Rajzok tapétán: új lehetőségek a belső térben

A tapéta mintája fontos szerepet játszik: sok hibát is elrejthet, és ronthatja a szoba állapotát. A tapéta mintája fontos szerepet játszik: sok hibát elrejthet, és ronthatja a szoba állapotát. Ma minden ízléshez és színhez választhat tapétát. De néha a háttérkép színe nem annyira fontos, mint a rajta ábrázolt. Sőt, a mintás tapéta sokkal több lehetőséget rejt magában. Az ilyen rajzoknak köszönhetően vizuálisan nagyobbá és világosabbá teheti szobáját, vagy fordítva, kisebbé és sötétebbé, mindez a vágyaitól és a fantáziájától függ..

Háttérkép falak mintájával: divatos design létrehozása

A mintás tapéta most ismét vezető szerepet tölt be a belső divatban. Ha a dekoráció elemeit és a bútorokat a belső térben megfelelően kombinálja, szobája új színekkel gyógyul, és minden vendég figyelmét feltétlenül felkelti..

A tapéta minták két fő típusra oszthatók.

A szigorú geometriai formákat ábrázoló tapéta sok modern stílusra jellemző: modern, high-tech és minimalizmus A szigorú geometriai formákat ábrázoló tapéta sok modern stílusra jellemző: modern, high-tech és minimalizmus

Az első típusú tapéta minták:

 1. Háttérkép absztrakt mintával. Az ilyen tapéták hasonlítanak a véletlenszerűségre, nevezetesen a hanyagul elhelyezett foltokra, foltokra, foltokra, ecsetvonásokra. De ragaszthatók a minta beállítása nélkül. Az absztrakt tapéta dombornyomott és lapos lehet. Az ilyen képek megfelelő megjelenése a minimalizmus és a modern stílus..
 2. Háttérkép geometriával. A minta különböző vagy azonos geometriai alakzatként ismétlődik. Az ilyen háttérképekhez függönyöket és bútorokat választanak nyugodt tartományban. Általában a rajzot modern stílusban gyakorolják..
 3. Háttérkép csíkokkal. Különböző méretű csíkok sora. A minta számos alapból származik, és jól illeszkedik más típusú színekhez, például a geometriai színekhez. Alkalmas minimalista és hagyományos stílusokhoz.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy kővel díszítse a falat: az ilyen emberek számára vannak falazatot imitáló háttérképek Nem mindenki engedheti meg magának, hogy kővel díszítse a falat: az ilyen emberek számára vannak falazatot imitáló háttérképek

A második típusú tapéta minták:

 • Háttérkép virágmintákkal. Lágy damaszt finom minták, amelyeket elsősorban világos árnyalatokban végeznek, de világos belső részleteket kell megjeleníteniük a belső térben. Az ilyen bevonatok bármilyen stílusú helyiségben ragaszthatók..
 • Háttérkép klasszikus mintával. Bizonyos jelek ismétlése, amelyek hangsúlyozzák a gyöngyházfényű textúrákat. Az ilyen faldíszek újra egyesülnek az általános mintában, de módosítást igényelnek. Hasonló stílusú tapétát használnak hagyományos stílusban, szigorúan kombinálva a lakonikus bútorokkal..
 • Háttérkép keleti mintával. Keleti hieroglifák, afrikai állatok képei, arab szőnyegek témái. Vannak tekercsanyagok feliratokkal vagy idézetekkel is bármely nyelven. Ez a szín önmagában is a belső háttér lesz, ezért puha dekorációra van szükség..
 • Háttérkép imitációs mintával. A textúrák utánzata nemcsak természetes anyagokból: kőből, fából, fémből, szövetből, hanem bőrkárpitokból vagy öreg fából is. Ezek a háttérképek eredetiséget és eredetiséget hoznak lakásába..

A mintás tapéták bármilyen helyiség befejezésére alkalmasak. De érdemes megjegyezni, hogy ezeket a szoba funkcionális célja alapján kell kiválasztani. A vízszintes motívumú geometriai minták megtalálják a helyüket a nappaliban, de a virágos téma jobban illik a hálószobába..

Háttérképek falakhoz (videó)

Geometriai tapéta: egyszerű formájú mintákat hozhat létre

A geometrikus mintájú tapéta könnyen beállít egy bizonyos ritmust és dinamikát a szobában. Tudják, hogyan kell befolyásolni a határait és az általános helyzet megértését, valamint kijavítani a falak hibáit.

Nem csak a tapéta színére kell figyelni, hanem a mintára is: egyes geometriai alakzatok még kisebbé tehetik a szobát. Nem csak a tapéta színére kell figyelni, hanem a mintára is: egyes geometriai alakzatok még kisebbé tehetik a szobát.

A geometriai mintázatú tapéta jellemzői:

 1. Sima vonalak. Az ilyen mintájú tapétákat gyakrabban használják a szoba méretének megváltoztatására. A vízszintes vonalak hozzájárulnak a falak vizuális tágulásához, a függőleges vonalak pedig további szabad teret eredményeznek.
 2. Nagy geometriai díszek. Az ilyen alakok ékezetet hoznak létre a falon. És vizuálisan csökkentse a teret.
 3. Háttérkép kis geometriai mintákkal. Tágasabbá és tágabbá teszik a szobát..
 4. Téglalapok és négyzetek. Az ilyen számok az egyszerűséget és a visszafogottságot fejezik ki. Nekik köszönhetően koncentrálhat, vagy éppen ellenkezőleg, pihenhet. Ez a figura motívum egy nyugodt belső tér eredményét hozza létre, amelyet nem rontanak el a fényes kiegészítők..

A geometriai motívumok használata a belső térben lehetővé teszi, hogy megfelelően berendezze a helyiség bármely területét. Általában az ilyen tapétát tágas helyiségekben használják, ahol egyszerre több funkciót hajtanak végre..

Egyszerű és eredeti „csináld magad” tapéta minták

A képek saját kezű rajzolása a háttérképre egyedülálló lehetőség a belső tér átalakítására és egyénivé tételére. A pasztell színű finom vázlatok hangulatossá teszik a szobát, és a világos rajz kifejezi kifinomult ízlését.

Ha új tapéta ragasztása nélkül szeretné megváltoztatni a belső teret, akkor speciális falragaszok alkalmasak Önnek. Ha új tapéta ragasztása nélkül szeretné megváltoztatni a belső teret, akkor speciális falragaszok alkalmasak az Ön számára.

Tippek a saját kezű munkához:

 • Jobb festeni azokra a bevonatokra, amelyeket festésre szánnak, nevezetesen nem szőtt, vinil és üvegszálas.
 • Javasoljuk, hogy a mintákat saját kezével vigye fel a már festett tapétára, miután a fő réteg teljesen megszáradt.
 • A munka megkönnyítése érdekében használjon speciális eszközöket (szivacs, stencil, természetes anyagokból készült henger).
 • Használjon vízbázisú festéket. Jók, mert ha bármilyen pigmentet ad hozzá, bármilyen árnyalatot kaphat.

Ha komplex mintákat szeretne saját kezével rajzolni, akkor jobb, ha sablont használ. Ha követi a falon, világos körvonalat kap, amelyet festékkel kell festeni. Ha szigorúan szimmetrikus mintákat szeretne, akkor jelölést kell készítenie mérőszalaggal és függőleges vonallal.

A következő dolog, amit saját kezével megtehet, hogy kivetítővel dolgozik. A rajzot a falra vetítik, majd körvonalait felvázoljuk és bátran festünk.

Ezenkívül nem nehéz saját kezűleg mintákat készíteni öntapadó fóliára. Csak ki kell nyomtatni őket egy plotterre, és eltávolítani a védőréteget a filmről, ragasztani őket a falra, és kézzel kisimítani az összes redőt..

A minta tapétára rajzolására szolgáló összes technológia elvileg nem bonyolult, a legfontosabb az, hogy válassza ki a megfelelő képet, és fordítson erre elegendő időt. És akkor ez lesz a titkod, amivel gyerekszobád, hálószobád vagy konyhád kiemelkedik eredetiségével..

Háttérkép nagy mintával, modern belső térben

A nagy mintájú tapétákat helyesen kell használni, akkor különösen stílusossá és érdekessé teszik a belső teret. Az ilyen bevonatok mindig divatban lesznek, és a kiváló minőségű háttérképek sokáig szolgálnak..

A nagy mintás tapéta csak nagy szobákhoz alkalmas. A nagy mintás tapéta csak nagy szobákhoz alkalmas.

Win-win lehetőségek nagy tapéta mintával a belső térben:

 1. Ékezetes fal. Az egyik falra aktív díszt lehet felvinni, amely mindenki figyelmét felkelti. Válassza ki a kívánt háttérképet – grafikus, virágos vagy absztrakt. Az ezzel a fallal párosított bútoroknak semleges tónusúaknak kell lenniük. A nagy tapéta dísz kontrasztot teremt és hangsúlyozza a szoba építészetét..
 2. Fürdőszoba. Ha a fürdőszoba méretei elég nagyok, érdekes tapétával ragaszthatja be a fal felső részeit, és az alsó részt csempével vághatja le. A finom tónusú virágmintás tapéta remekül néz ki klasszikus stílusú bronz dekor részletekkel kombinálva.
 3. Konyha. Nyerő lehetőség lenne, ha dinamikus mintázatú tapétát alkalmazna a fal felső részére. Az alsó részt a munkafelületen csempézik. Ez az ötlet könnyebbé és kevésbé zsúfoltá teszi a teret..
 4. Keret. Hozzon létre saját műalkotást úgy, hogy mintákat vág a tapétából, és ragasztja őket egy formakeretbe. A fehér-ezüst vagy arany bevonattal ellátott keretek lenyűgözőbbek lesznek. Ez a technika vizuálisan elősegíti a szoba területének növelését és a légiesség érzését..
 5. Mennyezet. A geometriai vagy virágmintás tapéta beillesztésével kiemelheti a kompozíciós központot és kiemelheti a szoba építészetét..

A tapétán lévő nagy képek segítenek kiemelni az egyik vagy másik oldalt a belső térben. De a szakértők tanácsai szerint még mindig jobb ilyen nyomtatást használni nagy helyiségekben, ahol elegendő hely van a dekorációhoz..

Háttérkép feliratokkal: eredeti design a falakhoz

A fali feliratokkal ellátott tapéta korunk egyik trendje. Az ilyen bevonatok kialakítása nagyon nagy, így bármilyen lehetőséget választhat a belső stílusától függően..

Speciális szalonokban megrendelheti egyedi feliratát a háttérképen Speciális szalonokban megrendelheti egyedi feliratát a háttérképen

Betűk különböző stílusokban:

 • Padlástér. Nagy feliratok háromdimenziós képekkel, városi témák szavaiba hajtogatva, csak brutális belső terekre utalnak.
 • Minimalizmus. Egyszerű betűtípusok betűk és címkék formájában. A szín általában kétszínű – fekete -fehér vagy szürke -fehér.
 • barokk. A bonyolult monogramos betűtípusok (például paisley motívumok) feldobják a történelmi stílust.

Képek rajzolása a falra sablon segítségével (videó)

Mintával vagy különböző feliratokkal ellátott tapéta segítségével átalakíthatja lakását, megadhatja a kívánt stílust, vagy szokatlan belső beállítást készíthet. Képességétől és vágyától függően bármit létrehozhat, a legfontosabb az, hogy higgyen alkotása eredményében.

Példák a háttérképre (fotó)