Vejledning til valg af barstol

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du vælger en bardisk eller et øbord, og nu vil vi fortælle dig om, hvordan du vælger barstole til køkkenet. I dette materiale finder du nyttige tips, en lille oversigt over priser og producenter samt 30 fotoeksempler på forskellige modeller..

Trin 1. Valg af sædehøjde

Inden du går til butikken, skal du måle højden på stangbordet og forstå, hvor høje stolene skal være for det.

 • Forskellen mellem bordpladens højde og sæderne skal være omkring 30 cm. For eksempel, hvis stativets højde er 1 m, skal højden på stolens sæde være omkring 70 cm.

Selvfølgelig spiller højden på en person også en rolle, så du skal primært fokusere på dine egne følelser under “prøvekørsel” af møbler.

 • Hvis der ofte kommer gæster til dig, dit bord er i en ikke-standardhøjde, eller hvis du bare planlægger at bruge stole til forskellige borde, så anbefaler vi at købe stole med et justerbart ben.

Trin 2. Valg af et design

Barstolen består af et sæde, ben og fodstøtter, mange modeller har ryg og armlæn, nogle modeller kan justeres i højden, kan roteres eller endda foldes. Følgende tips hjælper dig med at finde ud af, hvilken konstruktion der er nødvendig for dig og din familie:

 • Høj rygløs afføring er god, fordi de helt kan glide under bordet og stakke oven på hinanden, når du for eksempel vasker gulvet. At sidde på dem i lang tid er ubehageligt, men hvis dit køkken er lille, og du kun bruger stativet til morgenmad og snacks, så er denne mulighed perfekt.
 • Barstole i interiøret
 • Barstole i interiøret
 • Hvis bardisken udskifter dit spisebord, fungerer som hjemmeminiabar eller arbejdsplads, skal du foretrække komfortable modeller med ryg og armlæn.

Barstole med ryg

 • Barstolen kan have tre, fire eller et midterben med en bred støtte i bunden (billedet). Den sikreste stolmulighed – med 4 ben.
 • Barstol på det ene ben
 • Barstol på det ene ben
 • Barstolen skal have en meget stærk fodstøtte, fordi den ikke kun understøtter benene på den siddende person, men også hjælper med at sidde på et højt sæde.
 • Det drejelige sæde er en god bonus, hvis du bruger disken som en minibar, eller hvis du ofte fester og nyder at se fjernsyn i for eksempel en tilstødende stue..
 • Hvis køkkenet er meget lille, kan du vælge lette foldestole. Disse sælges f.eks. I Ikea (Franklin -modellen). Det er også nyttigt at have enkle klapstole i tilfælde af modtagelse af gæster og kun tage dem ud, når det er nødvendigt..
 • Det er tilrådeligt, at der lægges bløde puder på benene på stolene for at beskytte gulvet.

Trin 3. Valg af materiale

Barstole til køkkenet adskiller sig ikke kun i højden, men også i de anvendte materialer. Ved fremstillingen af ​​en sådan gruppe bruges følgende materialer og deres kombinationer:

 1. Forgyldt, forsølvet stål og smedet. Kun støtten eller hele stolen kan være lavet af metal. Metal bar møbler – de mest pålidelige og lette at rengøre.

Bertoia i interiøret

Bertoia i interiøret

 1. Træ. Træstole er smukke, men kræver regelmæssig tilspænding af skruerne. Derudover er det yderst ønskeligt, at træstolen har et fodstøtte i metal..

Barstol i træ Ingolf, Ikea

Barstol i træ Ingolf, Ikea

 1. Malet eller gennemsigtig plast. Plaststole er lette og kan se fantastiske ud. Så for eksempel vil Louis Ghost gennemsigtige polycarbonatstole som på billedet nedenfor virke usynlige og vil ikke rodet op i rummet. Men husk på, at plast ikke kan rumme mere end 100 kg.

Louis Ghost i interiøret

 1. Vinstokke og rattan, både naturlige og kunstige. Kun sæder er lavet af dette materiale, men det gør møbler meget lettere. For nemheds skyld og skønhed suppleres kurvestole af puder og kapper.

Flettet barstole

 1. Polstermaterialer: læder, øko-læder, tekstiler og gobeliner. De polstrede stole er særligt behagelige og behagelige at sidde på, og de ser meget elegante ud i interiøret..

Stole med læderindtræk

Trin 4. Valg af design og stil

Til et hyggeligt køkken i landlig stil er barstole af træ eller vintage metal egnede med og uden polstring. Modeller med kurvede sæder vil også se godt ud..

Køkken i landlig stil

Barstole i landlig stil

For et køkken i klassisk stil er udelukkende træ- eller smedejernsstole også acceptable. De skal ligne stole så meget som muligt og derfor have godt polstring, sæder, armlæn.

 • Barstole i klassisk stil
 • Barstole i klassisk stil
 • Barstole i klassisk stil
 • Barstole i klassisk stil

For et moderne interiør er strenge lige eller strømlinede linjer og former velkomne. Lyse eller omvendt neutrale farver. Alle materialer er passende, og plast vil være særligt organisk.

 • Barstole i moderne stil
 • Barstole i moderne stil

Men til loftet kan du hente stole af metal eller træ med læderindtræk på trillinger i Tolix-stil (billedet).

Interiør i et lille køkken i loftstil

Popkunst og fusion er det stik modsatte af minimalistisk tilbageholdenhed. Stole med en usædvanlig form eller i det mindste med lyse rammer som på billedet herunder er egnede her..

Pop art røde barstole

Trin 5. Leder du efter, hvor du kan finde billige, men gode stole

Barstole fra Polen er en god mulighed for dem, der vil købe kvalitetsmøbler relativt billigt. Signal -mærket er kendt for materialekvaliteten og det harmoniske design af dets møbler. På billedet herunder kan du se, hvordan Signal barstole i den populære S-300-serie ser ud i køkkenets interiør (pris fra 8.000 rubler).

Signal barstole i det indre af køkkenet

Endnu mere overkommelige møbler kan findes på Ikea. Siddehøjden på næsten alle barstole fra Ikea er 74 cm. De mest populære modeller er træ Ingolf (3999 rubler) og Henriksdal (fra 6000-9000 rubler, afhængig af polstring).

Nedenfor er fotoeksempler på, hvordan stolene fra Henriksdal (første foto) og Ingolf (andet foto) ser ud i interiøret.

Henriksdal i det indre

Henriksdal i det indre

Ingolf i det indre af køkkenet

Ingolf i det indre af køkkenet

Originale barmøbler, f.eks. Gennemsigtige Louis Ghost polycarbonatstole, fra Kartell -fabrikken koster fra 30.000 rubler. Men du kan finde fremragende kopier i russiske onlinebutikker til en pris af 5.000 rubler..

Louis Ghost i interiøret

Du kan også kigge efter kopier af de legendariske designerstole Eames (fra 6000 rubler) og Tolix (fra 5000 rubler).

Eames i interiøret

Eames i interiøret

Tolix i interiøret

Tolix i interiøret

Tolix i interiøret

Tolix i interiøret