Cipőtartó a folyosón: előnyök és konfigurációk

A folyosón található cipőtartó nemcsak cipőket, hanem különféle háztartási cikkeket is tárolhat A folyosón található cipőtartó lehetővé teszi nemcsak cipők, hanem különféle háztartási cikkek tárolását is. Szinte lehetetlen megszervezni a lakásban lévő teret megfelelően kiválasztott bútorok nélkül. Ő segít elosztani mindent a helyeken, és nem okoz felesleges káoszt. Látogatáskor gyakran megfigyelhető a kaotikusan elhelyezett cipő, vagy egy teljesen feltöltött terjedelmes szekrény. Egyetérthetünk azzal a gondolattal, hogy a cipőkhöz külön szekrényre van szükség, mivel nem praktikus az alsó polcokon lévő főszekrényben tárolni, és kényelmetlen minden alkalommal új cipőt szerezni. A legjövedelmezőbb ötlet a cipőtartó használata a folyosón a régi polcok és szekrények alternatívájaként..

Cipőtartó a folyosón: keskeny méretek

Keresnek -e igényt a folyosókon található keskeny cipőtartók? A válasz magától jön. Az ilyen bútorok egyszerűen szükségesek ott, ahol a nagyobb bútorok nem férnek el. Sajnos, amikor házakat építenek, a folyosók nagyon kicsik. Ennek eredményeként egy nagy családnak gyakorlatilag nincs helye a cipő tárolására, még akkor sem, ha figyelembe vesszük azokat, amelyeket egy másik szezonra szánnak, és jelenleg nem használnak..

Az egyetlen kiút ebből a helyzetből egy tágas, keskeny, de magas cipőtartó vásárlása. Szélessége legfeljebb másfél méter, és tökéletesen elfér a folyosó bármely részén, még nyitott ajtó mögött is..

A keskeny cipőtartók tökéletesen illeszkednek egy kis folyosóhoz A keskeny cipőtartók tökéletesen illeszkednek egy kis folyosóhoz

Annak érdekében, hogy a cipőtartó minimális méretet szerezzen, a gyártók nagyon gyakran cipők függőleges elrendezését használják. Ez a jelentéktelen részlet lehetővé teszi, hogy még nagy cipőket is helyezzen a fiókokba..

A legtöbb esetben a szabványos cipős szekrények legfeljebb 80 cm szélességűek, de ha szeretné, szélesebb lehetőségeket is találhat. Egy ilyen komód lehetővé teszi bármilyen cipő elhelyezését anélkül, hogy deformálódna..

Ha a folyosó kicsi, akkor cipőtartókat készítenek hozzá, amelyek szélessége nem haladja meg a 18 cm -t. Ilyen bútordarabot elhelyezhet a folyosó abszolút bármely részében..

Lehetetlen a túlméretezett téli cipő illesztése ebbe a modellbe; alternatív megoldás lehet egy 40 centiméter széles cipőtartó használata. Természetesen vannak más keskeny, de magas modellek is, például mélységük 15 vagy 20 cm lehet, de leggyakrabban megrendelésre készülnek..

Gyönyörű cipőtartó üléssel a folyosón: 5 előny

A modern cipőtartók használata nem korlátozódik egy adott évszak cipőinek tárolására. A tervezők nem állnak meg és modernizálják őket más funkciók ellátására. Így például a bútorüzletekben találhat cipőtartókat tükrökkel, akasztókkal és természetesen ülésekkel.

Hogy néz ki egy ilyen pad? Nutriájában több polcot helyeznek el, és a felső rész puha vagy kemény üléssel is felszerelhető. Az ilyen cipőtartó magassága nem haladja meg a 30 centimétert..

Az üléssel ellátott cipőtartó lehetővé teszi, hogy egy munkanap után leüljön pihenni Az üléssel ellátott cipőtartó lehetővé teszi, hogy egy munkanap után leüljön pihenni

A cipős szekrények funkcionalitása és kényelme miatt nagy keresletnek örvendenek..

Ezenkívül egy ilyen attribútum saját kezével is létrehozható..

A szakértők azonosítják a bútor 5 fő előnyét:

 1. Működési megbízhatóság. Ez a kialakítás a különleges szilárdság figyelembevételével készült, nem fél a minimális deformációktól;
 2. Multifunkcionalitás. Az ilyen cipőtartók nemcsak elegendő mennyiségű cipő tárolását teszik lehetővé, hanem azokon is ülhetnek;
 3. Hosszú élettartam. Alapvetően az ilyen bútorok MDF -ből készülnek, és tartósságot biztosítanak;
 4. Kevés helyet foglal el. Ez a minőség elengedhetetlen a kis folyosókhoz;
 5. Reprezentativitás. Az ilyen típusú cipőtartók kiválóan alkalmasak bármilyen belső térbe, még akkor is, ha csak fehér színűek, és bármilyen lakás díszei lehetnek..

A cipőtartók fali talapzatok, de némelyik szögletes is lehet, más cipőtartókat nagy folyosókhoz használnak. A szegélykövek alkalmasak lehetnek olyan stílusokra, mint – klasszikus, provence, modern vagy high -tech.

Milyennek kell lennie egy cipőtartónak a tükörrel ellátott folyosón 

Mielőtt úgy dönt, hogy tükörrel ellátott cipőtartót vásárol, számos kérdésre kell válaszolnia..

Ugyanis:

 1. A tükör szerkezet megfelel -e a folyosó méretének;
 2. Szükség van -e a tér vizuális bővítésére.

A tükörrel ellátott cipőtartó javíthatja a folyosó megjelenését és funkcionalitást biztosíthat. A tükörrel ellátott cipőtartó javíthatja a folyosó megjelenését és funkcionalitást biztosíthat.

Beállíthatók -e további attribútumok tükrözött felülettel.

Ha egy tükrözött felülettel rendelkező tolószekrényt már beépítettek a folyosóra, akkor nincs értelme újabb tükröt beszerezni, mivel ez túlterheli a belső teret..

A tükörrel ellátott cipőtartó önellátó elem, mivel moduláris felépítésű és nagy méretű, a legjobb, ha tágas folyosókon helyezi el. Egy kis folyosó a tulajdonos elé állítja a ruhásszekrényt vagy a cipőtartót. A szekrény nagyszerű funkcionalitása ellenére a cipőtartónak megvannak a maga pozitív tulajdonságai..

Például:

 • Elég olcsón kerül;
 • Esztétikus megjelenés;
 • Praktikus használat, mivel a tükör segít felmérni megjelenését, mielőtt kimegy;
 • Funkcionalitás.

Bármilyen egyszerűnek is tűnik a kialakítás, a tükrök különböző paraméterekkel rendelkeznek. Ez lehet falszerkezet vagy fényvisszaverő felület. Az ilyen cipőtartók akár 150 cm mélyek is..

Fogas fogas cipőtartóval

A modern gyártók cipőtartókat kínálnak a vevőknek fogasokkal. Ez kombinált lehetőség, általában az ilyen szerkezetek padlóra állnak. A termék alsó részében zárt vagy nyitott polcok találhatók, különösen összecsukható cipőkhöz. A téli csizma nem fér bele az ilyen polcokba, azonban vannak modellek, amelyek kifejezetten az ilyen típusú cipőkhöz tartalmaznak szirmtartókat..

A cipőtartóval ellátott fogas praktikus bútordarab, amely stílusától függetlenül bármilyen folyosóra tökéletes. A cipőtartóval ellátott fogas praktikus bútordarab, amely stílusától függetlenül bármilyen folyosóra tökéletes.

Miért érdemes vállfás cipőtartót vásárolni:

 1. A folyosó szabaddá válik, ez nagyon fontos a kis helyiségeknél;
 2. Az akasztó nem csereszabatos tulajdonsága egyetlen folyosónak sem, és mivel a hagyományos opcióknál az alatta lévő teret nem használják, az ilyen kombináció jelentősen helyet takarít meg;
 3. A dobozokban lévő eltávolított cipő nem zavarja és nem gyűjti a port, ráadásul, ha vannak háziállatok, ez megmenti őt a kellemetlen eseményektől;
 4. Bármely polcra rejtett cipő könnyen hozzáférhető lesz, ami nem mondható el az emeleti félemeletre rejtett dobozokba csomagolt cipőkről.

Az ilyen polc megjelenése nemcsak szép, hanem ügyes is. A fogas az otthon kialakítása szerint illeszthető össze.

A legjobb cipőtartó a folyosón: nyitott vagy zárt

A cipőtartó kiválasztásakor megértheti, hogy többféle típus létezik – nyitott és zárt. A nyitott polcokat és üvegeket jelent, a zárt szekrényekre és szekrényekre hasonlít. Az első és a második lehetőségnek is van pozitív és negatív oldala..

A két lehetőség közül egyet választva egyértelműen meg kell határoznia, hogy milyen célra használja a cipőtartót. Csak ebben az esetben kerülheti el a jövőbeni vásárlás csalódását..

A nyitott cipőtartó lehetővé teszi a cipők gyors fel- és felvételét A nyitott cipőtartó lehetővé teszi a cipők gyors fel- és felvételét

A pozitív és negatív szempontok a következők:

 • Jó szellőzés. Mivel a nyitott cipőtartókat leggyakrabban üvegek formájában készítik, a cipő jól szellőzik. Ezenkívül a tulajdonosoknak nem kell újra és újra kinyitniuk a fiókokat a szükséges cipő beszerzéséhez;
 • Ebben az esetben azonban minden cipő rendszeresen látható lesz, ráadásul nem lehet nagyszámú attribútumot elrendezni rajta;
 • Ugyanez nem mondható el a zárt szekrényekről. Nemcsak az összes cipőt képesek eltávolítani a szemekről, hanem elegendő számú tárgy elhelyezésére is képesek;
 • A zárt szekrények negatív oldala elszigeteltségének tekinthető. A cipőt nem lehet szellőztetni, és ez negatívan befolyásolja az állapotot.

Ezen lehetőségek áttekintése után arra a következtetésre juthatunk, hogy a legjobb, ha előnyben részesítjük a kombinált cipőtartókat, amelyek többféle polcot tartalmaznak, nyitott és zárt. Vagy a könyvespolc szerepet játszik az alkalmi cipők tárolásában, a szezonális pedig a szekrényben lesz tárolva..

Hogyan válasszunk bútorokat a folyosóra: cipőtartó és típusai

Minden típusú cipőtartó két típusra oszlik – nyitott és zárt, de annak érdekében, hogy mindegyikről elképzelése legyen, részletesebben meg kell fontolnia őket..

A legnépszerűbb cipőtáblák a következők:

 • Kaloshnitsa;
 • Vékony;
 • Szegélykő;
 • Fülke.

A cipőtartót a folyosó stílusa és mérete alapján kell kiválasztani. A cipőtartót a folyosó stílusa és mérete alapján kell kiválasztani.

Ami a galoszokat illeti, kezdetben csak nyitott polcok voltak, amelyek különféle anyagokból készültek. Ennek az állványnak a felületét gyakran miniatűr asztallá alakítják a kiegészítők számára, vagy padot, amelyre felveheti a cipőjét. Annak ellenére, hogy ezek többnyire nyitott polcok, az olyan üzletekben, mint az Ikea vagy a Stolplit, a galoshes zárt szekrények..

A legnépszerűbb szekrények közé tartozik a vékony szekrény. Népszerűségének oka közvetlenül összefügg a méreteivel, a szélesség akár 20 centiméter is lehet. Ezeknek a paramétereknek köszönhetően a legkisebb folyosókra is felszerelhető..

Egy közönséges alacsony szekrény egy szekrényre hasonlít. A benne lévő cipők függőlegesen helyezkednek el, méretei miatt egy ilyen szekrény meglehetősen sok cipőt képes elhelyezni, teljesen különböző méretű. És az utolsó lehetőség egy szekrény, de nemcsak ruhákra, hanem cipőkre is szánták..

Szükséges -e kovácsolt cipőtartó a folyosón

Ez a kérdés a legtöbb ember számára felmerül, akik cipőtartót vásárolnak a folyosón. Az ebben a részben feltett kérdés megválaszolásához fontolja meg ezeknek a fémtermékeknek az összes pozitív aspektusát..

Az előnyök a következők:

 • Nyitott tér. Mivel a fémtárgyak ki vannak téve, nem veszik fel a nedves és koszos cipőből származó rossz szagokat..
 • A fém nem hajlamos a rothadásra és a nedvesedésre, és ha a polcokat korróziógátló szerrel kezelik, akkor nem rozsdásodik..
 • A kovácsolt cipőtartó csodálatos dekoráció lesz minden belső térhez.

A kovácsolt cipőtartó jól néz ki klasszikus stílusú belső térben A kovácsolt cipőtartó jól néz ki klasszikus stílusú belső térben

Ez a tulajdonság szinte bármilyen belső térbe illeszkedik..

A pozitív szempontok mellett azonban vannak negatívak is:

 • A nyitott polcon tárolt cipő elősegíti a szennyeződés terjedését;
 • Ha a fém cipőtartó magas vagy zárt típusú, akkor súlya nagyon nehéz;
 • Az acél szegélykövek ritkán képesek otthonosságot teremteni egy szobában, ezért óvatosan kell választani.

Ne vásároljon ilyen attribútumot az interneten, mivel jobb személyesen megvizsgálni..

Mi a legjobb cipőtartó a folyosón: sarok vagy műanyag

Néha a városi apartmanok folyosójának felépítése nem teszi lehetővé a szükséges kényelem létrehozását. Ezekben az esetekben a sarokszekrény szükséges attribútum. A modellek mélysége ritkán haladja meg a 30 cm -t.

A sarokcipő -állványok előnyei a következők:

 • Kevés helyet foglal el;
 • Olcsók;
 • Tágas;
 • Stílusos és gyönyörű.

Egy ilyen cipőtartó minden folyosót rendbe tud tenni, ráadásul további helyet biztosít..

A sarokszínű cipőtartó kompakt volta miatt jól illeszkedik a kis folyosókhoz A sarokszínű cipőtartó kompakt volta miatt jól illeszkedik a kis folyosókhoz

A sarokcipő állványok a következőkből készülnek:

 • Fém;
 • Forgácslap;
 • MDF;
 • Rattan;
 • Természetes fa;
 • Olajszövet vagy szövet;
 • Természetes furnér;
 • Néha hegyi tölgyet használnak.

Az összes fenti anyag közül a leginkább igényelt MDF. Ellenáll a deformációnak, ráadásul a többihez képest meglehetősen olcsó..

A folyosó bútorainak létrehozásához különféle anyagokat használnak. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan válassza ki a cipőtartót, ami a belső térhez szükséges..

Ami a műanyagot illeti, ez egy költségvetési lehetőség, és célszerű kizárólag modern környezetben használni. Ha az egész terület megfelel a modern stílusnak, akkor a legjobb, ha megtagadja a műanyag használatát, mivel egy ilyen cipőtartó nem lesz a helyén. De a high-tech stílus esetében ez a legjövedelmezőbb lehetőség. Nem lesz nehéz beszerezni egy ilyen cipőtartót olcsó áron, mivel még a legközelebbi Auchan üzletekben is kapható..

Ezeknek a cipőtartóknak a legnagyobb hátránya a törékenységük és megbízhatatlanságuk. Ellenkező esetben nem teljesítik funkcióikat rosszabbul, mint más modellek..

Modern cipősín a folyosón (videó)

Abszolút minden tulajdonos törekszik lakásának ideális berendezésére. De a legfontosabb feladat nem a szépség, hanem a funkcionalitás. Ez vonatkozik a cipőtartóra is, mivel a folyosó szerves része. Természetesen a cipőtartóra és a vevő rajzaira vonatkozó követelmények nagyon eltérhetnek a bútorüzletekben és a fotón bemutatottaktól, azonban hatalmas választék segíthet a helyes választásban..

Példák a cipőtartókra a folyosón (fotó a belső térben)