai, modern, csúcstechnológia és padlás és fúzió.
 • Függönyök áttetszőkön a konyha belsejében skandináv stílusban
 • Függönyök áttetszőkön a konyha belsejében skandináv stílusban

Függönyök áttetszőkön a konyha belsejében skandináv stílusban

Mínuszok:

 • Egy kisebb mínusz – az ilyen függönyök eltávolításához és felakasztásához fel kell emelni a teljes párkányt;
 • Annak érdekében, hogy a redők szépek és egyenletesek legyenek, időnként meg kell csípni a függönyöket – a gyűrűknek egyenlő távolságra kell lenniük egymástól;
 • Ez a típusú rögzítés nem mindig alkalmas klasszikus és hasonló stílusok. Másrészt, ha a megfelelő szövet- és karnis -kialakítást választja, a függönyön lévő fűzőlyukak nem fogják megtörni a stílus egységét a konyhabelsőben. Az alábbi fotók ezt megerősítik..

Provence -i stílusú függönyök a konyhai füleken

Szövetválasztási szabályok – szín, hossz, hajtogatások száma

Ha bármilyen elegáns és nehéz szövetet választhat a hálószobába és a nappaliba, akkor a konyhában nemcsak a függönyök kialakítása fontos, hanem azok szennyeződése, fénye, kopásállósága és könnyű mosása. A bársony, a velúr és más laza anyagok felszívják a zsírt és a szagokat. Természetesen ezeket a szöveteket el kell dobni..

A konyhához a kevert szövetek vagy lenvászon a legalkalmasabb – ezek gyönyörű anyagok, amelyek szükség esetén könnyen moshatók..

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színű és textúrájú szövetet függönyök varrásához saját kezünkkel, és mit kell keresni a késztermék vásárlásakor?

Feltétlenül vegye figyelembe a konyha méretét. Tehát a kis konyha füleinek függönyének világosnak, világosnak, minta nélkül vagy apró betűvel, lehetőleg nem hosszúnak kell lennie. Ha a konyha az északi oldalon található, akkor a rövid függönyök, például lambrequin formájában, megteszik. A hurkok rövid függönyének okai: télen nem zavarják a radiátorok fényének és meleg levegőjének áthaladását, könnyebben varrhatók saját kezűleg és könnyebben moshatók.

Lambrequin a homlokzatokon a konyha belsejében

Amikor az ablakpárkány alatti hosszúságú függönyöket választ / varr, ne felejtse el a biztonságot – távol kell tartani őket a tűzhelytől.

A gyűrűk a legkönnyebb és legkényesebb szövetekre is felszerelhetők, például organzára. Ezért a kicsi vagy sötét “északi” konyhákhoz a tüll a füleken jól megfelel.

Tüll a füleken egy kis konyha belsejében Tüll a füleken egy kis konyha belsejében Tüll a fűzőlyukakon a konyha-nappali és az étkező belsejében

A kis konyhák függönyén nem javasoljuk a fűzőlyukak rögzítését egymástól távol. A buja hajtások vizuálisan csökkentik a helyet. Ezenkívül jobb függönyrudat és kis átmérőjű fűzőlyukakat választani. Ugyanezek az ajánlások vonatkoznak a keskeny és kis ablakokra is..

A nagy terület lehetővé teszi, hogy bármilyen hosszúságú függönyt válasszon, akár a padlóig.

Függönyök a konyha padlóhosszához Függönyök a konyha padlóhosszához

Színek tetszőleges hajtogatással, bonyolult mintákkal és dekorációval. A következő fotón, a tágas konyha-nappali belsejében, a fülek függönyei teljesen sötét színűek..

Függöny a fűzőlyukakon a konyha-nappaliban Függöny a fűzőlyukakon a konyha-nappaliban

Stúdiólakásban, konyhában-nappaliban vagy étkezőben élénk színű függönyöket akaszthat fel nagy mintával.

Függönyök áttetszőkön egy nagy konyha belsejében Függönyök áttetszőkön egy nagy konyha belsejében

A fő szabály a konyhaszekrények függönyének színének kiválasztásakor az, hogy meg kell ismételniük a befejező hangot, például tapéta vagy kötény, bútorok vagy textíliák és dekoráció.

Függöny a fűzőlyukakon a bútorok és a konyhai felületek színében Függöny a fűzőlyukakon textil és konyhai dekoráció színében Függöny a füleken, hogy megfeleljen a konyhai bútorok színének Függöny a füleken, hogy megfeleljen a konyhai bútorok színének

Univerzális színek – fehér, bézs, szürke. A konyhabelső színkombinációjáról itt olvashat bővebben.

Bézs függönyök a füleken a konyha-nappali belsejében Fehér függöny a fűzőlyukakon a konyha-nappali belsejében Szürke és fehér áttört függönyök a konyhához

Szeretné vizuálisan megváltoztatni a szoba arányait függönyök segítségével? Ne feledje, hogy a vízszintes minták kitágítják a falakat, míg a függőleges minták a mennyezetet..

Függőleges csíkos függönyök a konyhához, fülekkel

Vásároljon két függönykészletet, egyet télen és egyet nyáron. Ez megmenti az anyagokat a kiégéstől, és jelentősen meghosszabbítja azok élettartamát..

Ha nem tudja elképzelni a belső teret kétrétegű függönyök nélkül, akkor használjon modern kombinációt – ne könnyű tüllt nehéz függönyökkel, hanem függönyöket a fűzőlyukakon, redőnyökkel, római vagy görgős modellekkel kombinálva. Ez a kialakítás egyszerre elegánsnak és modernnek tűnik..

Függöny redőnyökkel

Kiválasztási szabályok

A konyhai függönyök füle lehet fém és fa, de leggyakrabban műanyagot használnak, amely tökéletesen utánozza a fémet (az antik rézből az acél krómig), a fát, és színezhető is.

Fém függönyszemek

A fém gyakran bevonattal készül (matt vagy fényes) – arany, réz, bronz, ezüst vagy króm. Továbbá a barázdált, üldözött felületek itt sem ritkák..

A műanyag fűzőlyukak nemcsak olcsóbbak, hanem praktikusabbak is, mivel könnyűek, nem korrodálódnak, könnyen mozognak a párkány mentén, és sokféle árnyalat jellemzi őket.

A kerek füleket szabványnak tekintik, de bármi lehet – nap, virág, delfinek formájában. Az ilyen térfogati ábráknak meg kell felelniük a szövet mintájának vagy a belső dekorációs kiegészítéseknek..

Függönyszemek alakja és színe

A fűzőlyukak kialakításának meg kell felelnie a szövetnek – vékony termékeket választanak a könnyű függönyökhöz, és masszívakat a nehéz függönyökhöz. Ami a színt illeti, a rögzítőgyűrűk hangjának nem kell illeszkednie a függönyök szövetéhez – illeszkedhet a párkány, a szerelvények vagy a dekoráció hangjához a konyhában.

A konyhai függönyök füleinek színe és mérete

Mesterkurzus – Függönyöket varrunk a fűzőlyukakra

Tehát hogyan kell varrni a szemfüggönyöket?

Nem nehéz saját kezűleg függönyöket készíteni a fűzőlyukakon, és egy ilyen termék tervezési lehetősége hatalmas, mert mindig stílusos és hatékony lesz..

Ehhez szükség lesz szövetre és fűzőlyukakra, ceruzára és ollóra, speciális fűzőszalagra (helyettesíthető dublerinnel vagy nem szőtt anyaggal). Ez azért történik, hogy a felső rész szilárd, rendezett és egyenletes legyen..

A fűzőszalagot forró vasalóval ragasztják a szövethez. Ezt követően meg kell varrni az összes redőt..

Barkácsfüggöny fülekkel-a ragasztószalag vasalása, hajtogatás és szegés

A lyukak kontúrjait a javasolt sablon szerint vagy a szem belső kerülete mentén körvonalazzuk. A fűzőlyukak felszerelésére szolgáló lyukakat vagy ollóval, vagy megfelelő átmérőjű élezett csővel vágják le.

DIY függönyök fülekkel

A függönyön lévő hurkok számának egyenletesnek kell lennie – így alakulnak ki rajtuk egységes hullámok.

Ami a fűzőlyukak közötti távolságot illeti, a szabvány itt 18-22 cm. Ha valamivel kevésbé terjedelmes hajtogatást szeretne, 15 cm elegendő.

Fontos az anyag méreteinek helyes kiszámítása is – a szélesség ebben az esetben megegyezik a párkány két hosszával, a fűzőszalag szélességét (10-15 cm) és a szegélyeket pedig hozzá kell adni. hossz..

tippek a függönyvarráshoz

Nagyon részletesen, egyszerűen és egyértelműen a szövet hosszának és szélességének helyes kiszámítását írja le és mutatja be a videó:

Néha a függönyöket nem közvetlenül a fűzőlyukakra rögzítik, hanem speciális csuklópántokra, amelyek gyűrűkbe csavart szalagokból készülnek.

Függönyszemek - dekorációs ötlet

Részletesebb mesterkurzusért tekintse meg az alábbi videót: