Csábító szálfüggönyök a konyhában: fotók és ötletek

A szálfüggönyök a legjobb megoldás a konyhához: kreatívnak tűnnek, és könnyű, nyugodt légkört teremtenek A szálfüggönyök a legjobb megoldás a konyhához: kreatívnak tűnnek, és könnyű, nyugodt légkört teremtenek. A konyhában áramló és könnyű szálfüggönyöket használnak ablak vagy ajtónyílás díszítésére, csillár vagy fal díszítésére. Saját kezével létrehozhat egy ilyen eredeti dekorációt, vagy megvásárolhat egy kész verziót.

Menetes függönyök a konyhában: az anyagválasztás

A szálfüggönyök sokféle stílusban készülnek, a klasszikustól a gótikusig.

A cérnákból készült lehajtható függöny tökéletesen kiegészíti:

 1. Keleti stílus;
 2. Eklekticizmus;
 3. Öko-stílus;
 4. Modern;
 5. Minimalizmus.

A menetes függönyök minimalista és modern high-tech stílusba illeszkednek A menetes függönyök minimalista és modern high-tech stílusba illeszkednek

A szálfüggönyök széles választékban vannak anyagban, színben és textúrában..

A legmegfelelőbb függöny sziluettek a konyhában:

 • Félköríves, íves;
 • Háromszög alakú, hegyes szöggel lefelé mutató;
 • Az ablaknyílás folyamatos lezárása.

Sziluettet kell választania a szoba megvilágítása és területe alapján. Egy kicsi vagy sötét konyha esetében nem kívánatos az ablak teljes függönyösítése. A cérnafüggöny hosszú végei, akárcsak a szokásosak, szalaggal, gyűrűvel vagy hajtűvel rögzíthetők. A rövid függönyök nem akadályozzák a napfényt a szoba megvilágításában.

Az akcióban csúszó és statikus modelleket találhat, tüll szálakból vagy keskeny szalagokból.

Saját kezével bármilyen hosszúságú és bármilyen sziluettű függönyt összeállíthat. A termék sokáig örömet okoz, ha kiváló minőségű anyagokat választ és követi a gyártási technológiát.

A kötélfüggönyök gyöngyökkel vagy más anyagokkal díszíthetők A kötélfüggönyök gyöngyökkel vagy más anyagokkal díszíthetők

A szálfüggönyöket leggyakrabban gyöngyökkel díszítik, de ha a belső teret minimalista stílusban tervezték, akkor dekorációk nélkül is megteheti. Mindenesetre annak érdekében, hogy a szerkezet kellően stabil legyen és függőlegesen lógjon, az alját csomóval, kerek strasszkővel vagy gyöngyökkel kell súlyozni..

A gyöngyökön áthaladó tengely elkészült:

 1. Horgászzsinórból;
 2. Keskeny szalagból;
 3. Kötélből;
 4. Tartós szintetikus fonalból készült;
 5. Bastól.

Nem szabad elfelejteni, hogy az izzószál függönyök megnyúlhatnak, ha túl nehéz gyöngyöket rögzítenek rájuk. Minden tengelytípushoz megfelelő súlyt kell kiválasztani.

Mi nem használható függönyökhöz:

 • Természetes szálak, erősen nyújtottak;
 • Rossz minőségű vagy túl vékony vonal, eltörik;
 • Szalagok természetes selyemből, szaténból, nyúlnak és elveszítik alakjukat;
 • Fűzetlen szalagok vagy szövetvágások esetén a vágás elkezd szétválni az egyes szálakra.

Minél nehezebb a gyöngy, annál szilárdabbnak kell lennie az alapnak. A gravitáció lehúzza a függönyt, ezért annak érdekében, hogy a termék sokáig megőrizze reprezentatív megjelenését, jobb, ha nem használunk nagyon masszív dekorációt. A legnehezebb gyöngynek alul kell lennie. Az alsó gyöngyök csepp formájában gyönyörűek.

Egy madzagon akár tíz ékszert is felakaszthat Egy madzagon akár tíz ékszert is felakaszthat

A gyöngysorok elrendezésének módszerei:

 1. Váltakozó átlátszó és átlátszatlan sorok;
 2. Hosszú és rövid sorok váltakozása;
 3. Gyöngyök kombinációja más ékszerekkel.

A menetes függönyök szokásos kerek műanyag gyöngyei mellett kerámia, üveg, bármilyen alakú, négyzet alakú, sokszögű fémgyöngyöket használnak..

A dekorációhoz használhatja:

 • Csillogó strasszok;
 • Hungarocell golyók;
 • Művirágok;
 • Gyöngyök, bugles;
 • Fa kockák.

A cérnákkal ellátott függönyök felső részében sűrű szövésű szálak lehetnek, mintás párkány. Mielőtt elkezdené vásárolni vagy vásárolni, át kell gondolnia a termék ötletét. Ha az izzószál függönyöket kézzel készítik, akkor a vázlat kiválóan alkalmas ötlet kidolgozására..

A vázlaton körvonalaznia kell az általános összetételt, megoldást kell találnia a függönyök rögzítési módszerére.

Kiseya: szálfüggönyök (videó)

Hogyan rögzítsük a függönyöket

Az ékszerek nem gurulnak le, ha egy szálra rögzítik őket.

A javításnak 3 módja van:

 • Csomókban a megbízhatóság érdekében jobb csomót készíteni a gyöngy előtt és után is;
 • Egy hurokban a szálak kétszer haladnak át minden gyöngyön;
 • Krimpek, speciális bilincsek használatával.

A menetek rögzíthetők egy speciális fa deszkára, amelyben lyukak készülnek: képes ellenállni a nagy terhelésnek A menetek rögzíthetők egy speciális fa deszkára, amelyben lyukak készülnek: képes ellenállni a nagy terhelésnek

A krimpeket tömörítéssel szerelik fel, kényelmes erre a célra kis fogót használni.

Hogyan rögzítsük a szálfüggönyöket a párkányon:

 1. Kössön minden szálat egy rendes gyűrűhöz, és vezesse át a bagettet (függönyt) a gyűrűn. Ez a legkényelmesebb lehetőség, mert a függöny könnyen és simán kinyílik. A konyhában rendszeresen szellőztetnie kell, jobb, ha mobil függönyöket választ.
 2. A bagett az a rúd, amelyre a függönyöket rögzítik. Néha a bagettet párkánynak vagy függönynek nevezik, de ezek nem helyes nevek. A függönyöket úgy rögzítheti, hogy egyszerűen lyukakat készít a bagettbe. A szálakat a rúd lyukain keresztül csavarják át, majd szabadon esnek a kívánt hosszúságra.
 3. Bútor körmök, dekoratív csapok. Ez nem igazán alkalmas a konyhába, de gyakran használják. Az ablaknyílás fölé számos csap van felszerelve, amelyek mindegyike dekorációval ellátott menetekkel van rögzítve.
 4. Egy hurok. Ha csuklós bagett van felszerelve az ablaknyílás feletti konzolokra, akkor hosszú szálakat vezethet át a rúdon, hogy hurkot kapjon.

A szálfüggönyök nagyon könnyen összeszerelhetők és felszerelhetők, ilyen eredeti dekorációt készíthet saját kezével.

Hogyan készítsünk izzós függönyöket

Először is fel kell vennie és körvonalaznia egy ötletet. Lehetetlen számolni az elemek számát jól átgondolt összetétel nélkül..

Általában körülbelül 15 darab cérna szükséges a függönyök létrehozásához. Általában körülbelül 15 darab cérna szükséges a függönyök létrehozásához.

Milyen árnyalatokat kell figyelembe venni a számítás során:

 • Mekkora az ablak szélessége a konyhában, hány szálra van szükség;
 • Milyen hosszú az egyes szálak, hogyan néz ki a függönyök sziluettje;
 • Hány gyöngy legyen minden szálon;
 • Függetlenül attól, hogy a függöny szimmetrikus vagy ismétlődő mintázatú.

A tervezés vizuális megkönnyítése érdekében kis átlátszó gyöngyök és nagyobb elemek váltakozását használhatja. Az átlátszó kristályok, gyöngyök és gyöngyök könnyűvé és súlytalanná teszik a függönyöket, a ragyogás betölti a konyhát és élénkíti a belső teret.

A számlálás befejezése után vásárolnia kell:

 1. Alapanyag (damil vagy egyéb lehetőségek);
 2. Dekorációs anyag;
 3. Speciális szerszámok.

Bizonyos esetekben tűre, fogóra vagy gyűszűre van szükség. A horgászzsinórból készült szálfüggönyök könnyen átfűzhetők a gyöngyökön, de a szalag- vagy kötélfüggönyök további erőfeszítéseket igényelnek. Az ablaknyílás tervezésének utolsó szakasza a függönyök rögzítése a jelzett módok egyikén..

Elegáns szálfüggönyök a konyha belsejében

A konyhát nemcsak esztétikai, hanem gyakorlati szempontból is át kell gondolni. Fontos, hogy a tisztítás gyors és egyszerű legyen..

Elég havonta egyszer mossa le a pamut függönyöket meleg vízzel és szappannal. Elég havonta egyszer mossa a pamut függönyöket meleg vízben és szappanban.

A szálfüggönyök bizonyos gondozási tulajdonságokkal rendelkeznek.:

 • Csak kézi mosás;
 • Használhat szappant vagy szódabikarbónát;
 • Kizárólag hideg vízzel mosható.

Forró víz nyújtja az alapot. A szintetikus damilt bármilyen vízzel le lehet mosni, de a szalagok, zsinórok vagy húrok nem éri meg. Annak érdekében, hogy a kristálygyöngyök ismét csillogóvá váljanak, bármilyen zsírtalanító alkalmas: szóda, szappan, alkohol, tükör tisztító. Ha fa kockákat, háromszögeket vagy gömböket használnak a függönyök díszítésére, fontos gondoskodni a termékek lakkozásáról. Csak a lakk védi a fát, és megakadályozza a fagyöngyök fakulását, duzzadását és repedését.

Szálfüggönyök a konyha belsejében (videó)

A szálfüggönyök mindig eredetinek és szokatlannak tűnnek, és ha gyönyörűen választja a gyöngyöket, a konyha dizájnja valóban luxus lesz.

Példák a konyhai szálfüggönyökre (fotó)