Kecses redős függöny: belső megoldás

Ha eleged van a hétköznapi függönyökből, valami újat és kreatívat szeretnél, akkor a redős függönyök megfelelnek neked Ha belefáradt a szokásos függönyökbe, valami újat és kreativitást szeretne, akkor a redős függöny megfelelő az Ön számára. Néha csak egy kevés marad a belső megjelenés teljességéig, nincs elegendő részlet, amely „megbékítene”, „ barátkozzon ”a belső térben csodálatos egység lenne. És a függönyök gyakran életmentővé válnak, de ha Ön, bárhogyan is választja, nem dolgozza ki a szokásos függönyöket, és nehéz dönteni néhány extravagáns lehetőségről, vegyen redős függönyöket.

 Ráncos függönyök: mi ez?

Ez a redőnyök ugyanaz a variációja alapvető különbségekkel..

Általában a redős függönyök automatikusan működnek: vannak olyan rendszerek, amelyek maguk is nyomon követhetik a helyiség megvilágításának szintjét. Általában a redős függönyök automatikusan működnek: vannak olyan rendszerek, amelyek maguk is nyomon követhetik a helyiség megvilágításának szintjét.

Hajtogatott redőnyök:

 1. Az ilyen függönyök kialakítása nagyon könnyű alumíniumötvözetből készült vezetőkből készül, és közöttük speciálisan megmunkált szövet vagy papír található..
 2. A feldolgozás eredményeként ráncokat kapunk az anyagon, annyira rögzítettek, hogy amikor a függönyök felemelkednek, a szövet ilyen harmonikában hajtogatható.
 3. Amikor leengedik a függönyöket, maga a szövet már kiegyenesedik, de a redők láthatóak. Az ilyen függönyöket egyébként hullámosnak nevezik.
 4. A redőnyöket zsinór, lánc vagy automatikus rendszer vezérli. Ha automatikus, akkor csak nyomja meg a gombot a távirányítón.
 5. A függöny tetszőleges magasságba emelhető vagy süllyeszthető, alsó része pedig speciális rúddal van súlyozva, mivel a függöny mindig függőleges függőleges vonallal rendelkezik.

Miért előnyösek a redős redőnyök néha a redőnyöknél vagy a hagyományos redőnyöknél? Talán a belső lehetőségeknek köszönhetően.

Ráncos függönyök és lehetőségeik a belső térben

Leggyakrabban az ilyen függönyöket olyan lakásokban vásárolják, ahol modern városi stílus és különböző típusú.

Az ilyen függönyök a legmegfelelőbbek a high-tech és a minimalista stílusokhoz. Az ilyen függönyök a legmegfelelőbbek a high-tech és a minimalista stílusokhoz.

A belső redős függönyök lehetnek:

 • A legváratlanabb minták, négyzet alakú és téglalap alakúak, valamint trapéz alakúak, csonka piramis formájában. Ha például nem szabványos műanyag ablakai vannak, az ilyen függönyök csak az utat jelentik.
 • Mivel az ilyen függönyök rögzítése univerzális, ismét jól illeszkednek a műanyag ablakokhoz. Rögzíthetők az ablakkerethez vagy szárnyhoz, rögzíthetők az ablakrés fölé is.
 • Az ilyen függönyök különböző mozgási irányokkal rendelkeznek, ami kényelmes, mind alulról felfelé, mind például jobbról balra. Függőleges vagy vízszintes mozgás – bármilyen opció megtalálható.

Könnyen rögzíthető, kis súly – mindez alkalmas a nem szabványos ablakok elrendezésére ilyen függönyökkel. Végül is vannak háromszög alakú ablakok, ferdén, trapéz alakban. A tulajdonosok gyakran küzdenek, hogyan kell díszíteni őket, és itt van a kiút – redős függönyök.

Függöny műanyag ablakokhoz: típusok

És most a konkrét lehetőségekről. A leggyakrabban használt redős függönyökre számos szabvány létezik. Ezek alapvető lehetőségek.

A 20 mm -es hajtású függönyök alkalmasak kis helyiségekbe: például a konyhába A 20 mm -es hajtású függönyök alkalmasak kis helyiségekbe: például a konyhába

A redős függöny típusai (alapvető lehetőségek):

 1. Függöny 20 mm -es redővel. Kis vagy közepes méretű ablakok készülnek ilyen függönyökkel. A függönyök gyönyörűen néznek ki rajtuk, természetesen nagyon kényelmesek. A függönyök támaszok lépcsőfokok formájában, nekik köszönhetően kiderül, hogy a redők gyönyörűen gurulnak egymáson.
 2. Függöny 50 mm -es redővel. Az 50 mm -es hajtás, mint sejtheti, nagy ablakhoz, széles nyíláshoz készült. Az ilyen ablakokon lévő kis hajtások nagyon keskenyek lesznek, és a nagyok hangsúlyozzák a nyílás teljes területét, és ugyanakkor nem okoznak szükségtelen dekoratív túlterhelést. Az ilyen függönyök magassága akár 4,5 m is lehet.
 3. Kettős redős redőny. Vagy egyébként a népszerű nappal-éjszaka típusú függönyök, amelyekben kétféle szövet váltakozik csíkokkal, először áttetsző, majd vastag. Dobot vagy láncot használnak a fényáram szabályozására. Ha mindkét vásznon kombinálja az áttetsző csíkokat, több fény lesz. És ha az átlátszó szövetet sűrű, zárt, félhomály képződik a szobában..
 4. Különböző függönyök vannak a rögzítési rendszer szerint. Vannak oldalsó rögzítésű függönyök, és vannak függönyök, amelyek szabadon lógnak, csak súlyrúd van alul.

Felmerül a kérdés, hogy lehet -e ilyen függönyöket saját maga elkészíteni?

Csinált papírfüggönyök saját kezűleg: reális-e elkészíteni őket

Függönyöket saját maga is készíthet, szövetből vagy papírból. Hajtogatott papírfüggönyök – kézzel készített.

A házi redős függönyök speciális facsíkra vagy kétoldalas szalaggal rögzíthetők A házi redős függönyök speciális facsíkra vagy kétoldalas szalaggal rögzíthetők

Hajtogatott papírfüggönyök készítéséhez szüksége van:

 • Papír, amelynek szélessége megegyezik az ablaknyílás szélességével ezen nyílás két hosszában;
 • Két fa léc azonos szélességgel;
 • Ragasztó;
 • Ár;
 • Selyem vagy nylon szálak.

Szóval mit csinálsz. A papírt össze kell hajtogatni és kis ráncokban vasalni, pontosan az elvett blokk szélességéig. A kapott papírháló felső szélét ragasztóval ragasztják a rúdhoz, préselik, majd időt adnak ennek megszáradására.

A jobb rögzítés érdekében kétoldalas szalagot is használhat.

Ezután a papír széle mentén lyukakat készítsen egy ürítővel, és húzza át a szálakat, rögzítse a felső rúdra. Ha a függöny nagyon széles, akkor a szálakat 40-50 cm-es szöveten keresztül lehet húzni. Annak érdekében, hogy mindent hatékonyan rögzítsen, lyukat kell készíteni a fa deszkákba, és csavarokkal rögzíteni kell a szálakat a tetején, ragasztani őket.

Számítsa ki az ablak magasságát és a már kiegyenesített redőket. Vágja le a vásznat a szükséges paraméterek szerint. Ragassza a papírt az alsó csíkra, rögzítse a szálakat ugyanott. Még marad idő, amíg a szerkezet megszárad, és azt mondhatjuk, hogy a redős papírfüggönyök készen állnak..

A függönyök sok lehetősége közül a redős mindig előnyösnek tűnik – mindkettő közönséges, hagyományos és nem unalmas. Játszanak a belső térrel, megszervezik a teret, ami csak neked felel meg. Nos, a házi függöny is dicséret neked, mint tűnős..

Ruhák széles választéka az ablakhoz!

Példák redős függönyökre (fotó)