10 Provence -stílusú konyhaablak -tervezési ötlet

Egy provence -i konyha nem képzelhető el gyönyörű ablakdíszítés nélkül. Ebben a cikkben bemutattuk a 10 legjobb Provence -stílusú függönyötletet, megfogalmaztunk néhány tippet a szövetek kiválasztásához, és válogatott inspiráló fotópéldákat is összeállítottunk..

10 ötlet az ablakok díszítésére Provence stílusú függönyökkel

Ötlet 1. Klasszikus fehér függönyök

Kezdjük az ablak díszítésének talán legsokoldalúbb módszerével – pamutból vagy fehérített vászonból készült fehér függönyökkel. Az ilyen függönyök bármilyen belső térbe illeszkednek, és különösen jók a kis és sötét konyhákban, mivel nappal nem rejtik el a természetes fényt, este mesterséges megvilágítást tükröznek, és nem terhelik túl a teret. Igaz, a világos színű textíliákat gyakrabban kell mosni, és nem akasztani a tűzhely és az étkezőasztal közelében..

 • Annak érdekében, hogy az egyszerű fehér függöny ne tűnjön túl unalmasnak, válasszon érdekes részletekkel rendelkező mintákat, például íjhurokokat, csipkebetéteket vagy fodrokat..
 • Fehér függönyök a konyha belsejében Provence stílusában
 • Fehér függönyök a konyha belsejében Provence stílusában

Rövid fehér függöny Provence stílusban

Fehér függönyök a konyha-étkező belsejében, Provence stílusban

Ötlet 2. Római rolók, szalagokkal összegyűjtve

A római redőnyök bármilyen formában jók, de egy provence -i stílusú konyhában a vidéki változatuk tűnik a leginkább organikusnak, amikor a vászon hosszát nem emelő mechanizmussal, hanem manuálisan, szalagok segítségével állítják be.

 • A legnagyobb választék olcsó, provence -i stílusú római redőnyöket találtunk az oldalon bonprix könyvtár. Itt választhat természetes pamutból vagy kívánt méretű, sűrűségű és kialakítású kevert szövetből készült vásznat, például kontrasztos szalagokkal, mint az alábbi képen.

Római rolók szalagokkal

Római rolók szalagokkal

Római vakok bonprix provence stílusban

Római vakok bonprix provence stílusban

Ötlet 3. Függöny fehér és kék csekken

A Tartan és a Vichy csekkek hagyományos nyomatok a provence-i függönyökhöz, különösen fehér és kék vagy fehér és kék színben. Egyébként a ketrecnek köszönhetően a konyhai függönyök kevésbé lesznek piszkosak..

 • A kék és kék függönyök jobban megfelelnek a jól megvilágított konyháknak, amelyek délre vagy délnyugatra néznek. A sötét “északi” konyhák esetében az ilyen hideg színek nem a legjobb megoldás..

Kockás római árnyalatok

Kockás függöny Provence stílusban

Kockás függöny-kávézó

Ötlet 4. Függöny “kávézó”

A kávézófüggönyök rövid függönyök, amelyek a konyhaablakokat díszítették. Leggyakrabban lambrequinnel kombinálják őket, de szükség esetén önmagukban is használhatók, függönyökkel, puha római vagy redőnyökkel párosítva. A “kávézót” egy speciális teleszkópos párkányra függesztik közvetlenül az ablak szárnyán.

 • Kávézófüggönyök a konyha belsejében Provence stílusban
 • Kávézófüggönyök a konyha belsejében Provence stílusban
 • Kávézófüggönyök a konyha belsejében Provence stílusban
 • Szelíd kávézó stílusú függönyök 5 perc alatt elkészíthetők … csinos konyhai szalvétákból. Ebben az esetben egy közönséges horgászzsinór párkánysá válhat, és a ruhacsavarok horgokká válhatnak, amint az a következő képeken látható.

Konyhai törülközőkből készült kávézófüggönyök

Ötlet 5. Vászonfüggöny

Az ágyneműfüggöny előnyös megoldás a provence-i konyha számára, nemcsak természetes szépsége, hanem praktikussága miatt is. Az ágynemű tolerálja a gyakori mosást és vasalást, nagyon tartós és kopásálló. A textíliákat ne 100% lenből, hanem szintetikus anyagokból részesítse előnyben. A kevert anyag nem csak kevésbé fog zsugorodni mosás után és könnyebben vasalható, hanem jobban is kendőzik.

 • Provence stílusú vászonfüggönyök nagy választékát fedeztük fel az Ikeában. Itt 100% -ban vagy különböző súlyú pamutvászonhoz kevert függönyök találhatók, festett és festetlen, mintával vagy anélkül. A sűrű függönyök mintás Rocentrave, sima Ingert, csíkos Arnfried és Mahlert virágos függönyök. A könnyű függönyök Arya, Aina és Mariatistel néven találhatók. Praktikusabb függöny, len és poliészter keverékéből, csak egy Guldzinnia modellben kerül bemutatásra.

Ágyneműfüggöny az étkező belsejében Provence stílusában

 • Provence stílusú vászonfüggöny
 • Provence stílusú vászonfüggöny

Provence stílusú vászonfüggöny

Ötlet 6. Puha lambrequin

Az egyszerű szabású puha lambrequin rusztikus sikkességet kölcsönözhet bármilyen függönynek, és egyidejűleg lefedheti a párkányt és az ablaknyílás tetejét, ha vannak hibák. Azonban önálló függönyként is használható, ez különösen igaz, ha a konyhában nincs elegendő természetes fény, de nem szeretné teljesen hagyni az ablakot dekoráció nélkül..

 • Mivel a lambrequin varrása nem drága és egyszerű, egyszerre több terméket is készíthet különböző színekben, hogy hangulatának megfelelően frissítse a belső teret..

Lambrequin Provence stílusban

Ötlet 7. Ólomüveg függönyök

Az ólomüveg függönyök “homokóra” jók tömörségük és kecses megjelenésük miatt, kényelmesek kinyitni és összegyűjteni. Ha a tűzhely az ablak közelében található, akkor ólomüveg függönyökkel nem lehet félni a széltől, mert az anyag fent és lent is rögzítve van.

 • Az ólomüveg függönyöket “felhúzzák” egy teleszkópos mini-párkányra, és az ablak szárnyához rögzítik.

Ólomüveg függönyök

Ötlet 8. Puha redőny a horgokon

A szabványos (kazettás) redőnyök túl szigorúnak tűnnek a “rusztikus” konyha számára, de a puha “tekercsek” robbanásszerűen illeszkednek a belső térbe. Mivel az ilyen függönyök egyszerű stílusúak, könnyen varrhatók saját kezűleg..

 • A redőnyök érdekesebbé tehetők, ha a hátsó és az elülső oldalukat különböző szövetekből varrják..
 • Puha redőny horgokkal
 • Puha redőny horgokkal
 • Puha redőny horgokkal

Ötlet 9. Kötött függöny

Ha tudja, hogyan kell horgolni, akkor legalább csipkebetéteket köthet a függönyök díszítésére (példa az alábbi képen), és legfeljebb teljes értékű függönyöket..

Függöny kötött elemekkel

Ötlet 10. Függönyök fodrokkal és sallangokkal

A fodros és fodros függöny textúrát kölcsönöz az egyszerű függönyöknek, és romantikus hangulatot teremt a konyhában. Különösen jól mutatnak durva masszív vagy elöregedett bútorok közelében..

 • Ne feledje, hogy minél kisebb a szoba, annál kevésbé kell fodroknak lenni a vásznon. Annak érdekében, hogy ne terhelje túl a belső teret, kívánatos, hogy az ilyen függönyök szövete monokromatikus legyen..
 • Függönyök fodrokkal
 • Függönyök fodrokkal

Általános ajánlások

 • Ne felejtse el figyelni a párkány választása. Fából vagy fémből kell készülnie, például kovácsolva. A rúdvégek illeszkednek a hagyományoshoz – golyók, kúpok vagy nyilak formájában.

Provence -i stílusú kovácsoltvas karnis

 • A len és a pamut ideális szövet a provence -i függönyökhöz. A konyhai függönyökhöz azonban a pamut / vászon keverékek, szintetikus anyagokkal, például poliészterrel megfelelőbbek. Az ilyen szövetekből készült függöny tartósabb, rugalmasabb, jobban megőrzi alakját, könnyebben mosható, vasalható, nem zsugorodik és kevésbé fakul a napfénytől.
 • A provence-i stílusú függönyöknek egyszerű vágással kell rendelkezniük, de a vásznak mintája változatos lehet. Megfelelő szövet virágokkal, csíkokkal, kakasokkal, pasztorális „metszetekkel” vagy tengeri motívumokkal.

Csíkos római redőnyök Provence stílusú konyhabelsőben

 • For kis konyhák jobb választani könnyű rövid függönyöket: római, görgős, ólomüveg, “kávézó” vagy klasszikus függöny mérsékelt összeszereléssel. Fontos, hogy a szövet mintája kicsi vagy közepes legyen, a nagy nyomatok vizuálisan csökkentik a teret.
 • Univerzális színek Provence stílusú függönyökhöz: fehér, bézs és szürke. Általában az anyag színének kiválasztásakor a konyhában már rendelkezésre álló textíliákra (székek, abroszok, párnák, törölközők stb.), A falak vagy a bútorok árnyékára kell összpontosítania. Ne felejtse el figyelembe venni a konyha tájolását a sarkalatos pontokhoz. A “déli” konyhákhoz a hideg árnyalatok függönyei alkalmasabbak, a sötét “északi” – melegek.