A függöny jellemzői és típusai a modern belső térben

Ma az akcióban sokféle függöny megtalálható. Ma az akcióban sokféle függöny megtalálható, az ablak függönyétől hosszú ideig nem csak a külső vonzerőt és funkcionalitást várták. Legalább nem mindenki ennyire igénytelen a választásában. A különböző típusú függönyök pedig lenyűgöznek a tervezési ötletek körével és összetettségével, ugyanakkor a függönygyártás virtuozitásával. Melyik függöny praktikusabb? Melyik illik egy kis helyiséghez, és melyik fog tökéletesen megjelenni egy nagy és világos szobában? Pontos és értelmes válaszokra van szükség.

Melyek a függönyök a kialakítás típusa szerint

Kezdheti ezzel a tulajdonsággal, ez korrigálja a további választást. Ez a felosztás bemutatja a függönyök kiválasztásának módját a karnisra történő rögzítés módja, a stiláris alkotóelem, a modell műszaki vonatkozása és az ablakmezőn való elhelyezkedés alapján..

A klasszikus függönyök mindig előnyösek A klasszikus függönyök mindig előnyösek

A függöny típusai építési típus szerint:

 1. Klasszikus. Két egyenlő függőleges szövetcsíkból állnak, amelyek bármilyen módon rögzíthetők a párkányra. Általában az ilyen függönyöket egy másik darab átlátszó vagy áttetsző szövet egészíti ki, amely kifelé helyesen kiegészíti a képet, és lehetővé teszi a napsugarak szűrését. Az ilyen függönyök bonyolultak és egyszerűek, dekorációval vagy anélkül, egyenesek, kerekek, átlók stb..
 2. japán. Ezek olyan rendszerek, amelyek szövetből vagy például rizspapírral borított panelekből állnak. Az ilyen dekoratív utakat a vezetőkhöz rögzítik, és azok mentén már egy bizonyos síkban mozognak. Egyébként az ilyen függönyök nemcsak ablakokhoz, hanem például egy ajtóhoz is alkalmasak..
 3. Francia. Egy darabból álló szövet, egyenletes hajtogatásokba összegyűjtve függőleges emelőhevederek segítségével. Általában ezeket a függönyöket egy helyzetben rögzítik..
 4. osztrák. A kiegyenesített függöny szilárd, egyenletes vászon lesz, alján puha pattogásokkal. Összeszerelés után gyönyörű redők képződnek. Ezeket a függönyöket gyakran fodrok és fodrok díszítik..
 5. római. Ez a függönyök meglehetősen szigorú változata, lakonikus, visszafogott, vízszintes összeszereléssel..
 6. olasz. Jó lehetőség a magas nyíláshoz a közönséges, egyenes függöny, puha hajtásokkal burkolva az átlósan kifeszített zsinórok miatt.
 7. görög. Ezek egyszerű szövetvágások, egyszínűek, amelyeket alul, felül és néha a teljes kerület mentén díszítenek profillal vagy geometriai mintával..

Ez természetesen nem minden típusú függöny, hanem csak az első rész. Talán már úgy döntött, hogy részletesebben tanulmányozza egy adott fajt, de ha nem, a leírás folytatódik..

A függönytervek típusai (videó)

Függönyfajták: a legjobb lehetőségek

A választás nagyszerű, mivel a lehetőségek között vannak népszerűek is, például redőnyök és függönyök.

Menetes függönyök - eredeti megoldás egy modern belső térhez Menetes függönyök – eredeti megoldás egy modern belső térhez

Hogyan válasszunk függönyöket:

 • Árnyékolók (hengeres, függőleges, vízszintes rendszerek lamellákkal);
 • Hajtogatott – redős szövet, hajtásokkal;
 • Menetes függönyök – muszlin konstrukció;
 • Kávézófüggönyök – rövid függönyök az ablak közepétől az ablakpárkányig;
 • Húzózsinóros függönyök – a párkánycső be van csavarva a szövetredőbe, jól néz ki;
 • Pántos függönyök;
 • Fűzőfüggönyök;
 • Függöny lambrequinnel;
 • Függönyök függöny nélkül.

A csuklós függönyök nagyon frissek és stílusosak A csuklós függönyök nagyon frissek és stílusosak

És ha az utolsó függönytípusok neve önmagáért beszél, akkor nincsenek olyan gyakori függönytípusok, amelyek ennek ellenére meglehetősen érdekesek.

Például a “püspök ujja” -nak nevezett függönyök. Az ablak ilyen öltözéke hosszú függönyökből áll, amelyeket bizonyos helyeken megkötöznek. A nyakkendő fölött görnyedést készítenek, így a kialakítás olyan, mint egy többszintű zseblámpa..

És vannak pólófüggönyök is. A felső szélén az anyagot úgy vágják le, hogy “póló” alakuljon ki. És maga a vászon klipekkel, hurokkal, fűzőlyukakkal van rögzítve.

Hogyan válasszunk szövetet függönyökhöz: egyszerű választás

Nehéz egyetemes tanácsot adni, de vannak olyan függönyszövetek, amelyek jobban néznek ki bizonyos helyiségekben..

A kárpit vagy a brokát függönyök nagyszerű választás a nappaliban A kárpit vagy a brokát függönyök nagyszerű választás a nappaliban

Például, ha nappaliról beszélünk:

 1. Kordbársony, bársony, tweed – puha és aranyos, de nehéz gondoskodni róluk, és sajnos kiváló porgyűjtők;
 2. Gobelin, brokát, muszlin – ideális az első kategóriához képest, mivel jól néznek ki, és fontolja meg, hogy nem gyűrődnek, és nagyon kényelmesek, és szinte nem fakulnak;
 3. Gyapjú, szélesruha, plüss – a port is nagyon jól gyűjtik, nem praktikusak, kicsit régimódiak és a moly szívesen lakmározna rajtuk.

Tehát a legjobb választás a nappaliban továbbra is a gobelin vagy a brokátfüggöny. A brokát ünnepélyes, a gobelin pedig konzervatív.

Miért válassza a függönyöket, hogyan helyes

Mivel a modern belsőépítészetben nincs forradalom, milyen merész döntéseket nem talál. Ezért számos tippet adhat, amelyek közül kiválaszthatja a saját számára előnyösebbet:

Kívánatos, hogy a függönyök összhangban legyenek a kanapé vagy a szőnyeg színével. Kívánatos, hogy a függönyök összhangban legyenek a kanapé vagy a szőnyeg színével.

A függönyök a következők lehetnek:

 • A kárpit és / vagy a szőnyeg színe szerint. A szín nem feltétlenül egyezik, de harmonizál.
 • Nem választhat függönyt a tapéta színéhez, amely biztosítja ezen elemek összeolvadását.
 • Egy sötét szobában, az árnyékos oldalon fényfüggönyre van szükség, és fordítva.

A választást pedig a mennyezet magassága és az ablak mérete befolyásolja. Ismét vegye figyelembe a függöny céljait. Vannak háttérfüggönyök, kontrasztfüggönyök, világosak, hangsúlyos függönyök stb..

Hogyan válasszuk ki a függöny színét

Ismét hallgassa meg az általános tanácsokat, amelyek nem annyira szigorúak a beállításokkal, a tapéta színével és a bútorokkal kapcsolatban..

Ha kiemelni szeretné az ablakot, használjon világos függönyöket. Ha kiemelni szeretné az ablakot, használjon világos függönyöket.

Melyek a legjobb függönyök a színek tekintetében:

 1. Ha már sok szín van a szobában, akkor a függönynek a szoba legnagyobb tárgyának színének kell lennie, például egy sarokkanapénak;
 2. Ha nincs cél az ablak kiemelésére, akkor a színeknek semlegesnek kell lenniük, ebben a tekintetben nem ragaszkodik a bézs függönyhöz;
 3. Mindig díszítheti a függöny semleges lehetőségeit élénk színű ékezetekkel, kiegészítőkkel;
 4. Ha olyan feladat van, hogy az ablakot a szoba középpontjává tegye, akkor fényes csíkos függönyökre vagy észrevehető mintára van szüksége;
 5. Tartsa be ugyanazt a színsémát – például bézstől csokoládéig, anélkül, hogy túlmegy ezen a színvonalon.

A függönyök színe, szerkezete és szövete mellett a rögzítési lehetőségek is figyelmet érdemelnek..

Függöny: rögzítési típusok, opciók

Tehát melyik szerelési kivitel jobb – valószínűleg itt csak az esztétikai jellemzők szerint választhat, ez elég lesz.

A függönyök rögzítési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek A függönyök rögzítési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek

A függönyök rögzítésének típusai:

 • Húrok;
 • Szemek;
 • Gyűrűk;
 • Zsanérok;
 • Mágnesek;
 • Húzózsinór;
 • Fonat.

A húzózsinóros függönyök jól mutatnak a konyhában és az óvodában, a fiókok jobbak egy olyan helyiségben, ahol a függönyöket nem kell előre -hátra mozgatni, és a fűzőlyukak szilárdnak tűnnek, így a nappaliban függönyként is használhatók.

Függöny felszerelési lehetőségek (videó)

Hogyan válasszunk függönyöket egy kis nappaliba

A nappali nem mindig büszkélkedhet nagy felvétellel, de nincs mit tenni, pontosabban nagyon lehetséges, nevezetesen, hogy megmentse a helyzetet a helyesen kiválasztott függönyök miatt.

A könnyű légfüggönyök alkalmasak egy kis nappaliba. A könnyű légfüggönyök alkalmasak egy kis nappaliba.

Hogyan válasszunk függönyöket egy kis nappaliba:

 1. A szövetnek a lehető legkönnyebbnek és szellősebbnek kell lennie, például selyemből vagy szaténból, hogy ne legyen túlterhelés egy kis helyiségben;
 2. A függöny nem lehet bonyolult kialakítású, ami szintén túlterhelés;
 3. A világos árnyalatok szinte mindig vizuális tágulást kölcsönöznek, néha a függönyök kivételes változata a falak színében csak vizuálisan növeli a szobát.

Ha a nappali kicsi, legyen a párkány mennyezet – ez a vizuális érzékeléshez is remekül működik, a függönyök úgy esnek le, mintha a mennyezetről esnének le.

A függöny típusai (videó)

Hosszú ideig beszélhet a függönyök kiválasztásáról. Három fő pont van – a függönynek ki kell egészítenie a belső teret, és nem szabad túlterhelni. Stílusosan illeszkedniük kell a szoba többi eleméhez. Könnyen gondozhatók legyenek, lehetőleg ne gyűjtsenek port..

Legyen jó választás!

Függöny típusok: példák (fotó)