Szürke tapéta használata modern belső térben: tervezési ötletek

A klasszikus szürke falak az egyik legelőnyösebb lehetőségnek tekinthetők a tökéletes szigorú belső tér számára. A klasszikus szürke falak az ideális szigorú belső terek egyik legelőnyösebb lehetőségének tekinthetők.A szürke ellentmondásos hírnévnek örvend. Néha semlegesnek, háttérnek, unalmasnak, monotonnak tekintik, akkor kiderül, hogy a szürke nem mindig illik a háttérhez, és nem minden szín kombinálódik vele. A szürke tapéta azonban hagyományosan jól fogyott. És a szürke mintával, dísz és egyéb képek ma divatban vannak..

Szürke tapéta a nappali belsejében

Logikus, hogy a szürke nagy barátságban áll szomszédaival – fehér és fekete. Valójában ők alkották, mert ez a három szín mindig megfelel egymásnak..

Ez a kombináció semleges és nagyon népszerű. Jó a nappalikhoz, amelyeket a lehető legnyugodtabbá kell tenni, a nem túl magas falakhoz és általában kis felvételekhez..

A tapéta szürke színe lehetővé teszi egy kis kísérletezést, eredeti és szokatlan tervezési megoldások létrehozását A tapéta szürke színe lehetővé teszi egy kis kísérletezést, eredeti és szokatlan tervezési megoldások létrehozását

Ha érdekesebb megjelenést szeretne kialakítani a nappali belsejében:

 • Használjon lila és lila színt a szürke kísérőjeként. Lehet szürke tapéta lila virággal, vagy sötétszürke tapéta lila csíkokkal..
 • A szürke-rózsaszín háttérképek festői nappalit adnak hozzá. Több frissességük és tavaszuk van, mint a közönséges szürke, de nem borulnak ki dinamikájukkal..
 • Világosszürke tapéta nagy lila virágokkal. Az ilyen szürke háttérképek meggyőzően néznek ki egy nagy nappali belsejében..

Külön érdemes megfontolni a tapéta kombinálásának kérdését..

Szürke tapéta a belső térben (videó)

Milyen színű tapéta illik a szürke háttérképhez

Nem minden szín, mint a szürke háttérképek. Nem kell őket mindig háttérnek tekinteni..

A következő kombinációk jól néznek ki:

 1. Szürke-barna falak. Úgy tűnik, hogy két színt használnak, de egy ilyen kombináció nagyon nemessé teheti a belső teret, és ezek a színek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. A falak szürke-ezüst tapétával jól mutatnak a barna-arany skála falai mellett, de nagyon világosak.
 2. Szürke és fehér falak. Igaz, vehet törtfehér színt, sötétített fehéret, különben élénk szürke színnel egy ilyen kombináció “elvágja a szemet”.
 3. Szürke-kék falak. Ezek hasonló színek, hasonló energiával. Igaz, ha azúrkéket vesz, akkor fényes szürke, nem túl sötét, egéreset kell venni, magas telítettséggel..

Szürke-rózsaszín falak. Ezeket az árnyalatokat kombinálják, szürke háttérképet lehet alapul venni, és rózsaszín, hogy elinduljon az árnyalat teljes Szürke-rózsaszín falak. Ezeket az árnyalatokat kombinálják, szürke háttérképet lehet alapul venni, és rózsaszín, hogy az árnyék teljes “ízét” elindítsa

És mi legyen a bútor szürke tapéta kiválasztása esetén?

Milyen színű bútor illik a szürke háttérképhez: lehetőségek

Ismét a klasszikus lehetőség a fehér és fekete bútorok. Ez szinte win-win kombináció, és néha a szürke tapéta a legjobb háttér az ilyen típusú bútorokhoz. Egyrészt a szemet nem vonja el a fal, másrészt a fal nem rezonál a bútorokkal, de nagyon kedvezően hangsúlyozza.

Melyik kanapé illik a szürke háttérképhez:

 • Nemes fekete;
 • Tejfehér;
 • Finom lila;
 • Szürke fehér kalitkában van;
 • Sötét lila puha textúra;
 • Halvány olíva (sötétszürke tapéta);
 • Világos tejcsokoládé színű.

A szürke árnyalatokat nem szabad ékezetként vagy kiegészítésként használni, ezek csak háttérképek lehetnek A szürke árnyalatokat nem szabad ékezetként vagy kiegészítésként használni, ezek csak háttérképek lehetnek

Egy ilyen belső tér nem tolerálja a színek túlterhelését. A fő szín ugyanaz a szürke, tejszerű és egy kis olajbogyó, itt egy példa a jó kombinációra a nyugodt belső térért.

Szürke szín a belső térben (videó)

Milyen háttérképek alkalmasak szürke laminátumhoz

És ha a probléma más, akkor a laminátum színéhez illő tapétát kell választania. A szürke tapéta tartsa őt társaságban?

A szürke laminátum “barátkozzon” tapétával:

 • Amelyben sárga elemek vannak mintában vagy díszben;
 • Bézs árnyalatok, nagyon világos és gazdag, közel homokos;
 • Rózsaszín árnyalatok, de minél „nyugodtabb” a padló, annál lágyabbnak, lágyabbnak és még halványabbnak kell lennie a falaknak.

Vizuálisan csökkentse a teret, és hangsúlyozza a vízszintes vonalakat, és segít a tapéta sötét árnyalatainak világos padlóval való kombinációjában Vizuálisan csökkentse a teret, és hangsúlyozza a vízszintes vonalakat, és segít a tapéta sötét árnyalatainak világos padlóval való kombinációjában

A fehér falak ritkán passzolnak a szürke laminált padlóhoz. Általában ezek az elemek jól illeszkednek egymáshoz, nagy és kicsi helyiségekben egyaránt.

Szürke bútorok: milyen tapéta alkalmas rá

A színkombinációk gyakorlatilag ugyanazok maradnak.

Ezt példákkal láthatjuk:

 1. Példa. Van: Szürke kanapé sarok. Vagy egy szürke kis kanapé és fotelek. Ha a többi bútor, például a fiókos szekrény és a dohányzóasztal sötétbarna, akkor mustár tapétát használhat alapul. Csak a sötét mustár a jobb, ahol úgy tűnik, hogy a barna összefonódik a zölddel.
 2. Példa. Van: világosszürke kanapé és ugyanazok a polcok, vagy moduláris kialakítás. Ebben az esetben ugyanazt a szürke tapétát veheti, csak inkább kék, elég sötét. És hogy a belső tér ne legyen komor, hígítsa fel két élénk színnel – sárga és bíbor. Ez lehet kanapépárna, festmény a falon, dohányzóasztal, állólámpa. Ez egy nagyon modern belső tér, egyszerre dinamikus és friss, de ugyanakkor nem nélkülözi a nemességet, stílusos és divatos.
 3. Harmadik példa. Van: egy nagy szürke kanapé és egy majdnem üres szoba. Amíg a szoba nincs tele bútorokkal, lehetősége van kísérletezni. Ha a szoba nagy ablakkal rendelkezik, elegendő fény van, akkor az egyik falat vörösre lehet színezni. De csak egy üres piros fal nem fog működni, legyen például egy nagy vörös pipacsos kép. Világosszürke padló és ugyanazok a falak.

Kerülje a túlterheltséget, a sokszínűséget, és ne próbáljon egyszerre több ékezetet létrehozni..

Szürke háttérképek: 48 példa a kifinomultságra (videó)

A szürke tapéta sok esetben jó választás. És a nyugodt belső térért, a minimalizmusért, a munkakörnyezetért és a kreatív emberekért. A partnerszíneknek köszönhetően telítheted a szürkét, vagy új árnyalatokkal játszhatod..

Boldog javítást!

Szürke tapéta a belső térben (fotó)